Gość: ania IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.12.02, 16:20 mam pytanie - czy ktoras z was uzywala kosmetykow z tej serii i moze sie podzielic spostrzezeniami? dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_wu Re: BIOTHERM 11.12.02, 16:27 Ja uzywalam ostatnio Hydra-Detox. To kosmetyk raczej na lato, mocno nawilzajacy. Niestety odradzam kupowania kremow w szklanych pojemnikach z pompka. Jest to kosztowna impreza i szkoda, ze nie mozna uzyc go w calosci. Krem osadzil sie na szklanych sciankach i za nic nie mozna go wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
gapysek Re: BIOTHERM 11.12.02, 17:32 postaw butelke do gory nogami - po jakims czasie wszystko ladnie splynie po sciankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: BIOTHERM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.12.02, 17:34 anna_wu napisała: > Ja uzywalam ostatnio Hydra-Detox. To kosmetyk raczej na lato, mocno > nawilzajacy. mozesz wyjasnic dlaczego na lato? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: BIOTHERM 11.12.02, 17:57 To tylko takie moje odczucie. "Daily Moistturizing Lotion" jest taki mokry, ze wole jednak cos innego na zime. W sumie stawialam buteleczke "do gory nogami", ale caly czas mi sie wywracala. Jak mowisz ze splynie to unieruchomie ja bardziej skutecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: BIOTHERM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.12.02, 12:07 anna_wu napisała: > To tylko takie moje odczucie. "Daily Moistturizing Lotion" jest taki mokry, ze > wole jednak cos innego na zime. > W sumie stawialam buteleczke "do gory nogami", ale caly czas mi sie wywracala. > Jak mowisz ze splynie to unieruchomie ja bardziej skutecznie:) no to juz sama nie wiem - podobno wlasnie zima nalezy bardzo nawilzac twarz, skore..bo w pomieszczeniach jest bardzo sucho - ale z drugiej strony jak sie wyjdzie na dwor, na mroz to co? hmm.. a co z innymi kosmetykami tego producenta? czy wszystkie sa glownie nawilzajace i mokre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: BIOTHERM IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.12.02, 12:44 Mam doswiadczenie z Hydra Detoxem, ktory moim zdaniem jest rewelacyjny. Najlepszy chyba krem jaki mialam do tej pory. I moim zdaniem tez na zime, bo przeciez wspolczesne kremy nie zawieraja wody w stanie, ktory moglby zamarznac na twarzy, natomiast nawilzaja i chronia przed klimatyzacja. Takze mysle, ze mozesz smialo stosowac. Jest naprawde rewelacyjny. Oczyszcza cere bardzo, nawet z czarnych kropek (ja sie ich np. pozbylam skutecznie). Natomiast nacielam sie bardzo na krem Dstress, ktory nie dosc, ze zadnych efektow na mojej buzi nie mial (brak jakiejkolwiek poprawy, skora zmeczona moze nawet bardziej niz zwykle), to wrecz mi buzie wysuszal - po nocy wstawalam z sucha buzia, tak, jakbym w ogole nic nie wsmarowala w nia wieczorem. Bardzo sie rozczarowalam a krem byl drozszy od Detoxa. Takze, naprawde trzeba trafic... Moje kolezanki, ktorym polecilam Detoxa chwala go baaaaaaaardzo. Dstressa bym nie polecala w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: BIOTHERM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.12.02, 13:06 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Mam doswiadczenie z Hydra Detoxem, ktory moim zdaniem jest rewelacyjny. > Najlepszy chyba krem jaki mialam do tej pory. I moim zdaniem tez na zime, bo > przeciez wspolczesne kremy nie zawieraja wody w stanie, ktory moglby zamarznac > na twarzy, natomiast nawilzaja i chronia przed klimatyzacja. Takze mysle, ze > mozesz smialo stosowac. Jest naprawde rewelacyjny. Oczyszcza cere bardzo, nawet > > z czarnych kropek (ja sie ich np. pozbylam skutecznie). > > Natomiast nacielam sie bardzo na krem Dstress, ktory nie dosc, ze zadnych > efektow na mojej buzi nie mial (brak jakiejkolwiek poprawy, skora zmeczona moze > > nawet bardziej niz zwykle), to wrecz mi buzie wysuszal - po nocy wstawalam z > sucha buzia, tak, jakbym w ogole nic nie wsmarowala w nia wieczorem. Bardzo sie > > rozczarowalam a krem byl drozszy od Detoxa. > > Takze, naprawde trzeba trafic... > > Moje kolezanki, ktorym polecilam Detoxa chwala go baaaaaaaardzo. Dstressa bym > nie polecala w ogole. Dosiu:) dziekuje:) - mozesz dokladnie napisac nazwe tego kremu? - sprawdzalam na stronie biotherm i oni tam maja tylko wersje dla mezczyzn - a moze jest to to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: BIOTHERM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.02, 17:54 Uzywalam kremu z serii Hydra - Detox z pompka i byl rewelacyjny. Pozniej kupilam Shiseido z serii Pureness i bardzo sie zawiodlam. Jak mi sie skonczy, zamierzam wrocic do Biothermu i dokupic jeszcze tonik i krem pod oczy bo krem byl najlepszy ze wszystkich, jakie dotychczas stosowalam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: BIOTHERM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 01:03 właśnie mam hydra detox lotion spora próbkę, 15ml. rozumiem że używacie go na dzień, jako pierwsza warstwę na skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
margoo77 Re: BIOTHERM 13.12.02, 09:37 A ja z Biothermu polecam peeling do twarzy Biopur i chyba najlepsy krem na noc, jaki kiedykolwiek miałam - Bionuit. Ostatnio spróbowałam też na noc Age-Fitness i bardzo mi się spodobał. Ale ponieważ nie są to natańsze kosmetyki, proponowałabym najpierw skorzystać z próbek. Pozdrawiam, Margoo. Odpowiedz Link Zgłoś
tirli Re: BIOTHERM 13.12.02, 09:47 Tylko uważaj jesli jesteś alergiczką. Ja onegdaj zakupiłam sobie krem pod oczy i na noc Hydra Detox. Dostałam straszliwego uczulenia, o tyle podstępnego że ujawniło się gdzieś po miesiącu. Na początku łuszczyła mi się tylko troszke skóra, ale nie niepokoiłam się, bo tak przy kremach detoksyzujacych bywa. Efekt był taki, że przez pół roku leczyłam twarz (tylko LRP i woda termalna), na której zrobiła się dosłownie skorupa mniej wiecej jak na łokciach. Także troszkę jestem zrażona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: BIOTHERM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.12.02, 12:35 kupilam maseczke nawilzajaca -Masque Aquasource- i jestem zachwycona - buzia gladka jak pupa niemowlecia. zastanawiam sie nad tym detoxem - jezeli efekty takie jakie pod tej maseczce ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: BIOTHERM IP: *.ds.univ.gda.pl 13.12.02, 14:35 tyż nie polecam hydra detoxu pod oczy. mnie nie uczulił, ale działanie było dokładnie żadne i w dodatku piekło w oczy, mimo, że smarowałam POD nimi. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: BIOTHERM IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.02, 15:50 A mi ZADEN kosmetyk Biothermu nie podchodzi, oprocz wody do ciala Eau Vitaminee, o swiezym cytrusowym zapachu, ale i z trwaloscia tez kiepsko. Jak dla mnie, lepiej dziala najtanszy krem Nivea, niz te drogie i przereklamowane kremy a Biotherm jest naprawde cienki pod tym wzgledem. Ladne maja opakowania i robia dobra reklame, ale zawartosc taka sobie, jak ze sredniej polki, szkoda kasy jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: BIOTHERM 13.12.02, 15:55 Mnie rowniez nie pasuje nic do twarzy Biothermu, a przetestowalam na probkach i linie D-Stress i Hydra Detox i BioPur. Nic szczegolnego, a ceny wysokie. Natomiast jezeli chodzi o serie Biothermu do wlosow (mam szampon do wlosow przetluszczajacych sie i odzywke do normalnych), to jestem po prostu zachwycona! Wlosy naprawde przestaly mi sie przetluszczac w rekordowym tempie, wystarczy teraz, ze umyje je co 2 dzien, odzywka ich nie obciaza, a do tego maja piekny zapach (na opakowaniu jest napisane, ze zawieraja olejki eteryczne). Aha, cena jest calkiem wybaczalna (obydwa kosmetyki kosztuja 12 Euro kazdy). Odpowiedz Link Zgłoś