Dodaj do ulubionych

popekane piety

26.06.06, 00:57
Dziewczyny potrzebny mi jest jakis specyfik na popekane piety. Sprawdzalam za
pomoca wyszukiwarki, ale znalazlam glownie same kremy, ktore mozna nabyc w
drogerii, a mi jest potrzebe cos pewnego. Bardzo Was prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • heart_of_ice Re: popekane piety 26.06.06, 01:17
      nie ma nic pewnego, bo kazdy ma inna skore:)
      skoro znalazlas kremy, to czego ci jeszcze trzeba?:)
      polecam dernilan albo linomag:)

aha, ja bardzo dlugo walczylam z suchoscia skory, niewiele pomagalo - a teraz
      sie zawzielam i smarowalam stopy 100 razy dziennie kremem do stop Lierene na
      przemian ze wszystkim, co mialam pod reka (np krem z filtrem, na noc dermosan) -
      nie ukrywam, ze to meczace i niewygodne, ciagle sie lepilam:) ale po tygodniu -
      jestem zachwycona:)
      boje sie tylko, ze jak przestane, to znowu bede miala takie popekane:(
      aha, upewnij sie, czy to nie grzybica, bo podobno pekanie moze byc jej objawem

Pauli
      --
      bywam na Łysej Górze:)
      • mariko23 Re: popekane piety 26.06.06, 07:37
        dzieki za odpowiedz:)
        krem lirene juz mam. ten "zloty srodek" potrzebny mi jest dla mojego taty, ale
        wydaje mi sie ze zwykle kremy nic tu nie pomoga, bo jego piety sa w naprawde
        fatalnym stanie, dlatego szukam czegos z apteki.
        mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto bedzie umial mi cos doradzic. licze na
        Was dziewczyny
        • grote Re: popekane piety 26.06.06, 07:50
          W aptece albo sklepach Urody - acerin krem albo płyn na popekaną skórę
          pięt./ok. 7zł/
      • brawurka75 Re: popekane piety 30.06.06, 11:22
        vichy ( krem na popekane piętki) a po tej kuracji zwykła maść z apteki z wit A
    • kingaburke Re: popekane piety 26.06.06, 11:29
      Radzę Ci wypróbować apteczny płyn Dermesa,to naturalny wyciąg ziołowy na suchą
      popękaną, skórę,kosztuje ok.12-14 zł a jest DOSKONAŁY,czasem trudno dostać go w
      aptece,wtedy proponuję zakupy np. w Esentii,tam kupisz na 100 %.Pozdrawiam :)
    • kaszkaszka Re: popekane piety 26.06.06, 13:25
      Mi bardzo pomogł krem wygładzający z serii Anti Persp G firmy Dermedic (19zł,
      apteki). Moja mama chwali sobie kremy Scholla. Całkiem fajny jest też nowy
      Vichy.
    • chwojka Re: popekane piety 26.06.06, 13:35
      Maść gojąca z witaminą A gruba warstwa na noc lub wspomniany już Dernilan maść,
      kremy z dużą zawartością mocznika np. z serii Xerial SVR do nabycia w aptece (
      trochę drogie ale warte ceny ). Może tacie brakuje też witamin w diecie ? Pozdr.
      • iskierka4 Re: popekane piety 26.06.06, 13:47
        Hej.

W aptece dostaniesz masc LINOMAG. Wszystki preparaty na popekane piety glownie
        zawieraja witamin A i to ona wlasnie jest potzrebna. Polecam tez masc z
        witamina A. Najlepiej smarowac gruba warstwe na noc i skarpetki. wiem ze przy
        tak duzych upalach jest to meczace.Co drugi dzien mozesz robic kataplazmy z
        simienia lnianego. Bierzesz mielone siemie lniane i zalewasz wrzaca woda.
        Niewiele wody bo musi byc konsystencja papki. Potem nakladasz na folie
        aluminiowa. Mozesz przylozyc tylko do piety lub nalozyc wieksza ilosc i
        przylozyc do calej podeszwy. Zawinac stopy i siedziec tak ok. 30-60 minut.
        Polecam tez raz w mniesiacu pedicure. Moj tata tez ma okropne stopy i pedicure
        bardzo mu pomaga. Poza tym Twoj tata powinien leczyc sie nie tylko
        zewnetrznie, ale tez doustnie (wewnetrznie). Kup mu capiwit A+E i przypilnuj
        aby lykal. Moze jeszcze brac tran w kapsulkach i olej z wiesiolka. Powodzenia!
        • kawka50 Re: popekane piety 26.06.06, 14:19
          Witam. Rewelacyjnym specyfikiem jest maść Hasceral ( do kupienia w aptekach,
          cena 12- 16 zł za spora tubkę). Moj mąz borykał się z problemem brzydkich,
          twardych, popękanych pięt przez ponad rok. Leczył się pod kontrolą dermatologa.
          Robił różne badania, miał też pobierane probki z naskórka. Wszelkie stosowane
          maści i płyny pomagały wprawdzie - ale niewiele i na krótko. Zdesperowani
          zapytalismy pani w aptece i - po miesiacu stosowania tej masci -piety sa nie do
          poznania.Smarowanie -rano i wieczorem. Spróbuj! Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
    • otakou Re: popekane piety 26.06.06, 14:15

Wiele osób chwali Dermesę - płyn na pękającą skórę dłoni i stóp.

Pozdrawiam!
    • corrina Re: popekane piety 26.06.06, 14:36
      jezeli ktos mial raka uwazac na witamine a ,jest niewskazana
      • marzeka1 Re: popekane piety 26.06.06, 16:58
        Polecam pedicure u kosmetyczki, pościnała mi zgrubiałą i popekaną skórę, teraz musze tylko utrzymywać nogi w porządku: codziennie dobry krem, tarka itd. Nareszcie przestało to być problemem.
    • de_mo_lka Re: popekane piety 26.06.06, 17:40
      wypróbowałam wszystkie drogie wynalazki, i nic, kiedyś kupiłam zwykły, tani
      Krem do stóp eva natura i trafiłam w dziesiątke, pięty zrobiły się gładkie
      niemalże od razu,
      • tallka Re: popekane piety 29.06.06, 23:17
        Pękające pięty latem to wynik noszenia klapek i chodzenia w butach z odkrytą
        piętą wystającą za podeszwę oraz boso np. po betonowych płytkach ,to strasznie
        wysusza skórę pięt. Latem mam taki właśnie problem i bardzo dbam by piety były
        zawsze na noc dokładnie wysmarowane najlepiej tłustym kremem uprzednio
        wypumeksowane.
      • kinia2551 Re: popekane piety 18.07.06, 10:04
        Trzeba zadbać z wyżywieniem. Kremy typowo tłuste będą poprostu łagodzić
        pęknięcia, ale ich nie zregenerują. Umyjesz stopy i znowuy będzie to samo. U
        mnie w pracy wiele koleżanek używa Dermesy- Płynu na pękającą skórę stóp i rąk
        i są zachwycone, bo pęknięcia się zamknęły i skóra stała się normalna miękka-
        wiem co mówię- bo widzę je codziennie i niektóre z nich miały takie straszne
        pięty, aż takie bruzdy popękane. Nie pamiętam dokładnie gdzie to można dostać,
        ale chyba w aptece. Dzisiaj mam jeszcze wole, więc jutro napiszę.
        • tallka Re: popekane piety 18.07.06, 12:12
          Koniecznie napisz dokładnie jak nazywa się ten specyfik!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka