Gość: Lidzia IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:05 która z was ma kolczyk?? możecie mi polecić jakiś gabinet kosmetyczny w którym dobrze to robią?? konkretnie chodzi mi o Łódź:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keridwen Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:08 ja mam, ale robilam sobie ladne kilka lat temu w rotterdamie. w lodzi to nie wiem, napisz moze na zoe04@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:11 a do kogo jest ten mail?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:34 jeszcze jestem ciekawa jak długo po przekłuciu będę musiała czekać żeby odsłonić brzuszek?? mój chłopak przyjedzie z zagranicy za niecałe 3 tygodnie, czy do tego czasu "zdążyłabym"?? Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:40 Kiedy przekłuwałam nos slyszałam jak piercer mówił dziewczynie, która chciała kolczyk w pępku, że przez okres 4 tygodni nie może się taplać w basenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 06.05.06, 23:53 ale ciekawe po jakim czasie pępek nadaje się do pokazania?? nie mówię o kąpielach w basenie bo wiadomo ze trzeba odczekać jakiś czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: kolczyk w pępku 06.05.06, 23:58 No niestety nie pomogę Ci, ale pozdrawiam i życzę szybkiego gojenia się no i piorunującego wrażenia na ukochanym :) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia999 Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 00:09 U mnie juz na drugi dzien byl do pokazania. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepiszka Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 11:13 hmm... dziurka w pepku najdluzej sie goi. owszem, moze na drugi dzien bedzie fajnie, ale masz gwarantoane ze po 3-4 tyg zacznie sie wszystko babrac. wiem cos o tym. mialam 2 razy przebijany pepek, w warunkach sterylnych, dobrze sie nim zajmowalam, a mimo to za pierwszym razem wygilo sie po pol roku, a za drugim po roku. napewno bedzie ropial, bolal i brzydko wygladal. mysle jednak, ze warto poczekac na efekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raggiodelsole Re: kolczyk w pępku IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:34 co Ty gadasz,kobieto! jakie " na pewno" ! mi nic nie ropiało,pępek łądnie się zagoił po jakiś 3 miesiącach, a do pokazania był praktycznie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
yzex Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 11:44 mam podobne doswiadczenia do przedmowczyni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:56 Jak się dba o higienę i ma dobrze przekłuty to po tygodniu jest prawie zagojony i nic nie ropieje, no chyba że ktoś ciągle coś dłubie przy kolczyku i ciągle podrażnia. Tribiotic + opatrunek przez tydzień wystarczą, żeby się ładnie zagoił. Szybciej i mniej boleśnie przekłuć można w dobrym studio tatuażu, kosmetyczki potrafią się z tym męczyć z pól godziny, a specjalista od piercingu robi to w minutę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 07.05.06, 17:24 ale czy któraś z was jest może z Łodzi i może polecić sprawdzone gabinety kosmetyczne?? w zasadzie od dawna noszę się z zamiarem zrobienia sobie kolczyka, ale miałam pewne wątpliwości. Przekonałyście mnie:P niestety muszę to zrobić w tajemnicy przed rodzinką i postawić ich przed faktem dokonanym;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: kolczyk w pępku IP: 83.14.34.* 07.05.06, 17:30 nie jestem z Łodzi, ale studiuję tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 17:59 Witam! Ja miałam właśnie w Łodzi robiony piercing jakieś 9 lat temu, na początku liceum.Matko, ale ten czas leci!!!!!!!!!!:(( Ale przejdzmy do konkretów: Studio Tatuażu ZOOL na Piotrkowskiej 31(jeśli dobrze pamiętam), w bramie. Tu znalazłam stronę: www.zool-tatuaz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szumszum Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 18:44 ja mam kolczyk u mnie goil sie jakies 2-3tygodnie, ale przeciez u kazdego inaczej to sie goi... i nie rob w salonie kosmetycznym tylko w studio tatuazu tak na wszelki wypadek. kosmetyczki nie zawsze sobie z tym dobrze radza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:58 Zgadzam się z tobą w 100%. @ koleżanki siostry robiły to w gabinecie kosmetycznym mnóstwo dłubaniny, wszystko trwało długo i w tym czasie kosmetyczka kilka razy podchodziła do przekłucia, ranka goiła się znacznie dłużej i ból tez większy no i dłuższy. Moja siostra rok temu przekłuwała pępek w studio tatuażu. Koleś zrobił to w minutkę, bez zbędnego cierpienia i ranka zagoiła się błyskawicznie. Oczywiście trzeba znależć studio gdzie sterylizują narzędzia i wykonują przekłucie w jednorazowych rękawiczkach. Sądzę, że specjalista od kolczykowania ma większą wprawę niż kosmetyczka, a ceny są na ogół podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: kolczyk w pępku 07.05.06, 20:59 Tak, bezwzględnie popieram przekłuwanie w studiu tatuażu. Pamiętam, jak chciałam sobie przekłuć pępek, byłam wtedy w 1 klasie liceum. Rodzice się zgodzili(wiedzieli, ze jak będę chciała i tak to zrobię), ale zapowiedzieli, żebym w żadnym wypadku nie szła do kosmetyczki(wtedy zresztą jeszcze tego często nie robiły), ani do podejrzanego studia. A ja rodziców słucham;) A ZOOL jest jednym z lepszych stdiów, przynajmniej kiedyś był, teraz nie bywam w Łodzi i jakoś nie interesowałam sie tematem.Kiedys moja kolezanka robila sobie tam tatuaz, tez sie ladnie doil. Robert specyficzny, ale zabawny.Pracowal tam kiedys tez taki mily chlopak (udzielal info, umawial, etc) i sobie pogadalismy na temat, co to ludzie sobie zycza, o probach odwiedzenia od "dziwnych" pomyslow, itp. Pamietam, ze poczatkowo wystraszyly mnie kajdanki na scianie;) Przejdź się tam, sama porozmawiasz i ocenisz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś