Dodaj do ulubionych

maseczka oczyszczająca

07.06.06, 12:11
szukam dobrze oczyszczającej maseczki, skórę mam normalną na policzkach i
bardzo tłustą w strefie T, więc taka stricte mieszana nie jest, ale całkiem
tłusta też nie... nie wiem co wybrać, użyłam wyszukiwarki, żeby głowy bez
sensu nie zawracać, ale widzę, że polecacie głównie rozgrzewające- Garnier,
St.Ives. a ja mam niestety kruche naczynka, więc takie maseczki muszę sobie
darować:( co polecacie, mając na względzie ten fakt? czy są w ogóle jakieś
dobrze oczyszczające maseczki bez "efektu sauny"?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zołza2 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:15
      Glinka zielona na strefę T, biała na normalne partie. Tylko niech to będą
      glinki (np. Argiletz), a nie maseczki z glinką zieloną/białą.
      • ywonna Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 12:21
        Tez polecam sama glinke. Jest rewelacyjna. Zapytaj w aptece lub sklepie
        zielarskim. Polecam.
    • mikams75 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 12:28
      glinka jest dobra - ja uzywam na sama strefe T. Byla kiedys w ofercie YR
      maseczka na bazie glinki - rewelacyjna, ale juz jej nie ma :-(( Lepszej nie
      znalazlam do tej pory.
      Ta maseczka Garniera tez jest niezla, wcale mocno nie rozgrzewa. Ja tez mam
      kruche naczynka, ale na policzkach i pod oczami, a maseczke nakladalam tylko na
      strefe T, wiec nic nie zaszkodzilo.
      Poszukaj tez przepisu na maseczke aspirynowa - ja robilam na razie tylko tonik i
      jest bardzo dobry. Maseczka pewnie tez. Rozgniata sie aspiryne, miesza z woda,
      moze jeszcze cos dodaje. Ale nie znam proporcji, wiec musisz poszukac.
      • Gość: zołza2 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:30
        Przepis na maseczkę aspirynową z o2.pl:

"rozgniesc 2-3 aspiryny zwykle bez otoczki lub polopiryne S-to samno a jest
        tansza zalac paroma kroplami wody i dodac troszenieczeczke jogurtu naturalnego.
        Nalozyc na buzie na 20 minut a potem rozetrzec jak piling"
    • lady284 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 12:53
      Kolastyna - biała glinka - clean , rewelacyjna
      • Gość: wera Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:28
        a po co aspiryne????
    • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:35
      dzięki Dziewczyny, chyba faktycznie kupię glinkę zieloną, miałam kiedyś, ale
      używałam bardzo nieregularnie, więc o efektach nie mogło być mowy. jak często
      trzeba robić taką maseczkę? i czy białej używa się tak samo czesto?

Mikams, jak zrobiłas ten tonik aspirynowy? ja ostatnio chciałam czymś takim
      potraktować łydki, na których mam trochę przebarwień, ale aspiryna mi się
      całkiem nie rozpuściła i zostały grudki- tak ma być? na twarz, to się trochę
      boję, bo chodzę na zabiegi złuszczające i skóra jest trochę wrażliwa...

poszukałam jeszcze na forum wypowiedzi o maseczce z drożdży- ponoć zamyka pory
      itp. więc pomyslałam, że może tak- najpierw glinka dla oczyszczenia, a potem
      drożdże dla zamknięcia. jak myślicie, można tak, czy 2 maseczki, jedna po
      drugiej, to przesada?:)

pzdr
      • carolinascotties Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:39
        co do drożdży- to myślę, że nie potrzebują wcześniejszej aplikacji glinki :)
        Kiedyś bardzo często robiłam maseczki z drożdży- moja buzia była oczyszczona,
        jasna i gładka .
      • Gość: zołza2 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:46
        > dzięki Dziewczyny, chyba faktycznie kupię glinkę zieloną, miałam kiedyś, ale
        > używałam bardzo nieregularnie, więc o efektach nie mogło być mowy. jak często
        > trzeba robić taką maseczkę? i czy białej używa się tak samo czesto?
        Częstotliwośc zalezy od ciebie. Zacznij od 2 w tygodniu i przekonasz się, czy
        to dla ciebie za mało, czy może jednak za dużo. I białą, i zieloną glinkę
        mieszasz z wodą, po czym nakładasz na twarz (mieszasz osobno, dwie maseczki
        mają być), chyba że kupisz gotowe glinki Argieliz, wtedy wyciskasz z tubki i na
        twarz. Białej możesz spokojnie używać tak często jak zielonej, a nawet
        jednocześnie z nią (policzki).

>jak myślicie, można tak, czy 2 maseczki, jedna po
        > drugiej, to przesada?:)
        Można, ale po co?:) Lepiej na zmianę. Poza tym glinki zamykają też pory, ale w
        ramach urozmaicenia sobie mieszanych składników możesz stosować maseczkę z
        drożdży.
        • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:53
          aha, bo ja myślałam, że glinka tylko oczyszcza, a naczytałam się, że takie
          oczyszczone pory trzeba koniecznie czymś zamknąć, stąd moje pomysły:) ale skoro
          to tak '2 w 1', to fajnie, kupię dziś i drożdże też, w końcu to mały wydatek;)

pzdr
      • mikams75 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:48
        tonik aspirynowy - przepis z wizazu - 20 tabletek aspiryny + 100 ml wody. Ja
        uzywam destylowanej. Nie rozpuszcza sie do konca, wlasnie takie farfocle
        plywaja, trzeba wstrzasnac przed uzyciem i nalewam na wacik i twarz przemywam
        druga strona wacika, wiec farfocle nie przyczepiaja sie do twarzy. Ladnie
        rozjasnia, zweza pory, cera wyglada bardzo ladnie juz po pierwszym zastosowaniu.
        Uzywam tylko na noc i tez nie codziennie.
        Na lydki tez juz probowalam, jednak nic nie pomogl na te przebarwienia.
        Smarowalam razem z tymi drobinkami a jak zaschlo, to otrzepywalam nad wanna
        robiac przy okazji peeling. Ale sobie w koncu odpuscilam.
        • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 14:05
          co do łydek, to mam niestety ideentyczne odczucia;) szkoda. a znalazłaś na nie
          jakiś dobry sposób? ja chyba na razie dam sobie spokój, a jesienią zastosuję
          kwasy i tyle. zużyłam ostatnio całą tubkę Acne Dermu i nic.. a tylko wybiela mi
          skórę, więc na razie daruję sobie łydki. a czy to może Ty miałaś ten problem
          jeszcze z bikini? tu to już nie wiem co stosować, bo okolica wrażliwa...

a taki tonik co ile trzeba robić nowy?

pzdr
          • Gość: zołza2 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:10
            Spróbuj może toniku z octem jabłkowym.
          • mikams75 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 15:04
            tak, juz kiedys dyskutowalysmy na temat tych roznych plamek na bikinii i lydkach.
            Tez juz probowalam roznych "cudow", a moje bikinii jakies niewrazliwe,
            posmarowalam kilka razy kwasami. Mialam "neostrate" do twarzy, wiec dosyc drogo
            by wyszlo, ale o ile twarz ladnie sie zluszcza po krotkim stosowaniu to bikinii NIC!
            Ten tonik aspirynowy moze lekko wybiela, ale tez bez rewelacji.
            Od ok. pol roku nie uzywam depilatora, wosku itp, tylko gole i mam wrazenie, ze
            z czasem jakby jasnieja te plamki. Ale ze mialam dosc tego golenia, to
            "zawalczylam" z pasta cukrowa no i obawiam sie ze znowu beda problemy...
            • nessie-jp Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 15:20
              A mi po goleniu tak wrastają włosy, że masakra :( Depilator boli, ale
              przynajmniej tak nie wrastają...

Stosuję Effeclar, żeby włoski "wylazły" na wierzch, albo inne środki
              keratolityczne, ale pozbycie się starych przebarwień jednak trwa bardzo długo.
              • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 20:41
                na bikini teraz wypróbuję Xerial SVR, kiedyś kosmetyczka mi poleciła na
                wrastające włosy, mam nadzieję, że to w połączeniu z pastą cukrową da
                oszałamiające efekty;)

pzdr
                • mikams75 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 20:53
                  Xerial 30 juz tez przerabialam. Moze na tyle zmiekcza, ze nowe juz nie wrastaja,
                  ale ja sie juz golilam, wiec mi nic nie wrastalo. Zuzylam cala tubke i starych
                  plamek nie zikwidowalo. Na dodatek wyjatkowo nieprzyjemne to w stosowaniu, bo
                  tluste.
                  A pasta cukrowa zrobilam pare dni temu i zobacze jakie beda efekty.
                  • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 21:13
                    o, pokażę Ci co ja zamierzam zastosować jesienią. lekarz mi poleciła na te
                    łydki nieszczęsne, zobaczymy.

www.fenice.pl/index.php/ida/104/
                    • mikams75 Re: maseczka oczyszczająca 08.06.06, 17:39
                      dzieki za link, poczytam co tam maja ciekawego, a widze ze sporo :-)
            • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 20:39
              po paście też Ci tak bardzo wrastają, jak po wosku i depilatorze? mnie jednak
              mniej. dlatego teraz trzymam się pasty albo golę, jak nie mam czasu.
              przynajmniej nowe plamki się nie robią i faktycznie dzięki temu wygląda to
              lepiej.

pzdr
    • carolinascotties Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:38
      Witaj bzzk :)
      Bardzo lubię maseczki Miraculum i Mincer - seria Zielona Apteka- sama używam
      tych regenerujacych i nawilżających -ale myślę, że znajdziesz coś dla siebie :)
      pozdrawiam
      • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 13:46
        nie wiem czy dobrze kojarzę- to takie w saszetkach, ze zdjęciami owoców?
        faktycznie można spróbować, czemu nie, o ile znajdę oczyszczającą:)

pzdr
        • Gość: zołza2 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:54
          Zastanów się tylko, czy chcesz używać maseczek, których skład odzwierciedla
          tablicę Mendelejewa (nie mówię o korzystnej dla skóry części tablicy). Cały
          efekt oczyszczania może zniknąć.

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=c0229b50e0587fda4d96aec333c73f65&cmd=details&itemid=12339

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=c0229b50e0587fda4d96aec333c73f65&cmd=details&itemid=5223

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=c0229b50e0587fda4d96aec333c73f65&cmd=details&itemid=4500

Jeszcze jedno, po glinkach polecam nałożenie masła shea.
          • Gość: carolinascotties Dziękuję Zołza2 - IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:05
            przyznam,że nawet nie przyszło mi do głowy aby sprawdzić ich skład :)
            Co do masła Shea- czy możesz proszę napisać, u kogo najlepiej się w nie
            zaopatrzyć?
            • Gość: zołza2 Re: Dziękuję Zołza2 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:05
              Może być przez internet?
              • Gość: carolinascotties Re: Dziękuję Zołza2 - IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:08
                Tak.
                • Gość: zołza2 Re: Dziękuję Zołza2 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:09
                  Wobec tego polecam już klasykę tego forum:)

allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4673841
                  • Gość: carolinascotties Re: Dziękuję Zołza2 - IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:11
                    Bardzo dziękuję - po zapoznaniu z produktem złożę raport :)
          • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 14:13
            już przechodziłam odwrót od chemicznych kosmetyków, 2 razy nawet:) potem
            machnęłam ręką i używam jak leci. ale jakieś tam ciągoty zostały, stąd ta
            fascynacja glinką i drożdżami, używam też paru kosmetyków z rossmannowskiej
            serii babydream, bardzo ładne składy, wyjątkowo niskie ceny. składów tych
            maseczek nie widziałam... na razie na pewno kupię glinkę:)

a co do shea, to mam, użyłam parę razy, ale tak mi paskudnie śmierdzi, że nie
            daję rady;) jakby ktoś był zainteresowany tematem, to na marginsie powiem, że
            wychodzą mi bardzo dobre pomadki ochronne domowej roboty na bazie shea:) w tej
            chwili nie mam pod ręką proporcji, ale bierze się shea, olej jojoba (ja akurat
            miałam ze słodkich migdałów, też się nadał) i wosk pszczeli, rozpuszcza się w
            naczyniu zanurzonym w garnku z gotującą się wodą i nalewa do pojemniczków po
            sztyftach do ust. fajna rzecz:) tylko ten zapach...;)

pzdr
          • Gość: kaśka Re: maseczka oczyszczająca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:23
            no to wydało się, czemu zołza2 taka zgorzkniała :D bo nie używa normalnych
            kosmetyków, tylko gliny i masła... każdy by się załamał ;P
            • Gość: carolinascotties kaśka- IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:40
              przy okazji obrażasz nie tylko Zołzę2 - nie tędu droga!
              • Gość: carolinascotties poprawka:"nie tędy" n/t IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:41
              • Gość: zołza2 Re: kaśka- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:43
                Carolino Szkocka, daj spokój, dziecko dorwało się do internetu, kosmetyki
                kojarzą się jej jedynie ze słoiczkami, o pielęgnacji pojęcia nie ma, niech
                sobie ulży.
                • Gość: carolinascotties :)) IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:48
                  :)))Masz rację -to mój cholerny, baraniasty temperament !
                  Na kolokwium z czarnej magii* idę w bardzo dobrym humorze :)
                  Pozdrawiam!
                  ----------------
                  * finanse miedzynarodowe
                  ------------------------------
    • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 14:14
      dobra, żegnam się na razie i lecę po glinkę:)
      • Gość: carolinascotties cześć bzzzyczku-daj znać jak działa ? :) n/t IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:15
    • nessie-jp Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 14:46
      Bielenda "Ogórek + Limonka"
    • paulinaa Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 19:15
      jest nowa świetna maseczka yves rocher. z serii bio specific, taka w zielonym
      opakowaniu, nie pamietam dokladnie jak sie nazywa, ale jest to pierwsza
      maseczka po uzyciu ktorej widze efekty, skóra jets gładka, matowa. naprawd
      ewarto ją kupić. niestety nie pmaietam jaka jest jej 'cena regularna'. ja
      kupiłam za 23 zł w sprzedazy wysylkowej.
      • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 20:43
        a jak często używasz tej maseczki? na ile starcza?

pzdr
        • paulinaa Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 21:44
          na opakowaniu jest napisane zeby uzywac 1-2 razy w tyg., ja uzywam raz i to w
          zupełności wystarcza
    • anias34 Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 19:29
      Polecam wszelkie maseczki Apisu,oraz taką francuskiej firmy-w tubie.Jest to
      glinka zielona,nazwy nie pamietam-spytasz w aptece to bedą wiedziały o co
      chodzi.Bardzo lubie tez Lirene w niebieskkiej tubie.Kupuje tez zwykła
      sproszkowana glinke zielona.Mase maseczek oczyszczających uzywałam-jakne sa też
      St Ives-i niekoniecznie musi byc ta rozgrzewajaca-zwykła tez jest.
      Njabardziej skuteczna jest jednak Apis.
      • bzzzk Re: maseczka oczyszczająca 07.06.06, 20:35
        a gdzie można dostać Apis? słyszałam już coś o tej firmie, ale jeszcze nigdy
        nie widziałam w żadnym sklepie. może szukać w jakichś mniejszych, osiedlowych?

pzdr
        • Gość: len drogeria medyczna ~ Forte Farma ~ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 23:28
          Siemka,

Apis można kupić w znanej pewnie wielu Warszawiankom z forum drogerii na
          Świętokrzyskiej 9. Wejście od ulicy przy przystanku, na przeciwko Ministerstwa
          Finansów. W ogóle polecam tę drogerię, zawsze duży wybór produktów i firm, dużo
          tych trudno dostępnych, np. Apis, Idea25, Mineral Line... Do większych zakupów
          zawsze dostawałam sporo próbek popularnych średniopółkowych kosmetyków. Zamiast
          Apisu polecam kosmetyki firmy Mineral Line, duży wybór kosmetyków, kosmetyki
          analogiczne do Apisowskich, ale lepsze, na bazie błota z Morza Martwego.
          Podobno Apis kupuje od Mineral Line błotko, na bazie którego robi swoje
          mazidła, a ML czerpie u źródła. Używam 100% błota do twarzy i ciała tej firmy,
          kupiłam zamiast błota Apisu. Polecam. Poza tym fajny sklep jest na ul.Żurawiej,
          ekologiczny, tam kupiłam wielgaśną tubę (250 ml) zielonej glinki z olejkami
          eterycznymi - ładnie pachnie, działanie glinki + olejków. W składzie poza
          glinką i olejkami jest gliceryna i alkohol i jeszcze xantan gum - cokolwiek to
          jest... Jeśli ktoś jest uwrażliwiony na alkohol w kosmetykach, nie polecam,
          jednak uważam, że jest on tam niewyczuwalny, na pewno nie wysusza bardziej, niż
          sama glinka. Podejrzewam, że dodano alkoholu aby zakonserwować te olejki,
          trudno powiedzieć. Poza tym dodatek gliceryny i olejków sprawia, że maseczka
          nie wysycha na twarzy jak samodzielnie rozpuszczona maseczka z glinki, a
          zastyga na niej w postaci lekko elastycznej masy. Dopiero po upływie kilkunastu
          minut odczuwam dyskomfort i czuję, że maska już stężała i należy ją zmyć.
          Glinki jest dużo, 250 ml, jak na tę ilość była bardzo tania, choć już nie
          pamiętam dokładnie, ile kosztowała. Sklep jest ekologiczny i ma "eco" w nazwie,
          ciężko go dojrzeć z ulicy, wchodzi się od Żurawiej wejsciem prowadzącym do
          jakichś innych sklepów czy biur, mieści się w budynku narożnym Marszałkowska-
          Żurawia. Jesli ktoś jest zainteresowany mogę poszukać dokładnego adresu.

Pozdrawiam!
          • Gość: len Re: drogeria medyczna ~ Forte Farma ~ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 23:35
            Acha, jeszcze coś... Kiedyś chciałam zamówić Apis w Forte Farma, akurat nie
            mieli interesujących mnie kosmetyków na półce, więc dostałam wizytówkę z
            informacją, że mogę zamawiać u nich przez telefon: (022) 826 83 20. Jeśli
            kosmetyk będzie w hurtowni, podobno mogą go na życzenie sprowadzić.

Po przeczytaniu wielu niezwykle entuzjastycznych opinii na temat ziemi
            wulkanicznej Abaco Sun, czy jak się tam ta firma nazywa, kupiłam pudełko. Na
            mnie i moim trądziku żadnego wrażenia ta maseczka nie zrobiła, do tego jest
            droga, ale może Tobie lepiej posłuży, kto wie? Poczytaj na Wizażu, skoro już
            się interesujesz maseczkami oczyszczającymi.
          • Gość: Andzia Re: drogeria medyczna ~ Forte Farma ~ IP: *.aster.pl 08.06.06, 06:06
            > glinką i olejkami jest gliceryna i alkohol i jeszcze xantan gum - cokolwiek to
            > jest...
            Xathan gum, to nic innego jak guma ksantanowa,czyli zagęstnik.
          • bzzzk Re: drogeria medyczna ~ Forte Farma ~ 08.06.06, 12:03
            o, dzięki, poszukam tego sklepu na Żurawiej, na razie jeszcze glinki nie
            kupiłam, bo tam gdzie byłam nie mieli akurat zielonej w tubce, a taką formę
            wolę, więc wybiorę się po taką, jak Ty masz. skład nie przeraża, więc pewnie to
            dobra rzecz:) a jak czesto ją stosujesz?

a o drogerii Forte Farma rzeczywiście często tu czytam, nawet bardzo często
            koło niej przechodzę, ale jakoś jeszcze tam nie byłam;) trzebaby się wybrać.

pozdrawiam:)
            • otakou Re: drogeria medyczna ~ Forte Farma ~ 08.06.06, 12:42
              O, wprowadzono logowanie :] Szkoda ;)

Apis można kupić jeszcze u nich na www: www.apis.lco.pl/ . Poszukałam
              adresu sklepu na Żurawiej i przy okazji okazało się, że wcale nie ma w
              nazwie "eco". Sklep nazywa się GreenPlanet, dokładny adres: ul .Żurawia 32/34.
              Szczegóły, cennik i oferta na stronie: www.greenplanet.pl/ . Przy okazji
              znalazłam jakąś pastę z białej glinki z wyciągami z roślin za 19 zł - może być
              fajna. Moją maskę w tubie znajdziesz w dziale z kosmetykami na bazie glinki
              zielonej. Poza nią są dosyć tanie glinki w proszku suszone na słońcu (nie
              używałam ich), tańsze niż te Argitez, czy jak im tam. Możesz kupić i porównać
              ich jakość, skoro już tam będziesz.

Ja swoją glinkę stosuję, jak sobie o niej przypomnę, nieregularnie i na zmianę
              z innymi maskami. Poza nią stosuję jeszcze błoto MineralLine, ziemię
              wulkaniczną (o której nie mam zbyt dobrego zdania), algi w proszku i to, co
              impulsywnie i bezmyślnie kupię i chcę szybko zużyć. Przynajmniej raz lub dwa
              razy w tygodniu którąś z tych masek mam na twarzy. Glinkę z tuby nakładam grubą
              warstwą, nie żałuję sobie jak np. ziemi wulkanicznej, bo była tania ;) Na
              twarzy trzymam jakieś kilkanaście minut, aż stężeje i zaczyna nieprzyjemnie
              ściągać skórę. Stosuję zawsze przed kąpielą. Zmywam pod prysznicem używając do
              tego gruboziarnistego peelingu (najlepszy do zmywania takich masek jest St.Ives
              morelowy), bo inaczej ciężko się domywa i może zostać widoczna w porach w
              postaci czarnych kropek, których i tak mamy aż nadto.

Przy okazji, skoro już o maskach oczyszczających na bazie glinek mowa, podzielę
              się z Wami moim spostrzeżeniem. Uważam, że
              oczyszczajace/wygładzające/rozświetlające/piorujujące maski na bazie białej
              glinki, cieszą się powodzeniem z powodu ich właściwości optycznie
              rozjaśniających i wyrównujących koloryt skóry. Ich działanie daje jedynie
              pozornie dobre efekty i jest złudne, ponieważ biała substancja wciska się w
              pory skóry, skąd trudno ją domyć i rzeczywiście daje krótkotrwały efekt
              rozjaśnionej, wyrównanej cery. Przekonałam się o tym, odkąd do zmyania masek
              używam peelingów i zadaję sobie sporo trudu, aby je domyć - od tego czasu białe
              glinki i maski na ich bazie nie dają już u mnie takich dobrych efektów. Jeśli
              dobrze się przyjrzeć skórze po zmyciu "białej" maseczki, można dojrzeć jej
              resztki wypełniające - zatykające, pory skóry. Możecie się oczywiście ze mną
              nie zgodzić lub mieć inne obserwacje na ten temat, w każdym razie zwróćcie
              uwagę, czy przypadkiem nie nabieracie się na krótkotrwałe, pozorne i wyłącznie
              optyczne działanie "białych" masek.

Ciao! ;)
        • Gość: anias34 Re: maseczka oczyszczająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:14
          Maseczki firmy Apis są do kupienia tylko w aptekach...
    • Gość: Mu Re: maseczka oczyszczająca IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 07.06.06, 19:29
      garnier rozgrzewajaca to jedyna maseczka która rzeczywiscie działa IMO także
      polecam raz jeszcze.
    • e.m.i1 Re: maseczka oczyszczająca 08.06.06, 00:03
      A ja bardzo polecam wlasnie rozgrzewajaca z St.Ives. Ale jesli nie mozesz, to
      dobra jest tez oczyszczająca z Sorayi. Jakies 1,5 roku temu mialam troche
      pryszczy, bardziej tlusta cere niz teraz i po regularnym (!) stosowaniu tej
      maseczki cera bardzo mi sie poprawila.
      Teraz uzywam jej jak St.Ivesa w sklepie nie zastane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka