Dodaj do ulubionych

Puder Givenchy

IP: *.acn.waw.pl 31.01.03, 07:35
Co możecie powiedzieć o pudrze Givenchy w pryzmie (takie 4 kostki w różnych
kolorach). Czy są transparentne czy dają konkretny kolor ? Matują?
Rozświetlają ? Który odcień (nr ) będzie pasował do jasnej karnacji, ale nie
będzie dawal efektu trupka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kim Re: Puder Givenchy IP: *.inetia.pl 31.01.03, 10:06
      Jest świetny, matuje, ale nie daje efektu maski, po prostu ładna, zdrowa cera.
      Polecam:-)
    • Gość: Ania Re: Puder Givenchy IP: *.246.102.19.Dial1.NewYork1.Level3.net 31.01.03, 19:07
      Puder ten jest dobry,majac do dyspozycji 4 kolory ,swietnie mozna wymodelowac
      twarz nadajac odpowiedni ton -zimny ,cieply ,czy tez naturalny,posiadam dwa
      zestawy najjasniejszy -Prisme Miroir Semi-Libre - Polar #1 (zwany rowniez
      Polaire/ Ice 1 ),i drugi po nim Prisme Miroir Semi-Libre - Lighting #2 (zwany
      rowniez E'clair/ Flash 2 ),mam jasna cere ,ale pomimo tego zestaw Polar byl dla
      mnie za jasny (w swojej gamie kolorow posiada -bialy,niebieski,ciemny roz i bez-
      braz ,mozesz je razem laczyc ,ja stosowalam bez-braz na cala twarz,ciemnym
      rozem zas modelowalam kosci policzkowe w ten sposob uzyskac mozna cieply i
      naturalny ton ,czasami tez laczylam niebieski z bialym i stosowalam go pod oczy
      by delikatnie rozjasnic cienie.
      Drugi zestaw ma w swojejm gamie 3 odcienie bez- brazu i kolor zielony ,ktory
      dobry jest na czerone plamki,jednak trzeba z nim uwazac po pierwszym nalozeniu
      jest prawie nie widoczy a z drugim mozna juz przesadzic,
      a wiec jesli masz naprawde jasna cere zestwem dla ciebie jest zestaw Polar.

Co do trwalosci tego pudru ,nie mam zastrzezen jak kazdy jeden z uplywem godzin
      wymaga poprawki,matuje ,ale jesli jestes posiadaczka tlustej cery nie zda u
      Ciebie egzaminu ,ja mam cere mieszana (T-ZONE),i juz po 4-5 godzinach moj nosek
      i czolo wymagalo przypudrowania.
      Zaleta tego pudru jest rowniez uzyskanie prawie naturalnego wygladu ,po
      nalozeniu nie tworzy zadnej maski ,ale to nie tylko zaleta pudru, ile dobrego
      pedzla i sztuki nakladania .
      Podsumowujac to wszystko godny polecenia.
    • Gość: Ania Re: Puder Givenchy IP: *.246.105.153.Dial1.NewYork1.Level3.net 31.01.03, 21:38
      Zapomnialam dodac ,ze do zestawu dolaczony jest pedzel ,ktorym jednak nie
      wykonsz dobrze makijazu ,lepiej wiec zaopatrzec sie w duzy pedzel z miekkim
      wlosiem,pedzel z zestawu mozna uzyc do zaznaczenia kosci policzkowych.
      • Gość: katrina Re: Puder Givenchy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 14:50
        a mówisz o starej wersji (czarne opakowania kwadratowe) czy o nowej
        (srebrne "jajowate")? miałam najjaśniejszy (celestial) ze starej a teraz mam
        najjaśniejszy (polaire) z nowej i to sa zupełnie różne rzeczy.
      • Gość: Monias Re: Puder Givenchy IP: *.acn.waw.pl 01.02.03, 16:43
        Bardzo dziękuję za tak wyczerpującą informację, chyba zdecyduję się jednak na
        najjaśniejszy odcień, ale decyzja zapadnie pewnie już w sklepie, może Pani
        sprzedająca coś podpowie.
        • Gość: katrina Re: Puder Givenchy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 18:23
          skoro kupujesz teraz, to wersja nowa. i słusznie, w starej sa błyszczące
          drobinki :)
          najjaśniejszy polaire nie robi trupka absolutnie.
    • Gość: Ania Re: Puder Givenchy IP: *.246.108.104.Dial1.NewYork1.Level3.net 01.02.03, 19:51
      Przed chila dopiero zajrzalam na forum ,mialam na mysli ten nowy
      zestaw ,srebrne opakowanie -jajowate.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka