fortuitous_girl Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 21.06.06, 18:03 gdzies czytalam ze stosuje sie moczenie w wodzie z soda oczyszczona.. Nie wiem za to ile jej sie daje. Aha, ponoc tez nie wolno wtedy mocno trzec skory. Jakby ktos wiedzial i mogl sie ta wiedza podzielic, tez bylabym wdzieczna:). Chociaz chyba zaraz poeksperymentuje sama:). Jeszcze mam pytanie - mam blizny na pietach po bąblach - wiecie jak to po domowemu usunac? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichasia1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 21.06.06, 23:08 Tak,znam. Stosowanie pumeksu na suche stopy i maść Dernilan /w aptece 6 zł/. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
toder Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 09:08 mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masaże.Mogę dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
muszkaowocowka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 09:14 toder napisał: > mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masaże.Mog > ę > dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę. WARIAT:))) Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 10:57 moja skóra na stopach ma tendenję do rogowacenia i szybko robi się zgrubiała. CZy ktoś może mi polecić jakiś skuteczny i niedrogi krem nawilżający naskórek? Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 19:22 helga22 napisała: > moja skóra na stopach ma tendenję do rogowacenia i szybko robi się zgrubiała. > CZy ktoś może mi polecić jakiś skuteczny i niedrogi krem nawilżający naskórek? skoro juz podbijam watek to wpisze cos z sensem:) wsrod moich znajomych hitem jest krem do stop ziaji, taki w pomaranczowym pudeleczku, jest bardzo tlusty wiec uzywam go tylko na noc, ale trzeba przyznac ze dobrze nawilza a kosztuje ok 5-6 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 13:53 znalazłam 2 kremy ziaji w pomarańczowym opakowaniu - zmiękczający z kompleksem aha oraz głęboko nawilżający. Który masz na myśli? Który jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:41 muszkaowocowka napisała: > toder napisał: > > > mam sposób, to ciągłe pieszczenie stóp dziewczyn, pielęgnowanie ich, masa > że.Mog > > ę > > dziewczyny WAM zaprezentować jeśli któraś miałaby ochotę. > > WARIAT:))) moze i wariat ale sympayczny:PP Odpowiedz Link Zgłoś
toder Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 06:43 dziękuję Ci azazela za miłe słowa, skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 19:19 krakow, tylko nie mow mojemu lubemu ze ci powiedzialam bo bedzie zazdrosny:PP Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:01 a co na zaczerwienone i zylaste stopy? Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 22.06.06, 11:41 moja kolezanka moczyla w wodzie w mydlem twierdzila ze pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
fresa_82 co do moczenia??? 23.06.06, 21:44 Co polecacie do moczenia stóp? Mój płyn sie właśnie skończył i mam ochotę wypróbować cos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdax78 Re: co do moczenia??? 30.06.06, 17:44 ocet..tylko ten zapach :-( skora jest po nim super gladka do miednicy z woda trzeba troche tego wlac i pomoczyc pare minut Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 23.06.06, 22:48 nie pomaga mi moczenie w wodzie z mydłem. Musiałabym chyba moczyć ze 3 razy dziennie a i tak potem powstaje taki biały wymoczony naskórek który i tak trzeba zetrzeć pumeksem Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 14:31 Ja zawsze po moczeniu usuwam naskórek tarką, albo kremem złuszczającym do stóp avonu (do stóp akurat używam głównie ich kosmetyków, tak się już przyzwyczaiłam, że nie szukam nowych). Potem nakładam krem do stóp nawilżający albo zmiękczający. Staram się w miarę regularnie robić złuszczanie, bo większe zgrubienia trudniej usunąć. Najważniejsza jest tu systematyczność i na widoczną poprawę trzeba trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
fresa_82 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 13:01 ponawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_1985r Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 25.06.06, 17:46 Jeśli chodzi o ten krem Ziaji to zmiękczający jest beznadziejny, nie dość, że w ogóle nie zmiękcza, to mam po nim strasznie szorstkie i nieprzyjemne w dotyku pięty. Polecam za to krem do stóp Lirene nawilżający, nawet moje okropne pięty są po jego użyciu miękkie i gładkie Odpowiedz Link Zgłoś
ankajak a jak jest z ta soda? 29.06.06, 13:12 ile sody wsypac do miski i jak dlugo moczyc? dzisiaj sprobowalam tego sposobu: zuzylam pol torebki sody i moczylam stopy okolo 20 min. pozniej tarlam recznikiem... ale szczerze mowiac nie jestem zachwycona efektem - skora stop nadal jest twarda:/ moze cos robie zle? znacie jeszcze jakis sposob na usuniecia naskorka bez uzycia tarki itp? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: a jak jest z ta soda? 29.06.06, 17:20 recznikiem to sie nie zetrze twardego naskorka z piet! Ja uzywam tarki i kremu lawendowego YR. Odpowiedz Link Zgłoś
ankajak Re: a jak jest z ta soda? 30.06.06, 11:59 w innym watku ktos wspominal o moczeniu stop w sodzie i scieraniu naskorka sciereczka. stad moje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
joana_27 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 16:39 ja polecam z czystym sumieniem wszystki kosmetyki do stóp scholl, a zwłaszcza krem złuszczający, oraz odzywczo- nawilzający, naprawde warte swojej ceny, osobiscie zwazywszy na stojący tryb pracy miałam duze problemy ze stopami, pekająca, zrogowaciała, sucha skóra, próbowałam wiele specyfików ale mi osobiscie pomogły własnie kosmetyki scholla :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noc9 SHOLL 29.06.06, 18:13 Tak. Zdecydowanie Sholl. Może nie wszystko. Ostatnio używam kremu do....popękanych pięt :) Sholl Craked Heel Wprawdzie nie mam popękanych pięt ale polecono mi go jako krem pięlęgnacyjny. Jest świetny! Wchłania się, jest odświeżający, antyseptyczny, reguluje rogowacenie naskórka, tworzy na stopach powłokę jak antyperspirant. Zużywam już 2 tubkę. Kosztuje ok. 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ska1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 19:40 Moja pedicurzystka polecila mi taki oto sposób. Należy moczyć nogi w oliwie z oliwek+soku z cytryny, można dodać jajko.Potem po ok 30min. owinąć je w foli i ręczink lub bawełniane skarpetki.Podobni ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 29.06.06, 22:38 No fakt, na ręce próbowałam tego sposobu, bo nie trzeba było dużo oliwy. Ale na stopy, żeby je w niej zamoczyć? Kurczę oliwa jest strasznie droga... na takie moczenie ile zużyję, pół litra, jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ska1 Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 30.06.06, 16:40 Też oto spytałam:)Wstarczy wmasować i owinąć stopy Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: znacie jakieś domowe sposoby na zadbane stopy 30.06.06, 21:26 O, już lepiej, dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś