kicialov 17.05.06, 16:16 mam juz dosc rozjasniaczy (joanna) ktore zniszczyly tylko moje wlosy:/ moze znacie i polecacie jakies farby -jasny blond-ktore pokryja ciemne wlosu bez efektu zoltych wlosow?? mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zołza Re: farba blond na ciemne wlosy? IP: *.skranetcan.pl 17.05.06, 16:27 Wizyta u fryzjera, a nie domowe eksperymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina dekoloryzator Loreala - lub fryzjer n/t IP: *.chello.pl 17.05.06, 16:54 Odpowiedz Link Zgłoś
kicialov Re: dekoloryzator Loreala - lub fryzjer n/t 17.05.06, 17:01 sama kupuje farbe -rozjasniacz- i chodze do znajomych fryzjerek (pracujacych normalnie w salonie) i niestety nigdy nierobia mi tak jak chce a biara z reguly 50zl i jeszcze nigdy niezostalam obcieta tak jakbym chciala zawsze zakrotko itp jak tak ma wygladac wizyta w salonie za ponad 100zl to dziekuje bardzo nielubie przeplacac skoro tak samo maja mi zle zrobic:( dlatego pytam o jakas dobra farbe zeby zakupic i isc do innej kumpelki-fryzjerki ehh, jestem z gdańska jak znacie dobry salon to mi mozecie doradzic i cennik poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola profesjonalne IP: *.acn.waw.pl 17.05.06, 17:58 najlepsze dla ciebie beda pewnie farby profesjonalne..ja wlansie ostatnio zakupilam caly taki zestaw w sklepie fryzjerskim(mieszkam w wawie-ale w gdansku powinny tez byc takie sklepy, hurtownie:) zakupilam profesjonalny rozjasniacz 0,5 kg za 50zl starczy na duzo razy, do tego 1l wody utlenionej za 9zl i profesjonalne 2 farby ce-ce .farba taka stracza na 2-3razy kosztuje 12zl.sa tez inne londy, loreal .przychodzi do mnie fryzerka do domu , bierze 40zl za balejaz i podciecie;)do tego robi wlasnie na takich produktach profesjonalnych i wychodzi mi taka wizyta napawrde tanio:)powinnas isc do takiego sklpeu hurtowni(powinny miec adresy w necie)tam ci panie doradza odpowiednie produkty:)nie wiem czy na 1raz jhaka farba ci rozjasni mocno wloski..dobre rozjasniacze nie psuja wloskow -ja tez uzywalam przez jakis czas joanny i to byl blad:(teraz fryzjerka mi robi wloski z kilku kolorkow blond ktore sama z jej pomoca sobie wybieram i jest naparwde oki:)tez uwazam ze nie ma po co chodzic do salonow skoro fryzjerka zrobi mi za polowe taniej tak samo..w domku , zajmuje sie tylko mna:)do tego mozna kupic nbaparwde tanier szampony i odzywki profesjonalne ktore starczaja na bardzo dluga..a jakos zupelnie ina niz tych sklepowych:)ja obkupilam sie w takmie 2odzywki po 1l i szmpon i mam na rok z glowy a efekt zadowalajacy:)wiec radze ci szukac profesjonalnych produktow i dopytac fryzjerke -wkoncu jak ci robi wlosy to powinna doradzic...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
llorca Re: profesjonalne 18.05.06, 13:41 czy moglabys dac namiary na te fryzjerke? Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Re: farba blond na ciemne wlosy? 17.05.06, 18:20 Nie mozesz rozjasnic wlosow nie otwierajac struktury wlosa. Jesli chcesz przykryc tylko jego zewnetrzna warstwe, to do tego sa zmywajace sie stopniowo "farby", ale w ten sposob mozesz tylko przyciemnic wlosy, nie rozjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: farba blond na ciemne wlosy? IP: *.acn.waw.pl 17.05.06, 22:42 dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
snita Re: farba blond na ciemne wlosy? 17.05.06, 23:25 moja przyjaciółka jest fryzjerką(same korzyści:P) i zawsze mówi, ze aby przejść z ciemnych na blond włosy trzeba użyc rozjaśniacza, farby same nic nie daja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1089 Re: farba blond na ciemne wlosy? IP: *.dyn.centurytel.net 19.05.06, 23:26 Ciemny blond mozna rozjasnic farba na jasny. Mam kolezanki, ktore to robia z roznym efektem. Trzeba uwazac na odcienie farby blond (cieply lub zimny blond). W zaleznosci od tego, jaki jest nasz kolor, mozemy uzyskac zloty albo popielaty blond. Czasem niestety wyjdzie rudy. Rudy jak i cieple odcienie mozna zneutralizowac. Wazne jest uzywanie szamponow do farbowanych wlosow, bo co z tego, ze kolor wyjdzie dobry, jesli wyblaknie po kilku myciach? Odpowiedz Link Zgłoś