Gość: Lala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 00:48 Co sądzicie o stosowaniu zwyczajnego kremu Bambino do twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: carolinascotties dla mnie niestety zbyt tłusty :( n/t IP: 87.207.51.* 02.05.06, 01:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvie Re: Bambino IP: *.77.classcom.pl 02.05.06, 13:03 tlusty bo zawiera tlenek cynku, ktory jest filtrem mineralnym i wymaga tlustego srodowiska. natomiast nie powoduje tego, o czym pisaly tu jakies fanatyczki"gornych polek"-nic nie zapycha, ja mialam skore mieszana, robily mi sie wypryski, a teraz mam buzie jak dupcie niemowlaka, pozostaly wprawdzie nieco rozszerzone pory, ale nie widac ich tak bardzo. bambino jest rewelacyjny, tlenek cynku dobrze robi skorze, jest faktor4/nie za duzy, ale zawsze cos/, skladniki sa najprostsze z mozliwych, ilosc chemii w kremie jest ograniczona do minimum. ja polecam, po przebojach z przeroznymi kremami od soraya, przez garniera, po vichy i inne la roche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emzetem Re: Bambino IP: *.aster.net.pl 02.05.06, 13:17 Jakiś rok temu nabyłam z powodu braku większej gotówki :) Poza tym chciałam przerzucić się na coś łagodniejszego, żeby cera odpoczęła od tych wszystkich matujących specyfików itp. Po paru dniach używania skóra aż piszczała z radości, że jest tak przyjemnie nawilżona. Pory się nie zapychały, skóra stała się bardziej miękka. Teraz używam od czasu do czasu na noc. Niestety konsystencja (dość tłusta) nie pozwala mi na używanie tego kremu na dzień ani pod makijaż (no chyba, że w domu siedzę :)). No i filtr jest zdecydowanie za niski. Do dziś go czasem używam i dzięki niemu wywaliłam wszystkie antybakteryjne i matujące kosmetyki. Moja mieszana cera jest mi naprawdę wdzięczna, co widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miaaa Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:41 jest zajebisty po syfy schodzą po nim wszystkie!memu facetowi też zesżły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu29 Re: Bambino IP: 217.153.136.* 09.05.06, 07:31 Ja też czesto uzywam bambino i jest naprawde swietny mimo iz mam cere mieszana , nakładam na noc gróba warstwe a i nieraz na dzien pod makijaż mi sie zdarzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Bambino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:22 a jaki skład? glyceryn stearate (czy jakoś tak ;-) obecne?? bo to w moim przypadku największy zapychacz Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Bambino 09.05.06, 08:42 Kupujcie ten w tubce czy okraglym, plaskiem pudeleczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skład Re: Bambino- skład IP: *.aster.pl 09.05.06, 09:16 aqua, paraffinum liquidum, petrolatum, ceresin, talc, zinc oxide,sorbitan sesquioleate, glycerin, magnesium sulfate, lanolin alcohol, cetyl alcohol, tocopheryl acetate, lactic acid, parfum, citronellol, coumarin, hydroxycitronellal, linalool, alpha-isomethyl ionone, cinnamyl alcohol, limonene, geraniol, benzyl benzoate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Bambino- skład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:26 zapychać nie powinno... :-) a jak z opakowaniem - chyba tubka wygodniejsza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skład Re: Bambino- skład IP: *.aster.pl 09.05.06, 10:46 możliwe, że wygodniejsza,ja mam w pudełku, bo tylko takie były u mnie w Rossmanie, ale nie jest żle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozycja77 Re: Bambino- skład IP: *.23.rev.vline.pl 09.05.06, 13:22 o ile sie nie mylę to parrafinnum liquidum , to zapychacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Bambino- skład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 08:56 na mnie akurat ten składnik działa bardzo pozytywnie - nigdy sie po nim nic nie dzieje, a po GS zawsze mnie coś nawiedza... ale wiadomo - kwestia cery... Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Bambino 09.05.06, 12:53 Sądzę, że to bardzo dobry pomysł. Ja uwielbiam ten krem, jest w mojej kosmetyczce zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 czy to ten? 09.05.06, 12:56 www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=12538&pkt_id=&pro_id=&char_id= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:56 To jest mój podstawowy krem - i to z prostej przyczyny, wszystkie inne mnie uczulają, a zwłasza kremy hypoalergiczne :( Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: Bambino 09.05.06, 20:14 Stosuję naprzemian ze zwykłym nivea - jedyne ,które nie powodują u mnie uczulenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga717 Re: Bambino 09.05.06, 20:47 wysuszył mnie i córci twarz, policzki stały sie chropowate wole nivea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:57 jak mógl wysuszyc twarz?zwariowalas ?on jest tłusty wreczx i ja po nim mam tłustafajną nawilzoną cere a normalnie mam suchą bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
aga717 Re: Bambino 10.05.06, 17:44 moze i zwariowalam ale chyba wiem co mi było - odstawiłam krem i wszystko wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:04 A nie był to czasem Bambino w takim plastikowym zakręcanym pudełku, chyba nawilżający?? Bo ten rzeczywiście nie jest zbyt dobry, ale to jakaś nowość. Dobry jest ten w metalowym pudełeczku albo w tubce (to ten sam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:20 ideal a nie krem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:09 dla mnie jest super ale raczej tylko na zimę i oczywiscie na noc bo na dzien zbyt tlusty :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Bambino 17.05.06, 16:05 Ja stosuję Bambino z powodzeniem także latem, pod makijaż też się zdarza i nigdy mnie nie zwiódł. Wystarczy odrobina kremu, a twarz robi się taka ładnie jasna, polecam wypróbowanie, jeśli ktoś lubi bladość (albo ma podrażnioną, zaczerwienioną cerę). Makijaz dobrze się na nim trzyma, nie spływa, nie wałkuje się, nie waży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Bambino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:35 jest totalnie fajny.polecam go jako jedyny krem na swiecie na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś