Dodaj do ulubionych

Body Shop po raz kolejny

29.12.06, 09:04
witam serdecznie
mam pytanie dotyczące cen tych kosmetyków, otóż wiadomo, że można je kupić na
allegro i mam nawet sprzedawcę wyglądającego "godnie";) Pytanie tylko czy aby
nie przepłacam? Na allegro Body butter kosztuje 68 zł. Jakie są ceny gdzie
indziej? Macie może jakieś namiary?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martelinka Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 09:10
      nawet nie 68 a 75:)
    • justa_79 Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 11:56
      ceny masz podane na stronie www Body Shopu w dolarach, przelicz sobie na
      złotówki. znajomy przywiózł mi z USA, za masło do ciała zapłaciłam 50 zł.
      czasami są wyprzedaże niektórych kosmetyków. wiadomo, że sprzedawca na allegro
      musi zarobić, zapewne nie zajmuje się charytatywnie udostępnianiem tych
      kosmetyków na rynku polskim.
      • martelinka Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 16:10
        :)kochana gdyby ktokolwiek zajmował się tym charytatywnie nie założyłabym tego posta:)
    • chicarica Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 12:47
      W sklepach TBS w Anglii często są promocje typu 1 + 1 gratis. Normalna cena
      buttera to 10 funtów, więc wtedy wychodzi po 5.
      Mnie np. w ostatnie wakacje udało się kupić butter melonowy za 3 funty, ale to
      wyjątkowa okazja była - no i był tylko ten jeden rodzaj. Na inne (m. in. mój
      ulubiony oliwkowy) była promocja 1+ 1 gratis, wychodziło w przeliczeniu niecałe
      30 zł/ szt, czyli biorąc pod uwagę jakość - opłacało się znacznie bardziej niż
      np. Avon Spa oliwkowy.
      • chicarica Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 12:54
        Pomyłka, przepraszam. Normalna cena buttera to 12 funtów. Czyli cena 68 zł jest
        jak najbardziej do przyjęcia. Oczywiście sprzedawca zapewne coś na tym zarabia,
        pewnie kupił w promocji albo np. pracuje w sklepie TBS i ma zniżkę pracowniczą
        czy coś.
        • justa_79 Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 15:14
          czyli w Stanach są o ok. 17 zł tańsze i korzystniej tam się zaopatrywać.
          • chicarica Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 10:16
            Pod warunkiem że masz na to jakiś sposób, np. kogoś kto Ci przywiezie.
            Dla nas USA jest w tej chwili dość tanim krajem z powodu niskiego kursu dolara.
            Funt jak stał wysoko tak stoi i nic nie zapowiada zmian.
    • zettrzy Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 15:23
      w Stanach dowolne body butter w bodyshop kosztuje $18 za 6.7 uncji, czyli
      raczej male pudelko; w sklepie mozna czasem trafic na "promocje", czyli jakas
      seria dobiegajaca terminu waznosci bedzie wyceniona bardzo nisko zeby jednak
      ten towar upchnac
      ile to w zlotowkach nie mam pojecia
      • martelinka Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 16:11
        dziękuję bardzo za odpowiedź:) czyli jednak ceny na allegro nie sa takie wygórowane jak myślałam:) pozdrawiam
      • justa_79 Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 16:12
        200 ml to nie jest takie małe pudełko ;) zwykle balsamy mają 250 ml, więc
        różnica niewielka. małe pojemności w Body Shopie są po 8$.
        • zettrzy Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 17:44
          dla mnie to pojemnosc na dwa-trzy tygodnie - mowimy o smarowidle do CIALA, a
          nie kremie do twarzy
          mniejsze pojemnosci nie sa dostepne we wszystkich rodzajach, np. konopiowe
          mozna dostac wylacznie w ilosci 200 ml
          ale to i tak jest mniej niz np. w Caswell Massey czy Crabtree & Evelyn, gdzie
          ta sama ilosc kosztuje minimum $20
          bottom line - jak z zywnoscia, na kosmetykach sie nie oszczedza, wiec jesli
          chcemy miec cos dobrego to bedzie kosztowac
          • arieska Re: Body Shop po raz kolejny 29.12.06, 18:02
            zettrzy napisała:

> dla mnie to pojemnosc na dwa-trzy tygodnie - mowimy o smarowidle do CIALA, a
            > nie kremie do twarzy
            >
            Chyba wszyscy wiedza, ze do ciala. Widocznie balsamy BS sa bardzo niewydajne, bo
            juz w moim przypadku taka pojemnosc wystarcza na miesiac lub wiecej - zalezy od
            konsystencji. Wychodziloby na to, ze BS sa wyjatkowo nieekonomiczne.
            • marripossa Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 02:25
              Czy ten Body Shop naprawdę taki rewelacyjny jest? Ja tam jeszcze nigdy nic nie
              kupiłam i nigdy tłumów tym sklepie nie widzę. Sprzedawczynie tam się strasznie
              nudzą.
              • chicarica Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 10:23
                Nie wiem jak na tle innych marek w USA czy Anglii, ale - w Polsce uchodzą za
                dość dobre. W ogóle u nas jest taki "trynd", że jak coś jest niedostępne w
                Polsce bo nie ma żadnego sklepu, to marka uchodzi za "ekskluzywną" i panienki
                się przechwalają że mają te kosmetyki czy np. ciuchy. Tak było np. z H&M - w tej
                chwili można to kupić w Polsce i wszyscy widzą, że z jakością tam różnie bywa.
                Body Shop ma niedługo otworzyć sklep w Warszawie - zobaczymy. Te kosmetyki
                kupowane były przez osoby zainteresowane ekologią itp., bo z założenia są
                produkowane wyłącznie z roślinnych składników, mają prosty skład, niewiele
                konserwantów itp. Niestety, markę TBS wykupił koncern L'Oreal i to wpłynęło na
                opinię klientów.
                Dla mnie body buttery z TBS są REWELACYJNE - zwłaszcza oliwkowy, bo uwielbiam
                wszystkie kosmetyki z oliwką. Miałam jeszcze jakieś żele pod prysznic, balsamy
                do ciała z masłem kakaowym, wodę toaletową White Musk - wszystko chwalę.
                • arieska Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 11:58
                  chicarica napisała:
                  > Niestety, markę TBS wykupił koncern L'Oreal i to wpłynęło na
                  > opinię klientów.
                  >
                  Wlasnie, zaniepokoila mnie ta informacja. BS slynie z kampanii nietestowania
                  kosmetykow na zwierzetach i m.in. dlatego kupowalam te kosmetyki, a teraz naleza
                  do najgorszego potwora :( Zastanawiam sie, czy Loreal narzuci swoje obyczaje (co
                  dla BS byloby samobojstwem, gdyz runie ich wizerunek przyciagajacy klientow) czy
                  zostana obecne.
                  • mamaagaforever Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 15:13
                    co to jest ten butter-jak on działa?
                    • justa_79 Re: Body Shop po raz kolejny 30.12.06, 15:47
                      butter to z ang. masło, body butter - masło do ciała - taki tłusty, gęsty krem
                      do ciała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka