Dodaj do ulubionych

skuteczne odchudzanie

28.07.06, 09:14
przytyłam 5 kg.Pracowałam nad tym przez całą zimę i teraz musze dźwigac te
dodatkowe kilogramy.Postanowiłam sobie ulżyć i wreszcie coś z tym zrobić.Czy
wystarczy że nie będę jadła po 18 i zrezygnuje ze słodyczy????sporo się
ruszam.Jeżdże na rowerze i dużo chodzę.
Obserwuj wątek
    • gofera1 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 09:15
      myślę,że zaczniesz chudnąć stopniowo , tak 1kg miesieęcznie, wyjdzie ci to na
      zdrowie
      powodzenia
      • szara1982 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 09:24
        wolalabynm trochę szybciej ale podobno jak się chudnie powoli to potem się nie
        tyje.dzieki.
        • gofera1 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 09:44
          właśnie nie będziesz miała efektu jo-jo i teraz w zimę musisz uważać, ja na
          jesieni zapisuje sie na aerobik żeby się nie rozleniwić
          • szara1982 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 10:02
            ja też powinnam chodzić na jakiś areobik ale nie mogę się do tego zmusić...wolę
            robić cos sama.
            • gofera1 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 10:04
              ja sie nigdy nie moge zmobilzować sama, jak byłam młodsza to sama ćwiczyłam i
              był efekt teraz samej mi sie nie chce, niestety;-(
              • szara1982 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 10:11
                ja sama jeżdże na rowerze:)ale jak się niewiele ruszam i sporo jem to zaraz
                tyje.chciałabym nie miec z tym problemu ale cóż...nie każdy moze dużojeść i być
                szczupłym:)
    • anyeta Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 11:03
      najlepszy sposób to oczywiście dieta pod nazwą jedz mniej!!

Ja od jakiegoś czasu , kiedy mieszkam sama, nie gotuję obiadów, jem jakieś
      warzywa, rzadko kiedy się objadam...właściwie wcale , ale jem słodycze, słodzę
      kawę. Bardzo schudłam i wróciłam do wagi jaką miałam kiedyś jak byłam młoda i
      piękna. :))
      Co jeszcze pomaga - lekki stresik, jak w moim przypadku związany z rozstaniem z
      facetem, też nowe zadurzenie się w mężczyźnie. Nie myślisz o jedzeniu tylko o
      nim. :)
      Inne uwagi - bardzo mnie rozwalały żywieniowo wszelkie żarcia typu chipsy,
      gotowe zupki z paczki, jakieś pizzy i hot dogi.
      A przede wszystkim DOMOWE OBIADY szczególnie takie od mamy.
      Czyli - ziemniaki, mięso, sos, surówek ze cztery do wyboru.
      Kompot do popicia po jedzeniu, czego nie cierpię.
      U nas w Polsce je się często tak, jakby nawet w lecie była zima. Dużo i dosyć
      tłusto. Moja mama na przykład lubi ugotować w upał kapustę albo inne tego typu
      atrakcje. A mnie jak jest gorąco to po pierwsze nie chce się jeść, po drugie nie
      chce mi się gotować i siedzieć w gorącej kuchni pól dnia.

Jeśli mam Ci coś poradzić i miałaby to być tylko jedna rada, to zrezygnuj z
      typowo polskich obiadów. Ja się nie głodzę, ale jem bardzo proste rzeczy, bez
      duzego przerabiania ich. Na przykład jak jest tak ciepło jak dzisiaj, to w
      ramach obiadu mogę zjeść samego kalafiora, ewentualnie z majonezem, surowego.
      Żadne tam ziemniaki mięso itd. Tak to można ewentualnie czasami.
      Gwarantuję, że szybko waga spadnie.

Poza tym jedz jak jesteś głodna, a nie kiedy wybija określona godzina. To bzdura
      żeby jesć o stałych porach. Raz mi się chce jeść a raz nie, o tej samej godzinie.

• kalaruszek Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 11:13
      Mi spadło 5kg w 1,5 miesiaca. Zrezygnowalam z pieczywa, ziemniaków, makaronu, kasz, ryzu i słodyczy. Czasem ale bardzo rzako jakies chipsy na imprezie. Piwo czesto bo lubie niestety. Ruchu praktycznie zero bo cwiczyc nie lubie.
      • szara1982 Re: skuteczne odchudzanie 28.07.06, 16:49
        ja też lubię piwo:)najgorsze jest to że po piwie bardziej chce się jeść....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka