Dodaj do ulubionych

przepis na peeling

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:20
czy ktoś może mi napisać jak się robi peeling z płatków owsianych? I czy
trzeba je mielić (wszędzie piszecie o zmielonych płatkach). Będę niezmiernie
wdzięczna
Obserwuj wątek
    • oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:28
      Ja robie wedlug przepisu "forumowego" - wspypuj do kubeczka 2-3 lyzki stolowe
      platkow owsianych gorsklich i zalewam wrzatkiem (choc podobno wrzatek zzera
      wit.B) - goraca woda lub mlekiem. Potem przykrywam kubeczke talerzykiem i
      czekam az papka napecznieje. Jak wystygnie przemywam platkami twarz i woda,
      ktora zostala.

Wpisz we wyszukiwarke "platki owsiane" i wyskoczy Ci mnostwo watkow na ten
      temat.
      Pozdrawiam:)i milego pellingowania;)
      • Gość: polla4 Re: przepis na peeling IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:34
        dzięki za przepis, lecę się peelingować :)
        • Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:38
          czy mozna ten piling stosowac na nogi?
          • oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:39
            Pelling jest bardzo delikatny wiec jesli nadaje sie do twarzy to tym bardziej
            do nog (ale nie wiem jakie bed efekty)
            • Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:52
              no wlasnie.. mam krosty na nogach nie wiemsama od czego od proszku moze..
              myslicie ze pomoze?
              • oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 16:54
                A nie depilujesz nog "na sucho"? Moze stad te krostki....
                Wedlug mnie ten pelling nie powinien Ci zaszkodzic. Jest bardzo delikatny. Moze
                sprobuj najpierw wypellingowac kawalek skory na nogach - odczekaj chwile i
                zobaczysz czy cos bedzie sie dzialo.
                • Gość: ala Re: przepis na peeling IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.03.06, 16:59
                  nie zawsze przed depilacja nawilzam nogi.. ale to nawet na udachgdzie nie
                  depiluje mam krostki :(
                  • oxy_gen_86 Re: przepis na peeling 01.03.06, 17:02
                    Hmm... to moze powinnas pojsc do dermatologa? Przepisze Ci jakas masc na te
                    krostki.
                  • mikams75 Re: przepis na peeling 01.03.06, 17:02
                    na nogi bedzie lepszy peeling z kawy. Jesli oczywiscie to nie sa jakies ropne
                    krosty. No i musisz byc pewna, ze peeling nie pogorszy, nie podrazni krostek
                    jeszcze bardziej.
    • Gość: asia Re: przepis na peeling IP: *.aster.pl 01.03.06, 19:36
      ja gdzieś znalazłam przepis na rewelacyjny peeling do ciała, od lat go robię i
      jest super, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka soli [tej grubej], 1 łyżka kawy
      mielonej, 1 łyżka cynamonu; taką mieszankę uzupełniam jakimś żelem/mleczkiem pod
      prysznic, troszkę wody też można dodać, żeby zrobiła się taka papka, peeling
      jest dosyć ostry więc stany zapalne odpadają i nie można stosować częściej niż
      raz w tygodniu, pięknie wygładza i wyszczupla uda [podobno cynamon i kawa tak
      działają]
      pozdrawiam
      • mikka8 Re: przepis na peeling 01.03.06, 20:51
        Nie zalewasz tego wrzatkiem? tylko zel?

pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka