Dodaj do ulubionych

Brazylijskie bikini..?pytanie..

IP: *.uje.nat.hnet.pl 19.04.06, 11:37
czy robilyscie juz sobie brazylijskie bikini?..ja robie tegularnie woskiem al
tylko po bokach i od gory troche..i chcialabym sie zdecydowac na brazylijskie
teraz..tzn..całość wydepilowac.. ale jak to sie wtedy robi..? sie na golasa
siedzi na fotelu?nie jest bardzo krąpujące?i nie wstydzicie sie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 19.04.06, 12:02
      hallo nikt nigdy nie robil?
    • Gość: kas Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.gdynia.mm.pl 19.04.06, 19:38
      No- wiesz, w majtkach to się raczej nie da zrobić.
      A ten kto wykonuje takie zabiegi raczej się nie zdziwi.
      Co do Ciebie- sama oceń, jeśłi będziesz się czuła skrępowana- po prostu nie rób.
    • Gość: j0anna Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:19
      Oczywiście że bez bielizny. Rozkłada się nóżki, jedna wyprostowana, druga
      podwinięta zwykle. Coraz więcej kobiet robi pełną depilację więc dla kosmetyczek
      to nic dziwnego - nie ma się czego wstydzić. To tak samo jak wizyta u ginekologa.
      • patriiciia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 19.04.06, 21:01
        Ja na wannie klade recznik i siadam. Przy wannie, pode mna klade jakas szmatke i gole na sucho jednorazowkami. Dla mnie tak najlepiej. Potem smaruje tylko oliwka i czuje sie swietnie ;)
        • Gość: mała mi Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.06, 22:02
          Zgadzam się z opinią, że depilację brazylijską należy traktować jak wizytę u
          gina, czyli z zimną krwią. Trzeba przeżyć i już. Efekty i samopoczucie
          rekompensują ewentualne niedogodności.
          Powodzenia
    • Gość: hmm Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:05
      niedoinformowana jestem:( Tzn, ze kosmetyczka usuwa woskiem WSZYSTKIE wloski?Z
      warg tez?
      • Gość: aga Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 19.04.06, 22:07
        wlasnie jak to jest..bo czytalam..ze z warg nie mozna bo to jest
        niebezpieczne..? ktoras z was robila sobie calosc? ale taką zupelną calosc?:)
        • Gość: j0anna Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:15
          Kompletnie wszystkie, z warg też i również między pośladkami jeśli się ma.
          Dlaczego miałoby to być niebezpieczne? Że niby to jakaś ochrona przed
          bakteriami? Robię tak od dwóch lat i nic mi się nie dzieje. Ginekolog też mówił
          że można.
          • Gość: Karolina Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:37
            A ja mam problem z nadmiernym owlosieniem okolic intymnych :( Regularnie golac
            sie zyletkami wlosy sie rozrastaly i mam je nawet na poczatkach ud (kolo
            pachwin) Wargi tez mam dosc obficie owlosione. Wstydze sie tego ale sama nie
            umiem sobie tego wydepilowac. Czy z takim owlosieniem powinnam isc do
            kosmetyczki czy w domu to jeszcze samemu troche podgolic, przyciac itd? :(
        • agunia1980 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 01.06.06, 13:50
          Zupelnie wszystko,razem z wargami.Troche boli ale da sie przezyc :) A jaka
          gladziutka potem jest :) jak dupcia niemowlaka.Polecam
      • Gość: kicia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 81.170.36.* 19.04.06, 22:10
        tak - dokladnie wszystkie!
        i dodam, ze to nie jest jakies wielkie przezycie - przeciez to tylko kobieta, no chyba, ze ktos chodzi do
        kosmetyczki-faceta hi hi hi wtedy chyba byloby krepujace :)
        Przeciez to jest ich zawod i wydzialy pewnie sporo...hmm czesci intymnych roznych kobiet......
        ja chodze regularnie i jakos nie czuje zadnego krepowania :) a wosk jest zdecydowanie lepszy od golenia
        - skora jest gladziutka dluzej i nie ma problemow z wrastajacymi wloskami i malym krostkami
        • Gość: hmm Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:13
          Mi osobiście nie chodzi o skrępowanie.Zastanawia mnie tylko wyrywanie wlosow z
          warg, toz to musi straszliwie bolec. Wargi nie sa tak "napiete"jak reszta skory
          i dlatego sie zastanawialam.
          Dzieki za odpowiedz.
          A moze ktos poleci jakis sprawdzony salon w Warszawie?

pozdrawiam
          • Gość: kicia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 81.170.36.* 19.04.06, 22:19
            niestety nie moge ci polecic salonu w w-wie poniewaz mieszkam w krakowie.
            wlasnie ze nie jest bolesne! wiem, ja tez myslalam ze nie wytrzymam bolu przed pierwszym razem ale nie
            jest tak zle -
            • Gość: j0anna Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:24
              Tak, ja też zdecydowanie bardziej polecam wosk bez plastrów. Świetny mają w Yve
              Roche. Jeżeli któraś z Was jest z Krakowa i jest zainteresowana to mogę polecić
              super kosmetyczkę, która robi to z wielką wprawą, a przy tym jest bardzo
              sympatyczna.
              • Gość: kicia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 81.170.36.* 19.04.06, 23:47
                chyba wiem o ktora chodzi - czy to w salonie na Grodzkiej? zapomnialam jak ma na imie ale taka drobna
                brunetka i przesympatyczna !
                Polecam!
                • Gość: j0anna Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 20.04.06, 00:43
                  Tak, myślę że myślimy o tej samej Pani, ale ja chodzę do niej do Geanta.
                • Gość: marcia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:45
                  blagam dajcie namiar na dobra kosmetyczke w wawie
              • Gość: maggi Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:52
                Czy mogłybyście mi polecić dobry gabinet w Krakowie gdzie robi się brazylijską
                depilacje?I cene??
                • Gość: j0anna do maggi IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:58
                  Ja polecam salon Yve Roche w Geant i koniecznie u pani Marty. Koszt 40 zł.
                  Niestety są dosyć długie terminy jeśli nie ma się czasu w środku dnia tylko
                  wieczorem. Włoski powinny mieć długość ok. 0,5 cm byle nie mniej. Jak będą
                  dłuższe to będą się ciągnęły, będzie bardziej bolało.
                  • Gość: maggi do j0anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:06
                    Wielkie dzięki:* Wybiore się niedługo.
                • Gość: aneta Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.aicon.biz 25.04.06, 19:12
                  Marionnaud na Szpitalnej, oczywiscie!
              • eve86 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 14.05.06, 22:56
                mogłabys mi podac namiary na ta kosmetyczke??? z gory dzieki ;)
          • agmalina Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 01.06.06, 11:30
            Moja koleżanka zrobiła to sobie. Nie dość,że słono zpłaciła to ile bólu się
            nacierpiała!!! A włosy jak włosy po 2 miesiącach i tak odrosły! powiedziła, że
            drugi raz nie chce przechodzić takiego piekła! NIE RÓB TEGO! Nie warto.
        • skorpionik1 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 28.06.06, 01:11
          ja pracuje w gabinecie kosm, takich uslug nie wykonuje ale moja kolezanka z
          pracy- tak, raz jej sie trafil facet na depilacje przy zapisywaniu nie
          sprecyzowala czego to ma byc depilacja i jak przyszlo co do czego to zazyczyl
          sobie depilacje miejsc intymnych, kolezanka dala mu specjalne slipy dla
          mezczyzn i do roboty... okazalo sie ze facet ma na fiutku jakas zlota
          bransolete itp a ona zrobila mu depilacje z zadziwiajaca znieczulica no i
          profesjonalizmem, potem byla w szoku i myla rece caly dzien ale uwierzcie mi po
          takiej przygodzie na pewno depilacja bikini brasilian nie zrobi na niej zadnego
          wrazenia :)
          hi hi pozdrawiam!
    • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:28
      no Aga ale wymyśliłaś z tym brazylijskim bikini! sama o tym ostatnio myslałam,
      juz miałam napisać do forumek zeby coś doradziły a tu patrzę i jest. jak na
      zawołanie! dzięki.
      mam juz teraz tylko problem ze znalezieniem kosmetyczki i pokonaniem wstydu
      (niekoniecznie w tej kolejności)
      nie mam nikogo poleconego no i ten wstyd. kurcze. musiałabym sobie chyba golnąć
      jednego dla kurażu... :)
      pozdrowienia dla "brazylijek"
      • Gość: aga Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 19.04.06, 22:33
        wstyd jest..i to jaki..tez sie boje..Dziwne bardzo..chodze do ginekologa i jest
        noramlnie( bo lekarzem jest facet..i przy nim nie mam wstydu) a jak mam pomyslec
        ze musze zdjac majtki przed babką to troche strach:)chociaz powinno byc odwrotnie,,
        • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:05
          oprócz wstydu jest jeszcze jedna kwestia. ILE to kosztuje??? czy to sie
          opłaca? :) samej nie bardzo mi sie widzi takie wyrywanie bo wydaje mi sie ze
          ktoś kto to robi na co dzien ma większą wprawę i zna jakieś tajne "chwyty" :)
          mam na mysli ze zawsze to pod innym kątem i samej nieporęcznie "zajrzeć"
          ale jezeli cena też jest brazylijska to ide kupic sobie wosk i będe trenować az
          sie sama nauczę.

jeszcze jedno, plastry czy w słoiczku ten wosk? słyszałam ze w plastrach nie
          jest zbyt mocny? a to nie włoski na nodze tylko ... poważna sprawa

pozdro
          • pianazludzen Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 15.05.06, 01:17
            > jezeli cena też jest brazylijska

w brazylii to akurat większość rzeczy jest tania :)
    • madfashion Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 19.04.06, 22:32
      JA ostanio zrobiłam sobie tzw brazylijską depilację...
      sama w domu.. chyba krępowałabym się troche iść do kosmetcyznki na taki
      zabieg... poza tym jest ponoć bardzo bolesny
      Ja natomiast kupiłam zwykły wosk w plastrach.. pociełam go nożyczkami na takie
      malutkie kawałki jak do depilacji wąsika i kawałek po kawałku wydepilowałam
      wsyztskie włoski :)
      W cale nie było aż takie boelsne
      • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:59
        madfashion i jak to wykonałaś sama? rozwazam taką mozliwosc bo podobnie jak Aga
        mówi troche nieswojo sie czuje z myslą ze "nie-lekarz" miałby mi zaglądać ....
        w rózne miejsca :) lusterko i trzecia reka do jego trzymania? czy jesteś
        kobieta guma i zastosowałaś jakiś podgląd :)
        pytam bo tez po wosk pobiegnę, juz mam dosyć golenia. a mój depilator to
        prawdziwe narzedzie tortur. za wolny jest czy cos, poza tym jest dośc
        niedokładny... jak mam po cztery razy nim jeżdzić w jednym miejscu, i sie
        szarpać a nie depilować to juz mam dosyc!!!
        zastanawiam sie nad szybką metodą po której juz nastepnego dnia nie bede
        miała odrostów
        • madfashion Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 21.04.06, 15:23
          To nie jest aż tak wielka sztuka pod zwględem technicznym :)
          A bol jest naprawdę mniejszy w porównaniu do depilatora, pewnie dlatego ze
          depilator wyrywa włoski prawie pojedynczo, a platsrem odrywasz wiecej.

kupiłam sobie zwykłe plastry z woskiem do ciała (z firmy Satinel- nie polecam!
          chciałam z joanny ale ni było)Plastry nożyczkami pociełam na malutkie kawałki-
          takie jak do depilacji wąsika.
          Dzięki temu boli mniej, bo nie wyrywa się naraz aż tyle włosków.
          Najpierw wydepilowałam wzgórek- Ból porównywalny do depilacji ud. Później
          resztę- oczywiście tutaj konieczne jest użycie lustra (takie wieksze, które
          leżało na ziemi
          ponieważ skóra jest bardzo deklikatna, należy ja naciągnać przy odryuwaniu
          plastra, tak aby nie oderwać kawalka naskórka (jak to opiywała wyżej jedna
          forumowiczka)...
          Cały zabieg rozłozyłam na 2 dni, ponieważ pierwszego dnia, skóra byla juz
          bardzo oblepiona woskie, i włoski nie chciały się już wyrywać ...
          Naprawdę można to przeżyć, a efekt jest super. Później włoski odratsają
          wolniej, jest ich mniej i dzięki regularnej depilacji ból jest mniejszy ...

Jeśli chodzi o ból... kiedyś czytałam w jakieś gazecie, że mozna na pół godziny
          przed zabiegiem znieczulić się 2 tabletkami ibupromu- Nei poelcam jednak.
          Kiedyś tak zrobiłam przed depilacją ud depilatorem i w cale nie pomogło. Szkdoa
          zołądka.
          Natomiast myślę, że 2 lampki dobrego wina na pewno zadziałają :-)
          • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:26
            no dziękuję. tak myslałam, ze to lustro duże jest niewątpliwie niezbędne bo się
            przecież nie da tego zrobić "w ciemno"
            dzięki za odpowiedz.
            będę działąć. ale to juz chyba następnym razem bo w napadzie braku
            cierpliwości, zastosowałam kremik do depilacji. efekt, wiadomo, na razie dobry,
            ale juz za dwa trzy, dni, szkoda gadać
      • Gość: yyy Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:35
        ezuu dziewczyny...nie wiem jak Wam to powiedzieć, ale muszę ostrzec ;-) w
        zeszłym roku tez postanowiłam zrobić to sama...wosk, plastry itd.. i wiecie co-
        naderwałam sobie skórę, naprawdę. bo przecież jedną ręka napinasz skóę drugą
        odrywasz plaster z woskiem. wosk mocno sie trzymał, no i ciach... takiego
        stracha w życiu nie miałam, chciałam jechać na ostry dyżur gin ale krwawienie
        ustało, zrosło się samo ;-) pewnie to wina braku wprawy, ale mimo wszystko
        boję się iść do kosmetyczki.. pozdrawiam
        • mila1009 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 20.04.06, 10:22
          Dziewczyny, ja też depiluję się sama, tyle że nie woskiem, a kremem do
          depilacji, delikatnym, przeznaczonym specjalnie do tego celu (np. Duo Bikini
          Veet). Nic nie boli, nie urywa się, nie ma problemu ze wstydem czy z wysoką
          ceną. Skóra jest gładziutka, włoski nie wrastają (Veet dołącza specjalny krem
          po depilacji, który wszystko łagodzi).
          • Gość: dona Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:41
            ale po kremach, podobnie jak po goleniu w krótkim czasie zaczyna odrastać taka
            szczecina. Najlepszy wydaje mi się wspomniany wcześniej sposób depilacji
            plastrami pociętmi na małe kawałki, ja też tak robię
            • mila1009 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 20.04.06, 20:14
              No fakt, a ile czasu utrzymuje się efekt po wosku?
              • Gość: j0anna Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:53
                Efekt jest indywidualny. Czasami 3 tygodnie a czasami tydzień. Jak ma się słabe
                łamliwe włoski to nie jest możliwe usunięcie ich razem z cebulkami. Takie włoski
                łamią się u nasady i odrastaja jak po zwykłym goleniu. Mnie zwykle już po kilku
                dniach się kilka pojawia ale usuwam pinsetą.
          • Gość: viva brasil Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.chello.pl 20.04.06, 21:14
            ja tez uzywalam kremu, ale czarne kropki sa nadal widoczne, poza tym, czesto
            dostaje sie w niepozadane miejsca, a potem to boli i piecze, nawet veet duo
            bikini; dlatego jutro ide pierwszy raz do kosmetyczki - trzymajcie kciuki:)
        • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:37
          Gość portalu: yyy napisał(a):

> ezuu dziewczyny...nie wiem jak Wam to powiedzieć, ale muszę ostrzec ;-) w
          > zeszłym roku tez postanowiłam zrobić to sama...wosk, plastry itd.. i wiecie
          co-
          > naderwałam sobie skórę, naprawdę....

wystraszyłaś mnie......... z drugiej strony jak się ewentualnie przełamię i
          trafie na kogoś niezupełnie doświadczonego to tez moze się to zdarzyć, sądze ze
          ryzyko jest zawsze..
          • Gość: papaja Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:57
            miałam na myśli jakąś niedoświadczoną kosmetyczkę, a czasem nawet pewna ręka
            tez moze drgnąć i co wtedy?
    • szycha80 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 20.04.06, 11:04
      a jak długo utrzymuje sie efekt gładkości?
      • Gość: my-a Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:38
        podobno nawet do 5 tygodni, niektore babki chodza co 2 tygodnie.. Roznie.. Ja
        szukam jakiejs doswiadczonej kosmetyczki z Wrocławia ktora robi takie rzeczy..
        poMożcie!
        • keridwen Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 20.04.06, 20:19
          a moze z lodzi ktos moze kogos polecic?
          i ile taka przyjemnosc kosztuje (:
          • Gość: aga Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 20.04.06, 22:28
            a ja szukam kogos z trojmiasta..sprawdzonego...moze znacie??
    • Gość: monika Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.06, 09:03
      w wawie na sadybie w best mallu robia to idealnie za ok 40 zl polecam
    • Gość: ania25 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 82.160.122.* 21.04.06, 14:09
      a może lepiej byłoby wydepilować laserem?? Ile to może kosztowac?Efekty na pewno
      są dłuższe
      • wildorchid Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 21.04.06, 16:05
        ja przezylam-bolalo jak nie wiem:))ale podobno jak sie zaczyna depilacje
        woskiem to potem nie mozna juz wracac do golenia maszynka bo wloski odrastaja
        mocniejsze i boli jak cholera albo i sto choler:)))przecwiczylam na sobie.
        • Gość: Lu Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.polii.undo.it 23.04.06, 17:20
          a może jakaś dobra kosmetycznka w białymstoku?
          • Gość: aga Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 25.04.06, 18:02
            o nie! zapisalam sie jutro na depilacje..tak bardzo chcialam..ale teraz to juz
            sie zaczynam bac bólu:(
      • nessie-jp Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 25.04.06, 18:25
        Też się zastanawiam nad laserem, niekoniecznie "na zero", ale dość radykalnie...

Ale laser bardzo boli, potem przez 2 tygodnie na skórze są upiornie swędzące
        bąble (widziałam efekty depilacji łydek
    • yzex A Moze pastą cukrową? 25.04.06, 20:38
      slyszalam ze brazylijska depilacja pastą cukrową boli mniej. Co prawda kosztuje
      2x wiecej ale chyba warto, przynajmniej na pierwszy zabieg wydac wiecej...
      wpisalam w wyszukiwarke i znalazlam jeden salon w warszawie na grzybowskiej
      ktory oferuje cukrową depilacje brazyliskią za 150zł. Chyba tam niedlugo
      zadzwonie.. chociaz troche sie boje;) i slyszalam ze do tej metody powinno sie
      miec krotsze wloski.
      • Gość: katarynka Re: A Moze pastą cukrową? IP: *.aster.pl 26.04.06, 18:53
        ja tam idę w piątek, na depilację brazlijską, po raz pierwszy będę robić
        całościowo i po raz pierwszy pastą, do tej pory tylko wosk. boję się trochę, no
        ale chyba przeżyję ;-) liczę na niezły efekt a dla takiego warto pocierpieć ;-))
        • yzex Re: A Moze pastą cukrową? 27.04.06, 12:52
          to napisz pozniej prosze jak wrazenia i jaki efekt!:) powodzenia i zeby nie
          bolało;)
          • Gość: agula Depilacja brazylijska Lodz IP: 80.51.47.* 27.04.06, 17:40
            Moze ktos zna zaufana i fachowa kosmetyczke w Lodzi.
            • teufel9 Re: Depilacja brazylijska Lodz 23.10.06, 21:03
              hej, depilowałam się na Narutowicza, naprzeciwko filharmonii, naprawdę miła pani
              kosmetyczka i co ważne, używa takiego białego wosku po którym jakby mniej boli
              niz po tym przezroczystym. Zaznaczam, że nie robiłam sobie u niej akurat bikini,
              ale wydaje mi się, że też robi
          • Gość: katarynka Re: A Moze pastą cukrową? IP: *.aster.pl 28.04.06, 20:02
            jeżeli można tak powiedzieć to było rewelacyjnie ;-)) p. Ania to bardzo miła,
            sprawna i delikatka babeczka, dawała mi "odpocząć" i wszystko poszło naprawdę
            nieźle ;-) ból oczywiście był, natomiast mniejszy niż się obawiałam...
            najbardziej bolała oczywiście depilacja warg, natomiast okolice pośladków to już
            było prawie jak masaż :-D skóra jest dużo mniej podrażniona niż po wosku, nic
            się nie klei, generalnie super ;-) cena jest tylko trohę zniechęcająca, ale
            dochodzę do wniosku, że warto i polecam!
            • Gość: madfashion Re: A Moze pastą cukrową? IP: 80.54.200.* 28.04.06, 20:45
              napisz jeszcze prosze w jakim miescie wykonywałaś zabieg i jaka cena!
              • Gość: katarynka Re: A Moze pastą cukrową? IP: *.aster.pl 29.04.06, 17:42
                warszawa, 150 zł ;-/ sporo, ale warto było ;-)
                • yzex Re: A Moze pastą cukrową? 04.05.06, 22:55
                  a powiedz mi, jak bardzo nalezy sie "zapuscic" zeby bylo optymalnie przy
                  depilacji?
    • Gość: ada Brazylijka - Trójmiasto??? IP: *.crowley.pl 28.04.06, 23:42
      Ja też szukam jakiejs fajnej kosmetyczki, ktora bylaby w "temacie" - szybko,
      sprawnie i po sprawie. Chodze do jednej dziewczyny na wosk-bikini, ale, ze tak
      powiem Głebiej bym jej nie dopuscila :). Wiec jesli macie namiar na jakas fajna
      babeczkę z 3-city (gdansk najchetniej) - byłoby super.
      • agam17 Re: Brazylijka - Trójmiasto??? 04.05.06, 23:34
        katarynka - warszawa ale gdzie ? ja tez chetnie bym poszla, bo robie sobie sama
        i juz nie mam zdrowia - brakuje mie trzeciej reki:) i rozumiem ze jak
        brazylijska depilacja to calosc metoda wosku, tak?
    • Gość: gosc1089 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.dyn.centurytel.net 05.05.06, 05:07
      Ja lubie usunac wszystkie wlosy miedzy nogami, ale zostawic cieniutki paseczek
      z przodu, bo uwazam, ze to lepiej wyglada, niz goly wzgorek. Mnie najbardziej
      przeszkadzaja wlasnie wlosy miedzy nogami (niehigieniczne). Podcinam troche
      nozyczkami, a potem usuwam cukrem. Jestem kobieta-guma, wiec nie sprawia mi to
      trudnosci. U kosmetyczki trzeba sie wyginac bardziej, niz u ginekologa i dla
      mnie to zbyt krepujace. Czytalam opisy takiej "gimnastyki" i nie moglam
      wyobrazic sobie jak z gola pupa zadzieram nogi i przybieram rozne dziwne
      pozycje. Podziwiam odwazne.
    • Gość: karolcia890 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:51
      GDZIE W RZESZOWIE?? polecacie jakas kosmetyczke?
      • Gość: Ciekawa Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 5.5R6D* / 213.86.213.* 05.05.06, 23:05
        Dziewczyny, wiem ze to moze byc glupie pytanie ale po co robicie brazylijskie
        bikini...?
        • Gość: ixik Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:11
          Bo to nam się podoba. I żadne bakterie się nie rozwijają w jakimś buszu między
          nogami, łatwiej jest zachować higienę i skóra jest tam wtedy milutka w dotyku.
          Każdy lubi o innego w tych sprawach;-)))))
          • Gość: Ciekawa Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 5.5R6D* / 213.86.213.* 06.05.06, 00:05
            Ale wlasnie te wloski maja niby chronic przed bakteriami...? W koncu tak natura
            chciala, wiec po co to zmieniac?
            • agam17 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 06.05.06, 11:00
              a ja po prostu nie lubie tych wloskow. nigdzie. denerwuja mnie . i tyle. aha, i
              ponawiam pytanie do katarynki - gdzie w warszawie i na jaka depilacje sie
              zdecydowalas bo cos nie moge sie doczytac...?
              • yzex Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 06.05.06, 13:48
                ja wiem bo mowilysmy o tym samym salonie: Salon Pieknosci Tais, ul Grzybowska 2
                lok. 32, tel. 436 06 50
                • agam17 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 06.05.06, 23:24
                  wielkie dzieki!
            • Gość: nienaturalna do Ciekawej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.06, 21:15
              Natura dała nam też włosy na nogach i pod pachami - ich też nie tykasz?
          • Gość: ona Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 80.54.200.* 06.05.06, 11:12
            Bo jest ładniej, wygodniej i higieniczniej! Wyobraź sobie kobietę, która używa
            podpaski podczas okresu (ochyda) i z długimi kudłami, a wyobraż sobie
            wydepilowaną w takei jsytuacji i porównaj
    • Gość: lilka Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: 212.160.172.* 06.05.06, 10:39
      cześć, znacie może jakąś dobrą kosmetyczkę w Łodzi, która wykona depilację intymną dobrze i w miarę bezboleśnie?
      • evitka21 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 06.05.06, 11:27

a gdzie we WROCŁAWIU???? polećcie cos dziewczynki!

allegro.pl/item99985928_amor_amor_cacharel_tester_100_ml_oryginalny.html
        • moniula4 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 06.05.06, 15:30
          a ja polecam depilację laserową - jestem po 3 zabiegach i efekty są rewelacyjna
          niestety cena nie jest zbyt fajna, ale odmówiłam sobie tego i owego i umówiłam
          się na laser
          robiłam w Gdyni
          www.laserline.pl
          podoba mi się po brazylijsku - mój chłopak też jest zadowolony :-)
    • lu06 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 07.05.06, 00:08
      POLECAM! Jest bolesna ale efekty są rewelacyjne. Robię to w gabinecie
      kosmetycznym, woskiem cukrowym. Cukrowy "łapie" włoski od 0,5cm i najlepiej
      pytać o arabski bo jest najlepszy. Kosmetyczka daje jednorazowe papierowe
      stringi i w zależności od życzenia depiluje wszystko lub zostawia pasek.
      Pozwala to zachować super higienę (szczególnie podczas okresu), i nie trzeba
      sie martwić zakładając bikini.
      • yzex Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 07.05.06, 11:02
        a w jakim gabinecie robisz i za ile? zanim sie do ktoregos wybiore chcialabym
        miec jakies rozeznanie;)
        • lu06 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 07.05.06, 11:43
          W zwyczajnym "osiedlowym" gabinecie w Warszawie. Za nogi i bikini płacę 120zeta.
          • yzex Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 07.05.06, 20:53
            oo to niewiele! ale robia bikini czy depilacja brazylijska? jesli mozesz to
            podaj mi prosze namiary:))
            • lu06 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 09.05.06, 00:01
              wysyłam na gazetowego
          • aannan Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 15.05.06, 10:56
            a same bikini brazylijskie? jesli mozna, to czy ja tez dostane adresik na maila? :)
    • Gość: awaryjne lądowanie brrr IP: *.wroc.one.pl 15.05.06, 14:32
      ja właśnie zapisałam się na środę.

cała się trzęsę ze strachu ale co tam:)
      • Gość: liv help 3miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:20
        hej dziewczyny! gole sie maszynkami ale mnie juz to wkurza! mozecie polecic mi
        jakis gabinet kosmetyczny w 3miescie...mieszkam tu od niedawna i mam kłopot.
        dzieki i pozdrawiam z Sopotu

PS: ile to kosztuje?
        • Gość: awaryjne lądowanie Re: help 3miasto IP: *.wroc.one.pl 16.05.06, 19:25
          nieststy o 3-mieście nie wiem. Ja idę we Wrocławiu do salonu Clarins i tam
          kosztuje to 40 zl. W Yves Rocher z tego co wiem też tyle, w mniejszych salonach
          osiedlowych ok 30 zl. pozdrawiam
          • lezka_dla_cieniow_minionych Re: help 3miasto 16.05.06, 19:39
            wczoraj po raz pierwszy się ogoliłam maszynką... cała... boli i piecze, niech mi
            już te włoski odrosną! :P chociaż z drugiej strony nie jest tak źle, gdyby nie
            ból (który nie jest w zasadzie aż tak wielki) robiłabym to ciągle. Jka już
            wszystko wróci do normy spróbuje kremem do depilacjo. Może efekt będzie lepszy.
            jak myślicie? a może znacie sposoby żeby złogodzić zaczerwienienia i pieczenie
            po goleniu???????
            • madfashion Re: help 3miasto 16.05.06, 20:15
              Nie przejmuj się :)
              To jest normalne, jesli goliłas sie tam pierwszy raz :) BEdzie jeszcze pewnie
              kłuło jak beda odrastac, ale jesli zaczniesz glic regularnie problem zniknie...
              Pamietaj tylko o dobrym zelu do golenia i maszynka powinna byc nowa

www.moda.bazarek.pl _____ loveFASHION butik
              • Gość: lezka_dla_cieniow_ Re: help 3miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:18
                maszynka była nowiuśka, tylko, że zawsze robię to na mydło :P Pozdrawiam!!
                • madfashion Re: help 3miasto 16.05.06, 22:50
                  I może w tym tkwi problem :)
                  Ja mam podrażnenia po mydle na nogach ... wolę ni myśleć jak wyglądała by moja
                  skótra po depilacji brazylijskiej na mydło :P

www.moda.bazarek.pl ____ loveFASHION butik
          • aga_agnieszka Re: help 3miasto 19.07.06, 20:12
            Prosze o namiary na ten salon we Wrocławiu Jakie wrażenia, jaka obsługa
        • Gość: malami Re: help 3miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:05
          hej dziwczyny!marze o brazylijskim bikini tylko nie wiem gdzie sie udac w
          warszawie?! prosze o namiar na jakas sprawdzona i nie droga kosmetyczke!!!!!z
          gory wielkie dzieki!
          • Gość: malcontenta Re: polecam salon w wawie IP: *.chello.pl 03.06.06, 21:50
            Ja polecam salon Tais, a w nim brazylijskie bikini pastą cukrową. Koszt - no
            cóż - 150 zł. Nie jest to tanio w porównaniu z woskiem, ale ból do zniesienia,
            a pani Ania jest rewelacyjna (zreszta dowiedziałam się o niej na forum) i chyba
            będę ją polecać gdzie tylko się da. Uprzedzając pytania: www.salontais.pl Tam
            są wszystkie namiary i cennik
    • agunia1980 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 01.06.06, 13:46
      Ja regularnie depiluje sie na zero.Na fotelu nie siedzisz na golasa tylko w
      miare potrzeby odchylasz majtki(najeliej zalozyc stringi).Tez sie na poczatku
      krepowalam ale kosmetyczka powiedziala mi ze przychodza baby zarosniete po uda
      (bllleeee) i ze nie mam sie czego wstydzic bo dla niej to juz rutyna i
      wogole.Nie krepuj sie wiec tylko smigaj do kosmetyczki:)
      • Gość: Ania1982 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.crowley.pl 03.06.06, 16:23
        To może ja odważę się ze szczegółami opisać, jak TO wzgląda, przynajmniej w
        moim przypadku (tez od dawna depiluję się na zero i uważam że wosk jest
        najlepszym sposobem depilacji tych miejsc).
        Jak przychodzę do gabinetu to od razu idę do osobnego pokoju. Zdejmuję wszystko
        u dołu, tak jak u ginekologa (zostawanie w majtkach jak chcesz zrobić
        brazylijskie to chyba podobnie jak zostawanie w T-shircie przy depilacji pach).
        Podem siadam na taki kosmetyczny fotel i czekam az wejdzie moja kosmetyczka.
        Depilacja zaczyna się od góry dodołu to znaczy że najpierw depilowane są
        włosyrosnące najwyżej i kosmetyczka schodzi powoli w stronę warg sromowych.
        Przy depilacji warg muszę odchylić jedną nogę i naciągnąć rękami skórę, żeby
        wyrywanie mniej bolało. Potem jest chyba najbardziej wstydliwa dla mnie częśc
        całej imprezy czyli depilacja włosków między pośladkami. Muszę do tego klęknąć
        na fotelu i wypiąć pupę. Na szęscie pośladki trwają jakieś 2 minuty, po czym
        kosmetyczka smaruje mnie czymś przeciw podrażnieniom i mam spokój na kolejny
        miesiąc. Naprawde, jak wybierzesz zaufaną i dośwaidczonąkosmetyczkę, to nie ma
        się czego aż tak wstydzić. Pozdrawiam
        • Gość: onte Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:45
          A mi kosmetyczka daje jednorazowe miniaturowe majteczki. Bardzo wygodne i nie
          ma krępacji:)

A efekt jest faktycznie super. Tyle że po latach woskowania zaczęły mi wrastać
          włoski i przerzuciłam się na cukier - więc do mojej kochanej kosmetyczki już
          nie chodzę:)
          • Gość: a Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. IP: *.acn.waw.pl 04.06.06, 16:27
            no wlasnie! po jakims czasie wloski robia sie slabe i zaczynaja wrastac.
            a przeciez cukrem tez je WYRYWASZ-myslisz ze nie beda wrastac?
        • martusia812 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 09.06.06, 12:44
          czesc ania. chcialam sie ciebie zapytac gdzie chodzisz do tej kosmetyczki ktora
          robi ci brazylijskie bikini,bo ja tez od dawna kogos szukam ale wole kogos
          poleconego juz!a i musze dodac ze jestem z warszawy....
    • lecce20031982 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 05.06.06, 14:47
      ja muszę się Wam przyznać,że wczoraj po przeczytaniu pewnej wypowiedzi na
      jakimś forum postanowałam powyrywać sobie włoski pensetą (zostawiłam tylko
      cienki pasek).Wiem,że może wilele dziewczyn nie wyobraża sobie bólu,ale ja mogę
      powiedzieć,że po 3-godz siedzeniu w półzgięciu warto było.Nie mam
      zaczerwień,nie mówiąc już o krostkach,a pewnie odrosną też dużo wolnie. Dotąd
      goliłam się golerką jednoraz. czasem kremem,ale golarka pozostawia krostki i
      odrasta gąszcz i krem nie usunie wszystkich.Polecam wytrwałym pensetę!!!
    • mamanatuli Brazylijskie bikini odpowiedzi na wszystkie pyta.. 09.06.06, 17:42
      odpowiadajac na wszystkie pytania które tu padły :
      -można poprosić kosmetyczkę żeby nam dała jednorazowe majteczki stringi
      -kosmetyczka jest tez kobietą i ma "to samo" więc naprawdę nie ma się co
      wstydzić
      -ważne żeby była sympatyczna i miała szybką i sprawną rękę ( sama jestem
      kosmetyczką i Panie mnie chwaliły za to że je umiejętnie zagaduje i nie mają
      czasu na popiskiwanie z bólu )
      -po kilku razach włoski są o wiele słabsze i można je wtedy potraktować np.
      depilatorem
      -ważne jest by po depilacji nie wrócić do golenia bo to totalny bezsens
      -cena waha się ze względu na miejsce zamieszkania ( w warszawie jest na bank
      drożej niż np. w lublinie )
      -mam też klientki, które biorą przed wizytą np. ibuprom i twierdzą że to pomaga
      pozdrawiam serdecznie wdszystkie Panie które są przed zabiegiem i gorąco
      polecam jak nie dla siebie to np. dla męża :))))))))))))
      • green_6 Re: Brazylijskie bikini odpowiedzi na wszystkie p 25.06.06, 19:38
        I w końcu padły słowa prawdy: po prostu mężczyźni lubią "króciutkie fryzurki" i
        większość kobiet właśnie z ich powodu cierpi opisywane na tym forum tortury.
        Nie mówię tutaj o zwykłej depilacji bikini,bo to już według mnie kwestia
        higieny.
    • ernestyna1 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 10.06.06, 18:59
      kiedyś czytałam coś o maści znieczulającej ... że jakaś dziewczyna stosowała?
      wiecie cos o tym jakaś elan czy cos takiego
      • fragola6 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 10.06.06, 19:49
        Hej!
        Ja też szukałam "złotego srodka"...probowałam wszystko, od maszynki, po kremy,
        na wosku skończywszy. Plastry się nie sprawdziły...cała się zawsze pokleiłam,a
        efekt kiepski. Próbowałam też wosk na ciepło,ale bolało. W końcu przeczytałam o
        depilacji cukrowej. Ponieważ w moim miejscu zamieszkania nie znalazłam
        kosmetyczki stosujacej pastę, kupiłam taką na allegro (koszt - ok. 40zl, a
        starcza mi już na pół roku i końca nie widać) i sama sobie robię. Początkowo
        było trudno,ale efekty rewelacyjne. Bólu praktycznie nie ma. Pozdrawiam:)
        • kamisiunia Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 10.06.06, 20:06
          A jak działa ta depilacja cukrowa? Kiedys o tym słyszałam, ale nie interesowalo
          mnie to zbytnio, a jak mówisz, ze nie boli... to może zainwestuję? :)
          • fragola6 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 00:27
            Pasta działa tak jak wosk...wyrywa włoski razem z cebulkami, tylko że w
            przeciwieństwie do wosku nie przykleja się do skóry (tylko do włosów) i dlatego
            przy zrywaniu tak nie boli. Efekt jest taki jak przy wosku - ok 2-3 tyg.
            • madzia_k Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 09:51
              na allegro sa rozne rodzaje past. która ty kupilas?
              • guapisima Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 10:33
                Przyłączam się do pytania o pastę cukrową z allegro. Ja wprawdzie byłam u
                kosmetyczki na depilacji cukrowej, ale to spory koszt:(
                Jeszcze jedno pytanie: zrobiłam u kosmetyczki (jeden raz) depilacje brazylijska
                pasta cukrowa (ponad miesiac temu). Zabronila mi powrotu do maszynki, wiec nie
                uzywalam i wlasciwie nic od tamtego czasu nie robilam. Teraz wloski sa dosc
                dlugie (za dlugie do depilacji pasta), wiec jak sie do niej przygotowac? Użyc
                jednak maszynki? A może kremu do depilacji lub podciąć nożyczkami?
                • madzia_k Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 10:51
                  za dlugie? to włosy do depilacji cukrowej muszą mies jakas konkretna dlugosc? ja
                  nigdy nie robilam depilacji cukrowej -dlatego pytam.
                  • guapisima Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 11:22
                    Zawsze słyszałam, że powinny być raczej króciótkie, do 0.5 cm, bo wtedy mniej
                    ciągnie. Moje... cóż są duużo dłuższe, bo brak czasu, chęci, kasy i mojego
                    faceta nie motywowały mnie do zajęcia się nimi, ale zdecydowanie chcę powrócić
                    do wersji brazylijskiej, szczególnie, że wreszcie jest nadzieja na włożenie
                    bikini:)
              • fragola6 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 11.06.06, 22:56
                tutaj więcej informacji o depilacji cukrowej:
                www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/
                ja wybrałam właśnie tą paste: Camsakizi
    • 31wiosen Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 25.06.06, 22:00
      moje drogie babeczki,polecam depilację depilatorkiem w zaciszu własnej łazienki
      przy użyciu maści znieczulającej.Nic nie poczujecie :-)Stosuję od dwóch lat i
      nie wyobrażam sobie innej depilacji.
      • elfia4 Re: Brazylijskie bikini..?pytanie.. 25.06.06, 22:07
        A jak nazywa się ta maść i jaka jest jej cena?
    • chwojka Maść znieczulająca to EMLA 28.06.06, 08:56
      stosuje się ją do znieczulania skóry np. przed zastrzykami, nakłuciami
      zwłaszcza u dzieci.
      • bel.canto Re: Jaki salon w Poznaniu?? 28.06.06, 12:50
        Witajcie! Jesli ktoras z Was moglaby mi polecic jakis salon w poznaniu to bede
        naprawde wdzieczna! pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka