Dodaj do ulubionych

jak ściągnąć farbę?

16.04.06, 15:30
moim oryginalnym kolorem jest ciemny blond
obecnie na głownie mam ciemny brąz + 2 cm odrostu
brzmi nieźle,nie hheh
no i właśnie, pomyślałam sobie: idzie lato, farba płowieje, wrócę do swojego
koloru...
włosy mam pódługie więc od biedy można by je obciąć, ale nie chcę..
możecie coś poradzić?
nałożyc mocny rozjaśniacz?
dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • loolek Re: jak ściągnąć farbę? 16.04.06, 15:40
      słyszałam, że istnieją profesjonalne środki do ściągania farby i że nie są one
      tak agresywne jak rozjasniacze...
      czy byłabym w stanie zrobić taki zabieg w domu sama?
      no i co z odrostami? jak nałożę na nie ten dekoloryzator, to pewnie je
      rozjaśnię?
      • szaninka Re: jak ściągnąć farbę? 17.04.06, 09:17
        Jeżeli chodzi o dekolooryzator to ja w ogóle go nie polecam,a zrobienie tego w
        domu to już samobójstwo. Poza tym kwestia jest taka,że po dekoloryzatorze włosy
        odbarwią się na pomarańczowy i musisz je ponownie zafrbować,a to baaaaardzo
        niszczy włosy. Jeżeli zrobisz to u fryzjera to istnieje duża możloiwość ,że i
        on spali ci włosy tym dekoloryzatorem i wtedy nie pozostaje nic innego jak
        obcięcie. Jeżeli chodzi o rozjaśniacz to też nie polecam ,bo :1 .niszczy włosy,
        2. nie wiadomo jaki kolor ci wyjdzie(prawdopodobnie jakiś pomarańczowy lub
        zielonkawy,w zależności od tego jak silny jest rozjaśniacz) bynajmniej nie
        będzie to ciemny blond 3.po użyciu rozjaśniacza,jeżeli uda ci się uzyskać w
        miarę normalny kolor np.jasny blond i zafrbujesz włosy na np.brąz to prędzej
        czy później ten jasny blond będzie prześwitywał prze brąz i uwierz mi nie
        wygląda to jakoś szczególnie atrakcyjnie- ja sama pokryłam rozjaśniacz 3
        profesjonalnymi ciemnymi farbami a i tak prześwitywał.

Na twoim miekscu to zrobiłabym balejaż jaśniejszy np. tylko na wierzchnich
        włosach ,będzie o wiele taniej niż cała głowa i najlespzym rozwiązanie m byłoby
        takie powolne przechodzenia do swojego naturalnego koloru ,czyli robienie od
        czasu do czasu jaśneisjzego balejażu.
    • oksana.zarewicz Re: jak ściągnąć farbę? 03.05.06, 22:03
      Najlepiej i najrozsądniej będzie porozumieć się i wykonać zabieg u fryzjera. Po
      ocenie kondycji twoich włosów i ich obecnego koloru, zadecyduje on w jaki
      sposób i jaką drogą można zrealizować twoje pomysły.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka