Dodaj do ulubionych

cudo na spierzchnięte usta

12.02.03, 17:36
ciagle ten sam problem-popękane, spierzchnięte usta. brr
używałam już:
- Tisane - fuj!
- Oeparol - ujdzie
- Matis - żadnych efektów
- Nivea, Oriflame, Avon (różńe)- pomyłki totalne
- Vichy - po 15 minutach ulgi usta w jeszcze gorszym stanie niż były:(
miód nie pomaga...

buuu. co jeszcze jest? Moze Avene cold creme? czego używacie?
m

Obserwuj wątek
    • sweetwitch Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 17:38
      Ja uzywam miodu :-)
    • Gość: ulka Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 212.244.51.* 12.02.03, 17:42
      a ja masci LIPOBASE z apteki bez recepty
      nadaje sietez do skory wysuszonej mrozem
      nie jest droga, kilka zlotych (o ile dobrze pamietam)
    • Gość: moboj Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 62.233.250.* 12.02.03, 17:54
      dla mnie takim cudem jest wlaśnie wspomniany tu oeparol z apteki. z ustami mam
      czasem naprawdę wielkie problemy i często są one w kiepskim stanie, naprawde
      spierzchniete.
    • ula_s Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 17:56
      Odradzam Shiseido - Protective Lip Conditioner
    • Gość: betek Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.provider.pl 12.02.03, 17:58
      Prawie wszystkie pomadki pielęgnacyjne jakie używałam (a było ich sporo) dawały
      efekt odwrotny od zamierzonego, moje usta po nich stawały się jeszcze bardziej
      suche. Ale w końcu znalazłam sposób na "pękające" usta -nakładam dość grubą
      warstwę (nie wcieram) najzwyklejszego kremu Nivea. Staram się to robić kilka
      razy dziennie, ale najlepiej wieczorem. Krem po kilku(kilkunastu) minutach sam
      się wchłania. Po kilku dniach takiej "kuracji" czuję poprawę w poziomie
      nawilżenia ust (ale to brzmi!).
    • Gość: Margaret Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.cf.pl / 192.168.7.* 12.02.03, 18:31
      Pomadka z flos-leku. Do kupienia w aptece- ok 6 zł. Jest cholernie -za
      przeproszeniem,"bogata"i tłusta. Naprawdę pomaga.
      pzd
    • deba Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 18:49
      polecam sztyft neutrogeny.
      jego dodatkowa zaleta jest to,
      ze lezac przez noc w samochodzie
      nie zamarza i spokojnie moge jej
      uzyc rano jadac do pracy, bez obawy
      o rany na ustach.

pozdr
      deba
      • Gość: Vera Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 12:01
        Dla mnie najlepszy sztyft to Neutrogena, inne jakoś się nie sprawdziły.
    • wojtow Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 19:02
      Ja tez lubie Oeparol, czsami wcieram w usta kremy np. nawilazajace na noc, a
      przed nalozeniem pomadki ochronnej smaruje je kremem tlustym, taka papka pomaga.
      Bardzo dobre sa balsamy witaminowe do ust Nivea.

----------------------------------------------------------------------
      stronakobiet.w.interia.pl
    • Gość: Ulcia Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 20:08
      Ja używam szminki ochronnej z Forever Living Products i jestem bardzo, bardzo
      zadowolona, jest naprawdę super, kosztuje ok. 9 pln.
    • Gość: Karolka Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 217.98.123.* 12.02.03, 21:30
      Ja też wiecznie mam problemy ze spierzchniętymi ustami, na moje najlepiej
      działa pomadka NiveaMED, a także Neutrogena
    • do~ Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 21:39
      Jedna z lepszych pomadek to NiveaSun (taka dla narciarzy). Przynajmniej u mnie
      sie sprawdzila. Ale hitem zdecydowanym byl krem zimowy Dax Cosmetix.
      REWELACJA. Uzywalam cala zime dopoki mi sie nie skonczyl. A teraz juz nie ma
      mnie w Polsce i nie mam gdzie kupic :-(
      Pozdr.
    • Gość: justy Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 21:59
      A nie masz przypadkiem niedoborów witA, cynku?
      Mi trochę pomaga łykanie kapsułek z olejem z wiesiołka.
    • opaska Re: cudo na spierzchnięte usta 12.02.03, 22:41
      Ja polecam Cold Cream Avene. nakładam go grubsza warstwa i po chwili juz go nie
      ma a usta mam gładziutkie. Kiedys robiłam to samo z Nivea ale teraz efekt jest
      o niebo lepszy. Tubkę z Avene noszę caly czas w kosmetyczce. Inna rzecz, ze na
      punkcie Cold Cream mam kompletnego fioła. 2x dziennie smaruję nim twarz i skóre
      ( tak wogóle to b. suchą) mam , nie chwaląc się, prawie idealną.
    • ewaa76 Re: cudo na spierzchnięte usta 13.02.03, 07:18
      Wprawdzie przekreśliłaś Oriflame, ale nie wiem czy używałaś tylko jakies
      pomadki ochronne czy coś innego. Jest taki mały kremik, maleńki, w różowym
      opakowaniu, o bardzo tłustej konsystencji. Nie znam osoby, która skrytykowałaby
      jego działanie. Nadaje się też na wszystkie inne wysuszone partie skóry, np.
      skórki wokól paznokci. Dla mnie rewelacja.
      • wojtusia Re: cudo na spierzchnięte usta 13.02.03, 08:37
        przykro mi , ale ja ten krem z Oriflame źle wspominam , bardzo szybko zaczął
        śmierdzieć zjełczałym masłem :(

po wypróbowaniu większości wspomnianych tu preparatów , preprosiłam się z
        maścią z wit.A ( dostępna w aptekach )
        nie lubię jej z jednego względu
        jest wielka prawie jak pasta do zębów , a na dodatek tubka jest aluminiowa i
        lub czasami pękać
    • givenchy Re: cudo na spierzchnięte usta 13.02.03, 08:50
      ja używam od czasu do czasu maści zrobionej w aptece, w skład której wchodzi
      m.in.: gliceryna, vit. A+E i inne specyfiki. Ta maść jest na wszystko, każdy
      dermatolog ją zna. Stosuję ją także na spierzchnięte ręce.
    • konwalia100 Re: cudo na spierzchnięte usta 13.02.03, 09:09
      Ja mam taką manię, że muszę mieć cały czas mocno nawilżone i natłuszczone usta
      i używam zwykłej wazeliny kosmetycznej w pudełeczku do smarowania paluchem.
      Próbowałam już różnych sztyftów i pomadek i zawsze to było nie to.
      • martaiti Re: cudo na spierzchnięte usta 13.02.03, 09:19
        Bardzo wszystkim dziękuj e za odpowiedzi:)
        pozdrawiam
        marta
    • Gość: ewa Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 80.51.244.* 13.02.03, 09:39
      A Ja zaproponuję taki dziny preparat- "Żółtko roślinne" z ATW. Nie ma wcale
      wody i jak dla mnie spisuje się rewelacyjnie.
    • Gość: ani Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 62.233.242.* 21.02.03, 09:18
      Na co dzień stosuję pomadkę Neutrogeny, a w razie większych kłopotów - kiedy
      usta zrobiły się nagle mocno spierzchnięte, tak, że aż nie da się nałożyć
      kolorowej pomadki - biorę najzwyklejszą kapsułkę witaminy A+E, przekłuwam, i
      środkiem smaruję usta. To najprawdę świetny sposób!!!
      • minnie Re: cudo na spierzchnięte usta 21.02.03, 12:00
        Ja uzywam na noc masci na blizny i uszkodzenia czerwieni wargowej pt Tointex do
        dostania w aptece.
    • annika_vik Re: cudo na spierzchnięte usta 21.02.03, 12:23
      Mam podobny problem i z dziesięć różnych specyfików do ust, porozkładanych
      wszędzie.
      Dla mnie najlepszy jest nivea do ust w tubce, witaminowy. Kładę go grubą
      warstwą przed snem. W ciągu dnia jestem cały czas posmarowana jakimś
      błyszczykiem.

Też uważam, że Tisane to badziew. Kupiłam, bo zachwalali go wszyscy, ale prawda
      jest taka, że ten balsam kamienieje w słoiczku. Nie da się go rozprowadzić, ani
      nawet wydłubać z tego pojemnika.
      To samo dotyczy wszystkich twardych sztyftów - Oeparol, Nivea itp. Nie da się
      tego rozprowadzić.
      Jest jeden wyjątek - sztyfty Flash firmy Sabena, kosztują 4 zł i są miękkie.
      Polecam.
      • Gość: ritha Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 13:40
        Ja tez uzywam kremu z Oriflame - faktycznie po jakims czasie zaczyna brzydko
        pachniec, no ale dzialania nie traci. Do tego zwykla wazelina tez bardzo sie
        sprawdza. Uzywam szminki M.Astor i zauwazylam, ze sprawia ze moje usta sa
        gladkie. Dobrze tez jest szczoteczka do mycia zebow zrobic im lekki masazyk.
        Spierzchniety naskorek znika.
      • Gość: lili Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 13:57
        ja mam ten balsam z Tisane. Kupilam bo polecaly go tu dziewczyny. Jezeli chodzi
        o mnie to jestem zadowolona z efektow na ustach, ale wkurza mnie to
        wygrzebywanie paluchem.
        Z takich sztyftow w pomadce to polecam nivea \med
        jest jeszcze takibalsam na spieczone usta (mozna uzywac do wszystkiego suchego -
        np pod oczy na wieki mroz) z la roche possay - dobry
    • lilly7 Re: cudo na spierzchnięte usta 21.02.03, 14:47
      A Neutrogena?
      • Gość: Gosia Re: cudo na spierzchnięte usta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 15:46
        Ja też miałam ten kłopot. Kilka tygodni temu też prosiłam o pomoc na forum.
        Któraś z diewczyn polecała pomadkę ochronną Neutrogeny, kupiłam i faktycznie
        działa. A wczesniej próbowałam praktycznie wszystkiego. Neutrogena sprawdziła
        się nawet gdy byłam w górach na nartach przy silnym mrozie. Zapomniałam o
        spiechrzniętych ustach;) Spróbuj może Tobie też pomoże.
        Pozdr
    • Gość: AGA Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 217.153.87.* 21.02.03, 17:41
      Polecam pomadkę ochronną Chap-Stick. Uwielbiam ją bo naprawdę regeneruje moje
      usta i co jeszcze ważniejsze nie osadza się w gardle (chyba wiecie co mam na
      myśli). Nie kupujcie mietowej, marzły mi usta.
    • vampirelka Re: cudo na spierzchnięte usta 21.02.03, 17:52
      a ja ostatnio przypadkiem kupilam za jakies grosze (8 czy 9 zl) balsam w tubce
      o smaku krowek. Jutro dostane za to maselko body shopu do ust, moze bedzie
      dobry, napisze
      • Gość: zizi00 Re: cudo na spierzchnięte usta IP: 129.79.152.* 21.02.03, 23:50
        chyba to zabrzmi smiesznie ale ja uzywam MELISY, takiej
        zwyklej za 3-5zl. kupionej w kiosku..i dziala!
        Pozdrawiam
        Zizi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka