mikams75 Re: Logowanie na forum 02.06.06, 18:38 jestem za, choc obawiam sie, ze pozostanie zamknieta grupka aktywnych uczestnikow a zolzowate uczestniczki beda nadal sie wyzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Logowanie na forum IP: *.aster.pl 02.06.06, 18:51 > uczestnikow a zolzowate uczestniczki beda nadal sie wyzywac. Się to raczej nie będziemy wyzywać. Zołza mi nie przeszkadza. A swoją drogą to ciekawe, dorosłe kobiety (nie mówię tylko o wieku), a nie są w stanie nauczyć się kilku słów po polsku. W innych językach też takie kwiatki sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Logowanie na forum 02.06.06, 19:33 kolezanko, jezykami obcymi wladam lepiej niz polskim; nie wiem jednak, na czym twoj problem polega; Na tym zakanczam dyskusje z zolzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Logowanie na forum IP: *.aster.pl 02.06.06, 19:35 To może władaj tym językiem, który znasz, i nie kalecz polskiego. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Logowanie na forum IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 19:36 Kilku słów po polsku powiadasz? Spójrz na swoją wypowiedź a potem kogoś krytykuj. 1. Zaczynać zdanie od "się"? A co to za konstrukcja językowa? 2. "Kwiatki sadzić"? A gdzie tak się mówi? To Twoja gwara? Niewiele to ma wspólnego z poprawnym jęz. pol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Logowanie na forum IP: *.aster.pl 02.06.06, 19:44 > 1. Zaczynać zdanie od "się"? A co to za konstrukcja językowa? KOnstrukcja podkreślająca błąd w wypowiedzi poprzedniczki. Jeśli nie zrozumiałaś, radzę się podciągnąć z ironii (taki zabieg). Poczytać trochę Boya-Żelenskiego. > 2. "Kwiatki sadzić"? Yhm, kwiatki sadzić. >A gdzie tak się mówi? Pisze, u Boya-Żeleńskiego między innymi. >To Twoja gwara? Żałuję, ale nie jestem autorką. > Niewiele to ma wspólnego z poprawnym jęz. pol. Taaa (ze slangu młodzieżowego). Odpowiedz Link Zgłoś
1dycha Re: Logowanie na forum 07.06.06, 22:34 Nie mówi się "pisze", tylko jak już to "jest napisane". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Logowanie na forum IP: *.skranetcan.pl 02.06.06, 19:10 Odnoszę nieodparte wrażenie czytając wasze posty, że bardzo spodobało wam się słówko zołza i wszystkie jego odmiany. Czy prawda aż tak bardzo boli? Logujcie się lub nie, na mnie nie robi to wrażenia. Już wielokrotnie pisałam, że bedę walczyć z infantylizmem i bykami zawsze i wszędzie i możecie wylewać na mnie całe wiadra pomyj. Szacunek dla innych użytkowników forum wymaga nie tylko treści, ale także formy. "Mówi wam to coś?" że pozwolę sobie na cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Logowanie na forum 02.06.06, 19:39 Mozesz organizowac bezplatne korepetycje z ortografii. Sadze, ze odniesiesz wieksze sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Logowanie na forum IP: *.skranetcan.pl 02.06.06, 19:43 No właśnie, tu cię boli. Z mojej wypowiedzi dotarła do ciebie tylko ortografia. Korepetycji organizować nie zamierzam, w Polsce szkoła podstawowa jest obowiązkowa. A na sukcesach mi nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska TAK! TAK! TAK! 02.06.06, 19:52 moze to przynajmniej zapobiegnie podszywaniu sie i ograniczy wielokrotne rozdwojenie jazni pojawiajace sie u niektorych osob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: Logowanie na forum IP: *.242.81.adsl.skynet.be 02.06.06, 23:07 Jak widze ilosc kretynek piszacych na post umieszczony przez "pomuszcie" Amy to jestem ZA, ZA i jeszcze raz ZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz_z_preczem Re: Logowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:15 jestem za a nawet przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka nie, trolle ma blokować admin IP: *.nat.dsuj.pl 03.06.06, 18:44 jestem przeciw, bo automatycznie zmniejszy sie liczba postów uważam, że admin powinien blokować trollom dostęp do forum (blokada na numer IP): najpierw 1 ostrzeżenie, a potem - sio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka NIE IP: *.chello.pl 03.06.06, 20:36 Temat ten o ile mnie pamięć nie myli był już poruszany. Po co do niego wracać.Czemu ma służyć to logowanie? że co,niby kultura bedzie większa i trole znikną? Akurat!Na forum moda wprowadzono logowanie i powiedziałabym że jest tam gorzej niż było. Nie mam zamiaru co chila sie logować.Mam swój stały nick i nie chce zakładać kolejnej poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:42 ja bym okreslila ten pomysl jako bardzo pisowski,no bo przeciez trzeba wkoncu zrobic porzadek- od forum poczynając na patriotyzmie konczac jezeli komus trolle rzeczywiscie bardzo przeszkadzają- to dlaczego wlasnie nie uderza do adminów- ale z zazutem ze nie ma odpowiedzniej ochrony- to przeciez admin pilnuje porzadku, tym najbardziej zlosliwym, zazartym trollom zalozenie paru kont nie sprawi problemu, wydaje mi sie ze to co sie moze stac, gdy bedzie potrzeba logowania - to spadek spontanicznosci- nowa osoba niekoniecznie bedzie chciala przechodzic cala procedure logowania zeby napisac o siedzeniu maryny,a spontanicznosc i duza liczba postow to najlepsze rzeczy w forum- gwarantuja przeciez roznorodnosc. pomysl adminek, czy moze nekanych forumowiczek jest 'polityczny' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp do anarchistki :) 04.06.06, 18:24 > ja bym okreslila ten pomysl jako bardzo pisowski A ja nie :) Podobnie jak zakaz palenia w miejscach publicznych, obowiązek logowania nie zaszkodzi, a może pomóc. Prawdziwym zamordyzmem i pisserią byłoby, gdyby moderatorzy kasowali wątki na wyczucie i według widzimisię. Są takie fora, gdzie moderator kasuje wszystkie wątki, które mu się nie spodobają, które nie są w 200% związane z tematyką forum, które "już 3 lata temu były omawiane", itede. Tam nie ma obowiązku logowania, ale też nie ma żadnego życia. Zamiast wprowadzać odgórną cenzurę, lepiej pozwolić każdemu wybrać osoby, których posty chce ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Lenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:03 Gość portalu: Lenka napisał(a): > Nie mam zamiaru co chila sie logować.Mam swój stały nick i nie chce zakładać > kolejnej poczty. Logowanie służy własnie temu zeby miec swój stały nick. Bo inaczj tak jak w tej chwili namnoży się różnych lanek;PPPP A zalogowac wystarczy sie RAZ, skąd pomysł ze trzeba co chwilę???? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Jestem za! Co innego na zdrowiu,gdzie panuje inty 04.06.06, 16:20 intymność,a co innego tu. Już kiedyś chciałam napisać w tej sprawie. Logujemy! ;) pozdrowienia Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka jestem na NIE IP: *.nat.dsuj.pl 04.06.06, 17:42 czy mozna blokowac poszczególne numery IP? tak byłoby najlepiej prosze o zablokowanie uciązliwych panienek poprawiających błędy literowe i ortograficzne to one najcześciej maja nieprzyjemne odzywki i powodują kłótnie rozumiem - smam korekta błędu, np. przez napisanie wyrazu w odp. sposób niestety one dodają do tego złośliwy komentarz niech choc w internecie panuje swoboda, błędy nie są wazne, lecz treść wystarczająco często jesteśmy 'ortograficznie' dyscyplinowani w pracy, szkole, popdczas pisania podań a tu - niech każdy sobie robi takie błędy jakie chce, to jego sprawa, niech czuje sie swobodnie, a nie- jak nieustannie poprawiany uczeń pozdrawiam i proszę administratorki o odpowiedź na ten post :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp tak to się niestety nie da... 04.06.06, 18:20 > czy mozna blokowac poszczególne numery IP? No nie bardzo, bo np. cła rzesza użytkowników TP SA korzysta z jednej i tej samej domeny, a przy każdym połączeniu dostaje się inny, dynamicznie przydzielany numer IP. Tak samo zresztą bywa z innymi sieciami, jeżeli ktoś nie wykupi usługi stałego IP. Może administratorzy potwierdzą albo zaprzeczą tej informacji? Najwygodniej by było, gdyby można było ustawić sobie ignorowanie wszystkich niezalogowanych osób Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: tak to się niestety nie da... 05.06.06, 10:38 nie da się blokować pojedynczego IP, trzeba by zablokować np. wszystkich użytkowników neostrady, chello, wszystkich mieszkańców danego mieszkania, osiedla, akademika, wszystkich użytkowników danej sieci firmowej itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc NIE i jeszcze raz NIE !!! IP: *.dsl.club-internet.fr 04.06.06, 17:39 nie jestem trollem, na temat kosmetykow mam bardzo duzo do powiedzenia i lubie sie dzielic ta "wiedza", ale logowac sie nie mam zamiaru. a jesli chodzi o wiarygodnosc postow z logginem, to hmmm... zdarzalo mi sie lapac za glowe ! gosc Odpowiedz Link Zgłoś
plum1000 Re: NIE i jeszcze raz NIE !!! 04.06.06, 18:39 chce byc setna:) jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: jestem na TAK:) no text 04.06.06, 21:25 ja też jestem za logowaniem się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Uroki znanych nickow IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:30 Lezka, tj. zalozycielka watku, szaleje na zamknietym forum dla anorektyczek na gazeta.pl oraz na innych pro ana-. To dosyc oryginalny nick i prosze nie sugerowac, ze biale jest czarne. Pozdrawiam, po starej znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Uroki znanych nickow IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:37 Oczywiscie chodzi o watek, w ktorym zapoczatkowano dyskusje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=42875177&v=2&s=0 Wszedzie mozna spotkac starych znajomych, my dear. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych Re: Uroki znanych nickow 06.06.06, 20:42 Taka prowokacja, a zero odezwu. Zawiodłaś się? Nikt nie podciągnął tematu? Ciekawe dlaczego? Nie wiesz? To po prostu było niepotrzebne, nie na temat i nie na miejscu. Nic nie wniosło do dyskusji o logowaniu. Żenada. Zastanów się czasem co i po co robisz? Ciekawe jak dawno byłaś na tym sławetnym forum pro... Mnie nie było już bardzo dawno. Możesz sobie pogratulować spostrzegawczości i kretynizmu. Lecz się "my dear". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Uroki znanych nickow IP: *.aster.pl 06.06.06, 20:44 To po prostu było niepotrzebne, nie na temat i nie > na miejscu. Nic nie wniosło do dyskusji o logowaniu. Żenada. Zastanów się czase > m > co i po co robisz? Tak samo, jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Uroki znanych nickow IP: *.chello.pl 07.06.06, 13:33 "Ciekawe jak dawno byłaś na tym sławetnym forum pro... Mnie nie było już bardzo dawno." I tu cie mam! Zastanow sie, zanim zaczniesz tupac nozkami wypytujac pod swoim nickiem o zbawienne skutki L-Karnityny na Urodzie. Internet nie jest anonimowy, tym bardziej - jak sie logujesz. Ja mam 5 nickow na gazecie.pl. I co? I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych Re: Uroki znanych nickow 07.06.06, 15:15 > Zastanow sie, zanim zaczniesz tupac nozkami wypytujac pod swoim nickiem o > zbawienne skutki L-Karnityny na Urodzie. Sprawdź w wyszukiwarce ile dziewczyn o to pytało, ile odpowiadało, ile stosowała, a potem się udzielaj. Phi. Każda z nich to dziewczyna z problemami odżywiania? Owszem, ja je miałam, ale nie wiem dlaczego tu to wyciągasz. To sprawa prywatna, a to tych pozwól niech piszą osoby, które tego doświadczają - w tym wypadku JA. Sama zdecyduje czy ten temat jest warty poruszenia na forum uroda i jeśli zajdzie taka potrzeba napiszę o nim. Zajmij się lepiej sobą. Równie dobrze to ja mogłabym pisać, że "szalałaś na forum pro!!!" JAKIEŻ TO STRASZNE!!! uhuhu Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych Re: Uroki znanych nickow 07.06.06, 15:19 I pokaż mi proszę, gdzie napisałam, że internet jest anonimowy (kiedy się logujemy czy nie). Po co zatem o tym piszesz? Nie wstydzę się siebie i nie mam zamiaru ukrywać pewnych czy kłamać o nich. Ciągle się tylko zastanawiam po co o tym napisałaś? Chciałaś, żeby mnie zaszczuto? Nawyzywano? Wyśmiano? Choroby to nie widzi mi się ludzi. Są sprawy, które lepiej przemilczeć. Przemyśl to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Re: Uroki znanych nickow - Off Topic IP: *.chello.pl 07.06.06, 20:39 Przestan brac na litosc. Ty nie jestes ofiara, a sprawca, bo namawiasz dziewczyny do samounicestwienia sie. Anoreksja, bulimia - cale to bagno. Co mialam na celu? Zdyskredytowac cie, jako powazna dyskutantke na tym forum. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Uroki znanych nickow - Off Topic 07.06.06, 21:00 Gość portalu: yxz napisał(a): > Przestan brac na litosc. Ty nie jestes ofiara, a sprawca, bo namawiasz > dziewczyny do samounicestwienia sie. Anoreksja, bulimia - cale to bagno. > > Co mialam na celu? > Zdyskredytowac cie, jako powazna dyskutantke na tym forum. > EOT Zastanawiam sie czy to dobrze czy zle , ze nie wiemy o czym mowicie... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Uroki znanych nickow - Off Topic IP: *.aster.pl 07.06.06, 21:46 > Co mialam na celu? > Zdyskredytowac cie, jako powazna dyskutantke na tym forum. Ależ łezka wyatarczająco ośmieszyła się w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=42875177&a=42920617 Watek o konieczności logowania rozpoczął się od jej urojeń... No, ale każdy ma prawo do małej psychozy. Ciekawym zjawiskiem jest także owczy pęd za urojeniami lezki;p Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Uroki znanych nickow - Off Topic 07.06.06, 22:37 Gość portalu: zołza2 napisał(a): > Watek o konieczności logowania rozpoczął się od jej urojeń... No, ale każdy ma > prawo do małej psychozy. Ciekawym zjawiskiem jest także owczy pęd za urojeniami > lezki;p pomysł wprowadzenia obowiązku logowania na forum Uroda pojawił się dużo wcześniej niż wątek lezki. tym razem okoliczności sprawiły, że więcej użytkowniczek popiera tą propozycję. tyle na temat "owczego pędu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Logowanie na forum IP: *.dyn.centurytel.net 05.06.06, 04:47 I tak nie unikniemy ludzi z paroma nickami. Nie logowanie pozwala tez pisac bardziej szczerze. Wiadomo, ze niektorzy to wykorzystuja i zachowuja sie po chamsku, ale taka jest cena wolnosci slowa. Jestem za wolnoscia slowa, wiec przeciwko przymusowi logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Logowanie na forum 05.06.06, 17:35 nie wiem co ma wolność słowa do niechęci wobec podpisywania się pod własnymi wypowiedziami. logowanie chroni przed przywłaszczeniem sobie twojego nicka przez kogoś innego i tym samym chroni także ciebie przed przypisaniem ci słów, które od ciebie nie wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Logowanie na forum 05.06.06, 12:45 Nie mam nic do ukrycia ;) Jestem za. Jeśli odpowiednio ustawić cookies, to logowanie nie zajmuje dłużej niż 2 sekundy, a ile korzyści...(ulubione wątki, wygaszanie nieperzyjaciół, wizytówki itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Logowanie na forum IP: *.dsl.club-internet.fr 05.06.06, 15:39 o, wlasnie ! wygaszanie nieprzyjaciol ! Najlepiej sie zmowic i zbojkotowac taki albo inny nick, bo ma np. lepsze zycie, lepsze wyksztalcenie, lepsze urodzenie. Prawda ? :)))) Wygaszam cie, paniusia, bo nie lubie spaczonych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Logowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:14 Ludzie, którzy są na tyle zdziecinniali, że uważają forum za pole do urządzania przepychanek rodem z podstawówki, sądzą że forum powinno stać się ich własnością. Jak z podwórkiem. Dzieci ze slumsów często maja takie problemy- która część podwórka należy do kogo... Forumowym odpowiednikiem podstawówkowego "jesteś u pani!" jest "skasujcie post!", a odpowiednikiem "mamo, mamo, a oni bawią się na naszym podwórku!" jest "adminie, prosimy, wprowadź logowanie, bo jakieś kretynki śmieją sie z naszych tipsów i pustki w głowie"... A już najbardziej żałosne są dyskusje na temat tego, czy na forum uroda trzeba pisać poprawnie- to dobitnie świadczy o poziomie dyskusji tutaj. Dlatego wcale mnie nie martwi to logowanie. Ot, taki sobie slums dla tipsiarek i nieuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: Logowanie na forum IP: *.nat.dsuj.pl 05.06.06, 21:03 obecna na tym forum dyskusja o ortografii wcale nie jest trywialna jak dotąd nikt nie odparł moich argumentów przeciw maniaczkom ortografii a propos poziomu dyskusji - wcale nie jest niski,znam sie na tym trochę - jestem filozofem i obecnie piszę doktorat, he, he i co - łyso Ci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Logowanie na forum IP: *.dsl.club-internet.fr 05.06.06, 21:11 kicia, jesli ty jestes filozofem , to ja jestem od dokrecania korkow w testerach (w seforze, bien sur,niech bedzie na temat) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: Logowanie na forum IP: *.nat.dsuj.pl 05.06.06, 21:19 to miłego dokręcania, he, he ps dlaczego miałabym kłamać? jestem na studiach doktoranckich, dużo piszę, a w wolnych chwilach, by się oderwać i zrelaksować, przeglądam to forum, taka zmiana tematyki dobrze mi robi :-))) oui, oui, je fais un doctorat, Madame! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Logowanie na forum IP: *.dsl.club-internet.fr 06.06.06, 10:49 l'étonnement est le commencement de toutes les sciences (et de la connaissance) co sie dzieje, gdy rzeczy przestaja nas dziwic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: Logowanie na forum IP: *.nat.dsuj.pl 06.06.06, 14:27 przestajemy zastanawiać się nad życiem/filozofować czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Logowanie na forum IP: *.dsl.club-internet.fr 06.06.06, 20:14 przestajemy byc. pytam, bo do tego sklonily mnie okolicznosci :) Odpowiedz Link Zgłoś