Dodaj do ulubionych

Bardzo tłuste włosy

08.12.06, 08:38
Mam wielki problem,bo dzień w dzień muszę myć głowę,ponieważ moje włosy cały
czas się przetłuszczają...co zrobić...jakich kosmetyków używać
Obserwuj wątek
    • natka.83 Re: Bardzo tłuste włosy 08.12.06, 09:12
      Mam ten sam problem. Dawniej mogłam myć włosy dwa razy w tygodniu, póżniej
      trzy, cztery itd aż teraz codziennie. Niby to tylko mycie głowy, ale mnie
      zaczyna już męczyć.
      U mnie przetłuszczają się przy skórze, a końcówki mam suche. Fryzjer poradził
      mi, aby nie używać szamponów do przetłuszczających się włosów, ale
      przeciwłupieżowy, bo podobno wysusza troche u nasady. Nie wiem czy to prawda.
      Ktoś mi kiedyś powiedział, że należy przez jakiś czas przetłuścić je, tzn przy
      przymusie mycia codziennie, nie myć z tydzieć (jeśli nie wychodzi się z domu),
      ale na mnie to też nie działa.
      Pozdrawiam.
      • pomidorekk Re: Bardzo tłuste włosy 08.12.06, 09:32
        polecam szapom przeciwłupieżowy - mi się sezonowo bardziej włosy
        przetłuszczają, wtedy uzywam właśnie przeciwłupierzowego dla tłustych włsosów -
        Loreala, Elserve.
        Włosy mogę sie tez czesciej przetłuszczać, bo np. przyzwyczaiły się do jednego
        szamponu- co powiem czas należy zmienić szampon . Ja przynajmniej zauwazyłam
        taka prawidłowość.
    • megulek Re: Bardzo tłuste włosy 08.12.06, 09:38
      podobno dobrze jest wetrzeć przed myciem sok z cytryny z dodatkiem lekko ubitej
      piany
      • ewelline Re: Bardzo tłuste włosy 08.12.06, 13:55
        Widzę, że to nie tylko mój problem. Ja się tak zmartwiłam, że aż poszłam do
        dermatologa, który stwierdził łojotokowe zapalenie skóry głowy i przepisał
        ponoć rewlacyjny szampon na receptę Stieprox. Z moimi włosami zaczęło się coś
        dziać złego parę tyg. temu. Wcześniej mogła je myć co 2 dni, teraz codziennie.
        Skóra głowy jakby mi się paliła, jakby była poparzona, takie mam uczucie,
        wczoraj kupiłam ten szampon i zaraz idę nim umyć głowę. Do tego włosy bardzo
        się zniszczyły, nie wiem dlaczego, nie maluję ich często, raz, dwa razy w roku,
        wypadają przy myciu. Nie mogę używać odżywek ze spłukiwaniem bo jeszcze
        bardziej się przetłuszczają a te bez spłukiwania nie dają tak dobrego efektu
        jak te, które się zmywa wodą, może dlatego są w tak opłakanym stanie ale
        najpierw trzeba zadbać o skóre głowy, to najważniejsze. Dermatolog jeszcze
        powiedziała mi żeby kupić sobie Vitapil albo Multisal ale kiedyś brałam juz ten
        Vitapil 4 mies. i jakoś znacznej poprawy nie zauważyłam ale dr powiedziała, że
        trzeba zazywać nawet rok.
    • figa.kw Re: Bardzo tłuste włosy 11.12.06, 12:47
      Ten temat dotyczy i mnie. MAm jednak to szczeście, że moja coraz to bardziej
      krótka fryzurka schnie szybko, więc... Przestrzegam jednak przed wszelkimi
      szamponami ze średniej półki do włosów przetłuszzcających się, bo mnie dopadło
      nie dość, że koszmarne swędzenie skóry głowy (!!!!), to na dodatek w ciągu dnia
      czułam zapach łoju!!!!! To był horror. Od jakiegoś miesiąca używam szamponu
      Malwa do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do łupieżu (czarna rzepa)
      i nie mam problemu ze świądem skóry a i dłużej włosy są w miarę świeże :)
      Polecam powrót do nieco bardziej naturalnych szamponów - takich jakie stosowali
      nasi rodzice :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka