Gość: polla4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:20 czy ktoś może mi napisać jak się robi peeling z płatków owsianych? I czy trzeba je mielić (wszędzie piszecie o zmielonych płatkach). Będę niezmiernie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:28 Ja robie wedlug przepisu "forumowego" - wspypuj do kubeczka 2-3 lyzki stolowe platkow owsianych gorsklich i zalewam wrzatkiem (choc podobno wrzatek zzera wit.B) - goraca woda lub mlekiem. Potem przykrywam kubeczke talerzykiem i czekam az papka napecznieje. Jak wystygnie przemywam platkami twarz i woda, ktora zostala. Wpisz we wyszukiwarke "platki owsiane" i wyskoczy Ci mnostwo watkow na ten temat. Pozdrawiam:)i milego pellingowania;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: przepis na peeling IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:34 dzięki za przepis, lecę się peelingować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:38 czy mozna ten piling stosowac na nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:39 Pelling jest bardzo delikatny wiec jesli nadaje sie do twarzy to tym bardziej do nog (ale nie wiem jakie bed efekty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:52 no wlasnie.. mam krosty na nogach nie wiemsama od czego od proszku moze.. myslicie ze pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:54 A nie depilujesz nog "na sucho"? Moze stad te krostki.... Wedlug mnie ten pelling nie powinien Ci zaszkodzic. Jest bardzo delikatny. Moze sprobuj najpierw wypellingowac kawalek skory na nogach - odczekaj chwile i zobaczysz czy cos bedzie sie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:59 nie zawsze przed depilacja nawilzam nogi.. ale to nawet na udachgdzie nie depiluje mam krostki :( Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 17:02 Hmm... to moze powinnas pojsc do dermatologa? Przepisze Ci jakas masc na te krostki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: przepis na peeling 01.03.06, 17:02 na nogi bedzie lepszy peeling z kawy. Jesli oczywiscie to nie sa jakies ropne krosty. No i musisz byc pewna, ze peeling nie pogorszy, nie podrazni krostek jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przepis na peeling IP: *.aster.pl 01.03.06, 19:36 ja gdzieś znalazłam przepis na rewelacyjny peeling do ciała, od lat go robię i jest super, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka soli [tej grubej], 1 łyżka kawy mielonej, 1 łyżka cynamonu; taką mieszankę uzupełniam jakimś żelem/mleczkiem pod prysznic, troszkę wody też można dodać, żeby zrobiła się taka papka, peeling jest dosyć ostry więc stany zapalne odpadają i nie można stosować częściej niż raz w tygodniu, pięknie wygładza i wyszczupla uda [podobno cynamon i kawa tak działają] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: przepis na peeling 01.03.06, 20:51 Nie zalewasz tego wrzatkiem? tylko zel? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś