Dodaj do ulubionych

kosmetyki do cery nadwrażliwej

IP: *.piasta.pl 02.04.03, 19:42
proszę o radę- jakich kosmetyków mam używać do cery bardzo wrażliwej ,
sklonnej do alergii i zaczerwień, a przy tym jescze mieszanej wstrefie T.
Przetestowałam już różne, ale nie natrafiłam na nic rewelacyjnego. Mam
uczulenie na Vichy, La Roche Posay, Lancome t zone.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 19:55
      A Avene Tolerance Extreme- kremy w prawie jednorazowych, sterylnych "ampułkach"?
    • Gość: triss Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.markom.krakow.pl 02.04.03, 21:23
      skąd ja to znam...
      mam uczulenia i podrażnia mnie praktycznie wszystko - toleriane La roche -posay
      rowniez!
      o Vichy nie wspomne.
      i tak mam juz od x-lat.
      postanowilam w koncu wziac sie za siebie i umowilam sie na testy alergiczne do
      poradni, bo ilez mozna- wyprobowalam juz chyba wszystkie mozliwe kosmetyki dla
      nadwrazliwcow w nadzieji ze w koncu trafie na cos dla mnie, ale nic z tego-
      postanowilam dowiedziec sie w koncu co jest grane, ze tak powiem- mam nadzieje
      [!!] ze w testach wyjdzie na co konkretnie jestem uczulona i po leczeniu bede
      mogla stosowac jakies odpowiednie kosmetyki, oczywiscie dobierajac je wg skladu.
      • Gość: Trishna Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 21:39
        To są testy na substancje chemiczne? myślałam ze tylko naturalne typu pyłki...
        • nenne Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej 02.04.03, 21:59
          Hm ja miałam testy i oprócz pyłków są pokarmy a z innych substancji latex :)
          Ale może można zrobić testy na substancja typu lanolina, gliceryna czy inne.
          Nie wiem, w każdym razie u alergologa ich nie widziałam.
          nenne
          (świeżo po testach)
          • Gość: Trishna Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 22:06
            Właśnie wydaje mi się to dziwne, tez nie słyszałam o takich testach ale moze
            się mylę.
            • Gość: Nina Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.toya.net.pl 02.04.03, 22:57
              Mam przed soba "rozpiske" planu moich prob uczuleniowych sprzed ladnych kilku
              lat,gdzie jak wol stoi rubryka "kosmetyki".Pozycji 13.Oprocz tego
              barwniki,zywice,leki i 2 standarty,gdzie sa umieszczone rozne substancje.
              Od razu mowie,ze nie robilam testow naskorkowych bo wystarczyly te
              najprostsze,na przedramieniu.Na wszystko jestem uczulona...
              Pozdrawiam.
              • Gość: triss Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.markom.krakow.pl 02.04.03, 23:19
                no !
                czyli jednak nie zglupialam :D
              • Gość: Trishna Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 10:50
                A mozesz napisac jakie to 13 pozycji?
                • Gość: Trishna Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 10:53
                  Bo oczywiscie ja tez chcę taki test, nie miałam pojęcia że mozna sprawdzic w
                  tescie zamiast na buzi :)I pytanie, gdzie to robiłaś ?
                • Gość: Nina Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej-testy IP: *.toya.net.pl 03.04.03, 11:18
                  Testy na kosmetyki,ktore mialam zrobic to wlasciwie substancje chemiczne
                  uzywane do produkcji (chyba).W mojej rozpisce wyszczegolniono:
                  Anetol 1%
                  Cytral 2%
                  Mentol 1%
                  Eugenol 2%
                  Isoeugenol 2%
                  Ol.mietowy 2%
                  Ol.sosnowy 2%
                  Ol.gozdzikowy 2%
                  Geraniol 2%
                  Kit pszczeli 10%(spir)
                  Rumianek 10%
                  Fenol 1%
                  Nadsiarczan sodu 1%
                  Jak pisalam wczesniej,jest to tylko jedna grupa testow
                  naskorkowych,podejrzewam,ze wsrod innych sa rowniez skladniki uzywane do
                  produkcji kosmetykow.Testy mialam robic chyba 7 lat temu,mozliwe,ze od tamtego
                  czasu sporo sie zmienilo.
                  Ja do lekarza poszlam z opakowaniem kremu w garsci,bo podejrzewalam,ze to on
                  mnie tak zalatwil (w listopadzie musialam chodzic w okularach p-slonecznych a
                  i tak wszyscy mysleli,ze mnie maz natlukl:)),okazalo sie,ze krem rowniez byl
                  winny,ale najbardziej paroweczki drobiowe z dodatkiem soji...
                  Z mojej rozmowy z alergologiem wynikalo,ze na niektore substancje mozna
                  skutecznie delikwenta odczulic,jednak w moim przypadku to bez sensu.
                  Testy robilam w Lodzi,w klinice prof.Buczylki-pelen profesjonalizm i zadnego
                  pospiechu.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Trishna Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej-testy IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 11:27
                    Tak myslałam, to co wymieniłaś to składniki pochodzenia naturalnego,i tak ich
                    nie ma w wiekszosci kremów, chodziło mi bardziej o składniki typu parabeny,
                    silikony itp...
            • Gość: triss Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.markom.krakow.pl 02.04.03, 23:01
              yyy, to ja już zgłupiałam... nie ma testów na metale, np nikiel czy chrom etc?
              • Gość: kelijah Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: *.37-151.net24.it 04.04.03, 17:09
                Sa takie testy, zapytaj o nie w poradni dermatologicznej. Ja mialam cos takiego
                bo podejrzewano u mnie uczulenie na chrom i nikiel; w testach nie wyszly akurat
                te substancje (za to inne jak najbardziej:( ), natomiast ja wiem napewno, ze
                jestem uczulona na ktorys ze skladnikow srebra (mniejsza z tym bo nie nosze
                bizuterii) i co gorsza na aluminium - na moje nieszczescie jest obecne w 70%
                kosmetykow (99.9% podkladow i wszystkie pudry je zawieraja), kremy, balsamy,
                zele, i porawie wszystkie kolorowki. Jednym slowem tragedia.Ja robilam te testy
                w Czestochowie. Naklejaja ci plastry na plecy i spacerujesz z nimi przez 2-3
                dni.
                pozdrawiam
    • Gość: schatzi Re: kosmetyki do cery nadwrażliwej IP: firewall:* / 192.168.100.* 03.04.03, 09:24
      Mnie rowniez uczulalo Vichy i La Roche Posay.
      O dziwo moja skora pokochala lipidowy krem Eris z witaminami z serii
      Pharmaceris A. Swietnie daje sobie rade z moja sucha skora, jest bezzapachowy.
      Kosztuje jakies 24 zlote, wiec mozna wyprobowac

Powodzenia
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka