Dodaj do ulubionych

troche siwe wlosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 10:48
Czy ktos wie co zrobic gdy wlosy siwieja, ale tylko tuz przy skorze?Wiem,ze
sa jakies mozliwosci obejscia farby, ale jakie? Co to za plyny przywracajace
naturalny kolor i czy dzialaja?
Kto wie? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: 13 Re: troche siwe wlosy IP: *.acn.pl 10.04.03, 12:17
      Próbowałam kiedyś odsiwiaczy firmy Schwarzkopf. Kompletny niewypał.
      Przyciemniają naturalny kolor włosów, a siwe i tak pozostają siwe. W moim
      przypadku siwiznę najlepiej pokrywa chna (jestem szatynką). Od jakiegoś czasu
      poza chną w proszku można kupić znacznie wygodniejszą chnę w kremie lub w
      szamponie. Podejrzewam jednak, że jest tam sporo chemii.
      • Gość: mina Re: troche siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 07:51
        Czym rozni sie taka chna od szamponu farbujacego etc tzn. jak dlugo trzyma i
        jak wplywa na wlosy?
        • Gość: 13 Re: troche siwe wlosy IP: *.acn.pl 11.04.03, 11:53
          Prawdziwa chna to sproszkowane zioła, które rozrabia się gorącą wodą i
          powstałą papkę nakłada się na włosy, najlepiej płaskim pędzlem. Niewygodnie
          robić to samemu, zwłaszcza przy długich włosach, więc lepiej poprosić kogoś o
          pomoc, tym bardziej, że trzeba ją bardzo dokładnie rozprowadzić. Jest to
          produkt całkowicie naturalny. Niektórzy traktują to jak odżywkę, ale ja nie
          zauważyłam poprawy stanu włosów. U niektórych powoduje lekkie wysuszenie skóry
          głowy. Brązowym włosom daje ciepły ton, a siwe pokrywa na rudo, co przy
          niewielkiej liczbie tych siwych daje ciekawy efekt. Chna jest dość trwała,
          chociaż intensywnym i częstym myciem głowy można ją po jakimś czasie spłukać.
          Oczywiście po ukazaniu się świeżych, siwych odrostów, chnę trzeba nałożyć
          ponownie. Jak już pisałam, ostatnio producent chny wprowadził na rynek również
          krem i szampon. Są one znacznie wygodniejsze, zwłaszcza przy spłukiwaniu, ale
          moim zdaniem łudząco przypominają zmywalne farby i szampony proponowane przez
          wielu producentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka