Dodaj do ulubionych

Ile w solarium?

31.07.06, 08:13
Mam pytanie do doświadczonych w opalaniu w solarium dziewczyn. Moim problemem
jest brak czasu na opalanie z powodu zajęć przy dziecku no i praca 8 godzin
dziennie w kazdym razie opaloną mam tylko "górę" a nogi białe jak mąka i nie
mogę ich opalić byłam 3 razy co 3 dni w solarium po 10 minut a nogi dalej
białe. Ile czasu mogę opalac sie w solarium jednorazowo? czy 10 min to max?
juz nawet myslałam zeby założyc koszulkę na górę a opalać tylko nogi w
solarium stojącym, prosze poradzcie mi cos? dzieki pa
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Ile w solarium? 31.07.06, 08:27
      ja chodze raz w tygodniu, raz na 10 dni dla podtryzmania opalenizn, leze 15 lub
      20 minut
      ale czas jaki mozna spedzic zalezy od wielu czynikow: karnacja, stopien
      opalenia itp
      zapytaj sie przede wszystkim kiedy byly lampy zmieniane (niech ci pokaza
      licznik) bo moze sa kiepskie lampy i dlatego sie nie opalasz
      • sabinka023 Re: Ile w solarium? 31.07.06, 09:13
        Długość i częstotliwość seansów zależy od karnacji, stopnia opalenia, rodzaju łóżka opalającego, jego mocy, nowości i dodatkowych czynników które pozwalają na dłuższe opalanie np klimatyzacja.
        Zapytaj jaką moc mają lampy i ile ich jest, Na większym łózku które ma większą moc i nowsze lampy opalasz się łatwiej i dokladniej.
        Nogi trudno się opalają i raczej każdy ma z nimi"problem", jeśli łóżko spełniawszystkie warunki to moze powinnaś skorzystać z kosmetyków do opalania, które przyspieszają opalanie, dodatkowo zawierają bronzery lub tzw tingle, które rozszerzają naczynka krwionośne,rozgrzewają i wydobywają opaleniznę. Troszkę szczypią te tigle i przez kilka godzin skora jest rozgrzana i czerwona ale efekt jest super. Wiele osob stosuje tingle właśnie do nóg żeby i one były brązowiutkie :-)
        • eversun Re: Ile w solarium? 31.07.06, 09:27
          Zgadzam sie z przedmówczyniami. Wazne jest takze abys pomyslala smarujac nogi o
          twarzy i dekoldzie, które to czesci sa najdelikatniejsze.Tu uzyj preparatow
          nawilzajacych, ktore zapobiegna nadmiernej utracie wody przez skore, a co za
          tym idzie uchronia od zmarszczek. Jesli chodzi o dlugosc opalania sie to nalezy
          pamietac (obok rodzaju i mocy lamp solarium, rodzaju karnacji itp) o tym by
          jednego dnia nie opalac sie na sloncu i w solarium, a takze odwiedzac solarium
          nie za czesto, raz w tygodniu w zupelnosci wystarczy.
          Pozdrawiam
    • to_jaaa Re: Ile w solarium? 31.07.06, 09:19
      rousia napisała:

> Mam pytanie do doświadczonych w opalaniu w solarium dziewczyn.

masz na myśli doświadczone w łapaniu raka i zmarszczek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka