Dodaj do ulubionych

Pincet plus ?

23.05.18, 20:45
Poszedłem do spożywczaka po śledzie w oleju z cebulką. Sympatyczna pani do pojemniczka owe zapakowała, zważyła i koszt tej przyjemności oszacowała naklejając na ... Ale nie o tym, idę do kasy a przede mną pani z dwójką podrostków, dwa wózki i brzuszek świadczący o rychłym rozwiązaniu. Koszyk na ladzie i kilka produktów, takie tam zwykłe najzwyklejsze i o tu też nie o tym. W trakcie wykładania produktów do sfinalizowania jeden z podrostków, właściwie podrostka sięgnęła po gumę Orbit i ( nie ściemniam), otworzyła plastikowe opakowanie po jajku - niespodziance i wysypała kilka grosików, niestety, suma była nieadekwatna do ceny za tą gumę. Widziałem rozczarowanie tej dziewczynki i niedostępne dropsy i lody bambino mi się przypomniały.
No nie wiem, czy pincet plus, czy po prostu brak kontroli zwane potocznie zrządzeniem losu.
Bida, z pincet czy bez, zawsze ma takie oblicze.
Obserwuj wątek
    • behemot17-13 Re: Pincet plus ? 23.05.18, 20:50
      O się wcisnęło, niepotrzebnie.
    • yoma Re: Pincet plus ? 25.05.18, 17:04
      Dołożyłeś?

U mnie przy osiedlowym placu zabaw pięcioro knypków w wieku 4-8 lat założyło na ławce bar z lemoniadą. Dwoje produkuje, dwoje uprawia marketing (proszę pani, proszę pani, może pani kupi lemoniadę?!), piąte lata po zaopatrzenie. I tylko czekam, aż jakiś dorosły rozpędzi towarzystwo na cztery wiatry.
      • behemot17-13 Re: Pincet plus ? 25.05.18, 20:57
        Taki miałem zamiar, korciło mnie jak nie wiem co, by się dorzucić. Tuż tuż zrezygnowałem, mógłbym urazić mamę dzieci, tak sądzę.
        • yoma Re: Pincet plus ? 25.05.18, 21:22
          Było spytać dyskretnie. Bo może to nie była bieda, lecz akcja wychowawcza.
          • behemot17-13 Re: Pincet plus ? 25.05.18, 22:10
            Wybacz, tu Cię leciutko poniosła fantazja. Przecież nie napisałem, że stałem za premierką do spraw socjalnych.
            • yoma Re: Pincet plus ? 25.05.18, 22:26
              Tej nie bałbyś się urazić :)
              --
              26 maja - Dzień Matki Solidarnej. O 14 pod Sejmem.
              • ave.duce Re: Pincet plus ? 27.05.18, 06:57
                Beci nie da się urazić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka