Dodaj do ulubionych

Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić???

29.01.03, 07:35
obecnie moje włosy odpoczywają od szamponów koloryzujących ale tak nie bedzie
długo :)) jakie szampony mi polecicie?? palette to dla mnie coś najgorszego
wella soft color o niebo lepsze ale chyba nie to :)) zaznaczam ze chodzi mi i
szampon a nie o farbe, aha szsukam koloru kasztanowo ,brazowego moze jakis
mahoń sama jescze nie wiem ale raczej klasyczny kolor nic krzykliwego :)
czasy kiedy miałam czerwiń na głowie juz minęły :)) myśle ze pomożecie
dziewczyny :)))))
pozdrawiam k.
Obserwuj wątek
    • Gość: triss Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: proxy / *.markom.krakow.pl 29.01.03, 08:51
      widzę, że mamy podobny stosunek do farb [nieee] i kolorów [kasztanowe, ewent
      lekko miedziane itp- taaak!] ;-) - polecam Ci Casting L'oreala - używam w
      kolorze kasztanowym- wychodzi bardzo naturalnie, włosy mam puszyste, jakby
      wzmocnione [?] i utrzymuje sie dość długo. Na promocji w hipermarketach można
      trafić na niego po ok.17 zl.
      Naprawde polecam!
      p.s.wybór kolorów jest dość wąski, ale ten kasztan w zupełności mi wystarcza i
      odpowiada.
      • klakierka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 29.01.03, 09:30
        dziękuje bardzo triss :) chyba sie skusze jescze nie zamierzam kupować ale
        rozgladne soe moze spotkam go w promocjji :) a czy jest go duzo ?? 1 op strczy
        mam włosy za łopatki ale są dość geste :)) wiec moze bede musiała kupić 2
        opakowania ??? chciałam zapytac jescze jak schodzi z włosów ?? ładnie czy
        płowieje i i tak bede miała odrosty bo moje włosy rosną dość szybko :) hmmm tak
        sobie mysle ze chyba sie skusze na ten kasztan :)) pozdr :) i dziekuje
        • Gość: triss Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: proxy / *.markom.krakow.pl 29.01.03, 11:46
          mam gęste włosy, grube, tuż do/przed łopatek [właśnie zapuszczam ] i grzywke na
          dodatek ;-))) i dla mnie -o dziwo!- starcza!
          jesli jednak masz dużo dłuższe to nie wiem...
          rozkłada sie równo i tak też sie zmywa, kolor jest równomierny, włosy rosną mi
          bardzo szybko, ale nigdy nie miałam po castingu odrostów [i o to mi chodzi!-
          dlatego nie uzywam farb- aby nie byc zobligowana do nałożenia nastepnej jak
          tylko pojawia sie te wstreciuchy-odrosty ;) ]
          • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 29.01.03, 12:44
            czyli to jednka prawda, że po tym castingu nie ma odrostów :) właśnie mam go
            zamiar kupić ale obawiałam się troszkę właśnie tego, że będę mieć odrosty,
            także mam długie włosy i właśnie z tego poowdu nie używam farb, czy mogłabyś
            jeszcze napisać jak długo kolor utrzymuje się na włosach? i czy nie zniszczył
            Ci choc trochę włosów? wiem, ze tam nie ma amoniaku więc nie powinien, acha i
            czy nie masz po nim problemu z rozczesywaniem włosów?
            pozdr
            • Gość: triss Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: proxy / *.markom.krakow.pl 29.01.03, 13:07

prawda! :-)
              kolor wg opakowania utrzymuje się -o ile sie nie myle- do 24 myc włosów, ale
              schodzi, jak juz wspominałam, tak równomiernie a efekt jest tak naturalny, ze
              ja mam wrazenie, ze dłużej...
              nie zniszczył mi ani troche włosów, wręcz przeciwnie- moje włosy po nim
              wyglądaja na "żwawsze" , sa bardziej błyszczace i jakby.... witalne :)
              w opakowaniu jest odzywka, problemów z rozczesywaniem nie miałam.
              • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 29.01.03, 13:19
                skoro tak to już spokojnie mogę go kupić :)

dziękuję bardzo za odpowiedź!!!
                pozdr

• Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 29.01.03, 12:39
          przedwczoraj w marketcie widziałam promocyjne opakowania tych szamponów (tez
          mam zamiar kupić) w których było 25% więcej włąsnie dal włosów długich i gęstych
          • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 29.01.03, 14:15
            Ja tez uzywalam Castingu i bylam calkiem zadowolona. Ladnie sie zmywa, nie
            niszczy wlosow, nablyszcza je. Niestety mialam lekkie odrosty :-(
            Robie teraz Recitalem, kolor trzyma sie juz miesiac, a odrosty sa bardzo slabo
            widoczne.
            Ale Casting polecam z czystym sumieniem !
            • Gość: Krajka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 14:21
              To jeszcze poradźcie mi prosze, mile moje, jaki kolor Castingu powinnam wybrać,
              żeby moje brązowe wlosy nie wyszly czarne ani czerwonawe?
              • Gość: triss Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: proxy / *.markom.krakow.pl 29.01.03, 14:39
                oj, nie wiem nawet ile teraz odcieni można u nas kupic, zawsze używam kasztan-
                też z racji tego, że wybór jest mały :( kilka blondów, które pewnie na mnie nie
                wyjdą wcale, choc zastanawiałam sie nad "koniakiem", pozniej zaraz czerwienie
                lub bardzo ciemnie odcienie...
                ale nie jestem pewna
                musisz "oblookać" w sklepie, moze nawet znajdziesz taką "paletę" kolorów, choć
                w krakowie chyba ktoś namietnie je kradnie ze sklepow :)
                • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 00:15
                  Casting ma niewiele kolorow. Ostatnio zrobili kilka nowych, ale to i tak
                  malutko w porownaniu z farbami. Stara paleta byla z wloskami, nowe kolory dali
                  nam (do sklepu) na karteczce...ze zdjeciem wlosow !!! Obsmialysmy sie z mama
                  jak norki, bo niby to paletka zastepcza, ale Loreal mogl sie lepiej postarac ;-)
                  Moim zdaniem kolory wlosow na karcie wygladaja dosc podobnie i sa ciemne. Na
                  opakowaniach widac wieksza roznice.
                  Ja robilam jakims rudawym (nie pamietam nr.) ale wyszedl mi duzo ciemniejszy
                  niz na palecie.
                  Recital ma fajne kolory, ale to typowa farba :-)
                  • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 01:18
                    moni_citroni napisała:

> Casting ma niewiele kolorow. Ostatnio zrobili kilka nowych, ale to i tak
                    > malutko w porownaniu z farbami. Stara paleta byla z wloskami, nowe kolory
                    dali
                    > nam (do sklepu) na karteczce...ze zdjeciem wlosow !!! Obsmialysmy sie z mama
                    > jak norki, bo niby to paletka zastepcza, ale Loreal mogl sie lepiej
                    postarac ;-
                    > )
                    > Moim zdaniem kolory wlosow na karcie wygladaja dosc podobnie i sa ciemne. Na
                    > opakowaniach widac wieksza roznice.
                    > Ja robilam jakims rudawym (nie pamietam nr.) ale wyszedl mi duzo ciemniejszy
                    > niz na palecie.
                    > Recital ma fajne kolory, ale to typowa farba :-)

no właśnie tak mi się wydawało, że Recital to farba, ja wolę jednak szampon,
                    zawsze to lżejsze dla włosów :)
                    a poza tym na farbę to jeszcze mamy czas, jak trzeba będzie siwe przykrywac :)

znalazłam odpowiedni kolor z Castingu, oczywiście zapomniałam jaki ma numer,
                    taki całkiem ciemny, prawie czarny, ja ma włosy bardzo ciemny brąz, ale rok
                    temu fryzjerka zrobiła mi "cud na głowie" i teraz wyłażą mi jakieś rudawe
                    pasemka wiec co jakiś czas je przykrywam, do tej pory fryzjerka nakładała mi co
                    jakiś czas Touchera z Welli ale on zbyt szybko się zmywa więc teraz chcę
                    spróbować z tym Castingiem zobaczymy co z tego wyjdzie :)
                    • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 13:57
                      Casting powinien przykryc ten "cud" ;-)
                      Wiesz, probowalam skonczyc z farbami, uzywalam szamponetek i szamponow...ale
                      nie mam ci ja silnej woli ;-) Napalilam sie na Ferie Color Booster, wyszla i
                      ZESZLA w tempie blyskawicznym - trzeba bylo czyms pomalowac te biedne wlosiny ;)
                      Ale teraz sobie obiecalam, ze bede sie trzymac Recitala (ew. Excellance) bo
                      wracam do "natury" (lekko skorygowanej) ;-)
                      • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 14:05
                        Feria ma super kolorki i tez bardzo mnie kusiła ale opierałam się, bo to
                        farba...
                        a w dodatku skoro jest tak jak piszesz to już z pewnoscią nie ma sensu jej
                        kupować, dopiero w przyszłym tygodniu (sesja) wybieram się na polowanie na
                        Casting i mam nazdzieję, ze wrócę z Castingiem, a nie czymś innym :)
                        • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 14:22
                          Od Ferii trzymaj sie z daleka (tej nowej). Kolor wychodzi cudowny (ja robilam
                          czerwieniami) ale zmywa sie po kilku dniach ! Super ultratrwala farba :->
                          Pamietaj Casting, Casting, Casting i nic innego :-)
                          • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 14:26
                            OK postaram się :))

tylko Casting!!!
                            • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 15:06
                              Wiem, ze to trudne ;-) Jak tylko wychodzi cos nowego, to od razu mam ochote
                              sprobowac ;-) A kolor farby wybieram godzinami ;-)
                              • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 15:11
                                dokładnie, jak tylko pojawi się coś nowego to nie ma siły musze sobie
                                przynajmniej pooglądać i zazwyczaj kupuję, bo nie potrafię się oprzeć, no
                                chyba, ze mi pieniążków zabraknie :)
            • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 29.01.03, 23:21
              dzięki za odpowiedź :)

zobaczę sobie tego Recitala i porównam z Castingiem, może ma też jakieś fajne
              kolorki z tych ciemnych

• Gość: Krajka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 09:32
                Moni, nie znam zupełnie odcieni Recitala, moglabys mi powiedzieć, czy znajde
                tam odcień średni brąz- naturalny, bez czerwonych refleksów i zbyt ciemnej
                barwy?
                • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 13:52
                  Wydaje mi sie, ze znajdziesz :-) Recital ma kilka grup kolorystycznych :
                  Recital le Noirs to czernie, les Rouges Passions to czerwienie, les
                  Blondissimes to blondy. Jest jeszcze grupa Recital Preference i tam jest kilka
                  fajnych, naturalnych kolorow. Ja robie Jasnym Kasztanem Opalizujacym, ale wiem,
                  ze byly ciemniejsze. Jakis czas temu wprowadzili Bursztyny, moze tam znajdziesz
                  cos dla siebie (ja robilam najjasniejszym). Zerknij tez na paletke Excellance,
                  to rowniez bardzo dobra, trwala farba.
                  • Gość: Krajka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 20:37
                    Dzięki, jesteście baardzo kochane:))
                    • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 21:17
                      Daj znac co kupilas i jak Ci wyszlo :-)))
          • klakierka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 13:30
            a ja wczoraj poszłm do perfumerii i ogladałam ten szmpon :)) ale jescze nie
            kupiłam bo ni było palety ale wiecie co ??? kosztował 25 zł !!!! a wy
            pisałyscie ze 17 :)) ale takich promocji poszukam w hipermarkecie jak bede
            przy okazji :) specjlnie nie pójde hihih bo zawsze utkne na kosmetycznym
            stoisku i 3 godzinki z głowy :)))
            • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 13:40
              ja widziałam po 23zł w markecie, w perfumerii z pewnością jest droższy niż w
              zwykłej drogerii, czy nawet Naturze albo Roosmanie
              • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 13:59
                23 zl to dobra cena, czasem trafi sie taniej. I tak mamy sie z czego cieszyc,
                bo w Germanii kosztuje prawie 2 razy tyle ;-) Musze kiedys wyprobowac
                niemieckiego Loreala, moze sie czyms rozni ??
                • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 14:14
                  skoro jest dwa razy droższy to musi być lepszy (z tymi cenami to tam macie
                  nieciekawie) :))

nie wiem czemu ale jakoś zawsze wydaje mi się, że tam te wszystkie np. L`Oreale
                  są lepsze m.in kolorówka ciekawe czy faktycznie tak jest...

• moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 14:25
                    Zrobilam zapasy farby w Polsce, wiec nie musze wydawac kasy w Germanii.
                    Znajac moja glupia nature, to pewnie kiedys nie wytrzymam i kupie niemiecki
                    Recital ;-)
                    • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 14:27
                      A jesli chodzi ogolnie o ceny, to tutaj wszystko jest tansze :-)))
                      Volumissime kosztuje w sklepie 28 zl !!! :-)))
                      • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 14:33
                        no to super, nic tylko kupować!!!

wybierałam się na ferie do kumpeli do Niemiec ale chyba nic z tego nie wyjdzie,
                        bo końca sesji nie widać :( i miałam zamiar zrobić tam jakieś fajne zakupy
                        kosmetyczne, no ale cóż chyba będę musiała poczekac do wakacji...

• moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 21:29
                          Ja lubie tu chodzic po sklepach, szkoda tylko, ze nie mam towarzystwa, bo wtedy
                          pojechalabym na wyprzedaze ciuchow ;-) A tak to zostaja mi sklepy kosmetyczne w
                          poblizu. Jesli bedziesz w Germanii, to polecam serie Bebe young care Johnsona.
                          Uzywam tej dla cery suchej, ladnie pachnie, jest delikatna, nawilza. Reklamuja
                          pianke do mycia buzi z tej serii - nie moglam sie powstrzymac i kupilam ;-)
                          Zostal mi jeszcze peeling i kremy, ale to innym razem, jak wykoncze zapasy z
                          innych firm ;-) Sa kosmetyki do pielegnacji wlosow firmy Ghul (chyba tak sie to
                          pisze??). Maja szampony do mycia roznych odcieni wlosow, podtrzymujace kolor i
                          dodajace mu glebi (cos takiego jak Loreal Professionnel).
                          Rok temu moje ferie trwaly 2 dni, tak nam ulozyli egzaminy ;-) Wiec znam Twoj
                          bol ;-)
                          • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 22:44
                            dziekuję bardzo za rady, jak będę to z pewnoscią skorzystam i cos sobie z tego
                            kupię, u nas teraz reklamują mydełko w płynie z dodatkiem mleczka Johnsona dla
                            dzieci ale nie tylko :) więc chyba się skuszę...
                            w sobotę po egzaminie wybieram się po ten Casting więc pewnie coś jeszcze ze
                            sobą przywlokę, dzisiaj byłam w małym markecie, kosmetyków tam nie za wiele ale
                            coś musiałam kupić... płyn do kąpieli... kolejny :)
                            ja nawet nie wiem jak to u mnie będzie z tymi feriami, więc się nawet na nie
                            nie nastawiam...
                            • moni_citroni Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 23:04
                              Zycze Ci powodzenia na egzaminie i bede trzymac kciuki :-))
                              • Gość: inka Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? IP: *.BMJ.net.pl 31.01.03, 01:24
                                Dziękuję bardzo i nie ukrywam, że się przyda, bo strasznie mi się uczyc nie
                                chce :)
    • charissa Re: Szampon koloryzujący do włosów jaki kupić??? 30.01.03, 12:31
      Czesc dziewczyny
      ja kiedys uzywalam szamponu TRIO jakiejs firmy chorwackiej lub slowenskiej (nie
      pamietam dokladnie). Mialam kolor czekoladowy i byl to najfajniejszy szampon
      jakiego uzylam. Kolor byl super, zmywal sie w bardzo fajnie i nie bylo widac
      bardzo odrostow . Tzn bylo widac troche, bo ja mam ciemne wlosy, ale one sa
      takie szaro-mysie, wiec bylo troche widac roznice.

Szczerze mowiac nie wiem gdzie bym mogla kupic teraz ten szampon. Tamten
      kupilam chyba z 4 lata temu we Wrocławiu, jeszcze na studiach
    • ladyblue Casting... 30.01.03, 14:09
      odrosty są niestety, za to ładnie kryje siwe włosy i do pierwszych kilku myć
      kolor wygląda pięknie. potem sie spiera i po 5 max 6 tygodniach trzeba znowu.
      odzywka jest bardzo fajna :)
      uwaga - kolorki potrafią zaskoczyć - na opakowaniu inne a na włosach inne ;P
      • moni_citroni Re: Casting... 30.01.03, 21:20
        Ja robilam jakims rudawym, a naturalne wlosy mam popielaty blond - wiec sila
        rzeczy musialam miec odrosty ;-) Ale byly mniej widoczne niz przy farbach, bo
        Casting zmywa sie rownomiernie.
        Tak, trzeba uwazac, bo kolor wychodzi troche inaczej niz na opakowaniach.
        • Gość: inka Re: Casting... IP: *.BMJ.net.pl 30.01.03, 22:48
          no nawet mnie nie starszcie z tym kolorem, bo jak mi wyjdzie jakieś niewiadomo
          co to będzie kiepsko :)
          chociaż i tak mam bardzo ciemne włosy więc jak wezmę jeszcze ciemniejszy
          szampon to nic dziwnego wyjść mi nie powinno...
          inaczej jak sa jasne
          a Wam jakie te kolorki wychodziły? ciemniejsze, jaśniejsze czy w ogóle inne?
          • moni_citroni Re: Casting... 30.01.03, 23:03
            Mnie wyszedl ciemniejszy :-) Ale ja mialam dosc ciemne wlosy po farbie.
            • Gość: inka Re: Casting... IP: *.BMJ.net.pl 31.01.03, 01:32
              ja mam bardzo ciemny brąz, a będę robić jakimś czarnym więc chyba juz nic
              ciemniejszego wyjść nie może :)
              tzn. wolałabym taki czarny bez przesady, spokojniejszy... no nic zobaczymy co
              z tego wyjdzie...
          • Gość: triss Re: Casting... IP: proxy / *.markom.krakow.pl 31.01.03, 11:11
            myślę, że te wszystkie "niespodzianki" z kolorami to kwestia zbyt dużej różnicy
            m-dzy swoim kolorem a tym z pudełka :) Casting jest szamponem koloryzującym
            typu "ton w ton" - eksperymenty można więc robić, ale trzeba się wtedy liczyć z
            niespodziankami przy efekcie końcowym :)
            ja mam włosy w kolorze hmm, szatyn, zjaśniały po słońcu, stosuję casting
            kasztan i wszystko jest OK i zgodnie z oczekiwaniami :)
            powodzenia! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka