Dodaj do ulubionych

Dobry samoopalacz

04.12.02, 12:35
Jaki możecie polecić dobry, nieśmierdzący, niebrudzący samoopalacz?
Stosowałam całą masę najróżniejsyzch specyfików, ale każdemu coś dolegało.
Bardzo drażni mnie zapach, jaki wydziela skóra po kilku godzinach od użycia
smoopalacza.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: zuzza Re: Dobry samoopalacz IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 04.12.02, 12:51
      Polecam samoopalacz Dior Bronze - nie ma mowy o nieprzyjemnym zapachu a
      długoutrzymująca się opalenizna jest piękna. Kupiłam go na allegro po okazyjnej
      cenie ok. 70 zł., niestety nie wiem dokładnie ile kosztuje w sklepie - ale na
      pewno ponad 100 zł. Naprawdę warto!
    • Gość: Iza Re: Dobry samoopalacz IP: *.ggr.co.uk 04.12.02, 12:54
      Niestety chyba wszystkie samoopalacze prędzej czy później nieprzyjemnie
      pachną... to przez ten "opalający" składnik. Nigdy nie używałam samoopalaczy w
      wyższej półki ale z tych średnich najlepszy był L'Oreal morelowy w sprayu.
      Nieprzyjemny zapach pojawia się dość długo po użyciu i nie jest intensywny.
      • marghot Re: Dobry samoopalacz 04.12.02, 12:59
        Zuzzo,
        słyszałam wiele dobrego nt. Diora. Może się skuszę na Święta?
        • Gość: zuzza Re: Dobry samoopalacz IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 04.12.02, 13:02
          Wiesz, naprawdę warto. Mnie również drażnił charakterystyczny zapach
          samoopalaczy, Dior rozwiązuje ten problem :)
          • rossa_ Re: Dobry samoopalacz 04.12.02, 13:23
            Temat był już tu wałkowany- mam tego Diora i powtarzam, że śmierdzi jak każdy
            inny samoopalacz.
            Pzdr,
            R
    • Gość: /ko Re: Dobry samoopalacz IP: 62.148.95.* 04.12.02, 15:21
      No to jak w końcu ? Śmierdzi czy nie ?!?!!!
      A rozkłada się ten Dior gładko, bez plam ?
      • rossa_ Re: Dobry samoopalacz 04.12.02, 15:29
        Śmierdzi, bo cały czas ma w składzie dihydroxyaceton.
        Rozprowadza się dobrze, ja nie mam po nim żadnych plam i zacieków.
        • Gość: Marghot Re: Dobry samoopalacz IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 04.12.02, 15:48
          Ponoć samoopalacze firmy Declor nie maja śmierdzących składników. Ale nie znam
          opinii na jego temat.
        • Gość: paulinka Re: Dobry samoopalacz IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.02, 17:42
          rossa_ napisała:

> Śmierdzi, bo cały czas ma w składzie dihydroxyaceton.
          > Rozprowadza się dobrze, ja nie mam po nim żadnych plam i zacieków.

wlasnie, tez mam diora i tez smierdzi i to nawet bardzo intensywnie, nie radze
          sie smarowac nim pare godzin przed randka. Ja zrobilam ten blad i cala noc,
          ktora zapowiadala sie swietnie byla przez niego spaprana :-(( Nawet balsam i
          perfumy nie pomogly zlikwidowac tej nieprzyjemnej woni.
          Za to polecam Estee Lauder, jest lagodny, dobrze sie rozprowadza i nie
          smierdzi, nie wysusza skory. Jest ich kilka odmian, a kazdy dobry choc drogi.

p.s. odradzam tez Lancome, ten w pomaranczowej jakby butelce. Kupilam, i tylko
          w bloto kase wyrzucilam, a tani on nie byl.
          • Gość: KO Re: Dobry samoopalacz IP: 62.148.95.* 05.12.02, 09:53
            A te EL to nie dają plam? Jak się rozprowadzają?
            To ciekawe, ze Dior zbiera tak różne opinie,
            Twój Styl z powodu miłego zapachu mianował go na kosmetyk roku !!!
          • hokusai Re: Dobry samoopalacz 05.12.02, 13:39
            Na mnie znowu EL smierdzial (lekko, ale jednak), natomiast Dior absolutnie nie.
            Z tego wniosek, ze nie ma regul i jednak trzeba wszystko wyprobowac na wlasnej
            skorze, bo to co jednej szkodzi, dla drugiej jest super.
            • naturella Re: Dobry samoopalacz 05.12.02, 14:03
              No, ale wracając do tematu - bardzo ładny kolor nadaje samoopalacz Vichy
              (miałam do twarzy) no i ... Kolastyny do ciemnej karnacji. Ona działają bardzo
              łagodnie.
              Co do zacieków - nawet najlepszy krem, jesli go nierówno rozsmarujemy, daje
              zacieki i plamy. Sęk w tym, żeby dokładnie go rozprowadzić.
              • Gość: lefkara Re: Dobry samoopalacz IP: proxy / 213.25.97.* 05.12.02, 14:19
                Witam,
                Są tylko 2 firmy, które nie stosują tego śmierdzącego składnika w
                samoopalaczach - Lancaster i Declor. Tylko te dwa, niestety...
                Pozdr
                Ola
              • rossa_ Re: Dobry samoopalacz 05.12.02, 14:22
                A ja Vichy po paru użyciach wyrzuciłam- przede wszystkim prawie go nie było
                widać (a ja jestem zimą biała jak śnieg) i do tego dawał żółtawy odcień, więc
                wyglądałam po nim jak chora.
                Mój numer jeden to Clarins- jeśli chodzi o odcień i naturalność- bo zapach ma
                okrutny.
    • Gość: justy Re: Dobry samoopalacz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 18:04
      A Yves Rocher Monoi de Thaiti? Zapach "samoopalaczowy" wprawdzie pojwaia się po
      jakimś czasie, ale jest słabo wyczuwalny. Monoi był bardzo chwalony na forum,
      ja też go lubie.
    • Gość: Fa Re: Dobry samoopalacz IP: 62.148.95.* 09.12.02, 15:59
      No przyjdzie zgłupieć,,Chcę kupić wreszcie super-samoopalacz, który nie robi
      plam, gładko się rozprowadza, daje naturalny kolor opalenizny i nie śmierdzi !!!
      Czy oczekuję za dużo ? Cena mnie nie rusza tylko jakość.
      Szukam Mercedesa wśród samoopalaczy. Proszę o pomoc!
      • Gość: justy Re: Dobry samoopalacz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 19:30
        Z nieśmierdzących- czyli bez DHA to tylko Decleor i Lancaster- z tym, że
        ten "DHA-free" Lancaster to chyba nie jest u nas dostępny.
        Pozostałe samoopalacze prędzej czy później wydzielają mniej lub bardziej
        intensywny charakterystyczny samoopalaczowy zapaszek.
        • kotmanka Re: Dobry samoopalacz 10.12.02, 11:34
          ok, jest taki nowy krem clarinsa radiance plus, z samoopalaczem - wiec on moim
          zdaniem nie smierdzi absolutnie, po 15 minutach od nalozenia mozna sie malowac,
          po jakiejs godzinie faktycznie wyczuwam leciutki odorek samoopalaczowy ale
          naprawde bardzo leciutki a opala tez lekko i na taki fajny morsko-ogorzaly
          odcien. ja ten krem uzywam tak raz dwa razy na tydzien, ale mozna czesciej
          oczywiscie.... w kazdym razie na zime idealny, i ciesze sie ze go kupilam
          • gerda5 Re: Dobry samoopalacz -clarins 10.12.02, 16:59
            o, kotmanko, ja wlasnie tez mam clarins. Dopiero go testuje, ale juz mysle, ze
            warto bylo go kupic. Cena z bezclowki nie jest najnizsza jednak: 130zl....
            pozdrawiam
            • kotmanka Re: Dobry samoopalacz -clarins 10.12.02, 17:01
              no to witam w klubie ;-), podejrzewam ze bedziesz bardzo zadowolona! pozdrawiam
              • Gość: Fa Re: Dobry samoopalacz -clarins IP: 62.148.95.* 11.12.02, 12:08
                A do ciała on jest też-czy tylko do twarzy ?
                • kotmanka Re: Dobry samoopalacz -clarins 11.12.02, 12:19
                  niestety o ile wiem jest tylko do twarzy, taki rozswietlaczo-ozywiacz. pewno do
                  ciala tez go mozna zastosowac (tzn ja stosuje tez na dekolt) ale cenowo to sie
                  raczej nie oplaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka