Dodaj do ulubionych

białe ząbki

IP: 217.153.26.* 21.02.03, 11:12
pomocy!!!

moze ktos zna domowe sposoby na wybielenie ząbków?

:(( palić nie palę (no może sporadycznie) ale piję sporo kawy i herbatki!
please będe wdzięczna za porady
pozdrawiam meg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: białe ząbki IP: *.chello.pl 21.02.03, 11:51
      Z domowych sposobów babci:
      usuwanie osadu poprzez ścieranie- zamiast pasta szczotkujesz zęby solą, sodą,
      popiołem!
      • Gość: meg Re: białe ząbki IP: 217.153.26.* 21.02.03, 13:14
        Ada napisz coś więcej jakie proporcje i wogóle! (no przecież nie bezpośrednio)
        a z tym popiołem to chyba jakaś przesada! czekam na szczegółowy opis pasty
        domowej roboty z soli czy z sody! mam nadzieje ze to nie zniszczy szkliwa!
        • awnee Re: białe ząbki 21.02.03, 13:20
          Meg, ja tam specjalistką nie jestem, ale z tego co wiem, to i solą i sodą mozna
          sobie znieszczyć szkliwo i to bardzo... O dziąsłach już nie wspominam... Może
          jednak zrezygnuj z domowych sposobów i pogadaj z jakimś rozsądnym dentystą???
          --
          Pozdrawiam.
          awnee.

"Wszystkie marzenia się spełniają..."
      • Gość: Sandra Re: białe ząbki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 17:29
        Prz KAZDYM innym sposobie oprocz wybielenia w gabinecie zniszczysz sobie
        szkliwo i szyjki zebowe...ja wybielalam zeby u dentysty, czyli pokrylam je
        cieniutka biala warstwa, ale jeden zab kosztuje 100 zlotych...ja wydalam
        1400..ale efekt jest powalajacy.
        • Gość: triss Re: białe ząbki-do Sandry IP: *.markom.krakow.pl 24.02.03, 17:45
          czy możesz coś wiecej o tym zabiegu napisać?
          jak się dokładnie nazywa??
          na ile trwały jest efekt, czy trzeba powtarzać zabieg co jakis czas??
    • Gość: Milunia Re: białe ząbki IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 17:13
      Słyszałam, że można poprawić koloryt ząbków czyszcząc je sproszkowaną szałwią,
      ale nigdy nie próbowałam.
    • Gość: triss Re: białe ząbki - Sandro, odezwij sie!! IP: *.markom.krakow.pl 25.02.03, 13:27
      Sandro - pliiiiz o odzew!!
    • Gość: oliwka Re: białe ząbki IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 16:42
      Moim zdaniem trzeba myć po każdym posiłku ząbki, jak nie wystarcza 5 min. to
      szorowac kły przez 30 min. Takim naturalnym sposobem bedziesz miała taki kolor
      kości (zębów) jakim obdarzya Cię natura. Pozdrawiam :-)
    • Gość: gogo Re: białe ząbki- probowal juz ktos? IP: 213.199.194.* 28.02.03, 21:41
      ciekawa jestem czy warto? bo troche to kosztuje-jak dla mnie.a co z innymi
      specjalami np.pastami typu perla..., bo wg. mnie denivit to kit.
    • Gość: gogo sorry,o to chodzi- http://zdrowyusmiech.onet.pl/ IP: 213.199.194.* 28.02.03, 21:45

• Gość: triss SKORO SANDRA SIE NIE ODZYWA, MOŻE KTOŚ WIE... IP: *.markom.krakow.pl 02.03.03, 19:49
      ...coś więcej o tym/ takim zabiegu, o jakim wspomniała??
      • Gość: kulka Re: SKORO SANDRA SIE NIE ODZYWA, MOŻE KTOŚ WIE... IP: *.gabo.pl 02.03.03, 21:23
        kiedys moja mama opowiadala o kobiecie z ktora mieszkala w sanatorium ze tez
        sobie tak zbey wybielala ale niestety nic wiecej nie wiem..
        ja powiem tak..Ja wybielalam sobie żeby u dentysty tzn pani dala mi taki żel
        Opalescence firmy Ultradent za jakies 500zł.Zorbiła wycisk dala gumowe nakładki]
        Efekt-super..naprawde polecam i nie az tak drogi jak pojedyncze 'zamalowywanie'
        zębow a naprawde efekt jest niesamowity
        • Gość: Gosia Re: do kulki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 23:29
          > ja powiem tak..Ja wybielalam sobie żeby u dentysty tzn pani dala mi taki żel
          > Opalescence firmy Ultradent za jakies 500zł.Zorbiła wycisk dala gumowe
          nakładki
          > ]
          > Efekt-super..naprawde polecam i nie az tak drogi jak
          pojedyncze 'zamalowywanie'
          >
          > zębow a naprawde efekt jest niesamowity

Kulko, czy plomby po takim zabiegu też zostają wybielone? czy jest jakaś
          róznica w odcieniu? Ja tez myślę o takim zabiegu ale waham sie własnie ze
          względu na moje wypełnienia od strony policzkowej na dwójkach i trójce.
          Z góry dziękuję za odpowiedź
          • Gość: kulka Re: do kulki IP: *.gabo.pl 04.03.03, 17:38
            hmm wiesz...nie zastanawialam sie czy plomby sie wybielą..wiadomo ze te stare
            czarne sie nie wybielą:-)) a pozostałe miałam juz białee,,mam mało plomb a jak
            juz mam to tak schowane ze i tak ich nie widac jak mowie czy sie usmiecham..
            mimo wszystko bardzo polecam..
            ja mam 'mocne' zeby dlatego nic mi sie nie stalo ale ludzie co mają
            słabe..wrazliwe na zimno czy ciepło chyba nie moga uzywac tej metody
    • Gość: Mrufka Re: białe ząbki IP: *.abo.wanadoo.fr 02.03.03, 22:30

Uwielbiam herbate i dziennie wypijam min. 8 flizanek.(najbardziej lubie czarna
      i zielona a one barwia najbardziej)
      Najlepsza rzecza w moim wypadku okazalo sie plukanie zebow po kazdej szklance
      herbaty( uciazliwe,ale skuteczne). Dentystka stanowczo odradzila mi wszelkie
      pasty wybielajace typu "Denivit", poniewaz atakuja one szkliwo, a takze pasty
      wybielajace kupowane w supermarketach, to samo jesli chodzi o domowe sposoby
      (sode oczyszczona czy popiol !) Poza tym odradzila mi zabieg wybielajacy w
      gabinecie poniewaz ABY UTRZYMAC sniezna biel zebow musialabym ograniczyc picie
      herbaty, a to NIGDY W ZYCIU :) Ale to tylko moj przypadek.

Nie byla to pierwsza dentystka, ktora polecila mi mycie zebow woda utleniona
      rozcienczona z woda w proporcjach 1:1, raz w tygodniu. Rozjasnia to zeby bardzo
      leciutko, dezynfekuje jame ustana i tonizuje dziasla. Poza tym uzywam pasty
      REBRANDT( z apteki). Jest dosyc droga, ok. 11 Euro, o ile pamietam, ale
      calkowicie bezpieczna dla szkliwa.( tez z polecenia dwoch roznych dentystow)
      Troche meczace to ciagle mycie i plukanie, ale przynajmniej nie stoje przed
      wyborem: herbata, albo biale zabki :)
      Aha, i przy tak czestym myciu mam nie trzec zebow i uzywac miekkiej szczoteczki
      do zebow.

Kurde, ale sie rozpisalam ;)
      Mrufka.

• sublustris Re: białe ząbki, do Mrufki! 03.03.03, 04:14
        Gość portalu: Mrufka napisał(a):

Poza tym uzywam pasty
        > REBRANDT( z apteki). Jest dosyc droga, ok. 11 Euro, o ile pamietam, ale
        > calkowicie bezpieczna dla szkliwa.( tez z polecenia dwoch roznych dentystow)

hey Mrufka, jakiej konkretnie uzywasz pasty Rembrandt?
        Ja pije kawe litrami i dzisiaj kupilam Rembrandt'a, ale byl liczny wybor, ze
        zglupialam i kupilam taka "dla pijacych kawe i palacych" oznaczona
        symbolem "new"(dla wszystkich nalogowcow uzywek).Byly jeszcze inne rozne, np
        reklamowany w czasopismach Rembrandt Plus ("...likwiduje osad pod
        powierzchnia..."etc-opis z pudelka). Wiec ktora mam kupowac, tzn, masz
        jakiegos faworyta? Pozdro:-)
        • Gość: Mrufka Re: białe ząbki, do Mrufki! IP: *.abo.wanadoo.fr 03.03.03, 23:03
          sublustris napisała:

> hey Mrufka, jakiej konkretnie uzywasz pasty Rembrandt?
          > Ja pije kawe litrami i dzisiaj kupilam Rembrandt'a, ale byl liczny wybor, ze
          > zglupialam i kupilam taka "dla pijacych kawe i palacych" oznaczona
          > symbolem "new"(dla wszystkich nalogowcow uzywek).Byly jeszcze inne rozne, np
          > reklamowany w czasopismach Rembrandt Plus ("...likwiduje osad pod
          > powierzchnia..."etc-opis z pudelka). Wiec ktora mam kupowac, tzn, masz
          > jakiegos faworyta? Pozdro:-)

Ja mam Wybielajaca- Przeciwko osadowi na zebach, bo te mi polecila moja
          ostatnia dentystka. Na tubce pisze, ze rezultat regularnego stosowania tej
          pasty to zeby bielsze o dwa tony. Przez dwa pierwsze dni wogole nie pilam
          herbaty( kurcze, ale meczarnia) zeby zobaczyc efekt wybielajacy i po szesciu
          myciach roznica byla widoczna, chociaz nie powalajaca.
          Dla mnie najfajniejsza sprawa to fakt, ze bedac zmuszona do czestego mycia
          zebow i lekkiego rozjasniania, nie musze sie bac o starcie szkliwa, czy o
          podraznienie dziasel.

Szkoda, ze wywalilam pudelko po tej pascie razem z ulotka. Tam byl spis reszty
          past (chyba szesc sztuk). Wiem, ze jest tez specjalny zel ( + wkladki). Ale to
          dla tych, ktorzy rezygnuja potem z herbaty i kawy :))
          Czesc :)

Mrufka.
          • sublustris Re: białe ząbki, do Mrufki! 04.03.03, 00:15
            hey Mrufka, przyznam ze ja takiej nie widzialam.podaje linki do rembrandta dla
            wszystkich zainteresowanych, widzisz gdzies tam "swoje cudo":-)))? To co ja
            kupilam to "Intense Stain Removal"(2-gi link).Intryguje mnie "Rembandt Plus"
            Pozdrawiam:-)))

www.rembrandt.com/CGI-BIN/LANSAWEBWEBEVENT+R151F785938D060FE985AB29+LRP+ENG

www.rembrandt.com/CGI-BIN/LANSAWEB?WEBEVENT+R151F78523F3090B6AB8A729+LRP+ENG
            • sublustris Re: białe ząbki, do Mrufki! 04.03.03, 00:19
              ok, cos linki nie wchodza...moze ten?:

www.rembrandt.com/
              (whitening store->rembrandt products)
    • majka255 Re: białe ząbki 03.03.03, 23:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka