Dodaj do ulubionych

co na blizny?

28.05.06, 14:31
na stawie skokowym mam po obu stronach 2 stosunkowo dlugie blizny. Po 1
operacji stosowalam regularnie cepan i contratubex i efekt byl b.zadawalajacy.
2 miesiace temu bylam jeszcze raz operowana i teraz te kremy jakos nie
skutkuja. Stosowala ktoras z was plastry na blizny Hansaplast? albo jakies
masci z silikonem?
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: co na blizny? 28.05.06, 17:37
      Dermatix żel z silikonem. Drogi, ale moich blizn W OGÓLE nie widać!
      • karolinea Re: co na blizny? 28.05.06, 17:44
        MAŚC CEPAN...okolo 14 zł..poczytaj sobie o nim w necie..do kupienia w aptece
        • schokolady Re: co na blizny? 28.05.06, 18:57
          Cepanu uzywalam, owszem sprawdzil sie za 1 razem. Ale teraz zadnych efektow nie
          widze. A ile kosztuje Dermatix żel w Polsce? I jak dlugo go stosowalas?
          • Gość: Natka Re: co na blizny? IP: *.63.jawnet.pl 28.05.06, 20:52
            Dziewczyny a czy ten żel dermatix byłby też dobry na blizny po trądziku?
            Mam takie dziurkowate blizny na policzkach.
            • natalia.brzeska Re: co na blizny? 28.05.06, 21:33

Kupiłam w Polsce. Normalnie kosztuje ok 150 zł, ja za swój dałam 90 zł, bo był
              akurat na promocji. Stosuję już 1,5 miesiąca na dosyć głęboką i długą bliznę po
              usunięciu pieprzyka. Lekarz powiedział żeby stosować nie krócej niż 4 mieisace,
              a najlepiej jeszcze dłużej.
              Sama kiedyś stosowałam Cepan i nic mi nie dał.

www.dermatix.co.uk/portal
              • jouka2 Re: co na blizny? 29.05.06, 14:24
                Czy kros wie, gdzie mozna kupic Dermatix w promocyjnej cenie? Uzywam i jest
                faktycznie swietny, ale place za niego 150 zl. Moze jest gdzies taniej?
                Natalia, gdzie Ty trafilas na promocje?
    • Gość: Asia Re: co na blizny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:21
      Polecam także Dermatix mam długą blizne po plastyce brzucha , stosaowałam
      Contractubex,Veraderm i Dermatix, ten ostatni najlepszy.Ja kupuje tutaj
      vena-vita.pl/
    • Gość: kasper68 Re: co na blizny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 09:42
      Stosowałam plastry silikonowe Veraderm na blizny na twarzy.Prawie ich nie
      widać. Ale na miejsca, które są w ruchu lepsza będzie chyba maść silikonowa tej
      samej firmy.
      • beata19735 Re: co na blizny? 29.05.06, 15:22
        czy na stare blizny(24Lata)tez sa dobre te masci????Mam nierowna blizne na
        czole.
        • Gość: ala Re: co na blizny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:25
          I bliznę masz od 24 lat?!
          • beata19735 Re: co na blizny? 29.05.06, 15:50
            tak
            • Gość: the_doors Re: co na blizny? IP: *.centertel.pl 29.05.06, 16:06
              beata wiesz wydaje mi sie ze efekt nie bedzie tak spektakularny jak przy
              mlodszych" bliznach ale troche moze ja zniwelowac.Tak mi przynajmniej
              powiedzial dermatolog.Moze ma ktos doswiadczenia z autopsji i sie z nami
              podzieli?
    • schokolady Re: co na blizny? 29.05.06, 17:45
      Bylam dzisiaj w aptece,zel z silikonem, mala tubka kosztuje prawie 40 Euro.
      Chyba na glowe upadli. Moze gdybym miala 1 blizne to jeszcze bym sie skusila ale
      na 2 dlugie???. Pewnie mialabym akurat na tydzien. Za to kupilam Hansaplast
      21paskow za 18 Euro i zaraz sobie nakleilam. Sa niewidoczne i podobno pierwsze
      efekty po 3 tyg. Zobaczymy.
      Pozdrawiam wszystkie naznaczone
      • jouka2 Re: co na blizny? 29.05.06, 17:49
        Nic sie nie przejmuj, bo ja za Dermatix (15 ml) zaplacilam w Bootsie w UK 29
        funtow :o(((... Ale faktycznie dziala bardzo dobrze, nakladam na twarz na
        blizny po tradziku i po 3 miesiacach widac spora poprawe. Ale moze jednak ktos
        ma w Polsce informacje o jakims tanszym dojsciu albo promocji na Dermatix?
        • schokolady Re: co na blizny? 29.05.06, 17:51
          kiedy zobaczylas pierwsze efekty?
          Jka mi ten Hansaplast nie pomoze to chybaprzeboleje ten wydatek
          • jouka2 Re: co na blizny? 29.05.06, 18:28
            To nie jest tak, ze poprawa jest z dnia na dzien - ale po tych 3 miesiacach
            skora wyglada naprawde znacznie lepiej. Powiem tak - o ile zawsze nosilam
            kryjace podklady, teraz z przyjemnoscia uzywam bardzo lekkich, a latem pewnie w
            ogole zrezygnuje ;o)
            • schokolady Re: co na blizny? 29.05.06, 18:49
              jouka- a mozna wiedziec jakie masz blizny? tzn. jak glebokie,stare itd.
              Wlasnie znalazlam w aptece internetowej Dermatix 15. gr za 29, 90 euro i juz go
              zamowilam. Szkoda tylko ze trzeba go 2 razy nakladac. Dobrze, ze nie wcierac, bo
              tego akurat w tych miejscach nie znosze. Donosze te plastry do konca i zaczne
              terapie Dermatixem.
              • jouka2 Re: co na blizny? 29.05.06, 19:20
                Blizny po tradziku, glownie na policzkach, takie dziury i wglebienia, niektore
                kilkuletnie, niektore troche mlodsze. Na twarzy zel spisuje sie bardzo dobrze,
                ladnie je wygladza i splyca, zostawia taka delikatna silikonowa warstewke
                prawie jak baza pod makijaz. Co to znaczy ze trzeba 2 razy nakladac? Ja stosuje
                raz, rano, na to krem z filtrem i makijaz i wyglada bardzo dobrze. Pamietaj
                zeby stosowac bardzo cienka warstwe, inaczej sie nie wchlonie i efekt zerowy.
                Na cala twarz wystarcza mi ilosc ziarnka pieprzu.
                • natalia.brzeska słuchajcie 29.05.06, 22:36

ja mam dwie blizny, jedna ok 1cm (już teraz niewodczona, żel kładę "na czuja"),
                  druga ok 2cm. Stosuję tę maść już 2 miesiące i jej w ogóle nie ubywa. Tego się
                  daje maluteńko. Musi być cienka wartwa, po 4 minutach to musi zaschnąć. Nie
                  trzeba wcierać! Ponieważ to jest takie wydajne zacznę stosować na starą (23-
                  letnią) bliznę, ok 5 cm długości i 1,5 cm szerokości - zobaczymy jak to bedzie.
                  Chirurg plastyk powiedział, ze nie ma znaczenia czy to nowa czy stara blizna,
                  powinno jednakowo działać.

Rzeczywiscie Vena-Vita jest najtańsza z tych internetowych. Ja swoją kupiłam w
                  Aptece "Wałowa" w Gdańsku.
                  Po prostu weźcie książke telefoniczną i zadzwońcie do aptek i zapytajcie o
                  ceny. Różnice są spore więc warto. Jeśli powiedza, ze nie mają, zapytajcie za
                  ile moga Wam sprowadzić (cena hurtowa to 80 zł, więc same zobaczcie jaką oni
                  mają marżę!!!)
                • misscraft Re: co na blizny? 29.05.06, 23:45
                  Mnie pogryzł ponad 10 lat temu pies i mam blizna, blado- różową, prawie białą
                  lekko wystającą prawie na piersi widoczną przy większych dekoltach. Używałam na
                  początku takiego żelu(mała biała tubka biało-pomarańczowa, nie pamiętam nazwy)
                  a potem maści Cepan, która mi śmierdziała cebulą;) troche pomogła, bo blizna
                  stała się bledsza(była różowo-fioletowa) ale dalej ją widać myśle czy by nie
                  wrócić do smarowania. Na taką wsytającą bliznę lepsze będą te plastry czy Dermatix?
                  • natalia.brzeska Re: co na blizny? 30.05.06, 10:49
                    misscraft napisała:

> Mnie pogryzł ponad 10 lat temu pies i mam blizna, blado- różową, prawie białą
                    > lekko wystającą prawie na piersi widoczną przy większych dekoltach. Używałam
                    na
                    > początku takiego żelu(mała biała tubka biało-pomarańczowa, nie pamiętam
                    nazwy)
                    > a potem maści Cepan, która mi śmierdziała cebulą;) troche pomogła, bo blizna
                    > stała się bledsza(była różowo-fioletowa) ale dalej ją widać myśle czy by nie
                    > wrócić do smarowania. Na taką wsytającą bliznę lepsze będą te plastry czy
                    Derma
                    > tix?

Jeśli blizna rzeczywiście jest duża i wypukła, to na Twoim miejscu poszłabym
                    najpierw na konsultacje do dobrego chirurga plastyka. Oni takie rzeczy
                    wycinają, ładnie zszywają i zostaje cieniutka kreseczka, która po ok. roku
                    zazwyczaj zanika.
                    • natalia.brzeska po polsku 30.05.06, 10:50

www.dermatix.pl/index.htm
          • Gość: dziewczyna Re: co na blizny? IP: 217.96.125.* 29.05.06, 18:30
            A te plastry Hansaplast ile kosztują w Polsce? ( w ogóle są u nas dostępne?).
    • Gość: Mika Re: co na blizny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 07:26
      Dziewczyny a czy ten Dermatix można stosować latem?
      Czy stosując go mozna się intensywnie opalać?
      Czy ma on jakieś właściwości wybielające, lub takie, które nie pozwalają na
      eksponację twarzy na słońce. Tak się napaliłam na niego po waszych postach, że
      mam zamiar go sobie kupić i próbować raz na zawsze pozbyć się blizn po trądziku.
      • natalia.brzeska Re: co na blizny? 30.05.06, 10:48
        Blizn nie wolno wystawiać na słońce!!!
        Nie ma znaczenia czy używasz maść czy nie, po prostu nie wolno!

Ja mam akurat blizny na twarzy i niestety, muszę zasłaniać, albo unikać
        słońca :-((
        • Gość: Mika Re: co na blizny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:23
          Ale to nie są blizny, tylko takie dziurki, nierówności po trądziku.
          • Gość: dziewczyna Re: co na blizny? IP: 217.96.125.* 30.05.06, 15:52
            To co z tymi plastrami,pytam o Hansaplast ,są dostępne w Polsce ??
            Jeśli tak to w jakiej cenie ,napiszcie proszę :)
            • schokolady Re: co na blizny? 30.05.06, 18:07
              Tak z ciekawosci sprawdzilam w paru aptekach internetowych ale nic nie
              znalazlam. Za to dowiedzialam sie, ze sa plastry na odchudzanie, celulitis itd.
              Przejdz sie do takiej zwyklej apteki- moze oni cos wiecej maja.
              • artangel Re: co na blizny? 24.06.06, 23:47
                Witam!
                Tak sobie czytam i nikt nie wspomniał o kremie No-Scar na blizny.Poczytałam
                trochę w necie i postanowiłam zamówić.Ja mam bliznę na ramieniu,bo kiedyś
                zachciało mi się tatuażu,a poźniej postanowilam go usunąć:/I to był błąd ,bo
                lekarz,który mi to zrobił nie raczył mi poweidzieć,że zostanie mi taka BLIZNA:
                (A więc stosuję No-Scar już 3-4 miesiąc i blizna się trochę spłyciła-na efekty
                jeszcze poczekam kilka miesięcy,bo moja blizna ma 3 lata...Czekam więc i się
                niecierpliwię...A...krem jest b.wydajny:)
                Mam pytanie: Czy ktoś stosował może ten krem???
                Pozdrawiam wszystkich!!!
                • dyzurna Re: co na blizny? 03.08.06, 22:11
                  dziewczyny waham sie ktorypreparat kupic wymienilyscie tak duzo roznych nazw.chcialabym najskuteczniejsza ale tak do 60 zl....to ktora? blizna na szyji po usunieciu pieprzyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka