Dodaj do ulubionych

mam 5 dni.. help me :)

28.08.06, 14:15
Mam 5 dni by zrobić coś ze swoją buzką i dłonmi..
Doradzcie mi, co moge zrobic. Kosmetyczka nie wchodzi w gre, coz, studencka
kieszen nie jest zbyt obszerna :)
Mam twarz normalna, jasną bardzo, tylko, ze są na niej czerwone przebarwienia
(to chyba sie tak nazywa) i rozszerzone pory (policzki, ale bez przesady.. po
prostu widze je gdy lusterko blisko do twarzy przysune).
Jaka maseczka? Krem? Peeling? Podkład? Prosze o konkretne firmy i nazwy :)
(nie, nie, nie robie badan marketingowy, ktory krem jest najchetniej
uzywany ;))
Makijaz.. własnie, jaki najlepszy dla jasnej cery? I jaki jest najlepszy
podkład? Czy sa jakies dwa w jednym? Podkład matujacy? Nie znam sie na tym,
jestem totalnym laikiem kosmetycznym ;)
Policzki.. lepiej roz jasny czy brzoskwiniowy bardziej?

Dłonie.. wszystkie z nimi dobrze, jedynie paznokcie mnie martwia, łamia sie i
pojawiają sie białe plamki.. co z nimi zrobic? Potraktować je odżywka i na to
lakier?

Dziękuje za wszelkie rady :)

Pozdrawiam serdecznie, herrea :)
Obserwuj wątek
    • herrea Re: mam 5 dni.. help me :) 28.08.06, 15:03
      anyone?
    • patyska Re: mam 5 dni.. help me :) 28.08.06, 15:12
      wiesz, trudno cos doradzic, jak sie czlowieka nie widzi. gdybym widziala choc jakas fotke moglabym
      poradzic w kwestii makijazu. jesli chodzi o kosmetyki to bardzo dobry jest peeling chanel, cudowna jest
      maseczka kenzoki z bambusem, swietny dla przesuszonej cery jest krem hydraction diora. podklad -
      delikatny, niewidoczny ale robi swoje - chanel teint universel. ale to moje subiektywne wybory (no i nie sa
      to raczej kosmetyki na studencka kieszen), odpowiednie dla mojej cery, a twojej nie widze przeciez, wiec
      moga ci wybitnie nie pasowac ;) a na paznokcie to musisz jesc duzo pestek dyni ;)
      • ladyinblack Re: mam 5 dni.. help me :) 28.08.06, 15:54
        uwierz mi, taniej ci wyjdzie przejść się do kosmetyczki która doradzi ci co i
        jak (w niektórych salonach porady są nawet za darmo) zamiast wydawać masę kasy
        na kosmetyki (tym bardziej skoto jak sama piszesz nie znasz się na nich)

najbezpieczniej dla ciebie byłoby zainwestować w peeling i maseczkę nawilżającą
        (możesz wybrać takie w jednorazowych saszetkach, są tanie no i jak ci nie
        spasują to nie zostanie ci całe opakowanie na półce). opcja bez maseczki - jeśli
        posiadasz dobry, nawilżający krem, najlepiej taki na noc (są bogatsze w
        składniki, przynajmniej powinny) to możesz nałożyć go jak maseczkę - grubszą
        warstwę, a co się nie wchłonie zetrzeć chusteczką po 10 minutach

makijaż: średnio kryjący, nawilżający podkład (proś o próbki w sklepie,
        testowanie koloru na ręce naprawdę rzadko działa) i ew. puder. Może zamiast różu
        jakiś puder brązujący? - ja używam zarówno podkładu jak i pudru IsaDory i jestem
        zachwycona (podkład hydralight, puder sypki) - ale czy dla ciebie będzie ok...
        nie wiem:)

paznokcie - też bym poleciła profesjonalny manicure - to koszt ok 20 zł. Jak już
        bardzo nie chcesz to kup jakąś mocną odżywkę i maluj nią paznokcie codziennie
        (zmywając wcześniej poprzednią warstwę oczywiście) a dopiero dzień przed tym na
        co się tak szykujesz - lakier.
        Jak chcesz je wzmocnić na dłużej to oczywiście też kwestia diety i suplementów
        ale te w 5 dni nie zadziałają.

• tini83 Re: mam 5 dni.. help me :) 28.08.06, 18:53
          oj tez jestem studentka i wiem co to znaczy ;-) paznokcie niech Ci zrobi
          profesjonalistka-to koszt 10-15 zl-hyba ze masz kolezanke z wprawna reka.
          maseczka i peeling w saszetkach-najlepiej jakis wygladzajaco nawilzajace.
          domyslam sie ze to na jakas okazje specjalna ;-) lekki podklad np(lirene citty
          matt) korektor tusz do rzes miss sporty wydluzajacy szminka tez miss sporty
          nablyszczajaca. wystarczy
    • askax6 Re: mam 5 dni.. help me :) 29.08.06, 20:43
      kosmetyki maja to do siebie, ze jesli faktycznie dzialaja to po dluzszym
      stosowaniu. ale nie zaszkodzi sprobowac... parówka, piling z cukru, krem
      nawilżający, maseczka odżywcza. co do paznokci, to białe plamki są oznaką
      niedoboru magnezu. proponuję MG6;)
    • carrie.p Re: mam 5 dni.. help me :) 29.08.06, 22:39
      Chciałam coś dodać odnośnie makijażu. Jeśli masz jasną karnacje i jak się
      domyślam raczej się nie malujesz myślę, że najlepszy będzie zestaw najprostszy,
      czyli dobry podkład, puder, róż, tusz do rzęs i błyszczyk. Mogę Ci polecić
      podkład ColourStay Revlona (ten bez pompki)- dobrze kryje, na przebarwienia
      możesz dodatkowo wklepać punktowo , jest też bardzo trwały. Nakładanie go
      proponuję poćwiczyć wcześniej, gdyż należy go rozprowadzać dość szybko i
      niezbyt dużą ilość, lepiej potem dołożyć niż mieć maskę na twarzy. Jeśli chodzi
      o kolor to są dwa jasne: 01 jest bardziej chłodny, różowawy i 02 cieplejszy,
      bardziej beżowy. Puder będzie potrzebny, jeśli Twoja cera się błyszczy- sypki,
      matujący, transparentny z Vipery jest dobry i niedrogi. Do jasnej cery pasuje
      rózowy róż- bardzo dobry jest Bourjois, 33 Lilac D'or ma złote drobinki i jest
      bardzo trwały, będzie Ci długo służył. Możesz nim musnąć też powieki.Tusz
      czarny pogrubiający np. Max Factor Masterpiece, błyszczyk w jakimś kolorze
      świeżym, owocowym, malinowym, np.Inglot Yoghurt Malina, trochę skleja usta ale
      jest tani efektowny i trwały. Taki makijaż nadaje twarzy świeżości.Przećwicz go
      sobie kilka razy przed godziną "0". Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka