Dodaj do ulubionych

po jakim czasie odrastaja wam wloski

11.06.06, 17:14
ja niedawno mialam pierwsza probe z depilatorem i bylam bardzo zawiedziona bo
niezle sie nacierpialam a juz nastepnego dnia czulam wlosy na nogach, po
trzech dniach byly widoczne, po kremie odrstaja mi wlasnie po trzech dniach, a
po jakim czasie wam odrastaja i po jakim rodzaju golenia/depilacji?? piszcie
Obserwuj wątek
    • coffeine1 Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 11.06.06, 17:18
      Problem z depilatorem polega na tym, że nawet najdokładniejszy nie wyłapie
      wszystkich włosków i te najkrótsze, z którymi sobie nie radzi już po kilku
      dniach dają o sobie znać. Ja używam depilatora raz na dwa, do trzech tygodni,
      ale muszę po nim poprawiać kremem, najlepiej następnego dnia kiedy skóra juz nie
      jest podrazniona
      • god_give_me_truth_in_me Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 11.06.06, 18:00
        Hm,ja używam jednorazówki.
        Nogi golę co dwa dni, paszki codziennie, bikini co 3 dni.

Niestety depilatora albo wosku nie mogę znieść:/

pozdrawiam :)
        • babunowa Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 11.06.06, 18:51
          Ja jestem wyjatkowo biedna,bo krem-następnego dnia wieczorem już czuję odrost
          włosów;/// tak więc daje to taki sam efekt jak jednorazówka.
          Depilator-nie mogę znieść tego bólu;>
          Wosk-nigdy nie robiłam nóg z obawy przed bólem,ale ostatnio podczas regulowania
          brwi użyto wosku i po 3 dniach już nie było gładko tak więc podejrzewam,że taki
          sam efekt bym miała na nogach.
          Na jesieni zamierzam skusić się na depilację laserową.
    • e.m.i1 Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 11.06.06, 19:57
      Gole jednorazowka i nastepnego dnia jest juz "jeżyk", gora po 2 dniach.
      Probowalam golic nogi woskiem, bol do zniesienia, ale nie chcialo mi sie w to
      bawic, za duzo czasu schodzilo, poza tym jak dobrze poszlo to zostawala 1/4
      wlosow, bywalo tez gorzej.
    • reirei Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 11.06.06, 20:16
      Ja depiluję nogi woskiem u kosmetyczki. Ból jest do zniesienia, a co
      najważniejsze, jak woskuje się regularnie to włoski odrastają coraz słabsze i
      cieńsze. Obecnie po depilacji mam spokój przez 3-4 tygodnie, z tym, że po 2
      tyg, zaczynają mi trochę odrastać, ale tak pomalutku, powolutku i nie widać ich
      tak bardzo. A dodam, że jestem brunetką i zawsze miałam dużo i grube włosy.
      • testardo Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 12.06.06, 13:05
        Do bolu depilatora naprawde mozna sie przyzwyczaic! Pierwsze kilka razy jest
        najgorsze, a potem juz nic nie czuc, najwyzej delikatne laskotanie. I skora po
        kolejnych depilacjach tez juz nie jest wykropkowana. Ja mam zawsze podlaczony
        depilator pod reka, wiec jak tylko przyuwazam jakies nowe wloski to od razu
        usuwam. Dzieki temu nie musze tracic jednorazowo pol godziny na porzadna
        depilacje, tylko tak na raty robie i dzieki temu zawsze mam gladziutkie nogi.
        Ostatnio przetestowalam i nawet depilacja pod pachami nie boli jesli sie
        porzadnie napnie skore, a to juz duze ulatwienie, bo golarka to praktycznie
        codziennie musialam golic. I okolice bikini tez depilatorem traktuje. A dodam,ze
        depilator mam starej generacji, ebz zadnych masujacych nakladek itp. Wielkim
        twardzielem tez nie jestem, wiec mysle,ze wiekszosc z was tez sie stopniowo
        przyzwyczaji.
        • aaliyah83 Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 12.06.06, 13:18
          Ja mam depilator rowno dwa tyg. Fakt boli i rzeczywiscie po pierwsyzm goleniu
          nogi nie byly idealnie glgadkie. Ale co 3 dni teraz poprawiam, wiec nie boli
          nic a nic. Sadze ze wlosy poprostu rosna co kilka tur, i nie tyle kwestia
          niedolkladnosci co tego ze jedne sie zdepiluje ida nastepne. tak wiec co kikla
          dni podlaczam depilator, zbiera mi kolejne wloski, zajmuje mi to kilka min, nie
          boli wogole. mam nadzieje ze za jakis czas sie to wyrowna i bede mogla go
          uzywac raz na kilka tyg, choc z drugiej strony wole powiswiecic te pare min bez
          bolu... Co do pach to przemoglam sie depilatorem, bolalo ale tam wystarcyzlo
          dwa razy przejechac, wloskow poki co nie ma tam, wiec jetsem bardzo happy.
          Bikini robie juz od trzech lat woskiem u kosmetyczki ok raz na miesiac. WLoski
          odrastaja po ponad 2 tyg ale sa tak slabe i cienkie ze mi to nie przeszkadza.
          Sadze ze depilator to jednak dobra rzecz i troche cierpliwosci i wsyztko bedzie
          dobrze. A maszynki jednorazowe sa beznadziejne. trzeba golic sie codziennie, i
          wlosy po nich sa w coraz to lepszej kondycji. CO z tego ze nei boli jak efekty
          tkaie sobie, a nei wspomnie ze bikini wyglada obrzydliwie...
          • nanana17 do aaliyah83 12.06.06, 15:26
            jaki masz depilator?? bo ja mam starego brauna i mnie strasznie boli depilacja
            nawet pojedynczych wloskow, jesli jest ich duzo to bol jest niedo zniesienia,
            niemowiac juz o tym ze czesci nawet calkiem dlugich wloskow wogole mi niechce
            zlapac, powiedz jak masz i czy jest dobry
            • aaliyah83 Re: do aaliyah83 12.06.06, 15:38
              oczywiscie, ja nie mowie ze nie boli, bol straszny!!! wrrrr!!!Ja kupiłam
              klasyczny zolty braun eversoft, silkepil. bez zadnych bajerow, zadnych nakladek
              za ok 85 zł. Ja nie bardzo sie znam na depilatorach, wybor byl duzy, nie mialam
              pojecia co i jak, ale ten mial zaznaczone ze do depilacji pach i bikini. I w
              sumie nie zaluje wyboru, jestem zadowolona. Z poczatku postanowilam ze jak
              bedzie w miare dobry, zmienie na jakis bajerancki model, ale teraz nie sadze
              zeby bylo to konieczne. Poszukaj w wyszukiwarce, ostatnio byl watek o
              depilatorach wlasnie, i pojawil sie akurat dzien po tymm jak zakupilam moj. Ale
              z watku wynika ze wiekszosc dziewczyn ma ten model co ja i ogolnie sa
              zadowolone. tak jak wczesniej napisalam. Pierwszy raz byl straszny, nogi zajely
              mi ponad polgodziny, bolalo, bylo podraznienie. Ale teraz co 3 dni wlaczam
              kilka chwil, zbierze nowe wloski, i nie boli. na poczatku po pierwszym razie
              gdy przejechalam reka rowniez czulam ze jakby sporo zostalo, teraz z kazydm
              przejechaniem czuje ze coraz gladziej. A co do pach to dzieki temu ze neiwiele
              tam jets do roboty to chwila bolu i po wszytskim. Juz dwa tyg nic mi nie
              odrasta. Bikini robie woskiem tylko dlatego ze depilator nie siega w pewne
              miejsca....
              Polecam depilator i odszukaj ten wątek, tam wiekszosc uzytkowniczek zachwala
              depilator, ja się dołączam. Więcej się z niego oc i jak dowiesz.
              • madfashion Re: do aaliyah83 12.06.06, 15:42
                A ja jestem zadowolona z depilatyora i nie wyobrażam sobie depilacji nóg w inny
                sposób, no chyba, że laserem, gdyby mnie było na to stać ...
                Depiluję ok. raz w tygpdniu, ponieważ odrastają pojedyncze włoski
                Ale ogólnie jestem zadowolona, ponieważ kiedy depiluję nogi regularnie, nie ma
                mowy o zadnym bólu.
                A skóra jest bardzo gładka.
                • aaliyah83 Re: do aaliyah83 12.06.06, 15:45
                  ja rowniez jestem zadowolona, dlatego go bardzo polecam. I zaluje ze tak pozno
                  go odkryłam!! warto chwile pocierpiec dla takich efektow. Nigdy wiecej golenia.
                  • nanana17 do madfashion 12.06.06, 17:11
                    jaki ty masz depilator, szczerze naprawde niewyobrazam sobie depilacji bez bolu
                    niewiem tez ile pieniedzy warto wydac na dobry depilator, te ktore ogladam w
                    gazetach kosztuja zawsze powyzej 400 zl(masakra0, ten ktory mam kosztowal
                    niecale 150, niesadze zeby byl zbyt dobry w porownaniu z innymi, jak narazie
                    niewidze zbyt wielu jego plusow, ehh slodka depilacja
                    • aaliyah83 ! 12.06.06, 17:35
                      Ja jak ogladam depilatory w sklepie (rozne np. saturn, electro world itd) to
                      jednak wiecej jest tych ok 100zł. Z drozszych jest rowenta, lodowy philpis i
                      moze jakies dwa masujace ale cala reszta zazwyczaj jest za nei wiecej niz 100
                      zl. ostatnio naprawde sie tym zianteresowalam. A z tego co czytamlam w tym
                      watku ci juz wspominalam to wiekszosc posiaaczek teog brauna co i ja (czyli
                      jednego z tanszych) jest zadowolona. ten watek mial tytul- testy depilatorow-
                      ktory najlepszy.
                      • nanana17 do aaliyah83 12.06.06, 17:40
                        ale ja mam brauna i niejestem ani troche zadowolona, mysle ze czytalam ten
                        watek o testach depilatorow, moze ten chlodzacy sobie kupie jesli troche zejda z
                        ceny
                        • aaliyah83 Re: do aaliyah83 12.06.06, 17:48
                          ale Ty chyba pisalas ze masz jakis stary, ten co ja mam to jest chyba nowa
                          wersja tego klasycznego, poprzedniego brauna, więc mnoże chodzi lepiej. W
                          kazdym razie ja jestem zadowolona. Mam nadzieję ze znajdziesz cos
                          odpowiedniego. Pozdrawiam.
    • sophisticated_shrew Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 12.06.06, 19:42
      Używam najzwyklejszego Brauna i efekt utrzymuje się do tygodnia bo nie jest on
      zbyt dokładny. Za to pod pachami o wiele dłużej i nie mam podrażnień tak jak po
      maszynce.
    • croyance Re: po jakim czasie odrastaja wam wloski 12.06.06, 22:11
      Gole nogi golarka :-( Jak rano ogole, wieczorem juz czuje "jezyka" :-( Czasem
      nie gole kilka dni, to wtedy jest lepiej.
      Depilowalam sie woskiem i kosmetyczki, ale mam tak delikatna skore, ze za
      kazdym razem mialam zapalenie, wrastanie wloskow, w koncu wdal sie gronkowiec i
      musialam brac bardzo silny antybiotyk. Od tamtej pory tylko gole.
      Bikini za to nawet golic nie moge, bo jest podobny efekt co do wosku; wszedzie
      czerwone, zaropiale krostki.
      Za to np. co okolo 2 tygodnie gole sobie przedramiona, robie tak od 12 lat i
      wszystko gra. Odrastaja slabsze. Nie wiem, jak to mozliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka