Gość: blada IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:23 czego używacie do i po depilacji pod pachami żeby pachy były gładkie i delikatne przez dłuższy czas? depilator w moim przypadklu odpada :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:33 ja po prostu maszynki. Golenie trwa mniej niż minutę, więc nie jest to żaden kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blada Re: pod pachami IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:08 no ja też uzywam maszynki ale włoski już czasami na drugi dzień sa wyczuwalne, poza tym pachy nie są specjalnie delikatne i gładkie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: pod pachami IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:26 Ja jednak polecam depilator z tym ze najpierw depilacja woskiem u kosmetyczki a potem to co odrasta depilatorem raz na tydzien - po tygodniu wloskow jest naprawde niewiele wiec depilacja depilatorem nie jest bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pod pachami 25.05.06, 19:21 Depilator albo wosk, innej rady nie ma. Nawet jeżeli będziesz się golić codziennie, to i tak zostanie ci taki "ślad po goleniu" jak u faceta na brodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:56 Czy mozna depilowac depilatorem elektrycznym który wyrywa włoski z cebulkami pachY? cZy to nie szkodzi węzłom chłonnym? Jak to w ogóle można wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: pod pachami 25.05.06, 23:09 A co mają włosy pod pachami do węzłów chłonnych?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:26 "Człowiek posiada ogromną liczbę węzłów chłonnych, małych (wielkości i konsystencji ziarna grochu lub małej fasoli) dobrze wyodrębnionych obwodowych narządów limfatycznych. Niektóre podskórne węzły są wyczuwalne dłońmi: zwłaszcza podżuchwowe, szyjne, znajdujące się pod pachami i w pachwinach." Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: pod pachami 25.05.06, 23:29 Ok, ale jak to się ma do włosów pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pod pachami 25.05.06, 23:33 Nie bój się, węzłów sobie nie powyrywasz :) One są głęboko, pod skórą właściwą, a cebulki włosowe są usadowione płytko w skórze. Czy można wytrzymać? No można. :) Najgorzej jest pierwszy raz, gdy włosów jest dużo. Potem, gdy depilujesz kolejny raz i włosków odrośnie po kilka, to w zasadzie nie ma bólu. Najważniejsze, żeby przebrnąć przez ten pierwszy raz. Ja się zapuściłam przez zimę (używałam tylko golarki) i teraz nie mogę się zebrać do zdepilowania pach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:13 no dokładnie, pierwszy raz jest najtrudniejszy ;) dlatego polecam wosk (ale u kosmetyczki, bo to jednak wrażliwe miejsce, żeby sobie krzywdy nie zrobić - raz dwa i po krzyku) a potem depilatorem - duuuużo mniej boli, w zasadzie parę sekund i po depilacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:28 ok ale czy to tylko o ból chodzi? Czy o jakiś następstwa dla zdrowian jeżli najpierw nie zastosuję wosku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:48 w kwestii zdrowotnych konsekwencji niestety nie pomogę, bo nie wiem; "chodzą" takie informacje, że ma to niekorzystny wpływ na węzły chłonne, ale jak nie wiem, wolę się nie wypowiadać; jak ja walczyłam z depilatorem, jeszcze się o tym nie słyszało; ze swojej strony polecam wosk na pierwszy raz, ponieważ, jeżeli masz mocne włosy, to niepotrzebnie się będziesz męczyć, ale da się przeżyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:02 wiec jednak coś z tymi węzłami Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: pod pachami 26.05.06, 12:34 Gość portalu: Meg napisał(a): > wiec jednak coś z tymi węzłami zapewne to samo, co w przypadku raka piersi wywołanego przez wyrywanie włosków wokół brodawek oraz raka jajników wywoływanego przez depilację bikini. aha i rak piersi od antyperspirantów. znaczy się: wyssane z palca. polecam lekturę postu Nessie powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:15 Do tej pory używałam maszynki jednorazowej. cZy mogę od razu użyć depilatora elektrycznego który usuwa z cebulkami włoski, bez uprzedniego zastosowania wosku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:36 a czy nie ma problemu z wrastającymi włoskami? Czy pod pachami też wrastają? Podobnie jak ze strefą bikini - boję sie ze po wosku mogą tam wrastac wloski może to naiwne pyt, ale nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:21 co do wrastających włosków, skłamałabym mówiąc, że nie wrastają w ogóle, ale z moich obserwacji, jest to zdecydowanie mniejszy problem niż w innych partiach ciała; może jeden włosek na pół roku :) ale jak stosujesz peeling, myjkę itd., to problem nie powinien wystąpić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:41 mogę wiedzieć dlaczego w Twoim przypadku depilator odpada? Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: pod pachami 26.05.06, 11:59 tylko wosk, u kosmetyczki. nie odrastaja przez prawie miesiac. to samo na bikini Odpowiedz Link Zgłoś
agentka00007 Re: pod pachami 26.05.06, 12:09 Też dołączam się do opinii, że za pierwszym razem wosk, a potem depilator. Efekt jest warty tego, żeby troszkę pocierpieć. Zresztą włoski nie odrastają wszystkie jednocześnie, tylko po kilka, więc naprawdę da się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:57 jaki ten wosk? Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: pod pachami 26.05.06, 23:02 nie używam już maszynki, bo miałam podrażnienia, widoczna była ciemniejsza plama w miejscu gdzie rosły włosy, a poza tym, nie miałam ochoty golić pach codziennie... teraz używam depilatora lub wosku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missi Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:14 ale ile kosztuje u kosmetyczki depilacja woskiem. chodzi mi o ceny w duzych miastach np. wroclaw, a co do depilacji depilatorem to kiedys probowalam i myslalam ze wyzione ducha- potwornie boli, a nawet krew mi leciala, po wosku nie ma takich podraznien??? i rzeczywiscie pozniej jak sie uzywa depilatora to nie boli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blada Re: pod pachami IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:33 a po depilacji pod pachami stosujecie tam jakieś kremy specjalne żeby skóra była gładka albo coś? Odpowiedz Link Zgłoś