helga22 01.08.06, 00:29 SZukam jakiegoś dobrego niedrogiego kremu nawilżającego dla cery tłustej na dzień i na noc. Mam 29 lat. Czy ktoś mógłby mi coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.lunia Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 09:55 najlepszy dla mnie jest Ziaja Calma HLC krem nawilzajacy, ratuje przesuszona skore i jest lekki, naprawde bardzo dobry no i niedrogi; poza tym dobre sa kremy Iwostin, teraz mam matujacy- nie wysusza (ale smaruje tylko strefe T, reszte Ziaja)i troche matuje, poza tym mam wrazenie, ze troche leczy wypryski; ale nawilzajacy Iwostin tez jest b.dobry, delikatny i fajnie nawilza; Nivea Visage krem nawilzajacy do cery suchej- nie lubie kosmetykow tej marki, ale akurat ten krem jest naprawde wart polecenia, szczegolnie na noc, bo na dzien troche zbyt swiecacy jednak, ale fajnie nawilza i slicznie pachnie:) to tyle- wyprobowane przeze mnie. Ziaja to krem, ktory od paru miesiecy ciagle kupuje. chce jeszcze sprawdzic firme dermedic, ponoc ma dobre kosmetyki,czy ktos moglby ja porownac z Iwostinem? interesuja mnie glownie te produkty acne expert Odpowiedz Link Zgłoś
evfca Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 13:17 A ja uzywam Olay total effect od niedawna i jestem bardzo zadowolona Nie jest tlusty ale nawilza moja tlusta skore Mam na noc i na dzien Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 14:03 a taki w wersji na dzień i na noc? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 17:20 Polecam krem nawilżajaco-kojący z serii Acne Expert firmy Dermedic :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 01.08.06, 17:33 avene hydrance optimale legere - lekki kremik, troche wodnisty. Dla lepszego nawilzenia mozna smarowac dwukrotnie, ale wowczas robi sie malo wydajny. Przy bardzo tlustej cerze wystarczy jednokrotne smarowanie. Nie matuje, bez filtrow. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 02.08.06, 07:59 a ja polecam Eveline Happy Day na dzien i na noc za ok 12zl. Jak dla mnie ta firma narazie jest super, zaczelam od serum wyszczuplajacego a teraz kupilam ten krem i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 08:25 www.sklep.eris.pl/produkt.php?id=691 najlepsze jest to, że nie trzeba kupować 2 kremów - na noc i na dzień, tylko wystarczy tej jeden Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:27 JA polecam krem Ziaja Calma HCL. JA mam ten nawilzajacy. Pierwszy raz uzywalam go na luszczaca sie skore po olejku herbacianym. Swietnie sobie poradzil z wysuszonym naskorkiem. TEraz znow go kupilam i rowniez jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:44 dziewczyny, polecacie nawilzajacy Calma Ziaji do cery tlustej na dzien? Przeciez dziewczyna bedzie sie swiecic niesamowicie. Owszem, to jest bardzo dobry krem, nie zatyka porow, ale ja mam cere mieszana sklonna do przesuszen i jak dla mnie na dzien latem jest za ciezki, nawet jak sie bardzo cienko wysmaruje. Uzywam go na noc tylko. Na luszczaca skore, przesuszenia itp. to swietny krem, do tlustej moze na zime, kiedy ogrzewanie wysusza nam skore tez bedzie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 11:58 ALe ja nuie napisalam zeby autorka smarowala sie w najwiekszy upal, na dzien. JA smaruje twarz tylko na noc (na drugi dzien nie musze juz nic robic) albo w ciagu dnia, kiedy nie wychodze z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 12:02 nie napisalas rowniez szczegolow twojego stosowania, a autorka watku zadala pytanie w upalny dzien o krem na dzien i na noc do cery tlustej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 12:07 RAcja, nie doczytalam. JA robie tak: na noc Ziaja, w czasie dnia tonik...albo polecana na forum skrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia ziaja calma hlc 02.08.06, 12:59 ja tez polecalam ten krem. Mam cere mieszana, strasznie swiecaca strefa T i owszem, ten krem nie matuje, ale nie powoduje wiekszego swiecenia- przynajmniej u mnie. Kiedys go uzywalam na dzien, pod makijaz, ale nie w taki upal. Teraz uzywam tylko na noc, na dzien mam matujacy Iwostin, ale na policzki wciaz Ziaja, bo to jedyny krem, ktory naprawde je nawilza. Nie ma chyba jednego kremu do cery tlustej czy mieszanej, ktory dzialalby dobrze na dzien i na noc. W dzien wymagamy matu, w nocy dla rownowagi porcji nawilzenia, a kremy matujaco-nawilzajace to lekki chwyt reklamowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: to jest nowość Eris, podobno dobra: 02.08.06, 13:11 Eris - tylko po co używać filtrów na noc?? Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: nivea visage young -fajnie nawilża i matuje 02.08.06, 19:36 ile kosztuje ten ivostin, czy mozan go używać na dzień i na noc i poprosze o dokładną jego nazwę Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 10:14 taka jest pelna nazwa, a kosztuje niecale 30zl za tube 75 ml, naprawde b.wydajne. Poza tym jest jeszcze taki "zwykly" krem nawilzajacy Iwostin za 20 zl, tez bardzo dobry i on sie nadaje na noc i na dzien. Natomiast matujacy tylko na dzien Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:30 to znaczy ze moglabym używać Iwostin nawilżający na dzien i na noc? I zrezygnować z tego matującego? Czy można go kupić tylko w aptekach? Ile ten nawilżający ma ml? Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:41 zajrzałam przed chwilą na stronę Iwostin i przeczytałam, że emulska nawilżająca jest przeznaczona dla skóry suchej a nie tłustej, a dla skóry tłustej jest Iwostin Purritin - krem na noc i Iwostin Purritin - emulsja matująca, wieć nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 13:50 Dodam jeszcze że chodzi mi bardziej o dobre nawilżenie niż o efekt matujący, wiec moze z innej serii? Njalepiej taki na dzień i na noc jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
effi Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 03.08.06, 14:56 iwostin nawilzajacy nadaje sie tez do tlustej. oczywiscie nie matuje - ale nie swieci sie bardzo ani nie zapycha. Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 04.08.06, 10:37 mysle, ze jak kupisz Iwostin nawilzajacy to bedziesz zadowolona. Nie daje efektu matu, ale tez nie "nablyszcza", jest lekki i nadaje sie zarowno na dzien, jak i na noc. Emulsja matujaca jest do skory tlustej, ale nie polecalabym stosowac jej na dzien i na noc, na dluzsza mete przesuszy skore, ja ja stosuje tylko pod makijaz i rzeczywiscie jest swietna. Ale Iwostin nawilzajacy w zupelnosci wystarczy, jesli chodzi Ci o nawilzenie w jednym kremie na dzien i na noc. Mozesz kupic go w aptece, ok.20zl chyba kosztuje (nie wiem ile dokladnie kosztuje, dawno nie kupowalam) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 04.08.06, 10:59 ok ,ale o który produkt chodzi o emulsję nawilżającą czy o ktrem nawilżający? to www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_74&products_id=598 czy to www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_74&products_id=599 Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Iwostin Purritin emulsja matujaca 05.08.06, 23:54 a czym właściwie rózni sie emulsja nawilżająca iwostin od kremu nawilżającego, poza oczywiscie ceną i pojemnością? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna2205 ivostin -- rewelacja 02.08.06, 21:28 Ivostin używałam w postaci kremu na noc i emulsję na dzień. Nawilża i należy do najbardziej lekkich kremów jakie w życiu używałam. Lubię też Nivea, chyba Visage matujący kremm nawilżający na dzień (zielono białe opakowanie). Zużyłam już 4 opakowania a to coś znaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota5320 Re: krem nawilżający dla cery tłustej 02.08.06, 23:34 esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=26394&session=00528a94cfd8bb24 gorąco polecam - też mam tłustą skórę. To wersja na noc ale na dzień też się nadaje, jest bardzo lekki i nie powoduje świecenia. Zamierzam też kupić wersję na dzień. No i ten zapach - uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
portretkobiety Re: krem nawilżający dla cery tłustej 04.08.06, 01:47 Moja skóra też nie należy do najłatwiejszych w pielęgnacji, ale nigdy się nie zawiodłam na kremach o komsystencji żelowej lub żel-kremu, w swojej ofercie ma je Nivea, a z gabinetowych Ziaja Pro oraz BanDi. -- Portret Kobiety Odpowiedz Link Zgłoś