Dodaj do ulubionych

matridex restylane

09.06.06, 10:57
Mam pytanie, czy ktoś w wieku 30 lat stosuje już matridex albo restylane na
bruzdy nosowo-wargowe. Jaki jest efekt wstrzyknięcia kwasów i jak długo
utzrymuje się efekt.Słyszłam że ok. 6 miesięcy a matridexu 18. Czy po upływie
działania kwasów zmarszczki (bruzdy) wokół ust nie są przypadkiem większe?
Obserwuj wątek
    • nagoya Re: matridex restylane 09.06.06, 18:14
      Nie mam co prawda 30 lat ale 45.Mam zrobione bruzdy nosowe i zmarszczki nad
      gorna warga aquamidem,ktory jest niewchlanialny.Na wypelniacze czasowe szkoda w
      tym przypadku pieniedzy bo skoro juz te bruzdy masz to nigdy nie znikna.To tyle
      jezeli chcesz wiedziec wiecej to zapytaj.Pozdro!
    • nagoya Re: matridex restylane 09.06.06, 19:29
      To jeszcze raz ja!Zastanowilo mnie slowo juz! To nie krem to wypelniacze!Stosuje
      sie je na defekty nieodwracalne,a tym sa te bruzdy! Mozesz jeszcz wstrzyknac
      wlasny tluszcz co jest jednorazowo tansze ale trzeba powtarzac przynajmniej trzy
      razy bo sie wchlania /po kazdym wstrzyknieciu zostaje ok. 30 %/W sumie drogie i
      trzy razy boli!
      • zuzanna47 Re: matridex restylane 12.06.06, 09:01
        hejka, dzięki za odpowiedź. Przejmuję się strasznie ze w tym wieku coś takiego
        mi powstało ...no ale cóż... nic na to nie poradzę. Sporo czytałam odnosnie
        aguamidu natomiast jeżeli wstrzyknięcie będzie nieprawidlowe to już mi to
        zostanie. Ciekawa jestem czy taki stały wypełniacz jest faktycznie dobry i czy
        faktycznie mozna go mieć aż do póxniej starości bez żadnych skutków ubocznych
        np. efekt przesuwania się. Jak mozesz, to bardzo prosze odpisz mi jak długo
        masz taki wypełniacz i gdzie robiłaś taki zabieg. A jak efekty ? Czy polecasz i
        czy faktycznie efekt jest zdumiewający. czekam na odpowiedź. pozdrowionka.
      • zuzanna47 Re: matridex restylane 12.06.06, 09:07
        To jeszcze raz ja. A mam pytanko ...spotykam się z różnymi określeniami ..
        jedni pisza że sa to bruzdy a drudzy że zmarszczki nad górną wargą. To ja chyba
        mam zmarszczki nad górną wargą.(8 lat paliłam papierosy, od roku nie palę)
        zastanawiam się również czy przed pierwszą ciążą można sobie coś takiego
        zrobić oraz czy nie powinnam jeszcze z tym poczekać.Chociaż z drugiej strony
        chciałabym sie tego pozbyć.
    • zuzanna47 Re: matridex restylane 12.06.06, 12:30
      To jeszcze raz ja, czy nie obawaisz się że ten stały wypelniacz po kilku latach
      zacznie się przemieszczać? Jak wyczytałam z fachowej literatury
      obcojęzycznej ... takie wypełniacze zawsze sie przemieszczają po jakimś czasie.
      Hmmm...
      • nagoya Re: matridex restylane 12.06.06, 17:23
        Witaj!Moze od poczatku.Bruzdy nosowo-wargowe to linie biegnace od skrzydelek
        nosa ukosnie w strone ust/tak jakbys sie smiala/Takie faldy po obu stronach
        nosa.Zmarszczki nad gorna warga to male biegnace pionowo kreseczki nad cala
        gorna warga.Jedne i drugie niestety bardzo postarzja .Czytalam wszystko co bylo
        dostepne w necie i na przeroznych forach glownie o aquamidzie bo wlasciwie od
        razu chcialam na stale.Wyczytalam tylko ze niektorym / wsrod tej ogromnej ilosci
        kobiet ktore maja aquamid w roznych miejscach/ to sie zdarza.Zreszta tak bardzo
        mi to przeszkadzalo i czulam sie tak fatalnie ze nie myslalam wcale o
        komplikacjach,tylko o pozbyciu sie tych znienawidzonych zmarszczek.Obecnie mam w
        planie powiekszyc gorna warge co zreszta tez likwiduje w pewnym stopniu te
        kreseczki nad nia.Pale papierosy i to chyba przyspiesylo ich powstanie.
        • nagoya Re: matridex restylane 12.06.06, 17:33
          To dalej ja.Efekt byl piorunujacy po prostu wszystko zniklo!Robilam wypelnienie
          w sierpniu 2005.Aquamid jest na rynku od 10 lat,czytalam na beauty wpowiedzi
          dziewczyn ktore go maja po cztery lata i jest OK.Najwyzej za 5 lat powtorze a
          nie za 12 miesiecy jak inne wypelniacze.Odnosnie lekarza u ktorego robilam nie
          polece Ci go bo aczkolwiek mi zrobil dobrze to juz po fakcie wyczytalam o nim
          tyle niepochlebnych opinii ze az sie przestraszylam.Obecnie operuje w Che byc
          piekna.To dr.Wilgus z Katowic.Napisz skad jestes to postaram sie napisac ci kto
          w Twoim rejonie jest dobry.Caly czas siedze na beauty a to kopalnia informaci na
          te tematy.A ciaza nie ma tu nic do rzeczy to nie piersi ktore lepiej robic
          po.Pozdrowienia!!!
          • zuzanna47 Re: matridex restylane 13.06.06, 08:52
            Hejka. Wiesz papierosy na pewno przyspieszają powstawanie zmarch natomiast to
            nie jest regułą ... u jednych powstają a u innych nie. Znam przykłady kobiet
            palących ok. 20 lat i więcej i wiesz... zero zmarszczek nad ustami i na pewno
            nie stosują i nie stosowały żadnych wypelniaczy. Czasami genetyka pomaga w
            powstawaniu tego i owego. Jestem z Warszawy. Co prawda jest tutaj w czym
            wybierać ale wolałabym wybrac jednak bardzo dobrego fachowca.A nie
            partacza.Acha... to taki stały wypełniacz też nalezy powtarzać co jakiś czas?
            Jak mozesz to prosze o podanie jakiś linków odnośnie wypowiedzi osób które
            takie wypelniacze zastosowały. Boję się , że jak zrobię coś takiego to za jkaiś
            czas może mi sie to przemieszczac i co wtedy ?
            Pozdrowionka
            • justynnka Re: matridex restylane 13.06.06, 10:02
              mam prośbe - jesli sie oreintujesz napisz kto w W-wie wykonuje te zabiegi. bo
              jak dotąd polecano mi tylko specjalistów od botoxu a mnie w niedalekiej
              przyszłośic będzie interesowało trwał wypełnienie.
              • rzofinka Re: matridex restylane 13.06.06, 10:34
                Nagoya a robiłaś może botox w lwie i czoło???....A to "beauty", to jakieś
                forum???..można adres prosić?? ;o)
                • zuzanna47 Re: matridex restylane 13.06.06, 12:39
                  Przez google można wyszukać beauty forum i tam się zalogowac i poczytać o
                  różnych zabiegach. Z tego co przeczytałam to trwałe wypwłniacze nie są
                  polecane. Zastanawiam się nad matridexem.
                  Botox utrzymuje się 6 miesięcy i potem trzeba ponowić zabieg. Koszt ok. 800 zł.
                  Restylane od 1400 na zmarszczki nad ustami i innymi zmraszczkami.
                  • nagoya Re: matridex restylane 13.06.06, 18:09
                    Witajcie! Adres forum www.beautywpolsce.com Nie wiem skad masz informacje ze tam
                    odradzaja aquamid?Jak zwykle sa jego zwolenniczki i zwolenniczki czasowych
                    wypelniaczy>A najczesciej - najpierww czasowy i jak jest ok. potem staly.Botoxu
                    nie robilam, na szczescie z czolem i oczami mam spokoj.Z moich informacji wynika
                    ze super lekarzem od wypelniania i ksztaltowania ust i takze bruzd jest dr
                    ABroma.Mam wielka ochote wlasnie do niego pojechac na to dostrzykniecie gornej
                    wargi .W W-wie jest duzy wybor specjalistow .Dziewczyny bardzo chwala tez
                    dr.Szczyta.A jesli chodzi o ceny to aquamid kosztuje 1500 1 ml+ "robota".Nie
                    ukrywam ze moja decyzja zalezala rowniez od wzgledow ekonomicznych.Latwo to
                    przeliczyc! Pozdro!
        • zuzanna47 Re: matridex restylane 19.06.06, 08:53
          Hej. Dzięki nagoya za odpowiedż, masz rację zmarszczki szczególnie nad górna
          warga ust strasznie postarzają. Nie sądze ze to odpalenia, moze to jakieś
          uwarunkowania genetyczne. Zanm osoby które palą po 2 paczki dziennie fajeczek i
          nie mają takiego problemu. Ja dużo nie paliłam (może 10 dziennie z wyjątkiem
          weekendów)a zaczynają mi się robić te świństwa:-))Takie drobne kreseczki, któe
          zapewne z biegiem czasu przemienią się w konkretne zmarszczki. Sama juz nie
          wiem co mam z tym robić. Czy już robić jakieś podstrzyknięcia, czy jakieś inne
          zabiegi kosmetyczne. Jestem poprostu w kropce. Nie wiem może mikrodebrazja
          zliwkiwduje to świństewko. Jak sama widzisz przeszkadza mi to okropniście i nie
          mogę sie zdecydować jakikolwiek zabieg.
          • zuzanna47 Re: matridex restylane 19.06.06, 08:58
            To jeszcze raz ja. A słyszałaś może o matridexie? Podobno utrzymuje się nawet
            przez 18 miesięcy. Moze na to powinnam sie zdecydować tak na początku?
            Pozdrawionka
            • nagoya Re: matridex restylane 19.06.06, 13:05
              Czesc!Tylko nie daj sie namowic na na zluszczanie!Moze to tylko lekko splycic
              zmarszczki a podejrzewam ze oprocz czynnikow zew. jak palenieitd. ma znaczenie
              mimika i budowa twarzy bo przeciez nie wszyscy maja nawet w poznym wieku te
              zmarszczki a na to nawet gleboki peeling nie pomoze.Wypelniacz to rozciaga i
              jest efekt.Samo powiekszenie gornej wargi bez ostrzykniecia samych zmarszczek
              juz pomaga.Slyszlam o matridexie ale od poczatku bylam zdecydowana na staly
              wypelniacz.Tak bylam zestresowana ustami staruszki ze bylomi wszystko
              jedno.Teraz jestem szcesliwa! Malo tego zbieram na jeszcze jeden aquamid by
              jeszcze powiekszyc gorna warge! O D W A G I !
              • zuzanna47 Re: matridex restylane 19.06.06, 13:26
                O dzięki Nagoya.Tez mi się tak wydawało że to złuszczanie to więcej złego niż
                dobrego. Super.Chyba zdecyduje się jak na razie na matridex (dłuższy efekt do 2
                lat). Zobaczymy jak będzie. Na razie w czwartek mam zabieg kawitacyjny a 27
                jestem umówiona w sprawie ewentualnych wstrzyknięć. Pozdrowionka.
                • zuzanna47 Re: matridex restylane 19.06.06, 13:27
                  Acha, ja niestety nie moge ust powiększyć...bo natura mnie obdarzyła sporymi
                  ustami:-))) dobrze, ze chociaż tym :-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka