Dodaj do ulubionych

Solarium? Nie!

IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 11:16
Cześc. Od 2 lat regularie chodze na solarium i od dziś ten nalog rzucam!
To straszne co robi ze skóra. Miałam piękną cere a teraz co? Brzydka cera i na
dodatek z krotkami ktorych wcześniej nie bylo.
Poza tym nie wiem co ja widzialam w tej sztucznej opaleniźnie. Przeciez od
razu widać, ze solarka.
Wole zainwestować w dobry samoopalacz, który doda tylko swierzości i blasku
skórze. Albo calkiem z opalenizny zrezygnować.Nie ma nic piekniejszego jak
zdrowa jasna cera.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że wy też kiedyś zmądrzejecie.
Obserwuj wątek
    • roxi_hart Re: Solarium? Nie! 16.05.06, 11:21
      Ja tez nei chodze, dzis uzylam pudru brazujacego i kazdy mnie pyta gdzie tak
      ladnie sie opalilam!
      • Gość: Natalia Re: Solarium? Nie! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 11:27
        a jakiego uzywasz?
        • justynnka Re: Solarium? Nie! 16.05.06, 11:41
          sztucznie i często nieestetycznie wyłają zacieki po samoopalaczu. zresza - po
          co dokładać kolejną warstwę chemii skórze? chodzę na solarium bo lubię być
          opalona, bo nie mam czassu na długotrwałe wsmarowywanie samoopalcza , bo mnie
          to relaksuje i sprawia przyjemnośc.i trochęmnie dziwi ze doznałas
          takiego ,,olśnienia" po 2 latach.
          • Gość: natalia Re: Solarium? Nie! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 11:59
            Dlaczego dziwne? Ciesze sie, ze w pore się opamietałam. I nie musze narażać
            skóry na tak szkodliwe promieniowanie.
            Dobry samoopalacz i umiejetne rozesmarowanie nie zostawia smug.
          • Gość: agnes Re: Solarium? Nie! IP: 212.182.126.* 16.05.06, 11:59
            Przylaczam sie do osob, mowiacych solarium NIE! Chodzilam raz na 2-3 tygodnie
            przez jakis czas- w tym momencie stan mojej cery jest fatalny: Dziwna
            porowatosc( nie wiem jak to okreslic, takie jakby dziwne krostki pod skora),
            cera duzo ciensza, mimo stosowania dobrych kosmetykow wciaz slabo nawilzona ( a
            kiedys mialam normalna...:(), no i najgorsze- pojawilo sie kilka nowych
            naczynek. Powiedzialam stop, nigdy wiecej. Nie chodze juz od jakiegos czasu i
            widze poprawe. Stosuje samoopalcz dla delikatnego zbrazowienia- dobrze nalozony
            nie ma prawa zrobic zaciekow Jystynnko;) Na zachodzie mija juz ta moda na
            solariowa opalenizne, ale w naszej Polsce kochanej....jak zwykle.
            Pozdrawiam!
            • justynnka Re: Solarium? Nie! 16.05.06, 12:07
              cóz, co do samoopalacza- plamy,zacieki,nierówne zmywanie sie ze
              skóry,koniecznośc ciągłego powtarzania aplikacji,brak komfortu
              podczas ,,nabywania" opalenizny..a cera po solarium - mozna mi tylko
              pozazdrościć cery:)
              • Gość: anka Re: Solarium? Nie! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 12:18
                a cera po solarium - mozna mi tylko
                > pozazdrościć cery:)
                Wszystko do czasu kochana.
              • Gość: Julka Ładna cera - kwestia czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:20
                Efekty intensywnego opalania widać dopiero po wielu latach - czasem po 10
                (nawet jeśli ktoś opalał się "tylko" np. 3-4 lata). Mam możliwość obserwowania
                kobiet, dziś już po 30-tce, które przed laty nadużywały solarium i słońca.
                Niestety różnica w ich wyglądzie i wyglądzie kobiet, które się opalały mało
                jest bardzo widoczna gołym okiem. Po prostu skóra jest w gorszej kondycji. Nie
                piszę tego, żeby pouczać kogokolwiek, bo każdy ma swój rozum i sam dokonuje
                wyborów, ale jest dobrze mieć świadomość, że przyspieszamy w ten sposób proces
                starzenia nawet jeśli teraz tego nie widać. Niestety pokazują to zarówno
                badania jak i zwykłe "uliczne" obserwacje. Pozdrawiam.
              • Gość: AAAAAAAAAAAAAAA Re: Solarium? Nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:25
                oczywiscie
                jak ktos ma piekan skore to opalanie mu nie zaszkodzi
                klopoty z cera to raczej genetyka i hormony
                widocznie panie z klopotami maja w genach zapisane wczesniejsze strarzenie sie
                skory
                trzeba dbac o skore czy opalana czy nie i wtedy jest piekna
                a nie szukac winnych swojej brzydoty
                • Gość: Kreda Re: Solarium? Nie! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 12:31
                  Oj niemylisz się. Ja m iala idelana cere chodzilam przez 4 lata na solarium i
                  strasznie sie jejstan pogorszyl. Od 2 lat sie nie opalam i widze kolonalną
                  roznice. znow mu ladna cere bez roznych krostek.
            • Gość: AAAAAAAAAAAAAA Re: Solarium? Nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:24
              tak trudno wylaczyc lampy na twarz!?
              :)))
            • merda Re: Solarium? Nie! 16.05.06, 16:54
              Na zachodzie mija juz ta moda na
              > solariowa opalenizne, ale w naszej Polsce kochanej....jak zwykle

Hmm, moze na zachodzie europy ta moda mija ,ale na poludniu napewno nie!
        • roxi_hart Re: Solarium? Nie! 16.05.06, 15:51
          Kupilam sobie tester irrele solei Chanel na allegro, jest swietny.
    • Gość: szara myszka Re: Solarium? Nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:26
      a ja nigdy nie chodziłam i raczej nie bede chodzić do solarium..nie bede tez
      lezeć plackiem na słońcu.nie lubie być opalona.no chyba ze opalam sie w
      ruchu....:)
    • Gość: carolina masz całkowitą rację :)) IP: *.chello.pl 16.05.06, 16:10
      wiele razy próbowałam pisać tutaj dziewczynom, które lekceważyły negatywny
      wpływ solarium - na urodę ale przede wszystkim na zdrowie :(
      Ale nie na darmo powiedzenie -o nauce na własnych błędach.
      Pozdrawiam.
      • Gość: cacharel Re: masz całkowitą rację :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:23
        A ja mam piękną ciemną karnację :) Ale i tak lubie się czasem położyć na leżaku
        i chwyta mnie słonko bardzo szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka