Dodaj do ulubionych

LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN

IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 12:29
Apel do wszystkich forumowiczek, wiem że juz iwle razy był poruszany temat
podkładów - tych tańszych i tych droższych, wiadomo tez że każdemu co innego
pasuje ze względu na rodzaj skóry i cenę.
Ja mam mieszaną tak jak pewnie wiele z was, szukam juz bardzo długo
odpowiedniego podkładu, który byłby najlepszy dla mnie. Więc żeby nie wydawac
fartuny, najczęściej próbuje zdobywać próbki - co nie jest takie proste. Na
szczęście w Seforze dają w małych czarnych słoiczkach- mozna dzięki temu
wypróbować w domu zaczynając makijaż a nie w sklepie, kiedy jesteśmy
umalowane od rana.
Ostatnio więc ponownie wybrałam się do tejże Sefory i poprosiłam o próbke
podkładu Lancome - MAQIMAT - polecany przez forumowiczki podobnie jak TEINT
IDOL. Ale pani w perfumerii doradziła że ten pierwswzy bedzie lepszy, bo nie
wysusza skóry - a świetnie matuje. I tu moje wielkie rozczarowanie.
Po pierwsze okropnie się rozprowadza, roluje się na twarzy, a efekt jest
taki, że po prostu widac na twarzy maskę, brr okropnośc. Miałam też kiedyś
okazję spróbować podkładów YSL- TEINT SINGULAR - też nie najlepsze wrazenie,
i mam też w domu YSL - ENERGIE TEINT - ale niestety zdecydowanie za ciemny
kolor, a w sklepie nie maja jaśniejszych próbek, za to konsysytencja jest
super, po nałożeniu tworzy sie już pod palcami taka satynowa woalka, swietne
uczucie. Czy któras z Was uzywała go?
A może stwórzmy liste dobrych i złych podkładów - tańszych i droższych -
niech każda znajdzie cos dla siebie, wiem że mozna zajżec na www.wizaż.pl ale
to nie to samo.
Dziewczyny spróbujemy?
Obserwuj wątek
    • ewakam Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 04.03.03, 13:14
      Proponuję SUPERFIT Clinique - po różnych nieudanych próbach trafiłam na ten
      podkład i jestem bardzo zadowolona (cera mieszana, czoło tłuste, policzki
      wysuszone).
      • Gość: vts Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.chello.pl 04.03.03, 16:20
        Moim faworytem jak narazie jest Double Wear E.L (dobrze kryje, matuje, nie
        ściera się, niestety nie ma typowo jasnych kolorów)z tańszych Revlon Colorstay.
        (Niestety Superfit Cliniqua u mnie się nie sprawdził, dlatego też,trzeba
        testować niestety na sobie)
        • Gość: julita73 Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 16:59
          Moje zdanie na ten temat jest takie- co jest dobre dla pani x, moze być
          beznadziejne dla pani y.Wiele bylo na forum pochlebstw i zachwytów na
          Colorstay'em Revlona, dziewczyny bardzo go chwalily.Ja po przetedtowaniu go na
          próbkach, stwierdziłam ze nie nadaje sie on dla mnie.Robi mi maskę na trarzy,
          jest sztuczny efekt po nałożeniu go ;-(
          Nie stać mnie na podkłady które kosztują 150 zł, więc nie wypowiem się na temat
          tych z " gornej półki " bo ich nie używam.Od ponad roku maluje sie podkładem
          Maxa Factora LP, i jest on jak dla mnie super!I ma świetne, naturalne
          odcienie., co jest bardzo wazne jak dla mnie ( uzywam 05 czyli Soft Beż )
          Testowałam bardzo dużo podkładów, miałam próbki też podkładów ze " średniej
          półki " które u nas w Polsce są niedostepne, ale żaden nie dorównuje LP MF.
          • Gość: katrina Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.03.03, 17:24
            A może mały straganik? Jaki jest odcień tego Energie, może chcesz go sprzedać?
            To samo Aga z Superfitem?
            • staua Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 04.03.03, 17:56
              Rzeczywiscie, dobry pomysl zeby wiemienic sie opiniami, ale jesli komus nie
              pasuje dany podklad, to nie znaczy, ze bedzie generalnie zly...
              Mam sucha, bardzo jasna skore. Nie mam problemu z blyszczeniem, wiec podklad
              dobieram tak, zeby przede wszystkim nie wysuszal (odpadaja wiec kompakty,
              uzywalam Body Shop- starej linii, Max Factor i Bourjois - ten ostatni byl
              najlepszy, ale tez wysuszal, wiec na razie zniechecilam sie do kompaktow,
              chociaz kusi mnie Liquid Compact Shiseido), nie zalezy mi tez na zbytnim kryciu
              (choc mam na brodzie blizne po zszywanej ranie oraz duuuzo piegow- ale te
              akurat lubie), a raczej na wyrownaniu kolorytu, nadaniu zdrowego tonu skorze.
              Moje ulubione to Le Nu Vous Va Si Bien - Bourjois (bardzo krytykowany przez
              wiele dziewczyn), naturalny, plynny, swietnie sie naklada, udalo mi sie dobrac
              idealny odcien. Drugi to Divinora Guerlain, ten swietny odcien (najjasniejszy),
              troche bardziej kryjacy niz Bourjois, swietna buteleczka z pompka, ladnie
              pachnie, nie sciera sie w ciagu dnia.
              Zaden z tych podkladow nie tworzy maski.
              Przy probowaniu w sklepie, ze wzgledu na brak odpowiedniego dla mnie odcienia,
              odrzucilam juz Chanel, Lancome, L'Oreal i Maxa Factora. Mam zamiar sprawdzic
              Shiseido i HR. Chociaz z obecnego zestawu jestem zadowolona.
    • Gość: NATALIA Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: 212.182.102.* 04.03.03, 19:06
      Wątek uważam za super.Ja sama równiez od dłuższego czasu metodą prób i błędów
      szukam dobrego podkładu.Ograniczam sie do średniej półki.Mam cerę tłustą w
      strefie T,czyli typową cera mieszaną. Całą zimę używałam Max Factora LP i byłam
      zachwycona.Kupuję kolor Natural Bronze (109)bo dobrze się czuję w odcieniach
      ciepłych i beżowych.Max Factor ładnie kryje wszelkie niedoskonałości, ładnie
      się rozprowadza i nie tworzy maski. Z matowieniem jest różnie, moja twarz
      świeciła sie już po 3 godzinach ale jeszcze nie udało mi się wymyśleć nic co by
      ją matowiło na dłużej, więc uznałam to za normę.W przyszłym roku tez kupię bo
      jestem z niego naprawdę zadowolona. Teraz kiedy zrobiło się cieplej i nie ma
      już takich mrozów używam L'oreal AIR WEAR, jest dużo delikatniejszy tzn mniej
      kryjący i mniej trwały.Moim zdaniem mały jest też wybór kolorów oferowany w
      Polsce bo paleta jest dość bogata, niestety w Polsce w sprzedaży są tylko 4
      odcienie. Nie polecam natomiast Loreal Ideal Balance, żadna rewwlacja, bardzo
      słabo krył,nie matowił, szkoda 60 złotych.
      To tyle, mam taką propozycję, może podawałybyśmy ceny kosmetyków o których
      piszemy,tak dla orientacji. Zaczynam od siebie: Max Factor ok 56, AIR WEAR 60zł.
      Pozdrawiam
    • Gość: Trishna Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 19:34
      No prosze a dla mnie najlepszy jest właśnie Maquimat, efekt maski?? :) nikt
      nie ma pojęcia że na twarzy mam podkład . Superfit Cliniqua jest za to
      beznadziejny, podobnie jak wszystkie Max Factory.
    • Gość: ewe Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 21:08
      Cieszę się że podjęłyście watek, Katrina chciała zrobić "mały straganik", nie
      wiem, co sądzicie. Ja mam tylko próbkę YSL - energie teint, dostałam w sklepie
      przy okazji inych zakupów więc mogę oddać.
      A jeśli chodzi o Max Factor LP, mam go własnie w domu i uzywam, ale nie jetsem
      do końca zadowolona stąd moje poszukiwania, dla mnie jest za mało trwały,
      świecę się po kilku godzinach. Ale myslę że może to jeszcze kwestia pudru i
      kremu pod podkład. Czasami oglądam w perfumeriach różne puderki w kamieniu i
      sypkie, cos pewnie niedługo nabędę ale jeszcze nie wiem. Teraz mam Max Factor
      także w kamieniu, jest taki sobie.
    • Gość: Pola Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.chello.pl 04.03.03, 21:34
      Mam bardzo dobre doswiadczenia z podkladami Estee Lauder (najlepsze z Double
      Wear), ostatnie dwa lata uzywam Clinique (superbalanced / superfit) mam cere
      mieszana ze sklonnosciami do przesuszenia - sprawdzaja sie doskonale, sa
      lekkie, nie wysuszaja, dobrze kryja, swietnie sie rozporowadzaja. Nie moge tego
      niestety powiedziec o Teint Idole Lancoma - dla mnie okazal sie do niczego.
    • Gość: mz Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:38
      Na wizazu znajdziesz takie top5 podkladow:

22 oceny Guerlain, Divinora, Silky-Smooth Foundation Fluid, Semi-Matt SPF12
      35 ocen Revlon, Colorstay (podkład)
      21 ocen Chanel, Double Perfection Fluide
      19 ocen La Roche-Posay, Unifiance (podkład korygujący)
      30 ocen L'Oreal, Air Wear (podkład)

• kotmanka Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 04.03.03, 22:33
        chanel universal no claire - super sie rozprowadza, naturalny satynowy efekt,
        jakby lekko napina skore, witaminy, spf 15 bodajze. zuzywam chyba juz trzeci.
        dla mnie super. mozna go nakladac minimalnie - zaledwie pare "punkcikow" - albo
        wiecej np na wieczor, za kazdym razem da b ladny efekt
    • coralin Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 04.03.03, 22:59
      Ja wybieram podkłady nowoczesne,które ładnie odbijają światło(wspomniany
      Maquimat Lancome'a i większosć podkładów Clinique tego nie potrafi i twarz
      wygląda płasko)
      Polecam z kryjących:
      *Colorstay Revlona w słoiczku(niestety też ma tę cechę co powyżej,ale wygląda
      dość lekko na twarzy)-używałam ze 3 lata temu
      *Vichy dla skóry suchej(choć mam mieszaną , kilkanaście próbek zużyłam zimą w
      ubiegłym roku i byłam zachwycona i zdziwiona)
      *Air Wear L'Oreal

z lżejszych
      *mój faworyt od półtora roku Chanel Double Perfection
      *Rimmel Natural Sensations(bardzo lekki )
      *Photogenic do sztucznego światła

Beznadziejne były Ideal Balance L'Oreal, wszystkie Maybelline,Superfit
      Średnie i jednak niewarte swojej ceny:Spectacular HR,Equalizer EL,Liquid
      Compact Shiseido,Givenchy(na szczęście gruntownie przetestowałam).
      Miałam też Matis i Bourjois ,ale przed zmianą "receptury".
      • Gość: julita73 Re: do Coralin... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 09:19
        Jaki jest ten podkład Rimmel o ktorym wspomniałaś ( zresztą nie pierwszy raz )
        Ciekawi mnie, czy to tem który jest taki jakby pudrowy?Mam na myśli to , ze po
        jego nałożeniu wygląda tak jakby twarz była z podkładem i dodatkowo z pudrem?
        • coralin Re: do Coralin... 05.03.03, 19:19
          Gość portalu: julita73 napisał(a):

> Jaki jest ten podkład Rimmel o ktorym wspomniałaś ( zresztą nie pierwszy
          raz )
          > Ciekawi mnie, czy to tem który jest taki jakby pudrowy?Mam na myśli to , ze
          po
          > jego nałożeniu wygląda tak jakby twarz była z podkładem i dodatkowo z pudrem?

Twój opis odpowiada właściwościom tego podkładu.Na twarzy zostaje silikonowa
          warstewka,ale jest ona zupełnie niewidoczna.Nałożenie pudru sypkiego zepsułoby
          efekt rozświetlajacy i uszlachetniający jaki daje ten lekki podkład. Ja miałam
          próbkę z jakiejś gazety i byłam tak mile zaskoczona,że skusiłam sie na
          zakup.To świetny podkład na schyłek lata.Nadaje sie do skór raczej
          bezproblemowych, bo kryje niewiele.
          • Gość: julita73 Re: do Coralin... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 19:44
            Ja ten podkład testowałam w niemieckiej drogerii ( wielki plus że maja tam
            testery do wszelkiej kolorówki i podkładów, mozna testowac ile sie chce;-) i
            wydał mi sie własnie taki jakby aksamitny, pudrowy.Ale ja testowalam go
            nanoszac odrobine na nadgarstek, a to jak wiadomo nie to samo co nalozenie na
            twarz.Odcienie ma b naturalne.W Niemczech kosztuje on ok 8 euro, moze warto go
            wypróbować dla odmiany...
    • Gość: monia76 Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.u.mcnet.pl 05.03.03, 09:37
      z tanszych podkladow moim hitem jest podklad relaksujacy avonu (z pompka)
      kolor: warm beige (i tylko ten). niestety nadaje sie tylko do cer suchych i
      normalnych, poniewaz w ogole nie matuje. jak narazie to jeden z najlepszych
      jakie mialam. niezly jest tez lumineuse vichy. jesli ktos lubi delikatne, malo
      kryjace podklady - ten bedzie idealny. nienawidze z calego serca za to
      colorstaya, wiec jesli ktos reflektuje chetnie wymienie niemal cala butelke na
      cos innego (kolor nr 5).
    • miriam_73 Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 05.03.03, 10:11
      Bardzo polecam daw podkłady - Shiseindo Hydra Liquid w kompkacie oraz w
      formie "buteleczkowej" Helenę Rubinstein Spectacular (typ non-transfer). Oba
      świetnie matują, doskonale się rozprowadzają,trzymają się długo.
      • Gość: śniegotka Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 05.03.03, 10:35
        Po przetestowaniu prawie wszystkich marek górnopółkowych jestem ogólnie
        rozczarowana. Nie szukam podkładów matująych na płask, pudrowych, tapetowych. A
        większość, niestety, albo pzostawia efekt maski, albo wogóle nie kryje i nie
        upiększa. Totalna załamka. Gdybym chociaż miała możliwość wypróbować np.
        Armaniego, czy Prescriptives (czy jakoś tak).
        Z tych dostępnyh w Sephorze kobietom mającym lekko przetłuszczającą się skórę i
        rozszerzone pory, a szukającym naturalnego, upiękzającego i nie płaskiego efektu
        polecam:

Guerlain Divinora Ultra Fluid Foundation Oli Free SPF 15
        Lancome Photogenic (wersja dla skóry normalnej w buteleczce), wersja Ultra Fluid
        dla cery suchej jest moim zdaniem za ciężka

Przez dwa lata używałam Divinory Semi-Matt SPF 12 i byłam dość zadowolona ale
        było ją jednak widać na twarzy a tego w podkładach nie lubi
    • Gość: figa Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.chello.pl 05.03.03, 11:26
      Jestem lekko po 30-ce, mam cere mieszaną, z tendencją do wyprysków, problemem
      jest też szary , zmęczony koloryt- mimo,że nie palę.Po przetestowaniu chyba
      wszystkich dostepnych na rynku podkładów doszłam do wniosku, że moim ideałem
      jest Superfit Clinique. Wytrzymuje cały dzien w pracy i wieczorny aerobik.Jest
      półpłynny, ładnie sie rozprowadza i kryje nie tworząc maski. Matowi- nie musze
      po nim uzywac sypkiego pudru, a poprawek dokonuję bibułkami. Jest w wygodnym
      opakowaniu, wprawdzie bez pomki, ale nie ma kłopotu z nabieraniem własciwej
      ilości.Kosztuje ok. 110 zł.
      Superbalanced C.też jest dobry, ale raczej do typowo tłustych cer.
      ZAchecona opiniami na forum nabyłam kiedyc DP Channel i byłam mocno
      rozczarowana- wałkował sie i błyskawicznie zasychał na twarzy. W mojej opinii
      nie był wart swojej ceny.
    • Gość: ewe Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 11:59
      Ja chciałabym podjąc jeszcze temat pudrów sypkich i w kamieniu, miałyście
      jakieś doświadczenia z :
      1. E.LAUDER - LUCIDY - sypki
      2.CLINIQUE - Gentle light Powder

A może cos lepszego polecicie? I może z tych tańszych...
      • mar_ciocha Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 05.03.03, 13:24
        Pudru sypkiego Lucidity uzywam od chyba dwóch lat, wciąż tego samego
        opakowania, konca nie widac, ale fakt, ze nie nakladam jakiej duzej ilosci,i
        nie codziennie. Jest bardzo fajny, transparentny, daje tylko efekt zmatowienia,
        zadnego koloru, nie zatyka porów ani nic z tych rzeczy,ma wytrzymale
        opakowanie, ladnie pachnie. Wczesniej uzywalam pudru sypkiego Bourjois, nie
        wiem, czy jest jeszcze w ofercie, bo kupowalam go ostatnio pewnie z 4,5 lat
        temu,tez byl bardzo wydajny.W temacie - polecam podkład Teint Diorlight Diora,
        dobrze sie rozprowadza, ładnie wtapia w skórę, nie tworzy nienaturalnej tapety,
        lekko (tzn. niecalkowicie) kryje przebarwienia itp, dzięki czemu efekt jest
        bardzo naturalny,matowi na kilka godzin (odkad uzywam Effaclaru matowi na cały
        dzień), wtapia sie w skore, nie odcina sie na twarzy, SPF10,ceny w Polsce nie
        znam. Mam cere normalna/mieszana, 26 lat
        Pozdrawiam:)
    • Gość: mandra Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.rmf.pl 05.03.03, 13:14

cere mam tlustawa, prawie 30-letnia.

ja bede pisac wedlug punktacji do 10 punktow.

wiec 10/10:
      - teint idole lancome'a - jesli ktos lubi dosc kryjace
      podklady (cena - ok 130?).
      - wlasnie odkryty transmat sisley'a. troche trudno sie
      rozprowadza (szybko 'zasycha' na twarzy, ma konsystencje
      niezbyt gestego kremu) ale odrobina wprawy i efekty sa
      rewelacyjne! (cena nie: ponad 200...)

8/10:
      - photogenic lancome - lekki, mily, slabo kryjacy, ale
      tez szybko zaczynal sie swiecic.

te 3 maja ceche, ktora jest dla mnie bardzo wazna - nie
      zbieraja sie w zalamaniach skory

7/10:
      - vichy - aera teint - lekki, ale po calym dniu juz tak
      ladnie nie wyglada. (ok 70pln?)
      - kiedys dawno temu max factor mial doskonaly podklad w
      kompakcie. ale juz go nie ma :( zwiedziona tym faktem
      kupilam podklad factora smooth costam i daje mu niestety,
      tylko

5/10:
      - plus za latwe rozprowadzanie i naturalny efekt, ale
      minusy za zbieranie sie w zalamaniach i znikniecie
      naturalnego efektu po calym dniu. (50-60pln?)
      - calkiem sympatyczny byl podklad privi, nie pamietam
      nazwy, nie znam ceny (mialam probke)

totalnym nieporozumieniem natomiast jest dla mnie stay
      matte rimmela i ideal balance l'oreala.

mandra
      • Gość: vts Re DO MANDRY:) IP: *.chello.pl 05.03.03, 14:02
        Droga Mandro czy mogłabyś napisać coś więcej na temat podkładu Sisley`a (jak
        brzmi cała nazwa) np. jak długo się trzyma, czy jest kryjący i czy kupowałaś go
        u nas (sorki ale nie widziałam kolorówki Sisleya). Wielkie dzięki. Pozdrawiam
    • Gość: Eilen Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: router:* / 10.2.17.* 05.03.03, 13:21
      Podklady Lancome zupelnie mi nie pasuja. Poza tym wiekszosci podkladow z gornej
      polki cenowej nie mozna nigdzie wyprobowac, a jesli juz sa probki to zazwyczaj
      w bardzo ciemnych odcieniach. Jakos nie mam odwagi kupic Clinique'a, Diora czy
      Estee Lauder, tylko po to, zeby po 3 dniach wyrzucic je do kosza... Mam bardzo
      jasna, wrazliwa i sklonna do przesuszania cere i jak do tej pory najlepiej
      sluzyl mi Translucide L'Oreala (odcien nr 15, latem mieszany z nr 16). Niezly
      jest tez Ideal Balance (mocno tu krytykowany :)), ale troszke za bardzo wysusza
      moja skore.
      • ptasia Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 05.03.03, 13:59
        cera normalna - suchawa (po paru h lekko świeci się
        czoło, nos, ale raczej nie przetłuszcza):
        * teint miroir satine givenchy (160 zł) - niestety super
        (cena...) i niestety mało wydajny. pompka, śliczny,
        naturalny kolor, idealnie stapia się ze skórą, daje
        faktycznie satynowy efekt.
        * parę lat temu miałam najjaśniejszy odcień Superfit i
        też mi pasował, matowił, ale nie wysuszał, trwały.
        * kiedyś - przed Superfit - miałam LF Factora, chyba
        lubiłam się mocniej malować, i ten podkład mi pasował.
        efektu maski nie było, bo stosowałam jeszcze na to puder
        (!), a koleżanka ze studiów po pół roku siedzenia ze mną
        w jednej ławce przyn. 3 razy w tygodniu spytała się: "czy
        ty jesteś czymś pomalowana?" i szalenie się zdziwiła, że
        tak, codziennie się maluję, tym podkładem, którego ona
        też używa :). teraz jednak wolę mniej kryjące podkłady,
        no i LF trochę brudził.
        nieporozumienie:
        * Hydrasense Rimmel. Na początku nie było źle, ale potem
        tak... chyba po raz pierwszy zajarzyłam, co to znaczy
        warzący się podkład.
        Jeszcze miałam Luminelle YR (b. lekkie, coś jak krem
        tonujący - na lato why not) i kiedyś, baaardzo dawno
        temu, ze 2 podkłady Astor (których już nie ma btw, i
        pamiętam tylko, że jeden był beznadziejny, a drugi w
        porządku - zwłaszcza kolor mi pasował).
        *
        • penelope_75 Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN 05.03.03, 14:15
          1. Helena Rubinstein: Spectacular
          2. Max Factor
          Pomyłka: Helena Rubinstein: Illumination /ciemnieje w ciagu dnia, zbiera sie w
          załamaniu oka i ściera się pozostawiając na twarzy tylko plamy/
          • Gość: lulea Re: LISTA DOBRYCH PODKŁADÓW - AGAIN IP: *.pl / 192.168.1.* 05.03.03, 18:43
            z Clinique jest od jesieni nowy podkład Dewy cos tam, mocno nawilżający,
            miałam 2 duzee próbki koloru 07 i był rewelacjny. Pzrede wszystkim wtapia sie
            w skóre i dobrze kryje nie tworząc maski.
            • Gość: julita73 Re: jeśli juz jestesmy przy podkładach... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 19:52
              ...to powiedzcie, jakie jest Wasze zdanie na temat stosowania podkładów? Bo
              istnieje jeszcze poglad, że podkłady niszcza cere , zapychają pory,powodują
              szybsze powstawanie zmarszczek i inne okropieństwa ;-0) Ja uwazam, ze takie
              brednie nalezy włożyć między bajki.Mam 30 lat, podkłady zaczęłam uzywac jak
              mialam 20 lat i nie zauwazyłam żeby spowodowały jakiekolwiek spustoszenie w
              wygladzie mojej cery.Pamietam , jak mnie straszono co mi sie nie stanie z cera
              jak będe sie "fluidować ", że zniszcze sobie cerę ...Nowoczesne podkłady sa
              całkiem inne od tych które produkowano kiedyś, te starej generacjii
              rzeczywiście wykonane były ze składników szkodliwych dla cery.Co Wy o tym
              myslicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka