Dodaj do ulubionych

tradzik lat 30

IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.11.02, 22:43
Poradzcie mi drogie panie !! Jaka jest skutecznametoda zwalczenia tradziku,
pojawia mi sie mimo ze mam 32 lata. Wyglada obrzydliwie, ropa sie zbiera pod
skora z krwia, sa wybrzuszanie ciemnego koloru, bardzo boli. Stosowalam juz
rozne herbatki, tabletki antykoncepcyjne tez, pomogly ale z chwila odlozenia
ich wszystko wrocila, antybiotykow nie bede brac. POMOCY!!!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: karosia Re: tradzik lat 30 IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 24.11.02, 00:37
      Chyba nie pozostało Ci nic innego, jak wizyta u dermatologa, bo nie wygląda to
      zbyt ciekawie. Z pewnością przepisze jakieś maści. Z herbatek polecam bratka.
      • Gość: zwariuje_zalamana Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.02, 01:14
        Ja juz bylam tyle razy u dermatologa :(((((((((((((((((((
        Co za swinstwo mnie sie czepilo, wiecie jak to utrudnia zycie?? :(((((((((((((
    • Gość: zwariuje drozdze IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.02, 01:39
      Wlasnie znalazlam watek o drozdzach, moze to rozwiaze moj problem !!!!!!!!!!!
      Jakas nadzieje chociaz..
    • Gość: justy Re: tradzik lat 30 IP: *.am.poznan.pl 24.11.02, 10:19
      Skoro stan skóry poprawił się po pigułkach, to może oznaczać, że masz kłopoty z
      hormonami i stąd trądzki. Wybierz się do ginekologa-endokrynologa.
    • Gość: Trishna Re: tradzik lat 30 IP: *.acn.waw.pl 24.11.02, 23:00
      Jestem prawie pewna ze lekarz przepisze ci antybiotyk, nie bój się tak, taki
      stan nie leczony porządnie może doprowadzic do uszkodzenia skóry i blizn.
      • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.11.02, 01:55
        Ja wiem, ze mi przepisze antybiotyk. Nie chce tego poniewaz po skonczeniu serii
        tradzik moze ( nawet na pewno ) wystapic ponownie i serie sie powtarza.
        antybiotyki wyniszczaja organizm, zreszta ja jestem po serii 3 szeroko
        dzialajacych antybiotykow po komplikajach w szpitalu, wyjalowiona jak gaza,
        ble. Sprobuje drozdze jednak.
        pozdrawiam
    • Gość: Trishna Re: tradzik lat 30 IP: *.acn.waw.pl 25.11.02, 09:56
      Sama witamina B to za mało w przypadku duzych ropnych krost, ziółka też, juz
      byłas u dermatologa? Stosowałaś antybiotyki??Oprócz antybiotyków doustnych
      jest mnóstwo leków do stosowania na skórę, poza tym tak jak pisała justy byc
      moze masz kłopoty hormonalne, dobry dermatolog powinien skierowac cię na takie
      badania, jesli nie, zrobi to ginekolog. Nie ma innej skutecznej metody
      leczenia tradziku niz dobry lekarz!.
      • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.11.02, 19:36
        Zaczelam kuracje drozdzowa, jezeli po dwoch tygodniach nie nastapi poprawa
        pojde do ginekologa, dermatolodzy nie potrafili mi pomoc. Poinformuje was czy
        ta drozdzowa kuracje odniosla skutek.
        • kotmanka Re: tradzik lat 30 25.11.02, 20:50
          no wspolczuje ale drozdze raczej same napewno nie pomoga. rozumiem ze nie
          chcesz antybiotykow, ale dlaczego zrezygnowalas z pigulki?
          • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.11.02, 02:08
            Zrezygnowalam z niej poniewaz zaczelam, miewac potezne bole glowy, nudnosci ,
            omdlenia przy kazzdym okresie. To byl skutek uboczny tych tabletek. Poza tym
            przeczytalam artyklu w o mlodym malzenstwie, ona zazywala pigulki, mloda
            kobieta chyba lat 24, jednej nocy juz sie nie obudzila, miala zator czy skrzep.
            Osoby z tendencjami do zylakow nie powinny zaywac tych pigul.
            Po odstawieniu pigulek, wszystkie te objawy zniknely a po 2 latach tradzik sie
            pojawil na nowo.
        • Gość: monias1 Re: tradzik lat 30 IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 26.11.02, 10:14
          U mnie np. drozsze pogarszaly stan cery!!
          Czytalam (w ostatniej URODZIE) o naswietaniu specjalna lampa ktora leczy
          tradzik. Podobno to nowosc!!
          A jak pielegnujesz swoja cere?? to bardzo wazne przy tradziku (sama sie
          borykalam z tym problemem przez kilka latek).
          A moze kremy z kwasami - bardzo sa pomocne przy tradziku, moze juz stosowalas???
          • Gość: yaga Re: tradzik lat 30 IP: 212.240.124.* 26.11.02, 10:51
            lampa o której piszesz to pomoc doraźna , przy antybiotykowej lub hormonalnej
            terapii sama cudów nie zdziała. spytaj lekarza o roaccutane, to nie antybiotyk,
            ale może odstarszyć wysoką cena- ok.200-300 zl za miesiąc kuracji, a ta musi
            trwać jakieś 5 miesięcy no i długa lista skutków ubocznych
          • Gość: zwariuje Re: kremy z kwasami IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.11.02, 14:06
            Jeszcze ich nie probowalam, nie znam sie. Ktore powinnam kupic, jakie to kremy.
            Podajcie kremy zagraniczne, nie mieszkam w PL.
            Dzieki
            • Gość: kasica Re: kremy z kwasami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 18:19
              Gość portalu: zwariuje napisał:
              > Podajcie kremy zagraniczne, nie mieszkam w PL.

te kremy polskie nie sa :) dziewczynom chodzilo zapewene o kremy z kwawsami AHA
              lub BHA dostepne u nas w aptekach, takie jak Effaclar K La Roche Posay czy
              Lysanel Active, albo kosmetyki Neostrata, to wszystko jest do dostania poza PL
              (sa zapewne jakies roznice miedzy USA a Europa w dostepnosci tych kosmetykow,
              dokladnie sie nie orientuje)
            • daise_dee Re: kremy z kwasami 26.11.02, 18:55
              Gość portalu: zwariuje napisał:

> Podajcie kremy zagraniczne, nie mieszkam w PL.

moze bedzie dostepne u Ciebie Paula's Choice lub Neostrata. Albo poszukaj w
              internecie - sa sklepy wysylkowe z tymi kosmetykami.
    • Gość: anula Re: tradzik lat 30 IP: sea:* / 158.2.8.* 26.11.02, 15:38
      Mnie doraźnie pomaga smarowanie skóry czystym, 100% olejkiem z drzewa
      herbacianego. Do kupienia w aptekach i nie tylko. Polecam spróbować.
    • lena.15 Re: tradzik lat 30 26.11.02, 18:14
      sprobuj sie dowiedziec czy to czasem
      nie gronkowiec- zrob wymaz
      specyfikami na zwykly tradzik tego nie
      zwyciezysz
      • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.11.02, 22:15
        lena, grokowiec to na pewno nie jest.. hehe, ubawilas mnie ;)
        • Gość: lena.15 Re: tradzik lat 30 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.11.02, 23:08
          ubawilam?
          a myslisz, ze jest tylko taki gronkowiec
          co to brudne raczki itp.?
          bzdura
          na sieci o tym nie wiele, ale sprawdz
          i gratujuje wiedzy na temat- pewnie
          wiesz lepiej niz dermatolog i analityk...
          • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.11.02, 02:03
            Nie chcialam cie urazic.
            Ropne choroby skóry są wywołane głównie przez gronkowce, paciorkowce oraz
            zakażenia mieszane. Zakażenia gronkowcowe obejmują zapalenia mieszków
            włosowych, figówkę, czyraki, ropnie mnogie pach, ropnie mnogie niemowląt,
            liszajec pęcherzowy noworodków - zapalenie pęcherzowe i złuszczające skóry
            noworodków.
            Tak ze widzisz ze to nie moze byc gronkowiec.
            Pozdrawiam
            • Gość: zwariuje Re: gronkowce IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.11.02, 02:13
              A to wlasnie pzeczytalam:

Gatunek Staphylococcus aureus - gronkowiec złocisty i Staphylococcus pyogenes -
              ropny jest najczęstszą przyczyną zmian ropnych występujących u człowieka, tj.:
              czyrak, trądzik, nieżyt dróg oddechowych i moczowych, zapalenie ucha
              środkowego, płuc, mózgu.

lena, moze masz racje, ale w moim przypadku to na pewno nie gronkowiec, ale to
              inna historia skad wiem :)

pozdrawiam
    • Gość: gabi960 Re: tradzik lat 30 IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.02, 19:01
      to jest oznaka tego, ze organizm jest zatruty,
      oczyszczenie organizmu glodowka lecznicza, ziola, to
      pomoze, zreszta jest to wszystko w ksiazkach Tombaka,
      nikt nie chce wierzyc, ze to wszystko od zlego zywienia,
      ale to prawda!!!antybiotyki tez nic nie pomoga, jezeli,
      to tylko na krotko.
      • Gość: Trishna Re: tradzik lat 30 IP: *.acn.waw.pl 26.11.02, 21:32
        Gabi, nie wierzę i już. Osoby które się zdrowo odzywiają tez mają kłopoty z
        cerą i na odwrót, mam koleżanki które zupełnie nie dbają o zdrową dietę, jedza
        i cere mają nieskazitelną. Sprawa jest bardziej skomplikowana .A cudownych
        diet i teorii było i jest mnóstwo i ciagle pojawiają się nowe.
        • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.11.02, 22:18
          No wiec pije te drozdze drugi dzien i robie maseczki. Jak na razie to jest
          GORZEJ!!! Moze to przejsciowo, ale na pewno juz na Andrzejki nie pojde :
          (((((((((((((((((((
          pozdrawiam was serdecznie
          • gulnara1 Re: tradzik lat 30 27.11.02, 11:56
            Hej,
            ja mam ten sam problem: 32 lata i wciaz ropne wypryski na twarzy.
            Po badaniach hormonalnych (ktore zrobilam na zupelnie inna przypadlosc),
            okazalo sie ze mam wysoki poziom prolaktyny. Lekarz przepisal mi bromergon i
            po ok 2 tygodniach brania leku pryszcze zniknely. Prawde mowiac, na poczatku
            zupelnie nie skojarzylam tych dwoch faktow, ale po jakims czasie lekarz
            stwierdzil, ze nie musze brac bromergonu, bo prolaktyna w normie. Odstawilam
            tabletki i doslownie za kilka dni pojawily sie piekne okazy na twarzy. Od
            wczoraj znowu zaczelam brac bromergon, bo okazalo sie ze znow mam za wysoki
            poziom prolaktyny - sama jestem ciekawa czy moja teoria sie sprawdzi.
            W kazdym razie ja radzilabym Ci sprawdzic hormony. A w miedzyczasie popijac
            herbatke z bratka - dlugo trwa taka kuracja ale pomaga opanowac problem.
            Pozdrawiam towarzyszke niedoli.
            • Gość: zwariuje Re: tradzik lat 30 IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.11.02, 19:37
              Na czym te badania polegaja? I ktory lekarz je zlecil, ginekolog czy domowy?
              Na razie (odpukac!) po drozdzach widac znaczna poprawe, oczywiscie ciemne plamy
              sa, ale wygladzilo sie, jest mniej 'bulw'.
              pozdrawiam
              • gulnara1 Re: tradzik lat 30 28.11.02, 12:34
                Badania hormonalne zlecil mi ginekolog. W przypadku prolaktyny bada sie jej
                zawartosc w krwi przed i po podaniu leku - MTC. Mozna brac albo tabletke -
                wtedy krew pobieraja 1 godz po leku, albo daja zastrzyk - wtedy pobieraja krew
                w 15, 30 i 60 min. po podaniu leku. Ten drugi test jest dokladniejszy.
                Ale ja bym Ci radzila zbadac wszystkie hormony.
                Pozdrawiam
                • Gość: zwariuje Re: Hormony IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.11.02, 13:21
                  Tak zrobie, przebadam sie pod wzgledem hormonow.
                  Jak na razie drozdze dzialaja, juz nie mam stanow zapalnych. Jeden tylko syfek
                  z innego rodzaju pod okiem sie rozpanoszyl, ze obudzilam sie z opuchnietym
                  okiem, ledwo widze. :( Ale to moja wina, bo wczesniej chcialam go wydusic.. !
                  pozdrawiam serdecznie :)
    • Gość: pixi Re: tradzik lat 30 IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.11.02, 11:56
      polecam stronę www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka