Dodaj do ulubionych

PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.11.02, 07:45
Dziewczyny doradźcie mi podkład ze średniej półki, niezbyt kryjący, ale
ładnie matujący. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • ewakam Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI 28.11.02, 07:53
      u mnie sprawdza się podkład z serii Perfect Wear Avon'u - dopiero pod koniec
      dnia używam absorbetki albo zwykłej chusteczki,

pozdrawiam
    • Gość: Miła Re: Polecam IP: *.devs.futuro.pl 28.11.02, 07:56
      niedawno kupiłam sobie puder z firmy Eveline- nawilzajacy.Jestem z niego bardzo
      zadowolona.Łatwo sie roprowadza nie zostawia sladów.Jest równiez niedrogi bo
      kosztuje do 10 zł.Sa rózne odcienie ale najlepszy jest nabłyszczajacy lub bez.
      Jak sprubujesz to sama sie przekanasz.

Pozdrawiam
    • naturella Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI 28.11.02, 10:21
      Kochana, idealny będzie Ideal Balance L'oreal (cena ok. 60 zł). Ładnie matuje,
      mi wystarcza na cały dzień w pracy (od 8 do 18 mniej wiecej), idealnie się
      rozprowadza, zawiera jakieś lotne olejki, kt.óre się ulatniają, a które
      powodują łatwe rozprowadzanie się - jest aksamitny, ma ładne kolory (dla mnie
      idealny jest 23 Beige Peau) - no i kryje, ale nie jakoś szczególnie mozno -
      szczerze mówiąc, mi nieco za mało, bo mam przebarwienia na buzi i czasem jakieś
      wypryski - to spokojnie kryje, ale jakiś większych "kuku" już nie. Polecam
      szczerze, bo jeszcze "wygodniejszego" podkładu nie miałam :)
      • Gość: inka Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.BMJ.net.pl 28.11.02, 12:09
        w hurtowni kosztuje 47zł
    • cantarella1 Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI 28.11.02, 13:12
      sheer to cover fundation - isadory; naprawde bardzo
      ładnie matuje i leciutko kryje, jest półtransparentny,
      wiec raczej niczego nie zatuszuje ale wyrównuje doskonale
      koloryt calej buźki. niezły jest również lite make up
      colorstay revlona - to dużo lżejsza wersja tego słynnego
      colorstay w buteleczce i jest to naprawde fajniutki
      podklad, jedyne co mi przeszkadzało, to to że podczas
      nakładania, przy kontakcie ze skórą, stawał się nieco
      kleisty, ale to uczucie znikało w trakcie wysychania. co
      do ideal balance to niestety nie moge
      podzielic entuzjazmu naturelli - nie matuje wcale strefy
      T za to koszmarnie wysuszyl mi policzki i skronie, ze nie
      wspomne juz o skórze pod oczami. do tego zbiera sie w
      porach skóry. może spróbuj zdobyć próbkę, bo nie ma dnia,
      żebym nie żałowała że się na niego skusiłam. dla mnie
      lepszy byl ten podkład loreala rozświetlający z witaminą
      c. miał w zasadzie nie matować a jednak nic mi się nie
      świeciło.
      pozdr
    • Gość: Point Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.11.02, 22:38
      Dzięki za podpowiedzi!

Jeszcze się nie zdecydowałam. Myślę o Air Wear, ale i o Fresh Matte
      Maybelline. O tym ostatnim nic nie wiem, ale żaden kolorek nie jest dla mnie
      tak idealny, jak 21 z tej serii. Buu... i co teraz? Jutro Empik w planach...
      • Gość: Mela Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: proxy / *.chello.pl 29.11.02, 22:53
        Nie rob tego. Fresh Matte jest koszmarny. Sprobuj burzuja albo nawilzajaco
        matujacego (nie amtuje w ogole, ale posypany puderm trzyma sie niezle i daje
        ladny efekt) albo matujaco-kryjacego (na razie uzylam raz, kryje, matuje,
        trzyma sie niezle, chyba ciut wysusza). A najlepszy jest Revlon Colorstay w
        sloiczku. Utrzyma sie calutki dzien, nie czuc go na twarzy, idealnie sie
        wtapia, nie wymaga pudru, nie czuc go na twarzy. Sprawia tylko problemy w
        rozsmarowaniu, poza tym ideal.
        • Gość: inka Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.BMJ.net.pl 29.11.02, 23:58
          ile kosztuje ten Colorstay Revlonu??? Ostatnio widziałam promocję, kupując
          jeden produkt Revlonu drugi gratis więc mam pytanko co jeszcze tej firmy warto
          kupić???
          • Gość: katrina Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 12:05
            nie fresh matte! air wear ok.

jeśłi masz niezbyt jasną cerę to mogę Ci przysłać kilka próbek - są rozcięte w
            jednym rogu i uzyte zazwyczaj raz, w każdym razie zostąło na tyle że sobie
            spokojnie wypróbujesz:

astor perfect balance 101
            rimmel double act 003 natural nude
            max factor hypersmooth 005 sand
            maybelline fresh matte 035 apricot beige

aha, i poweidzcie mi Dziewczyny coś o podkładzie niebrudzącym YR, jeśli go
            znacie?
            • Gość: Point Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.11.02, 18:34
              Serio?! Chociaż nie wiem, czy przecięte przeżyją przesyłkę...
              Cerę mam dość jasną, ale nie taką porcelanową , tylko w ciepłym odcieniu.
              • Gość: katrina Re: PODKŁAD ZE ŚREDNIEJ PÓŁKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 17:53
                preżyją, już to kiedyś robiłam - obcięty róg dokłądnie zalepiam taśmą klejącą :)
                jak chcesz, to napisz na priva: katrina1980@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka