Dodaj do ulubionych

maseczki oczyszczające

IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 17.10.01, 15:17
czy macie sprawdzone i możecie polecić dla tłustej skóry? najbardziej
interesują mnie z glinką.
Obserwuj wątek
    • Gość: Margoo Re: maseczki oczyszczające IP: 195.205.151.* 17.10.01, 15:39
      Polecam maseczkę Biotherm z serii Biopur. Z glinką - tak jak chciałaś. W ogóle
      cała ta seria jest rewelacyjna.
    • Gość: Wiedzma Re: maseczki oczyszczające IP: 10.144.116.* / 195.145.215.* 25.10.01, 02:42
      Bardzo dobra jest 1-2-3 mask Avonu z biala glinka. Nakladam ja naprawde na
      kilka minut, najlepiej na czas porannego prysznicu i po zmyciu buzka jest
      nardzo sliczna:)))
    • Gość: Izabela Re: maseczki oczyszczające IP: 157.25.130.* 25.10.01, 11:53
      Yves Rocher - Bio Camille. Bardzo dobra i nie z tych najdroższych.
      • Gość: Helena Re: maseczki oczyszczające IP: *.waw.cdp.pl 25.10.01, 11:56
        Przyzwoita jest tez maseczka w formie zelu z seri Eris Normamat i niezla z
        glinka z mineralami Morza Martwego firmy Apis(???). Mam obydwie i nie narzekam.
    • Gość: Xena Re: maseczki oczyszczające IP: *.acn.waw.pl 25.10.01, 12:41
      Osobiście do oczyszczania cery polecam maseczki samorozgrzewające, bo świetnie
      zastępują profesjonalny zabieg u kosmetyczki. Moim zdecydowanym faworytem
      jest "Sauna Mask" na bazie glinki czerwonej firmy Montagne Jeunesse. Bardzo
      silnie rozgrzewa (autentycznie jakby sie weszło do sauny), rozpulchnia skórę, a
      zawarta w niej glinka czerwona wydobywa z porów wszystkie niepotrzebne złogi i
      syfy. Ponadto glinka czerwona działa trochę łagodniej i mniej wysuszająco niż
      inne glinki, więc po zastosowaniu nie ma się uczucia nieprzyjemnego ściągnięcia
      skóry. Poza tym ta konkretnie maseczka ma, oprócz działania oczyszczającego i
      antysebum, także właściwości antystresowe. Nie wiem wprawdzie, co to dokładnie
      miałoby oznaczać, faktem jest jednak, że w trakcie aplikacji ma się wrazenie,
      jakby skóra "wypoczywała". Maseczka dostępna jest niestety tylko w saszetkach
      15 ml (niecałe 5 zł), które starczają na ok. 4-5 aplikacji. Acha, i chyba nie
      polecałabym jej osobom z problemami naczynkowymi, bo działanie rozgrzewające
      może okazać się zbyt silne.
      Natomiast odradzam zakup teoretycznie podobnie działającej maseczki Ives Rocher
      (z linii "Les Gestes Essentiels"). Efekt rozgrzewający jest praktycznie żaden,
      a poza tym ma tak gęstą konsystencję, że jej nałożenie, a później zmywanie,
      jest bardzo uciążliwą czynnością.
      Pozdrowienia
    • Gość: AgaAga Re: maseczki oczyszczające IP: *.dh.casema.net 04.11.01, 18:44
      Ja uzywam "Emergency Mask" Clinique. Maska wyciaga wszelkie zanieczyszcenia,
      skora jest po niej wyraznie gladsza, nabiera ladnego koloru. Jest na glince.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka