Dodaj do ulubionych

krem nawilżający dla cery tłustej

01.08.06, 00:29
SZukam jakiegoś dobrego niedrogiego kremu nawilżającego dla cery tłustej na
dzień i na noc. Mam 29 lat.
Czy ktoś mógłby mi coś polecić?
Obserwuj wątek
    • o.lunia Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 09:55
      najlepszy dla mnie jest Ziaja Calma HLC krem nawilzajacy, ratuje przesuszona
      skore i jest lekki, naprawde bardzo dobry no i niedrogi;
      poza tym dobre sa kremy Iwostin, teraz mam matujacy- nie wysusza (ale smaruje
      tylko strefe T, reszte Ziaja)i troche matuje, poza tym mam wrazenie, ze troche
      leczy wypryski; ale nawilzajacy Iwostin tez jest b.dobry, delikatny i fajnie
      nawilza;
      Nivea Visage krem nawilzajacy do cery suchej- nie lubie kosmetykow tej marki,
      ale akurat ten krem jest naprawde wart polecenia, szczegolnie na noc, bo na
      dzien troche zbyt swiecacy jednak, ale fajnie nawilza i slicznie pachnie:)
      to tyle- wyprobowane przeze mnie. Ziaja to krem, ktory od paru miesiecy ciagle
      kupuje.
      chce jeszcze sprawdzic firme dermedic, ponoc ma dobre kosmetyki,czy ktos moglby
      ja porownac z Iwostinem? interesuja mnie glownie te produkty acne expert
      • evfca Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 13:17
        A ja uzywam Olay total effect od niedawna i jestem bardzo zadowolona Nie jest
        tlusty ale nawilza moja tlusta skore Mam na noc i na dzien
    • helga22 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 14:03
      a taki w wersji na dzień i na noc?
    • kaszkaszka Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 17:20
      Polecam krem nawilżajaco-kojący z serii Acne Expert firmy Dermedic :)
    • mikams75 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 17:33
      avene hydrance optimale legere - lekki kremik, troche wodnisty. Dla lepszego
      nawilzenia mozna smarowac dwukrotnie, ale wowczas robi sie malo wydajny. Przy
      bardzo tlustej cerze wystarczy jednokrotne smarowanie. Nie matuje, bez filtrow.
    • helga22 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 23:50
      a coś tańszego?
    • asiulka555 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 02.08.06, 07:59
      a ja polecam Eveline Happy Day na dzien i na noc za ok 12zl. Jak dla mnie ta
      firma narazie jest super, zaczelam od serum wyszczuplajacego a teraz kupilam
      ten krem i jest super
    • kropka.nad.zet to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 08:25
      www.sklep.eris.pl/produkt.php?id=691
      najlepsze jest to, że nie trzeba kupować 2 kremów - na noc i na dzień, tylko
      wystarczy tej jeden
      • oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:27
        JA polecam krem Ziaja Calma HCL. JA mam ten nawilzajacy. Pierwszy raz uzywalam
        go na luszczaca sie skore po olejku herbacianym. Swietnie sobie poradzil z
        wysuszonym naskorkiem. TEraz znow go kupilam i rowniez jestem zadowolona.
        • mikams75 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:44
          dziewczyny, polecacie nawilzajacy Calma Ziaji do cery tlustej na dzien? Przeciez
          dziewczyna bedzie sie swiecic niesamowicie. Owszem, to jest bardzo dobry krem,
          nie zatyka porow, ale ja mam cere mieszana sklonna do przesuszen i jak dla mnie
          na dzien latem jest za ciezki, nawet jak sie bardzo cienko wysmaruje. Uzywam go
          na noc tylko. Na luszczaca skore, przesuszenia itp. to swietny krem, do tlustej
          moze na zime, kiedy ogrzewanie wysusza nam skore tez bedzie dobry.
          • oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:58
            ALe ja nuie napisalam zeby autorka smarowala sie w najwiekszy upal, na dzien.
            JA smaruje twarz tylko na noc (na drugi dzien nie musze juz nic robic) albo w
            ciagu dnia, kiedy nie wychodze z domu.
            • mikams75 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 12:02
              nie napisalas rowniez szczegolow twojego stosowania, a autorka watku zadala
              pytanie w upalny dzien o krem na dzien i na noc do cery tlustej :-)
              • oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 12:07
                RAcja, nie doczytalam.
                JA robie tak: na noc Ziaja, w czasie dnia tonik...albo polecana na forum
                skrobia.
                • o.lunia ziaja calma hlc 02.08.06, 12:59
                  ja tez polecalam ten krem. Mam cere mieszana, strasznie swiecaca strefa T i
                  owszem, ten krem nie matuje, ale nie powoduje wiekszego swiecenia- przynajmniej
                  u mnie. Kiedys go uzywalam na dzien, pod makijaz, ale nie w taki upal. Teraz
                  uzywam tylko na noc, na dzien mam matujacy Iwostin, ale na policzki wciaz
                  Ziaja, bo to jedyny krem, ktory naprawde je nawilza.
                  Nie ma chyba jednego kremu do cery tlustej czy mieszanej, ktory dzialalby
                  dobrze na dzien i na noc. W dzien wymagamy matu, w nocy dla rownowagi porcji
                  nawilzenia, a kremy matujaco-nawilzajace to lekki chwyt reklamowy;)
      • justa_79 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 13:11
        Eris - tylko po co używać filtrów na noc??
    • martini.martini nivea visage young -fajnie nawilża i matuje 02.08.06, 13:18
      • helga22 Re: nivea visage young -fajnie nawilża i matuje 02.08.06, 19:36
        ile kosztuje ten ivostin, czy mozan go używać na dzień i na noc i poprosze o
        dokładną jego nazwę
        • o.lunia Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 10:14
          taka jest pelna nazwa, a kosztuje niecale 30zl za tube 75 ml, naprawde
          b.wydajne. Poza tym jest jeszcze taki "zwykly" krem nawilzajacy Iwostin za 20
          zl, tez bardzo dobry i on sie nadaje na noc i na dzien. Natomiast matujacy
          tylko na dzien
          • helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:30
            to znaczy ze moglabym używać Iwostin nawilżający na dzien i na noc? I
            zrezygnować z tego matującego?

Czy można go kupić tylko w aptekach? Ile ten nawilżający ma ml?
            • helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:41
              zajrzałam przed chwilą na stronę Iwostin i przeczytałam, że emulska nawilżająca
              jest przeznaczona dla skóry suchej a nie tłustej,
              a dla skóry tłustej jest Iwostin Purritin - krem na noc i Iwostin Purritin -
              emulsja matująca,

wieć nie wiem?
              • helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:50
                Dodam jeszcze że chodzi mi bardziej o dobre nawilżenie niż o efekt matujący,
                wiec moze z innej serii? Njalepiej taki na dzień i na noc jednocześnie.
                • effi Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 14:56
                  iwostin nawilzajacy nadaje sie tez do tlustej. oczywiscie nie matuje - ale nie
                  swieci sie bardzo ani nie zapycha.
                • o.lunia Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 04.08.06, 10:37
                  mysle, ze jak kupisz Iwostin nawilzajacy to bedziesz zadowolona. Nie daje
                  efektu matu, ale tez nie "nablyszcza", jest lekki i nadaje sie zarowno na
                  dzien, jak i na noc. Emulsja matujaca jest do skory tlustej, ale nie
                  polecalabym stosowac jej na dzien i na noc, na dluzsza mete przesuszy skore, ja
                  ja stosuje tylko pod makijaz i rzeczywiscie jest swietna. Ale Iwostin
                  nawilzajacy w zupelnosci wystarczy, jesli chodzi Ci o nawilzenie w jednym
                  kremie na dzien i na noc. Mozesz kupic go w aptece, ok.20zl chyba kosztuje (nie
                  wiem ile dokladnie kosztuje, dawno nie kupowalam)
                  pozdrawiam
                  • helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 04.08.06, 10:59
                    ok ,ale o który produkt chodzi o emulsję nawilżającą czy o ktrem nawilżający?

to www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_74&products_id=598

czy to www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_74&products_id=599

• o.lunia Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 04.08.06, 11:54
                      krem nawilzajacy
                    • helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 05.08.06, 23:54
                      a czym właściwie rózni sie emulsja nawilżająca iwostin od kremu nawilżającego,
                      poza oczywiscie ceną i pojemnością?
    • wiosna2205 ivostin -- rewelacja 02.08.06, 21:28
      Ivostin używałam w postaci kremu na noc i emulsję na dzień. Nawilża i należy do
      najbardziej lekkich kremów jakie w życiu używałam.
      Lubię też Nivea, chyba Visage matujący kremm nawilżający na dzień (zielono białe
      opakowanie). Zużyłam już 4 opakowania a to coś znaczy:)
    • dorota5320 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 02.08.06, 23:34
      esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=26394&session=00528a94cfd8bb24
      gorąco polecam - też mam tłustą skórę. To wersja na noc ale na dzień też się
      nadaje, jest bardzo lekki i nie powoduje świecenia. Zamierzam też kupić wersję
      na dzień. No i ten zapach - uwielbiam.
      • portretkobiety Re: krem nawilżający dla cery tłustej 04.08.06, 01:47
        Moja skóra też nie należy do najłatwiejszych w pielęgnacji, ale nigdy się nie
        zawiodłam na kremach o komsystencji żelowej lub żel-kremu, w swojej ofercie ma
        je Nivea, a z gabinetowych Ziaja Pro oraz BanDi.
        --
        Portret Kobiety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka