Dodaj do ulubionych

depilacja rąk

11.12.02, 09:02
dziewczyny, czy depilujecie ręce?
ja tak - od tegorocznych wakacji, spodobało mi się i kontynuuję równiez zimą.
zadałam to pytanie ponieważ gdy byłam ostatnio u kosmetyczki, usłyszałam od
niej, że niewiele dziewczyn depiluje ręce, a konkretnie w zakładzie w którym
ja byłam są to panie tam pracujące + ich koleżanki + ja !!!
bardzo mnie to zaskoczyło, myślałam, że więcej dziewczyn to robi.
czy faktycznie ograniczacie sie tylko do nóg i bikini, a ręce
zostawiacie "dzikie"?
dodam tez, że nie mam specjalnie ciemnych włosów, gdyż jestem ciemną
blondynką, za to jest ich sporo i są długie, więc z przyjemnością patrzę i
dotykam moja gładziutką teraz skórkę.
jestem ciekawa jak to u was wygląda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: depilacja rąk IP: *.waw.sa.gov.pl 11.12.02, 09:25
      Podzielam twoją opinię. Panuje szał na niemowlęce nóżki, bikini i pachy, a jak
      przyjdzie założyć sukienkę, to dywan na rękach straszy oczy innych. Ja również
      depiluje ręce, bo kiedy są gładkie, wyglądają 3 razy bardziej subtelnie i
      estetycznie.
      Pozdrawiam.
      • ptasia Re: depilacja rąk 11.12.02, 09:47
        ja nie, ponieważ raz to zrobiłam, parę lat temu, włoski odrostały obrzydliwie +
        boleśnie i odrosły 2 x dłuższe :-(. nie podoba mi się to jakoś specjalnie, ale
        nie mam ochoty tego eksperymentu powtarzać, no i wszelkie środki (depilator??
        brrr... wosk?? aaa...) + ręce mnie jakoś odrzucają.
    • Gość: pixi Re: depilacja rąk IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 11.12.02, 09:46
      Ja zrobiłam to raz, dwa lata temu, chciałam być piękna na Sylwestra:) No i byłam, ale potem miałam zapalenie
      mieszków włosowych i całe ręce pokryły mi się czerwonymi krostami!! Depilowałam w dobrym zakładzie, do którego
      mam zaufanie, potem robiłam pilling, więc wszystko powinno być w porządku. Ale nie było, krosty miałam przez parę
      miesięcy, latem nie było mowy o bluzkach bez rękawów. Po krostach zostały przebarwienia, niektóre widoczne są do
      dziś. Tak więc, nigdy więcej !!!
    • Gość: hiolka Re: depilacja rąk IP: 194.156.135.* 11.12.02, 10:12
      Parokrotnie wydepilowalam sobie rece woskiem, ale efekty nie powalily mnie na
      kolana - wloski odrosly jakby ciemniejsze. Problemem nie jest dla mnie sama
      dlugosc wloskow, co ich kolor (jestem szatynka).

Mam w zwiazku z tym do Was pytanie. Wiem, ze istnieja srodki do rozjasniania
      wlosow (produkuje je m.in. niemiecka firma, ktora dostarcza tez wosk i kremy do
      depilacji Snaepil (?)), jednak do tej pory nie udalo mi sie nigdzie na nie
      trafic.
      Czy widzialyscie gdzies moze takie specyfiki, jak sie nazywaja?

Pozdr

• ptasia Re: depilacja rąk 11.12.02, 10:14
        Sally Hansen ma coś takiego, widziałam w GC, kosztuje coś chyba ok. 20 czy 30
        zł.
        • Gość: Jagna Re: depilacja rąk IP: 167.83.9.* 11.12.02, 10:23
          Latem zawsze depiluję ręce. Zimą - tylko przed Sylwestrem, albo temu podobną
          okazją. Nie mam jakichś strasznych włochów, ale zupełnie gładkie ręce wyglądają
          znacznie lepiej.
          • Gość: em Re: depilacja rąk IP: proxy / 62.148.83.* 11.12.02, 10:34
            mam miękkie i jasne włoski, które widać wtedy gdy jestem opalona lub mam gęsia
            skórę z zimna
            pod wpływem ogólnodepilacyjnej mody usuwam włoski z nóg i od tej pory moje nogi
            nie są tak gładkie jak były przed depilacją, mogę wyczuć drobne nierówności,
            kiedyś były absolutnie aksamitne
            dlatego nie zrobię tego nigdy na rękach - nie zawsze wychodzi poprawianie
            natury
            a do nóg stosuję już tylko silne światło i pensetę
      • Gość: vesna Re: depilacja rąk IP: proxy / 217.96.43.* 11.12.02, 11:22
        Do hiolki: preparaty rozjasniajace produkuje Sally Hansen; do twarzy i do
        calego ciala. Mam ten do twarzy - jest rewelacyjny. Wiec moze sprobuj?

A tak poza tym - moj facet np. brzydzi sie wydepilowanymi rekami, mowi, ze
        kojarza mu sie tak "glizdowato" (cytat) ;) Ja nie depiluje tez z tego wzgledu,
        ze boje sie krostek, zapalen itd (o czym juz dziewczyny pisaly). Wystarczajacy
        mam problem z nogami...
        • Gość: hiolka Re: depilacja rąk IP: 194.156.135.* 11.12.02, 12:08
          Dzieki dziewczyny za info :)
      • Gość: pola5 Re: depilacja rąk IP: *.attu.pl / 192.168.0.* 11.12.02, 22:28
        Gość portalu: hiolka napisał(a):

> Parokrotnie wydepilowalam sobie rece woskiem, ale efekty nie powalily mnie na
        > kolana - wloski odrosly jakby ciemniejsze. Problemem nie jest dla mnie sama
        > dlugosc wloskow, co ich kolor (jestem szatynka).
        >
        > Mam w zwiazku z tym do Was pytanie. Wiem, ze istnieja srodki do rozjasniania
        > wlosow (produkuje je m.in. niemiecka firma, ktora dostarcza tez wosk i kremy
        do
        >
        > depilacji Snaepil (?)), jednak do tej pory nie udalo mi sie nigdzie na nie
        > traf
        > Czy widzialyscie gdzies moze takie specyfiki, jak sie nazywaja?
        >
        > Pozdr
        >

zwykla woda utleniona, smaruj codziennie wieczorem nasaczonym wacikiem, po paru
        dniach stana sie jasniutenkie, a po jeszcze paru slabiutenkie i sie wykrusza.
        skora po takim zabiegu wydaje sie delikatniejsza i bielsza, sprobuj, to nic nie
        kosztuje :))))
    • Gość: anna Re: depilacja rąk IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 11.12.02, 11:33
      Ja depilowałam bardzo długo, a w tym roku na zime przerzuciłam się na
      rozjaśnianie - uzywam tego sally hansen do ciała i jestem b. zadowolona. Ale
      jeżeli będe się gdzieś wybierała w wydekoltowanej sukience, to na pewno zrobię
      wosk (robię sama, wystarczy 10 min). Zupełnie nie rozumiem tych dziewczyn,
      które noszą wydekoltowane sykienki i do tego ciemne, gęste włosy na całych
      przedramionach. A feee...
      • Gość: s depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: 62.233.242.* 11.12.02, 12:32
        Jakiś czas temu próbowałam zrobić sobie depilację na rękach najpierw
        depilatorem, potem woskiem (takim jak u kosmetyczki na ciepło) - i o ile na
        nogach mi takie zabiegi dobrze wychodziły, to na rękach - nie bardzo, bo włoski
        na rękach się po prostu nie wyrywają, tylko były po tym pourywane i
        postrzępione. Może mam je za słabe na taką depilację?

Sama sobie wymyśliłam coś innego. Kupiłam sobie taki najzwyklejszy preparat do
        rozjaśniania włosów (tabletki z wodą utlenioną plus krem) za dosłownie kilka
        złotych. I stosuję go na włoski na brzuchu i na rękach - paczka kremu wystarcza
        na 2 takie zabiegi. Włoski są bardzo jasne i mniej widoczne, i po kilku
        zabiegach wyraźnie słabsze.

pozdrawiam:)
        • Gość: hiolka Re: depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: 194.156.135.* 11.12.02, 13:12
          Kupiłam sobie taki najzwyklejszy preparat do
          > rozjaśniania włosów (tabletki z wodą utlenioną plus krem) za dosłownie kilka
          > złotych.

Moglabys napisac o jaki krem chodzi (no i gdzie go kupilas?)? Aha, i czy to
          zwykla apteczna woda utleniona?

Dzieki za info :)
          pozdr

• Gość: s Re: depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: 62.233.242.* 12.12.02, 08:49
            > Moglabys napisac o jaki krem chodzi (no i gdzie go kupilas?)? Aha, i czy to
            > zwykla apteczna woda utleniona?

Nazywa się "krem do rozjaśniania włosów" - kupuję po prostu w kiosku, bo tam
            jest najtańszy. Z firm jak np. Joanna czy Loreal takie kremy do rozjaśniania
            włosów są droższe. Zestaw w pudełku składa się z wysokoprocentowej wody
            utlenionej (chyba 9 czy 12 %) w tabletkach i kremu, to się miesza i maże po
            skórze, potem zostawia wg instrukcji na 30-40 minut, ale na takie włoski
            wystarczy krócej. Nie wolno łączyć z innymi kosmetykami. skóra jest
            zaczerwieniona lekko jakiś czas po zabiegu. ale moim zdaniem warto. pozdrawiam:)
            • Gość: mala Re: depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.02, 21:45
              "krem do rozjasniania wlosow"-nie znalazlam:(,to jest jakis specjalny do
              wloskow na ciele?(bo chyba nie taki na wlosy na glowie?-ja juz zwariowalam:)))
              nawet nie wiem jak spytac:).a i jaka jest tego cena?i moze przykladowa firma?
              dziekuje bardzo:)
              • Gość: s Re: depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: 62.233.242.* 13.12.02, 12:19
                > "krem do rozjasniania wlosow"-nie znalazlam:(
                Dokładnie tak się nazywa;)

W normalnych drogeriach go nie widziałam, bo za tani;)

> to jest jakis specjalny do wloskow na ciele?
                Nie!

> (bo chyba nie taki na wlosy na glowie?
                No właśnie to jest niby do włosów na głowie, jakby ktoś chciał się przerobić na
                blond;))

> a i jaka jest tego cena?
                Najtańszy to właśnie po około 3zł za opakowanie (starcza na 2x). Nie pamiętam
                firmy. Ale są też troszkę droższe np. z Joanny po chyba 8zł, nie mówiąc o
                droższych firmach specjalizujących się w farbowaniu włosów itp. - a to wszystko
                to prawie to samo, bo chodzi o działanie mocnej wody utlenionej. Woda utleniona
                z apteki ma tylko 2%, a te w tabletkach do włosów ma 8 lub 12%.

pozdrawiam:)
                • Gość: mala Re: depilacja rąk - czym? i o rozjaśnianiu IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.02, 23:29
                  Jejku dziekuje Ci bardzo za tak wyczerpujace odpowiedzi:)Pozdrawiam serdecznie
                  i jeszcze raz dziekuje:)
    • Gość: elve Re: depilacja rąk IP: *.ds.univ.gda.pl 11.12.02, 14:51
      mysiekpysiek napisała:

> dziewczyny, czy depilujecie ręce?

w życiu.

> ja tak - od tegorocznych wakacji, spodobało mi się i kontynuuję równiez zimą.
      > zadałam to pytanie ponieważ gdy byłam ostatnio u kosmetyczki, usłyszałam od
      > niej, że niewiele dziewczyn depiluje ręce, a konkretnie w zakładzie w którym
      > ja byłam są to panie tam pracujące + ich koleżanki + ja !!!

serio? ale numer! :>

> bardzo mnie to zaskoczyło, myślałam, że więcej dziewczyn to robi.
      > czy faktycznie ograniczacie sie tylko do nóg i bikini, a ręce
      > zostawiacie "dzikie"?

nazwij to jak chcesz. dla mnie "dzikie" jest depilowanie rąk. wariactwo, bez
      urazy. nie wystarczy, że kultura wmówiła nam że włosy na nogach, bikini i
      pachach są be? teraz jeszcze ręce... może kiedyś na głowie tez będą fu. ja ich
      nie zamierzam wtedy scinać.

> dodam tez, że nie mam specjalnie ciemnych włosów, gdyż jestem ciemną
      > blondynką, za to jest ich sporo i są długie, więc z przyjemnością patrzę i
      > dotykam moja gładziutką teraz skórkę.
      > jestem ciekawa jak to u was wygląda.

a ja z przyjemnością patrzę na moje włoski na rękach. są miękkie i delikatne,
      dla mnie osobiście wręcz sexy. lubię ich dotyk, lubię, kiedy czuję coś przez
      nie, zanim jeszcze czegoś dotknę, lubię ich muskanie, lubię, kiedy owiewa je
      wiatr, w końcu dają mi też pewną ochronę przed zimnem na przykład teraz, i za
      to również je lubię.
      a każdy robi to co lubi, więc jeśli podobają Ci się Twoje nagie ręce i nie
      szkoda Ci zasobów na ich wyrywanie, to proszę bardzo, nic mi do tego :)
      aha, i tylko się tak zastanawiam: po co właściwie zadałaś to pytanie? żeby się
      przekonać, czy jesteś w mniejszości czy w większości? zupełnie serio zapytuję,
      ciekawi mnie to.
      • mysiekpysiek Re: depilacja rąk 12.12.02, 09:00
        Gość portalu: elve napisał(a):
        > aha, i tylko się tak zastanawiam: po co właściwie zadałaś to pytanie? żeby
        się
        > przekonać, czy jesteś w mniejszości czy w większości? zupełnie serio
        zapytuję,
        > ciekawi mnie to.

Dokładnie dlatego. Ciekawska jestem po prostu :))
    • Gość: saskia Re: depilacja rąk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 18:40
      no rzeczywiscie niewiele-z tego co da sie zaobserwowac...
      ja radze sobie depilatorem-mniej wiecej raz na miesiac.
      • Gość: rosa Re: depilacja rąk IP: *.acn.waw.pl 11.12.02, 18:48
        Ręce???????????? Przeciez włoski na rączkach są cudne!!! Dziewczyny,
        zwariowałyście??? Rozumiem jak dziewczyna ma czarne hery takie obrzydliwe, no
        to juz trudno, ale takie sliczne, urocze włoseczki jasniutenieczkie, jak moje?
        Ciekawe co mój facet powie na to co Wy wyprawiecie:-)Ale ja nie krzyczę, bez
        urazy, jestem tylko w szoku...
    • sublustris Re: depilacja rąk 11.12.02, 21:28
      Obowiazkowo pozbywam sie wlosow z rak. Nie wazne czy zima czy lato, dla mnie
      sa tak samo nieestetyczne jak te na nogach. U wszystkich kobiet-bez wyjatku.
      • maja822 Re: depilacja rąk 11.12.02, 21:48
        Jakbym miała ciemną skórę i jasne włoski, to może bym sobie odpuściła... Ale
        jest dokładnie odwrotnie i nie wygląda to ładnie. O rozjaśnieniu też nie ma
        mowy, bo to okropnie kontrastowałoby z ciemnymi włosami na głowie. O.
      • elve Re: depilacja rąk 12.12.02, 00:03
        no to właśnie pisze do Ciebie ktoś bardzo nieestetyczny :)
        uuu, ale ohydna jestem, co? ;)
        • sublustris Re: depilacja rąk 12.12.02, 00:16
          eeeee tam! :-)
          zrobie wyjatek dla Ciebie poprzez te "biala glizde".
          • znak_yrden Re: depilacja rąk 12.12.02, 09:23
            pracuję z dziewczyną, która goli sobie r ęce i rzeczywiście wygląda to dośc
            dziwnie, jakos tak .... troszeczke oblesnie ;-)
            ja mam jasne i długawe włosy narękach, ale osobiście uważam, ze przy opalonej
            skórze wygladaja jakoś tak ...w esoło ;-) i nie pzrejmuje sie nimi.
            • Gość: vesna Re: depilacja rąk IP: proxy / 217.96.43.* 12.12.02, 11:56
              Ojejej, to znaczy, ze trzeba depilowac sobie rece zeby nie budzic obrzydzenia
              u innych dziewczyn depilujacych sobie rece. Ale wtedy beda sie tym brzydzic
              dziewczyny, ktore nie depiluja.. Ja chyba sobie daruje, mniej klopotu ;)
              • sublustris Re: depilacja rąk 12.12.02, 16:13
                Rozwiazanie: jedna reka wydepiluj a druga zostaw naturalna. W zaleznosci od
                otoczenia ustawiaj sie dana strona. Wszyscy powinni byc zadowoleni, ale czy Ty
                tez? :-))))
          • Gość: elve Re: depilacja rąk IP: *.ds.univ.gda.pl 12.12.02, 13:48
            LOL!
            pozdrawiam! :)
    • Gość: Alla Re: depilacja rąk IP: *.a2000.nl 12.12.02, 17:04
      Ja tez sobie depiluje - przewaznie maszynka LadyAqua Philipsa. Ta maszynka jest
      ladowana elektrycznie, nie ma nozykow, tylko siatke. Raz dwa i gotowe. Nie
      zacina, nie ma zaczerwienien, skora jest gladka. Najlepszy sposob, bezbolesny i
      zadnych skutkow ubocznych. Mozna od razu wyeksponowac gladkie ramiona i rece.

Nie rozumiem jak mozna tak delikatna skora jak ta na rekach podrazniac
      woskiem, czy depilatorem elektrycznym - przeciez to masakra. Dawno dawno temu
      kiedy bylam jeszcze baaardzo mloda i niedoswiadczona sprobowalam depilatorem
      elektrycznym - oczywiscie zapalenie mieszkow wlosowych od razu, masa czerwonych
      punkcikow, zaczerwienienie, bardzo nieestetyczny wyglad na dluzszy czas i dlugi
      rekaw w upaly, bo jak pokazac taka wysypke.

• renia30 Re: depilacja rąk 13.12.02, 14:11
        Od lat depiluje włosy na rękach, używam Braun Silkepil i bardzo dobrze wszystko
        wychodzi. Jest to co prawda dość bolesne 9bardziej niz na nogach) ale włoski
        odrastaja wolniej niż na nogach więc robię to rzadziej. Nie widze w depilowaniu
        rąk nic złego, z węcz przeciwnie, ciemne włosy a także jasne na rękach jakoś
        tak dziwnie długie wyglądają fuj!

re
        • milka07 Re: depilacja rąk 14.12.02, 15:22
          ja również od czasu do czasu depiluje sobie ręce na rękach - a robie to tak:
          całą ręke smaruję jakimś kremem nawilżającym - i gole ją zwykłą maszynką
          no i przy tym jest 0 bólu a ja mam skóre gładziutką bez zadnych Kropek i
          zaczerwienien! - owszem przy ciemnej skórze jasne krotkie włoski moze
          faktycznie fajnie wyglodają ale przy jasnej - ciemne to juz zupełnie cos
          inngo!!!
          • Gość: Gabbana Re: depilacja rąk IP: *.zigzag.pl 14.12.02, 19:43
            a ja tylko i wylacznie woskiem. Latem namowila mnie kosmetyczka, troche bolalo
            ale to kwestia przyzwyczajenia. Teraz wloski odrastaja mniejsze i rzadsze wiec
            zima pozwlalam im "rosnac" a wiosna znowu na wosk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka