IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 17:36
Dziewczyny błagam, jakieś fajne proste ćwiczenie na wyszczuplenie nóg. Mam
tylko 2 miesiące więc sprawa jest pilna.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: nogi 23.02.06, 17:38
      lydki tez?
      • Gość: Martyna Re: nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 17:41
        Całe nogi, więc ......?
        • nastkaa77 Re: nogi 23.02.06, 17:54
          przejsc na diete, jak sie chudnie to wszytsko chudnie, zapisac sie na basen, po
          miesiacurezultat swietny (2 x w tyg)
          , biegaj, juz po tygodniu biegeania , nawet co drugi dzien, widac efekty,
          miesnie lekkie, uda sie wyszczuplaja, i nabieraja kszyataltu, ,

;)
    • pink_freud Re: nogi 23.02.06, 18:04
      najlepsze na takie problemy sa biegi przez plotki...
      • kasiulek_mysiulek Re: nogi 23.02.06, 18:54
        Maszeruj szybko po pół godziny dziennie.
        • Gość: Martyna Re: nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:06
          Maszerowałam i w ogóle bardzo dużo chodzę ale to nic nie daje
          • Gość: Majka Re: nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:40
            E tam :) Kiedyś bardzo łądnie wyszczupliłam sobie nogi i miały świetna linię. Z
            tym że to trwa ale po 2 miesiącach powinno być widać efekt. Rób przynajmniej co
            drugi dzień 15 minut cwiczeń: usiądź na podłodze na macie do ćwiczeń i podnoś
            nogi proste do góry nad podłogę jedną a potem drugą, potem zginanie i
            prostowanie, potem połóż się bokiem i podeprzyj łokciem i unoś nogi bokiem
            wyprostowane. Potem na brzuchu podeprzyj się na łokciach i unoś nogi do góry. W
            ten sposób ćwiczą po kolei wszystkie mięśnie nóg a też i brzucha przy okazji.
            Unośić trzeba je niewysoko, tak ze 20 cm. Naprawdę działa. Najbardziej działa
            systematyczność. Chyba sama znów poćwiczę, wiosna idzie :)
            • Gość: Martyna Re: nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:16
              Majka mogłabyś bardziej dokładnie opisać te ćwiczenia? Proszę.
              • Gość: Majka Re: nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:49
                Oj nie wiem czy umiem. No siadasz na jakiejś miękkiej macie na podłodze z
                wyprostowanymi nogami. Podpierasz się na rękach z tyłu i unosisz nogę
                wyprostowaną w kolanie, nad ziemie 20 cm i powoli opuszczasz. Robisz z 10-15
                powtórek. Potem zamiana nogi. Potem w tej samej pozycji zginasz nogę w kolanie
                przyciagając ją do siebie i prostując, cały czas trzymając uniesioną nad
                podłogą (po wyproście można ja na chwilę położyć bo mięśnie brzucha bolą). I
                tak na obie nogi. Potem kładziesz się bokiem, podpierasz łokciem, zginasz dolna
                nogę w kolanie żeby było wygodniej a ta górna unosisz wyprostowaną bokiem do
                góry i opuszczasz. Potem zmiana boku i zmiana nogi. Potem kładziesz się na
                brzuchu, podpierasz na ugiętych łokciach i unosisz tyłem nogę do góry
                wyprostowaną - to jest trudne i boli ale pracują mięśnie nóg z tyłu i
                pośladków. Można się po prostu położyć całym tułowiem na podłodze bez
                podpierania na łokciach wtedy jest łatwiej. No i wszystko. Na początku bolą
                mięśnie i jest trudno a potem można robić coraz więcej powtórek. Ale nie chodzi
                o ilość tylko systematyczność. Powodzenia :)
                • Gość: luca3105 Re: nogi IP: 62.40.80.* 24.02.06, 13:04
                  Zgadzam się, dobre ćwiczenia. Co do tych ostatnich, to proponuję uklęknąć i
                  podeprzeć się na wyprostowanych rękach lub na łokciach (mniej cierpi kręgosłup)
                  i podnosić nogę wyprostowaną do góry (tak, aż poczujesz to w pośladku), potem
                  zmiana - podnosisz drugą. Doskonale na pośladki robi to ćwiczenie ale z nogą
                  ugiętą w kolanie pod kątem prostym.Pamiętaj jeszcze przy wszystkich ćwiczeniach
                  o tym, że nie wyciągamy palców stóp, przeciwnie, stopa zawsze pod kątem prostym
                  do łydki - pięta "ciągnie". Nie wiem czy to jasne?
                • Gość: Martyna Re: nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:01
                  DZięki Majka, skąd masz te ćwiczenia? Są gdzieś w necie?
                  • marripossa Re: nogi 24.02.06, 20:08
                    A cóż to za problem wymyśleć takie ćwiczenia? Naprawdę nie potrafisz?
                    • Gość: Majka Re: nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:36
                      Z głowy mam ;) Przeczytałam w jakiejś gazecie i gdziestam jeszcze i sobie
                      wymyśliłam takie. Zawsze można sobie własny zestaw zrobić. Wybrałam takie żeby
                      były nietrudne a skuteczne no i są. I żeby się nadawały do robienia w ciasnym
                      mieszkaniu :)
                      • Gość: Martyna Re: nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:46
                        NO to napisz coś z tej głowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka