Dodaj do ulubionych

odżywka do włosów WAX z apteki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 07:48
CZy którakolwiek stosowała? Słyszałam ze sa 2 rodzaje tej odżywki do włosów
jasnych i ciemnych, a co z farbowanymi? Jestem blondynką i mam balejaż do
mojego naturalnego blondu dodany ciemny brąz. Więc jaka odzywke mam stosować?
A może jest jednak 3 rodzaj: do włosów farbowanych?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamant Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: 217.96.44.* 11.05.06, 08:09
      Widziałam na któreś ze stron w internecie Wax do farbowanych włosów i on jest w
      zielonym pudełku...Poszukaj dobrze. Osobiście używam tej maski do ciemnych
      włosów, mimo, że moje są w kolorze ciemnego blondu.
      • Gość: Karina Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: 193.24.196.* 11.05.06, 08:44
        Kamant, napisz proszę, czy jesteś zadowolona z działania Waxu, bo słyszałam
        różne opinie na ten temat, podobno włosy się po niej bardzo elektryzują i są
        sianowate. A Wax dla blondynek sprawia, że włosy żółkną, więc chyba masz rację,
        że stosujesz ten do ciemnych. Jest jeszcze Eko, podobno uniwersalny.
        • Gość: kamant Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: 217.96.44.* 11.05.06, 09:11
          Po pierwsze faktycznie rozjasnia wcześniej farbowane włosy, po drugie ja
          osobiście nie lubię tego efektu zaraz po zastosowaniu jej, poniewaz natura
          niestety nie obdarzyła mnie szalenie bujną fryzurą a bezpośrednio po
          zastosowaniu tej maski włosy są raczej "rozprostowane"...Niemniej jednak włosy
          szybciej rosną i są bardziej błyszczące. Stosuję ją raz na tydzień i plusy z
          jej stosowania jednak przewyższają te niedogodności. Poza tym za pobiegając
          tej "sianowatości" ja robie w ten sposób, że myję włosy przed jej nałożeniem,
          nastepnie trzymam ją na głowie ok. h(czasem krócej czasem dłużej - wiadomo),
          póżniej po jej spłukaniu znów myję włosy i wtedy jest ok. W sumie to fajna
          maska...ale bez jakiś spektakularności.:-) Mam nadzieję, że choć trochę
          pomogłam.
    • Gość: luca3105 Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: 62.40.80.* 11.05.06, 08:53
      Używałam wax do włosów ciemnych - mam ciemne ale farbowane. Nie zauważyłam zbyt
      intensywnych efektów kolorystycznych, tyle, że może ciut szybciej farba się
      zmywała. Na Twoim miejscu użyłabym wax do włosów jasnych. W ogóle ta odżywka
      uratowała mi włosy, wychodzące po narkozie operacyjnej garściami. Raz w
      tygodniu po umyciu włosów na 45 minut do godziny przez około 6 miesięcy. Dodam,
      że w tym samym czasie zapuszczałam włosy z tzw. zapałki. Po 1,5 roku mam teraz
      mocne, błyszczące i poniżej ramion (a już podcinane).
      • tiliam Re: odżywka do włosów WAX z apteki 11.05.06, 09:26
        Jak byłam jeszcze blondynką:) to używałam tej odżywki do włosów blond- super
        nawilżała i wcale mi włosy nie zżółkły:) Od jakiegoś czasu jestem brunetką
        (powróciłam do swojego naturalnego brązu) i chyba też zastosuję soboe tą
        odżywkę, z tym że do ciemnych. Polecasm, bo naprawdę dobra sprawa:) Aha -
        opłaca się kupować te największe "pudła":)
        • Gość: agatka Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: *.net-40.rev.inter-c.pl 11.05.06, 09:39
          mam i jestem bardzo zadowolona. poleciła mi fryzjerka,mowiac,ze po miesiącu
          moje włosy zrobia sie błyszczace i zdrowe. rzeczywiscie,poprawiły sie. i są
          baaardzo błyszczące:) stosuje co dwa mycia,trzymam 25 minut. aa i fryzjerka
          powedziała,ze wax do włosów blond powoduje o wiele szybsze przetłuszczanie sie
          wlosow.
    • Gość: bibi Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:09
      Mnie nieststy ta odżywka nie pasuje w ogóle. Nie mogłam sprawdzić nawet do
      końca jej działania pielęgnacyjnego, bo po drugim użyciu włosy mi się tak
      zaczeły po niej elektryzować, ze nie mogłam wytrzymać. Odstawiłam i problem
      również zniknął... Zaznaczam, że nie mam włosów przesuszonych czy farbowanych,
      na których takie działanie było by normalne. Od kilku lat nie elektryzowały mi
      się włosy a po tej odżywce zaczęły...
      • Gość: ania Re: odżywka do włosów WAX z apteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:13
        a czy ktoś z was stosował ta do włosów farbowanych? jekie efekty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka