kobietka777 01.09.06, 18:54 po czym mam poznac czy dany kosmetyk z aukcji jest oryginalny ? sprzedawca w aukcji pisze ze oryginalny, cana niska (w porównaniu ze skelpową), a komentarze ma pozytywne ? skad wiecie ktory jest oryginalny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonieja77 Re: kosmetyki na allegro 01.09.06, 19:10 ja tam kupuje na truskawie i mam zawsze pewnośc,że dostane oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
evil_woman666 Re: kosmetyki na allegro 01.09.06, 21:25 Ja nie wiem po czym poznaje :PP Po prostu kupuje :P Ale jeszczy nigdy sie nie nacielam :) Zawsze sprawdzam komentarze i jak nie ma negatywa to kupuje no chyba ze ktos ma malo komentarzy to wtedy nie. Zazwyczaj kupuje u takich osob ktore maja kolo lub wiecej niz 1000 komentarzy wtedy jestem pewna :) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 16:13 Tego to się nigdy nie jest pewnym , niestyty prawie 50% kosmetyków , które tam sa to podruby , ale tez nie kazdy to zauwazy. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 16:23 fr-edza wyjatkowo sie z tobą zgadzam;)to zart,ale o tych podrobach to prawda.zwracajcie uwage bo często pisze w ORYGINALNYM OPAKOWANIU a nie oryginalny krem czy woda.... Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 16:24 oczywiście chodziło o PODRÓBY bo wyszło podroby:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 23:45 kobietka777 napisała: > a co to jest truskawa ? www.strawberrynet.com/main.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 21:16 Kwestia doswiadczenia i wiedzy o wygladzie, oznaczeniach oryginalow. Niektore podroby na Allegro nawet ciezko tak nazwac, gdyz juz opakowania odbiegaja mocno od oryginalnych. Poza tym podrobki maja nieistniejace numery, nazwy (a czesto ich brak-sa tylko opisy,ze cos jest w kolorze ciemny roz itd. zamiast wlasciwych oznaczen). "Lewy" sprzedawca albo nie odpowiada na maile z konkretnymi pytaniami (np. o fotki naklejek, dokladniejsze zdjecia) albo odpowiada pokretnie. Dla przykladu omal nie kupilam kiedys podrobki blyszczyka Estee Lauder-nie byl przesadnie tani, na zdjeciu wygladal OK, ale w opisie brakowalo nazwy i numeru. Poprosilam sprzedawce o spisanie tej informacji z pudelka i dostalam informacje,ze nie wie, gdzie ma tego szukac ;))) Te informacje sa i na samym kosmetyku i na pudelku, wiec juz sprawa byla jasna. Ostatecznie nigdy sie nie nacielam, ale nie ukrywam,ze troche sie na temacie znam i kupuje u stalych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka777 Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 21:46 no to jak myślicie ... aukcja.onet.pl/show_item.php?item=123812815 to jest podróba ? Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 21:54 jak dla mnie wygląda na oryginał ale jakiś taki zważony...ale może mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: kosmetyki na allegro 02.09.06, 23:44 Raczej oryginal (mniejsze opakowanie GWP), ale sądząc po konsystencji przeterminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
monami_1979 Re: kosmetyki na allegro 03.09.06, 10:45 a mogłabyś polecić jakiś sprawdzonych sprzedawców? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: kosmetyki na allegro 03.09.06, 11:35 też mi się wydaje, że mocno przeterminowany, ale raczej nie podróba. zresztą chyba najbezpieczniej kupować takie GWP, bo ich się raczej nie podrabia. jest trochę sprzedawców z takimi kosmetykami, przymierzam się tu, przyzwoicie to wygląda www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1645637&&listing_sel=2&listing_interval=7&buy= Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: kosmetyki na allegro 03.09.06, 12:02 bzzzk napisała: > też mi się wydaje, że mocno przeterminowany, ale raczej nie podróba. zresztą > chyba najbezpieczniej kupować takie GWP, bo ich się raczej nie podrabia. jest > trochę sprzedawców z takimi kosmetykami, przymierzam się tu, przyzwoicie to > wygląda > > <a href="www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1645637&&listing_sel=2&listing_interval=7&buy=" target="_blank">www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1645637&&listing_sel=2&listing_interval=7&buy=</a> Kupowalam u tej Pani-oryginaly, odpowiadala tez na dodatkowe pytania np.o kolor itp. pierdoly. Wszystko bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś