Gość: Gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:10 Mam okropne pory na nosie i nie tylko a w nich tkwią czarne zaskórniki. Jak sobie z tym poradzić jak najtańszym kosztem? Jak pielęgnować taką cerę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l81 Re: zaskórniki 03.03.06, 12:38 Zanim zapytasz sprawdź wyszukiwarkę - literatura na wiekszą część dnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:56 Krem z kwasami i peelingi. Pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:51 Krem z kwasami: Effaclar K, Glyco A mocniejszy. No i jakies peelingi gruboziarniste, a jest ich pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:21 Miałam te kremy i miałam też Vichy Normaderm - kilka opakowań i powiem Ci ze to tylko strata pieniędzy - zero reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: zaskórniki 03.03.06, 19:33 Nawet po Glyco-A nie było żadnych reakcji? nie wierze...a ile go używałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:44 Uzywałam kilka opakowań Normaderm Vichy i w ogóle mi nie pomógł. To jest bardzo drogi krem, jeszcze droższy niż Glyco a - tego nie używałam. Nie mogę sobie już pozwolić na takie wyrzucanie pieniędzy. Nie zawsze to co drogie jest najlepsze. Może ktoś zna tańszy sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: zaskórniki 03.03.06, 23:55 Jak sama napisałaś "nie zawsze to co drogie jest najlepsze" Normaderm jest kiepski, wiele osób się na niego skarży. O wiele lepsze kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej robi Avene (Diacneal, Cleance K) i SVR (seria Lysanel) Tańszy i lepszy jest właśnie Glyco-A kosztuje 45zł, ale może być dla ciebie za mocny jeżeli nigdy nie używałaś kwasów. Dlatego na początek byłby lepszy Acne-Derm, to chyba najtańszy krem z kwasami- kosztuje 20zł, podobny jest Hascoderm, też zawiera kwas azelainowy, cena 25zł tylko większa tubka. Poszuka na forum wątków nt. kwasów a dowiesz się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:37 A czy te kremy o których piszesz są odpowiednie do mojego wieku tj. 29 lat? CZy nie są za silne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zaszkodzi Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:57 Nie sadze:), ja mam 23 i uzywam od 2 lat w czasie jesieni i zimy tez kwasow. Pamietaj przy ich uzywaniu o zabezpieczeniu twarzy, a wiec krem z wysokim filtrem stabilnym, przynajmniej 50, smaruj sie nim nawet gdy siedzisz w domu - promienei sloneczne sa wszedzie. Nie stosowanie filtrow przy kwasach powoduje przebarwienia, zastosuj sie do wskazowke, a nei pozlaujesz. nawilzaj tez dobrze bzuke, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:31 23 lata to jednak nie to samo co 29. Niektóre kremy stosowane w wieku nastoletnim zbyt wysuszają trochę starszą skórę. Tego właśnie się boję. Jeżeli zastosuję któryś z tych kremów z kwasami to czy powinnam róznież używać kremu nawilżającego, który stosowałam do tej pory? W jakiej kolejności? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zaskórniki 04.03.06, 15:31 na zmiane, ewentualnie po kremie z kwasami odczekaj i dopiero krem nawilzajacy. Wazne tez jakiego kremu nawilzajacego uyzwasz, bo jesli jest komodogenny to na nic kwasy - zaskorniki beda sie tworzyc. Moze na poczatek zacznij od effaclaru (krem) - nie jest silny, ale dosyc dobry. Kremy z kwasami zluszczaja i tez wysuszaja skore, ale to jedyny sposob na zaskorniki. Do tego nawilzanie i cera bedzie gladka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krem? Re: zaskórniki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.03.06, 16:24 A możesz polecic jakiś nawilżający krem niekomodogenny i jeszcze najlepiej z wysokim, stabilnym filtrem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zaskórniki 04.03.06, 16:39 z filtrow moge polecic firmy Avene i LRP. Ostatnio czytalam o jakiems kremie Vichy - podobno dobrze sie wchlania i nie jest tak tlusty jak inne, ale nie uzywalam jeszcze. Z kremow nawilzajacych ale bez filtrow (uzywam tez na kwasy) polecam Avene Hydrance Legere. Ale poszukaj na forum, bo niedawno byl watek na temat kremow po/razem z kwasami i dziewczyny polecaly tez inne kremy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: zaskórniki - Hascoderm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:31 czy Hascoderm też jest skuteczny? mam go akurat w domu, trochę go stosowałam, ale raczej nieregularnie i efektów nie było. to nie jest chyba krem z kwasami? jak go stosować - chyba tylko na nos, czyli tam gdzie są wągry? ja stosowałam go tylko na nos, na noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: zaskórniki - Hascoderm? IP: *.acn.waw.pl 05.03.06, 19:52 Hascoderm zawiera kwasy AHA i BHA (mlekowy i salicylowy). Można chyba stosować na trądzik zaskórnikowy, choć sama maść jest dosyć "tłusta". Bardzo dobrze się za to sprawdza jako krem przeciw wrastaniu włosków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:26 Tak jak pisałam mam 29 lat. Stosuję krem na dzień i na noc Soraya matujący aktywnie normalizujący. Chciałabym zastosować zastosować któryś z kremów z kwasami na rozszerzone pory i zaskórniki - zwłaszcza na nosie. Normaderm i Efakler K w ogóle mi nie pomogły. Czy ktoś mi może powiedzieć który z tych kremów jest najlepszy. przydałby sie jakiś silniejszy bo widzę ze ta skóra jest dość gruba. CZy mam stosować jednocześnie ten krem soraya, jeżeli tak to w jakiej kolejnośći? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: zaskórniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:34 Szczerze? Zacznij od wyrzucenia kremów Soraya! Poważnie. To one są winne, temu że Twoja cera ma mnóstwo zaskórników, w składzie maja wiele zapychczy. Wiem, bo sama popełniłam ten błąd. Po odrzuceniu Sorayi, zanjdź dla siebie dobre kremy na dzien i na noc(akurat używam L'oreala, ale nie każdemu one służą). Twarz zmywam Benzacne i uzywam jeszcze żelu oczyszczającego Avene(bez zmywania) na to wszystko nakładam krem. Udało mi sie pozbyc zaskórników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:40 Loreal jest dla mnie za drogi. Używam nie tylko soraya ale i garniara - na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: zaskórniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:46 Twój problem jest w kremach i do momentu jak nie zanjdziesz lekkiego kremu, nie pozbędziesz sie problemu. Raz kupiłam Garnier skuszona ceną, w i niewyobrażalny sposób sciagnął mi skórę. Wybacz, ale nie potrafie Ci pomóc jesli nie zaczniesz od zmiany kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:23 ok zmieniam krem , tylko na jaki? Loreal jes dla mnie za drogi. I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: zaskórniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:45 zacznij od próbek, po przetestowaniu kremów bedziesz wiedziała czy służą Twojej skórze. Wazne jest również jakiego mleczka używasz, toniku ewentualnie zelu do mycia twarzy(jakiej firmy). Do przecierania twarzy proponuję tonik Benzacne (dostepny w aptekach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:47 Po próbce nie zorientujesz sie czy ten krem jest dobry. To wymaga czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: zaskórniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:56 posłuchaj, albo się na cos decydujesz i rezygnujesz z przyzwyczajeń, albo zostajesz przy swoich zaskórnikach, pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:02 Jeżeli loreal to który konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: zaskórniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:10 przeciw zmarszczkom mimicznym jeden jest na dzien i drugi na noc, w serii jest jeszcze krem pod oczy(akurat nie używam). Kilka lat temu używałam Erisa(serii naczynkowej) tez był dość dobry dla skóry, obecnie nie orientuję sie co Eris zmienił... Tak jak radzi kolezanka poniżej, warto sie zainteresowac ich ofertą, bo moze akurat cos znajdziesz dla siebie.:-) Z tańszych jest jeszcze Dax, na pewno mają próbki więc nie zaszkodzi sprawdzić. Poza tym polecam Avene, latem miałam krem nawilżający i doskonale się sprawdził(czesto mają opakowania promocyjne) i w aptekach dostępne są próbki, na tyle duże że zorientujesz się , czy są efekty czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Spróbuj Erisa IP: *.acn.waw.pl 05.03.06, 19:56 Jest taki krem z serii aptecznej Pharmaceris, nazywa się Octopirox. Wydaje mi się, że byłby dla ciebie niezły. RAczej nie kosztuje dużo. Co do Sorayi i Garnieru, to niestety też mam złe doświadczenia z tymi kremami :( Lubię za to Bielendę - możesz spróbować kremu z zieloną herbatą i endorfinami do cery tłustej i mieszanej. Ale uwaga - on nie matuje (wbrew obietnicom producenta). Odpowiedz Link Zgłoś
pozycja77 Re: zaskórniki 06.03.06, 12:22 Podobno zapychaczem nr 1 jest paraffinum liquidum, oraz mineral oil- kupujac krem, wystrzegaj sie tych składników i to juz przyniesie jakis efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butcherine Re: zaskórniki IP: *.vnet.pl 05.03.06, 18:53 ja używam płatkow przeciw wągrom firmy Clearasil i jestem zadwoolona.juz po kilku uzyciach widac efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
homyk Re: zaskórniki 06.03.06, 10:54 Ja (mam 33lata) poradziłam sobie z zaskórnikami w następujący sposób. Peeling termiczny Bielenda Botkos Efekt (15PLN) + tonik w żelu "zero niedoskonałości" Sephora Professionnel (19PLN). Do tego co kilka dni maseczki oczyszczające np. Nivea, albo jakieś glinki. Odstawiłam wszelkie kremy do twarzy (może w tym tkwi sukces, bo zatykały pory?) z wyjątkiem kremu pod oczy. Codziennie wieczorem myję twarz żelem AA OligoVital, potem tonik Sephora, krem pod oczy, na małe niedoskonałości punktowy Effaclar AI; rano to samo (bez Effaclar AI) plus dodatkowo baza pod makijaż, podkład, puder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:13 Jak można nie używać kremu nawilżającego do twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: zaskórniki IP: 213.25.153.* 06.03.06, 12:36 Radzę udac się do kosmetyczki na porządne czyszczeniwe twarzy - od tego powinnas zacząc. Nawet najwspanialsze kremy, peelingi maseczki inne cuda nie pomogą Ci się ich pozbyć. Po czyszceniu twarzy dabj o to żeby ci ich robiło jak najmniej - dokładny demakijaż, tonik, peeling raz na tuydzien i maseczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzex Re: zaskórniki-kosmetyczka IP: *.aster.pl 06.03.06, 13:47 no dobra a jak znalezc taka kosmetyczke ktora nie bedzie sie bawic w mmilion maseczek tylko na serio dokladnie wyczysci cala twarz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: zaskórniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:43 Byłam u kosmetyczki i mi oczyściła nawet nie w połowie a zapłaciłam za całe oczyszczanie. Potem mialam jeszcze wiecej zaskórników. Czytałam ze własnie oczyszczanie paluchami przynosi wrecz odwrotne efekty. Dlatego prosze o radę - którzy z tych kremów z kwasami które wymieniłyście jest najlepszy i czy uzywać krem nawilżający jednocześnie (jaki) . Ten krem nawilżający po kremie z kwasami? Odpowiedz Link Zgłoś