Dodaj do ulubionych

znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy?

21.06.06, 17:53
pytanie jak wyżej
Obserwuj wątek
    • fortuitous_girl Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 21.06.06, 18:03
      gdzies czytalam ze stosuje sie moczenie w wodzie z soda oczyszczona.. Nie wiem za to ile jej sie daje. Aha, ponoc tez nie wolno wtedy mocno trzec skory. Jakby ktos wiedzial i mogl sie ta wiedza podzielic, tez bylabym wdzieczna:). Chociaz chyba zaraz poeksperymentuje sama:).
      Jeszcze mam pytanie - mam blizny na pietach po bąblach - wiecie jak to po domowemu usunac?
      pozdrawiam:)
    • mamamichasia1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 21.06.06, 23:08
      Tak,znam.
      Stosowanie pumeksu na suche stopy i maść Dernilan /w aptece 6 zł/.
      Pozdrawiam.
      • toder Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 09:08
        mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masaże.Mogę
        dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę.
        • muszkaowocowka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 09:14
          toder napisał:

> mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masaże.Mog
          > ę
          > dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę.

WARIAT:)))
          • helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 10:57
            moja skóra na stopach ma tendenję do rogowacenia i szybko robi się zgrubiała.
            CZy ktoś może mi polecić jakiś skuteczny i niedrogi krem nawilżający naskórek?
            • azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 19:22
              helga22 napisała:

> moja skóra na stopach ma tendenję do rogowacenia i szybko robi się zgrubiała.
              > CZy ktoś może mi polecić jakiś skuteczny i niedrogi krem nawilżający naskórek?
              skoro juz podbijam watek to wpisze cos z sensem:)
              wsrod moich znajomych hitem jest krem do stop ziaji, taki w pomaranczowym
              pudeleczku, jest bardzo tlusty wiec uzywam go tylko na noc, ale trzeba przyznac
              ze dobrze nawilza a kosztuje ok 5-6 zlotych
              • helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 13:53
                znalazłam 2 kremy ziaji w pomarańczowym opakowaniu - zmiękczający z kompleksem
                aha oraz głęboko nawilżający. Który masz na myśli? Który jest lepszy?
          • azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:41
            muszkaowocowka napisała:

> toder napisał:
            >
            > > mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masa
            > że.Mog
            > > ę
            > > dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę.
            >
            > WARIAT:)))
            moze i wariat ale sympayczny:PP
            • toder Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 06:43
              dziękuję Ci azazela za miłe słowa, skąd jesteś?
              • azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 19:19
                krakow, tylko nie mow mojemu lubemu ze ci powiedzialam bo bedzie zazdrosny:PP
    • jessica26 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:01
      a co na zaczerwienone i zylaste stopy?
    • grimma Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:41
      moja kolezanka moczyla w wodzie w mydlem twierdzila ze pomaga
      • fresa_82 co do moczenia??? 23.06.06, 21:44
        Co polecacie do moczenia stóp? Mój płyn sie właśnie skończył i mam ochotę
        wypróbować cos nowego.
        • magdax78 Re: co do moczenia??? 30.06.06, 17:44
          ocet..tylko ten zapach :-( skora jest po nim super gladka
          do miednicy z woda trzeba troche tego wlac i pomoczyc pare minut
      • helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 22:48
        nie pomaga mi moczenie w wodzie z mydłem. Musiałabym chyba moczyć ze 3 razy
        dziennie a i tak potem powstaje taki biały wymoczony naskórek który i tak
        trzeba zetrzeć pumeksem
        • elfia4 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 14:31
          Ja zawsze po moczeniu usuwam naskórek tarką, albo kremem złuszczającym do stóp
          avonu (do stóp akurat używam głównie ich kosmetyków, tak się już
          przyzwyczaiłam, że nie szukam nowych). Potem nakładam krem do stóp nawilżający
          albo zmiękczający. Staram się w miarę regularnie robić złuszczanie, bo większe
          zgrubienia trudniej usunąć. Najważniejsza jest tu systematyczność i na widoczną
          poprawę trzeba trochę poczekać.
    • fresa_82 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 13:01
      ponawiam
    • kaya_1985r Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 17:46
      Jeśli chodzi o ten krem Ziaji to zmiękczający jest beznadziejny, nie dość, że w
      ogóle nie zmiękcza, to mam po nim strasznie szorstkie i nieprzyjemne w dotyku
      pięty. Polecam za to krem do stóp Lirene nawilżający, nawet moje okropne pięty
      są po jego użyciu miękkie i gładkie
      • ankajak a jak jest z ta soda? 29.06.06, 13:12
        ile sody wsypac do miski i jak dlugo moczyc? dzisiaj sprobowalam tego sposobu:
        zuzylam pol torebki sody i moczylam stopy okolo 20 min. pozniej tarlam
        recznikiem... ale szczerze mowiac nie jestem zachwycona efektem - skora stop
        nadal jest twarda:/ moze cos robie zle?
        znacie jeszcze jakis sposob na usuniecia naskorka bez uzycia tarki itp?
        • mikams75 Re: a jak jest z ta soda? 29.06.06, 17:20
          recznikiem to sie nie zetrze twardego naskorka z piet!
          Ja uzywam tarki i kremu lawendowego YR.
          • ankajak Re: a jak jest z ta soda? 30.06.06, 11:59
            w innym watku ktos wspominal o moczeniu stop w sodzie i scieraniu naskorka
            sciereczka. stad moje pytanie...
    • joana_27 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 16:39
      ja polecam z czystym sumieniem wszystki kosmetyki do stóp scholl, a zwłaszcza
      krem złuszczający, oraz odzywczo- nawilzający, naprawde warte swojej ceny,
      osobiscie zwazywszy na stojący tryb pracy miałam duze problemy ze stopami,
      pekająca, zrogowaciała, sucha skóra, próbowałam wiele specyfików ale mi
      osobiscie pomogły własnie kosmetyki scholla :) pozdrawiam
      • noc9 SHOLL 29.06.06, 18:13
        Tak. Zdecydowanie Sholl.
        Może nie wszystko.
        Ostatnio używam kremu do....popękanych pięt :)

Sholl Craked Heel

Wprawdzie nie mam popękanych pięt ale polecono mi go jako krem pięlęgnacyjny.
        Jest świetny!
        Wchłania się, jest odświeżający, antyseptyczny, reguluje rogowacenie naskórka,
        tworzy na stopach powłokę jak antyperspirant.
        Zużywam już 2 tubkę.
        Kosztuje ok. 10 zł.
    • aga_ska1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 19:40
      Moja pedicurzystka polecila mi taki oto sposób. Należy moczyć nogi w oliwie z
      oliwek+soku z cytryny, można dodać jajko.Potem po ok 30min. owinąć je w foli i
      ręczink lub bawełniane skarpetki.Podobni ręce.
      • ilecka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 22:38
        No fakt, na ręce próbowałam tego sposobu, bo nie trzeba było dużo oliwy. Ale na
        stopy, żeby je w niej zamoczyć? Kurczę oliwa jest strasznie droga... na takie
        moczenie ile zużyję, pół litra, jeden?
        • aga_ska1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 30.06.06, 16:40
          Też oto spytałam:)Wstarczy wmasować i owinąć stopy
          • ilecka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 30.06.06, 21:26
            O, już lepiej, dzięki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka