Dodaj do ulubionych

Makijaż w stylu Audrey

02.05.06, 11:54
Marzy mi się makijaż w stylu Audrey:
images.google.pl/url?q=http://classicbeauty.tripod.com/ah002.jpg
classicbeauty.tripod.com/ah000.jpg
web.ukonline.co.uk/audrey-hepburn/scansh/hepburna2/AUDREY_HEPBURN2.JPG
Czyli mocno podkeślone oko i jasne usta. Podejrzewam, że nie obędzie się bez
eyelinera. Problem w tym, że nigdy nie miałam do czynienia z tym kosmetykiem.
Moje pytanie do specjalistek:
Czy możecie polecić jakiś konkretny (niedrogi, makijaż ma być na wesele i tego
typu większe okazje a nie na co dzień)
Będe wdzięczna za wszelkie rady, jak się nim malować żeby dojść do wprwy i
żeby opanować drżenie ręki ;)
Chciałabym też żeby kreska po wewnętrznej stonie powieki byla cienka i
stopniowo przechodzila w grubszą przy końcu.

Jeszcze jedno, czy dodałybyście do tego jakiś jasny cień, czy wystarczy tylko
ta kreska?

Pozdrawiam majowo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gaja Re: Makijaż w stylu Audrey IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:31
      pelna podziwu jestem dla pan (najczesciej pochadzenia indyjskiego) ktore nie
      zwazajac na ostre manewry londynskich autobusowych kierowcow wykonuja taki
      wlasnie makijaz spokojnie na siedzeniu w zatloczonych srodkach miejskiego
      transportu, i nigdy przy tym nie widzialam zeby ktoras sie rozmazala lub krzywo
      umalowala,
      ale one to maja juz chyba we krwi
      ja musze na eyeliner poswiecac conajmniej 5 min i i tak nie zawsze z takim
      skutkiem jak bym chciala:((, osobiscie uzywam constance carolle, czarnego, i
      jestem zadowolona, nie kupilam go w Polsce, ale kosmetyki tej firmy nie sa
      szczegolnie drogie wiec chyba sie oplaca
    • souhlaska Re: Makijaż w stylu Audrey 02.05.06, 14:28
      robie taki makijaz, ale z malymi zmianami, poniewaz bez dolnej kreski nie mam
      oczu :) dlatego na dole robie cienka kreske od polowy oka, ktora sie rozszerza i
      to samo robie na gornej, ale na calej powiece. wyglada niezle. to mocny makijaz,
      wymaga mocno wytuszowanych rzes. ja dodatkowo zanim zaczne zabawe z eyelinerem
      klade bialy, albo waniliowy cien. hm.. a z eyelinerem to jest tak, ze musisz po
      prostu cwiczyc :/ ja po kilku latach kredki, przerzucilam sie na niego i nie
      potrzebuje zadnych poprawek, bo mam wycwiczona reke. lekko naciagnij powieke i
      maluj jak najnizej - niemal miedzy rzesami. jesli drzy ci reka to nie maluj w
      powietrzu, ale oprzyj lokiec na stole..
      ja uzywam czarnego inglota w pisaku i jestem zadowolona. kosztuje chyba 19 zlotych.
      • frrancuzeczka Re: Makijaż w stylu Audrey 02.05.06, 15:38
        Dzięki za rady :) Oczywiście mocno wytuszowane rzęsy tp podstawa, wiem :) Czy
        lepszy jest w pisaku czy w pędzelku? A może inaczej, którym jest łatwiej?
        Ja też robie kreskę na dolnej powiece, ale kredką. Wydaje mi się jednak, że w
        tym przypadku eyeliner będzie lepszy od kredki, prawda?
        • souhlaska Re: Makijaż w stylu Audrey 02.05.06, 21:15
          kredka jest delikatniejsza, ale w tym wypadku chodzi chyba o wyrazistosc i
          trwalosc, wiec eyeliner jest bardziej wskazany.. nie wiem czy warto patrzec jaki
          konkretnie jest ten eyeliner.. chyba zwrocilabym uwage raczej na to, czy dobrze
          lezy w dloni.. ale ja sie nie znam ;)
          • frrancuzeczka Re: Makijaż w stylu Audrey 02.05.06, 22:57
            Skoro się nim malujesz to się znasz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka