Dodaj do ulubionych

kolczyk w pępku

IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:05
która z was ma kolczyk?? możecie mi polecić jakiś gabinet kosmetyczny w
którym dobrze to robią?? konkretnie chodzi mi o Łódź:)
Obserwuj wątek
    • keridwen Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:08
      ja mam, ale robilam sobie ladne kilka lat temu w rotterdamie.

w lodzi to nie wiem, napisz moze na zoe04@gazeta.pl
      • Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:11
        a do kogo jest ten mail??
    • Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:34
      jeszcze jestem ciekawa jak długo po przekłuciu będę musiała czekać żeby
      odsłonić brzuszek?? mój chłopak przyjedzie z zagranicy za niecałe 3 tygodnie,
      czy do tego czasu "zdążyłabym"??
      • zoe28 Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:40
        Kiedy przekłuwałam nos slyszałam jak piercer mówił dziewczynie, która chciała
        kolczyk w pępku, że przez okres 4 tygodni nie może się taplać w basenach.
        • Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:53
          ale ciekawe po jakim czasie pępek nadaje się do pokazania?? nie mówię o
          kąpielach w basenie bo wiadomo ze trzeba odczekać jakiś czas:)
          • zoe28 Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:58
            No niestety nie pomogę Ci, ale pozdrawiam i życzę szybkiego gojenia się no i
            piorunującego wrażenia na ukochanym :)
            • natalia999 Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 00:09
              U mnie juz na drugi dzien byl do pokazania.
      • rzepiszka Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 11:13
        hmm... dziurka w pepku najdluzej sie goi. owszem, moze na drugi dzien bedzie
        fajnie, ale masz gwarantoane ze po 3-4 tyg zacznie sie wszystko babrac. wiem
        cos o tym. mialam 2 razy przebijany pepek, w warunkach sterylnych, dobrze sie
        nim zajmowalam, a mimo to za pierwszym razem wygilo sie po pol roku, a za
        drugim po roku.
        napewno bedzie ropial, bolal i brzydko wygladal. mysle jednak, ze warto
        poczekac na efekt :)
        • Gość: raggiodelsole Re: kolczyk w pępku IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:34
          co Ty gadasz,kobieto! jakie " na pewno" ! mi nic nie ropiało,pępek łądnie się zagoił po jakiś 3 miesiącach, a do pokazania był praktycznie od razu.
          • yzex Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 11:44
            mam podobne doswiadczenia do przedmowczyni;)
        • Gość: Elfia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:56
          Jak się dba o higienę i ma dobrze przekłuty to po tygodniu jest prawie zagojony
          i nic nie ropieje, no chyba że ktoś ciągle coś dłubie przy kolczyku i ciągle
          podrażnia. Tribiotic + opatrunek przez tydzień wystarczą, żeby się ładnie
          zagoił.
          Szybciej i mniej boleśnie przekłuć można w dobrym studio tatuażu, kosmetyczki
          potrafią się z tym męczyć z pól godziny, a specjalista od piercingu robi to w
          minutę
          • Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 07.05.06, 17:24
            ale czy któraś z was jest może z Łodzi i może polecić sprawdzone gabinety
            kosmetyczne?? w zasadzie od dawna noszę się z zamiarem zrobienia sobie
            kolczyka, ale miałam pewne wątpliwości. Przekonałyście mnie:P niestety muszę to
            zrobić w tajemnicy przed rodzinką i postawić ich przed faktem dokonanym;P
            • tyka444 Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 17:26
              Lidzia.. a gdzie mieszkasz w Lodzi?
              • Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 07.05.06, 17:30
                nie jestem z Łodzi, ale studiuję tam:)
    • almanecer Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 17:59
      Witam!
      Ja miałam właśnie w Łodzi robiony piercing jakieś 9 lat temu, na początku
      liceum.Matko, ale ten czas leci!!!!!!!!!!:((
      Ale przejdzmy do konkretów: Studio Tatuażu ZOOL na Piotrkowskiej 31(jeśli
      dobrze pamiętam), w bramie.
      Tu znalazłam stronę: www.zool-tatuaz.pl/
      • szumszum Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 18:44
        ja mam kolczyk u mnie goil sie jakies 2-3tygodnie, ale przeciez u kazdego
        inaczej to sie goi... i nie rob w salonie kosmetycznym tylko w studio tatuazu
        tak na wszelki wypadek. kosmetyczki nie zawsze sobie z tym dobrze radza..
        • Gość: Elfia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:58
          Zgadzam się z tobą w 100%. @ koleżanki siostry robiły to w gabinecie
          kosmetycznym mnóstwo dłubaniny, wszystko trwało długo i w tym czasie
          kosmetyczka kilka razy podchodziła do przekłucia, ranka goiła się znacznie
          dłużej i ból tez większy no i dłuższy. Moja siostra rok temu przekłuwała pępek
          w studio tatuażu. Koleś zrobił to w minutkę, bez zbędnego cierpienia i ranka
          zagoiła się błyskawicznie. Oczywiście trzeba znależć studio gdzie sterylizują
          narzędzia i wykonują przekłucie w jednorazowych rękawiczkach. Sądzę, że
          specjalista od kolczykowania ma większą wprawę niż kosmetyczka, a ceny są na
          ogół podobne.
          • almanecer Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 20:59
            Tak, bezwzględnie popieram przekłuwanie w studiu tatuażu. Pamiętam, jak
            chciałam sobie przekłuć pępek, byłam wtedy w 1 klasie liceum. Rodzice się
            zgodzili(wiedzieli, ze jak będę chciała i tak to zrobię), ale zapowiedzieli,
            żebym w żadnym wypadku nie szła do kosmetyczki(wtedy zresztą jeszcze tego
            często nie robiły), ani do podejrzanego studia. A ja rodziców słucham;)
            A ZOOL jest jednym z lepszych stdiów, przynajmniej kiedyś był, teraz nie bywam
            w Łodzi i jakoś nie interesowałam sie tematem.Kiedys moja kolezanka robila
            sobie tam tatuaz, tez sie ladnie doil.
            Robert specyficzny, ale zabawny.Pracowal tam kiedys tez taki mily chlopak
            (udzielal info, umawial, etc) i sobie pogadalismy na temat, co to ludzie sobie
            zycza, o probach odwiedzenia od "dziwnych" pomyslow, itp.
            Pamietam, ze poczatkowo wystraszyly mnie kajdanki na scianie;)
            Przejdź się tam, sama porozmawiasz i ocenisz.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka