Dodaj do ulubionych

Za młodo!!

11.11.06, 15:00
Problem mam nietypowy - otóż mam 25 lat a wyglądam na 18. I tu się zaczyna
historia - ide do lekarza- najpierw mi mowi na "ty", patrzy w karte i
przechodzi na "Pani". Na ulicy mnie podrywają małolaty z gimnazjów i liceów.
Ostatnio poszłam do perfumerii i wybierałam blyszczyk Diora - zadna
ekspedientka do mnie nie podeszła- bo wiadomo- nastolatkę raczej na niego nie
stać. Mam własna firmę i nie musze nosić garniturów. Nie będę specjalnie
wbijać się w niewygodne garsonki i kłaść poł kilo tapety na twarz,ale cała
sytuacja powoli mnie frustruje. Może macie jakieś rady co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • lutea Re: Za młodo!! 11.11.06, 15:05
      a też tak mam :)
    • fr-edza Re: Za młodo!! 11.11.06, 15:05
      Cieszyć się z tego...:)Wiem , masz problem , więc to co piszę brzmi banalnie ,
      ale za pare lat to będzie prawdziwy atut.
      Ale nie radze ubierac sie na sportowo , bo to zawsze wymładza , ale sexownie ,
      jak najbardziej , skoro nie lubisz elegancko.
      Moze jakieś powazniejsze upiecie włósow...czerna kredka do oczu , to tez "postarza".
      • inecita Re: Za młodo!! 15.11.06, 12:15
        halo halo wcale niestewty nie jest powiedziane że jak w wieku 25 lat wygladAMY
        NA 15 TO W WIEKU 45 BĘDZIEMY WYGLĄDAC NA 30, (przepraszam za caps lock),
        niesety wieczne dziewczynki tez czasem mogą się brzydko postarzec, czego bardzo
        się boję
    • nareene Re: Za młodo!! 11.11.06, 15:50
      Ja mam 29 i jeszcze potrafią mnie o dowód w sklepie poprosić ;) No ale dla mnie
      to raczej powód do radości. Rok temu byłam na pokazie makijażu diora. Babeczka
      zrobiła mi delikatny makijażyk dla nastolatki i cały czas mówiła "ty". Troszkę
      się zdenerwowałam bo innym paniom wizażystki doradzały, dobierały kolory i
      skakały nad nimi, a mnie potraktowały na zasadzie "idź już dziecko do domu". Gdy
      spytałam o odpowiedni podkład zaczęło się "do mlodej skóry to..." wtedy
      wyjaśniłam, że aż takiej mlodej skóry to nie mam ;) Wtedy dopiero zaczęły
      traktować mnie jako pełnoprawna klientkę hihi. Także znam ten ból, ale z tego
      tylko cieszyć się trzeba :)
      • marzeka1 Re: Za młodo!! 11.11.06, 16:14
        Jeżeli Cię t martwi, to pomyśl,że to tylko przejściowe...Czas płynie dla wszystkich, tylko dla niektórych jest łaskawszy przez jakiś czas.
    • aksolotl_meksykanski Re: Za młodo!! 11.11.06, 16:39
      Chyba bym się z Tobą zamieniła ;) A mam 20 lat. I ostatnio w drogerii dostałam
      próbkę kremu od 25 r.ż. Pani nie omieszkała wytłumaczyc mi dokładnie, jak go
      stosowac... Ech...
      • irenka82 Re: Za młodo!! 11.11.06, 18:06
        hihihi ja tez wygladam mlodo:D mam 24 lata i ostatnio uslyszalam komplement
        "fajna gimnazjalistka":DD cieszyc sie,za 20 lat porownamy sie z rowiesniczkami i
        napewno wypadniemy lepiej:D
        • lutea Re: Za młodo!! 11.11.06, 19:49
          ja tam nie mam nic porzeciwko. Lepiej wyglądac młodziej niż za staro :)
        • echtom Re: Za młodo!! 12.11.06, 01:03
          To się sprawdza. Ja mam 42 lata, dają mi najwyżej 35, a niedoświadczeni koledzy
          moich nastoletnich córek biorą mnie czasem za ich starszą siostrę. Gdy dziesięć
          lat temu wspominałam nowo poznanym ludziom o trójce swoich dzieci, wszyscy byli
          zdumieni, że w ogóle mam jakieś dzieci. Gdy miałam 27 lat, byłam w drugiej
          ciąży i poszłam na zabawę sylwestrową, przetańczyłam pół imprezy z licealistą,
          który myślał, że jestem koleżanką jego siostry z I roku studiów. Tylko
          nastolatki chcą wyglądać na starsze, niż są - nie wiem, jak można się tym
          martwić po dwudziestce.
    • arieska Re: Za młodo!! 11.11.06, 20:02
      Co robic? Cieszyc sie :) Mam tak samo w wieku 29 lat i ochoczo pokazuje dowod
      przy zakupie alkoholu (naprawde czasem sie tak zdarza). Ostatnio pani dermatolog
      zapytana o polecenie jakiegos juz bardziej tresciwego kremu pod oczy spojrzala
      na mnie jak na kosmite, dopiero potem spojrzala w karte :) Mile to jest.
    • aniutkam Re: Za młodo!! 11.11.06, 22:10
      Mam podobnie. Skończyłam studia, a niektórzy myślą, że dopiero gimnazjum.
      Myślę, że dzięki temu będziemy ciągle wyglądać młodo "na starość". Jeśli jednak
      chcesz coś na to zaradzić, to mogą pomóc okulary. Dobry optyk pomoże Ci dobrać
      odpowiednie oprawki i, jeśli nie masz wady wzroku, możesz nosic "zerówki".
      Pozdrawiam.
      • venus22 Re: Za młodo!! 11.11.06, 22:43
        Mozna przeciez kupic wygodne garsonki :)

Wiadomo ze ludzie ktorzy nas nie znaja moga oceniac nas raczej tylko po
        wygladzie a wiec nie da sie iaczej tylko trzeba ubrac sie odpowiednio, zrobic
        odpowiednia fryzure i makeup.

np- jesli nosisz kitke to zrezygnuj na korzysc upiecia ala Audrey Hepburn.

tutaj jest fajna stronka ale po ang
        ale sa zdjecia 'przed i po' co moga ci dac jakies pomysly

klikjaj na NEXT nad zdjeciem, po prawej stronie

tlc.discovery.com/fansites/whatnottowear/bestof/mostshocking/mostshocking.html

Venus
        • ewa741 Re: Za młodo!! 11.11.06, 23:17
          Jak zwykle fachowa odpowiedź. W pełni godna liznietej na kursie psychologii.
          Venus, idz się czegoś pouczyć i przestan osmieszać na forum.
          • venus22 Re: Za młodo!! 11.11.06, 23:24
            Chetnie poczytam TWOICH propozycji, Ewa741 - "no, slucham" :)
            smialo smialo...co proponujesz?? oprocz zmiany ubioru, uczesania, makijazu? :)

Venus
            • venus22 Re: Za młodo!! 11.11.06, 23:33
              *o twoich propozycjach*

V.
              • ewa741 Re: Za młodo!! 12.11.06, 02:47
                11 minut potrzebowałas na znalezienie własciwej formy? Cóz za wspaniała
                znajomość polszczyzny. Moze oprócz kursu psychologii idź jeszcze na kurs j.
                polskiego, dowiesz, jak się pisze "można by";p
                • venus22 Re: Za młodo!! 12.11.06, 03:17
                  hmmmm....

Widze jestem dla ciebie kims bardzo waznym.... sledzisz uwaznie i na biezaco
                  kazde moje poczynania, slowa, bledy i to jeszcze z zegarkiem w reku :)
                  czatujesz, liczysz minuty :)

jak tylko cos- SKOK!!! GDAK!! HALAS O NIC!! GDAK GDAK!!
                  nie uszlo twojej uwagi nic a nic na moj temat, jak widze- wiesz o mnie wszystko
                  co tylko mozna znalezc na forum ... ciekawe, ciekawe... MOZNA BY pomyslec ze
                  co najmniej czegos ci brakuje... wlasnego zycia, i ziolek na nadmierna
                  zolc.. :)

jeszcze tylko zwroce uwage ze jak dotad, nie tylko NIE wypowiedzialas sie ani
                  razu na temat, ale znowu kolejny watek wykolejasz swoim niepotrzebnym
                  podnieconym gdakaniem.
                  proponuje wiec abys w koncu odpowiedziala na poprzednie pytanie:

CO SUGERUJESZ aby wygladac powazniej ???

bedzie i na temat, i z pozytkiem dla autorki watku..

Venus

ps. wieczorowy kurs psychologii moze zrobic kazdy kto ma choc troche ambicji,
                  nie masz mi wiec czego tak zadroscic. sprobuj, moze tobie tez sie uda..przy
                  okazji dowiesz sie troche o sobie samej czegos ciekawego,
                  no i bedziesz tez miala nowe zajecie oprocz w kolko poprawiania granatyki i
                  ortografii.
                  • ewa741 Re: Za młodo!! 12.11.06, 08:29
                    > Widze jestem dla ciebie kims bardzo waznym.... sledzisz uwaznie i na biezaco
                    > kazde moje poczynania, slowa, bledy i to jeszcze z zegarkiem w reku :)
                    > czatujesz, liczysz minuty :)
                    > MOZNA BY pomyslec ze
                    > co najmniej czegos ci brakuje... wlasnego zycia, i ziolek na nadmierna
                    > zolc.. :)

Mogę powiedzieć tylko jedno: wiedza i umiejętności wyniesione z kursu
                    wieczorowego równe ambicjom...

poprawiania granatyki i
                    > ortografii.
                    Granatyka? Jakaś nowa dziedzina wiedzy?
                    • venus22 Re: Za młodo!! 12.11.06, 09:40

>>>Granatyka? Jakaś nowa dziedzina wiedzy?<<,

naprawde, chora idiotka z ciebie.

Venus

• koncowka Re: Za młodo!! 12.11.06, 13:04
                        Moja mam ma 50 a daja jej 35. Prawie nie nosi makijazu, jest bardzo pogodna,
                        usmiechnieta i nie przejmuje sie czy robi wrazenie, a powodzenie ma u faceta
                        kazdego wieku.
                • othala76 Re: Za młodo!! 12.11.06, 15:13
                  ewa741, ale z ciebie musi byc upierdliwa baba...
                  • tonieja77 Re: Za młodo!! 13.11.06, 19:12
                    wystarczy poczytać posty forumowiczki ewy741...zmierzła,upierdliwa i wyraźnie
                    znudzona.typowy TROLL:)
    • martika19873 Re: Za młodo!! 12.11.06, 14:09
      Powinnas sie cieszyc,ja mam 19 lat,a wszyscy daja mi minimum 23,raz nawet(a
      bylo to dwa lata temu) jeden facet powiedzial ze wygladam na...29 lat:/ Dzis
      sie juz tym nie przejmuje,wiem,ze zmarszczek nie posiadam,taki po prostu mam
      wyglad :) I mam nadzieje ze jak dobije do tych 23 lat to bede wygladac juz
      coraz mlodziej i mlodziej :)
    • lalumek Re: Za młodo!! 12.11.06, 14:58
      Uśmiechnij się szczęściaro!!!! :) Za kilkanaście/dzieścia lat wszystkie kobiety
      będą tobie zazdrościć;)))
    • mamusiapiotrusia2004 Re: Za młodo!! 12.11.06, 15:01
      Ja mam 32 lata, prowadzę zajęcia ze studentami i nieraz studenci z innych grup
      podchodzili do mnie biorąc mnie za studentkę, a nie asystentkę:-)
      • panda74 Re: Za młodo!! 12.11.06, 16:29
        Myślę, że poza wygladem duze znaczenie ma tu też sposób bycia. Ja jestem osoba
        bardzo rozesmiana, nie mam nic w sobie z "ciotki-klotki", ubieram się
        młodzieżowo, bo tak mi wygodnie i nie pracuję w mundurku (na szczęście).
        Najczęściej jestem posadzana o 24 lata, a mam 32 :). Kiedyś bardzo mnie to
        dręczyło, teraz też się zdarza, że wcale nie jestem zadowolona z tak młodego
        wygladu. A dlaczego? Otóż nikt nie lubi byc traktowany w sposób niepoważny,
        lekceważacy, a to niestety dość często ma miejsce.
        Póki co tez staram się cieszyć młodym wygladem. Ale powiem Wam, że rekordy pod
        tym względem bije moja siostra - ma 31 lat, a absolutna większość myśli, że
        18!!! I faktycznie - największe "wzięcie" ma u licealistów :D:D:D
    • mroofka2 Re: Za młodo!! 12.11.06, 21:27
      nie wiem w czym masz problem;) ciesz sie raczej, że tak jest
      a skoro nie chcesz zmian, to musisz do tego przyzwyczić;)
    • kobbieta Re: Za młodo!! 12.11.06, 22:27
      oczywiscie to zalezy jak sie nosimy;
      ubior, makijaz, sposob bycia, chodzenia mlody powoduje ze wygladamy mlodo

Autorka najwyrazniej narzeka, ale przeciez sa jakies normy i jak oceniamy
      ludzi. Faktycznie wystarczy ubrac sie troche "biurowo", a jezeli ubrana jak
      studentka to za taka ja wezma. To nie ma nic wspolnego z wygladem, ylko
      ludzie odczytuje ja tak jaki obraz siebie ona SWIADOMIE stwarza.
      • iskierka4 Re: Za młodo!! 13.11.06, 08:02
        hej. Ja mam 25 lat tez wygladam na 18. Skonczylam studia, jestem mezatka, mam
        wlasna firme i tez podrywaja mnie malolaty a jak kupuje w barze drinka tylko mi
        sprawdzaja dowod osobisty. Jedyne co mozna zrobic w tej sytuacji to nadrabiac
        styrojem i makijazem. Akurat ja lubie taki mocneijszy makijz a ze strojow
        zdecydowanie garnitury, eleganckie spodnie, bluzki ale to wszystko mozna
        wymieszac z mlodziezowa moda i dodac szczegol ktory wyglada fajnie. Jakies
        paski, apaszki, buty, broszki itd. Ja wlasciwie sie ciesze ze tak jest tylko
        najbatrdziej denerwuja mnie panie z urzedow ktore traktuja mnie jak gowniare i
        jakbym pomylila miejsca. W przyszlym roku planujemy dziecko i juz widze te
        panie ktore beda mowic ze " taka mloda i juz wpadla " ;-)
      • justa_79 Re: Za młodo!! 13.11.06, 12:09
        niektórzy w garsonce wyglądają, jakby szli na egzamin maturalny ;)
        • mikka8 Re: Za młodo!! 13.11.06, 13:32
          justa_79 napisała:

> niektórzy w garsonce wyglądają, jakby szli na egzamin maturalny ;)

Przyznaj Justynko , ze to raczej nie jest duza wada.Powiem wiecej , to ogromna
          zaleta gdy kobieta wyglada na mniej niz mowi o tym pesel w jej dowodzie
          osobistym ;)

Po co buszujemy po tym forum,dlaczego dopytujemy o dzialanie kosmetykow ?
          Aby "zatrzymac czas" ? "wyprasowac" przy ich uzyciu pierwsze zmarszczki ?
          Po co ? Prawda jest taka , ze my kobiety jestesmy prozne,chcialybysmy zawsze
          byc mlode i piekne... A jak ktos biadoli , ze za mlodo wyglada , to pachnie mi
          to hipokryzja :D

pozdrowka:)
    • mikka8 Re: Za młodo!! 13.11.06, 10:07
      Nie wiem w czym problem z tym wygladem.Ja tez uchodze za siosre lub kolezanke
      swojej corki i jakos mnie to ani nie doluje ani nie wnerwia:D Wrecz
      przeciwnie.Jest mi z tym calkiem ok i aby jaknajdluzej to trwalo :D

ps. czytam to biadolenie jak dwudziestka piatka martwi sie,ze biora ja za
      osiemnastke.Czy Ty oby nie masz innych klopotow? Moze zacznij sie ubierac w
      fatalaszki dla "starszych" pan zamiast dzinsow i bedziesz miala ta soja "stara"
      babe,bo chyba o to ci chodzi. Mysle , ze raczej chcesz sie tym pochwalic,moze
      wzbudzic zazdrosc wygladajacych "starzej" forumek,ale nigdy nie uwierze, ze
      mlody wyglad denerwuje ktorakolwiek z nas ;)Mnie to calkiem pasi :)

ps. pozdrawiam wszystkie "staruszki" w "mlodym ciele" ;)
    • lucy215 Re: Za młodo!! 13.11.06, 11:59
      mam 22 a dają mi najwyżej 18 :) do pokazywania dowodu już się
      przyzwyczaiłam :)
    • ally Re: Za młodo!! 13.11.06, 18:02
      ja mam 21 lat, wyglądam podobno na 16
      wyglądam też jak grzeczna dzewczynka, nikt mnie nigdy nie częstuje papierosem

to JEST denerwujące :-)
      • milarts Re: Za młodo!! 13.11.06, 18:59
        Mam to samo :) Mam 20 lat, a wiele osób mówi mi ze wyglądam na 15. W tym momencie mnie to nie cieszy, bo jakoś nie widzę powodu, żeby radować się tym, że biorą mnie za dziecko z gimnazjum, ale gdybym miała ze 25-30 lat, to pewnie nie przeszkadzałoby mi to, że ludzie odejmują mi te 5 lat :P
        • heather4 Re: Za młodo!! 14.11.06, 11:01
          wiecie co, moim zdaniem chęć, żeby wyglądać starzej czy poważniej wynika po
          prostu z tego, że to ludzie są nieuprzejmi w stosunku do młodszych osób, czy
          też traktują je lekceważąco, i to mnie wkurza. I nie mam zamiaru zmieniać
          wyglądu dlatego, że jakaś nieuprzejma, gburowata osoba w urzędzie potraktuje
          mnie protekcjonalnie.
    • kiddo Re: Za młodo!! 14.11.06, 11:16
      ja tez tak mam... nigdy nie kupie alkoholu bez okazania dowodu :) a mam 26 lat:)
      a dwa lata temu jak szlam rano na praktyki do wydawnictwa przez park, zatrzymal
      mnie patrol strazy miejskiej i chcial odwiezc do szkoly heheheh ^^
    • irasiadd Re: Za młodo!! 14.11.06, 16:20
      Dzieki dziewczyny :) Ogółem to jasne ,ze jestem zadowolona- lepiej wygladać za
      młodo i niz za staro. Tylko czasem mnie denerwuje,ze mnie ludzie nie traktują
      powaznie.
    • inecita Re: Za młodo!! 15.11.06, 12:13
      Tez tak miałam, dopóki nie zaczęłam pracować w firmie gdzie muszę się ubierac
      bardzo elegancko, tez mam 25 lat, na ile wyglądam nie wiem, ale wczesniej
      traktowano mnie dokładnie w ten sam sposób, gdy miałam 23 lata i paliłam
      papierosa na ulicy jakas babka zwymyślała mnie od gó..ar itd., podobnie było
      gdy szłam za rękę z kilkuletnim dzieckiem - wszyscy się oglądali, najśmieszniej
      bylo gdy pracowalam w liceum...
      Teraz ubieram się inaczej choc tez nie specjalnie mocno maluję i jest zupełnie
      inaczej, ale gdy idę do sklepu w weekend w sportowym stroju ekspedientki mnie
      olewają, gdy jadę tam po pracy skaczą jak tresowane pudle... .
      • inecita Re: Za młodo!! 15.11.06, 12:16
        A zapomniałam dodac ze na studiach nie chcieli mi sprzedac piwa w jknajpie jak
        zapomniałam dowodu (miałam 23 lata) ani papierosów (a akurat były NAPRAWDE DLA
        TATY...)
    • driadea Re: Za młodo!! 15.11.06, 13:29
      Mam to samo, bez makijażu wyglądam na 16 lat, w dodatku na zdjęciach wychodzę
      mniej więcej zgodnie z metryką i czasem mam problem, że to niby nie moje
      dokumenty, hehe
      Cieszę się, że wyglądam młodziutko.
    • milaosobka1 Re: Za młodo!! 15.11.06, 15:13
      hehe ja mam 21 lat a daja mi 16 :-)
      wkurzam sie jak czasami ide sprawy urzedowe zalatwiac a ludziska do mnie na
      TY!! wrrr wkurzajace to jest, ostatnio odebralam telefon a w sluchawce slysze:
      czy jest moze w domu ktos dorosły heheh :-) ale ogolnie to ciesze sie ze tak
      mlodo wygladam 8-)
    • irasiadd Re: Za młodo!! 16.11.06, 19:56
      Pamiętam jak byłam na praktykach w banku. Był to 5 rok studiow, a pracownicy
      mnie pytali kiedy matura. Niezłe mieli miny jak mowiłam,ze jetsem na 5 roku ;))
    • dori7 Re: Za młodo!! 16.11.06, 21:23
      Mnie ostatnio zaczepila starsza pani na przystanku z pytaniem, co z takim
      zapalem czytam i wyrazila wielkie zadowolenie, ze mlodziez w dzisiejszych
      czasach jednak lubi ksiazki :D

Dla mnie to bardziej zabawne niz krepujace.
      • paulina.galli Re: Za młodo!! 16.11.06, 22:00
        ja tak... miewam :)
        ale nie tak czesto jak bym chciala
        strasznie sie zawsze ciesze jak mnie ktos za "smarkule" bierze :)

dzis mialam wlasnie taki przypadek - poszlam z wizyta do ginekologa - nowej
        Pani doktor ( na oko pod szesdziesiatke) - pierwsza wizyta, [btw. chyba
        wreszcie znalazlam re-we-la-cyj-na Pania Gin :):):)]

No i o na do mnie per "Paulinko", itp . ale mysle - widocznie tak ma ze
        nie "panuje", no i ok - :)
        a ona naggle zaglada w karte i łapie sie za glowe i wola: " 78 rocznik?!?!?!?:o
        to za 2 lata trzydziestka?!?!?! dziecko drogie ja myslałam ze ty max ze 23
        masz!!!"

o rany!!! jak ja sie ucieszylam!!!:):)):):)
    • elajna7 Re: Za młodo!! 18.11.06, 21:31
      Tylko pogratulowac. Tak trzymaj!
    • la_veuve_noire A co to właściwie znaczy... 18.11.06, 21:43
      ... "wyglądać na X lat" (na 16, 23, 51 itd.)?
      • ewelinkowska Re: A co to właściwie znaczy... 18.11.06, 21:57
        Ehhh ze mna jest podobnie mam 22 lata a ostatnio dowiedzialam sie ze mam 15 :/
        wszyscy mowia : super, to dobrze ze tak wygladam, ale ja sie niezbyt ciesze.
        Owszem, kiedys napewno to docenie a teraz? teraz jak ide do pubu musze pokazywac
        dowod osobisty, kiedys na dyskotece ochraniarz nie chcial mnie wpuscic bo
        stwierdzil ze dowod mojnie jest moj tylko mojej starszej siostry ( nie mam
        siostry). Poza tym, jak rozmawiam ze starszymi ludzmi ktorzy nie orientuja sie
        ile mam lat, zawsze traktuja mnie jak dziecko. Dopiero jak dowiaduja sie ile mam
        lat, przestaja tak robic..nie wspominajac juz o malolatach ktorzy slinia sie na
        moj widok.. wiele by tak wymieniac... ale tak naprawde nie jest latwo zyc
        kobiecie kiedy wyglada na co najmniej na 6-7 lat mlodsza...pozdrawiam
    • malina862 Re: Za młodo!! 18.11.06, 22:35
      Też mam ten problem,nieraz mam wrażenie że ludzie nie traktują mnie przez to
      poważnie.Nawet jak się ubiore,wymaluje mam buzie dziecka:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka