Dodaj do ulubionych

Zrecenzujcie swoj krem pod oczy...

09.05.03, 09:23
Konczy mi sie wlasnie krem pod oczy (zel-krem pod oczy i na powieki Eris,
seria Forte 25+) i rozgladam, sie za czyms nowym. Napiszcie prosze, jakich
kremow uzywacie i jak sie sprawdzaja.
Zastanawiam sie nad kremem pod oczy Eris Forte 35+ lub z serii Cera Wrazliwa
(ma ponoc filtry - tak przynajmniej pisza na www) , zaintrygowal mnie tez
krem Yves Rocher Force +, ale jestem otwarta na inne propozycje. Mam 32 lata,
jesli to ma jakies znaczenie :-))

aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Trishna Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 13:09
      Proszę bardzo. Ostatnio używałam: Clinique All About Eyes, Neutrogena z
      miedzią, krem Flos Leku pod oczy i żadnego niestety nie mogę polecić.
      Najbardziej jestem zadowolona z maseczki pod oczy AA, skóra robi się mięciutka
      i nawilżona i o to własnie chodzi. Niestety efekt nie jest trwały :(
      • vilandra1 Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 09.05.03, 13:19
        Ja używam IiftActive Vichy,nie jest zły ale spektakularnych efektów nie
        widać.Przed nim miałm tak zachwalany na Vizażu żel Lireaca,też nic
        nadzwyczajnego
        • Gość: Szok Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: 192.2.1.* 09.05.03, 13:34
          ja uzywam zelu pod oczy z serii AA - jest fajny bo szybko sie wchlania,
          rozjasnia cienie pod oczyma, ktore mam niezaleznie od tego czy spie 5 czy 10
          godzin, poza tym jest bardzo wydajny i na dlugo nawilza.
          Niezly jest tez kremik z liposomami pod oczy Avon.
    • ula_s Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 09.05.03, 13:49
      Ja uzywalam ostatnio Liftactive Vichy, Juvenance Juvena i
      Anti-gravity Clinique.
      Najlepszy z nich wg mnie jest anti-gravity - prasuje
      zmarszczki i rozjasnia cienie. Kupilam go bo go chwalono
      w jakichs starszych watkach na tym forum i sie nie
      zawiodlam.
      Kremik Vichy jest ok. ale jakichs spektakularnych
      efektow po zuzyciu 2 tubek nie zauwazylam.
      Kremik Juveny jest lekki, nawilza i zmarszczki staja sie
      mniej widoczne ale jak sie go przestaje stosowac skora
      natychmiast wraca do stanu poprzedniego.

• miriam_73 Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 09.05.03, 14:30
      Na dzień pod makijaż Premium C HR, bardzo delikatny i lekki, taki pomarańczowy
      sorbecik, świetnie nawilża i rozjaśnia, naatomiast na noc Collagenist Eye Zoom,
      też HR - dobry sposób na rozprasowanie pierwszych zmarszczek i nawilżenie. Poza
      tym tez bardzo dobry jest wspomniany przez którąś z dziwczyn wcześniej Anti-
      Gravity.
    • Gość: EWOK Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: 213.241.18.* 09.05.03, 16:41
      Nie mam zmarszczek, więc trudno mi ocenić efekty. Wcześniej używałam Force C H.
      Rubinstein - moge o nim tyle, że jest bardzo wydajny i na długo starcza. Potem
      Bitherm - nie pamiętam nazwy - taki typu emulsja z pompką - szybko się
      skończył. Teraz żel Matis - chyba się nigdy nie wyczerpie. Zmarszczek nadal ani
      śladu (w wieku 29 lat), więc to chyba można uznać za efekty zadowalające.
      • Gość: ashanti5 Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.astercity.net 09.05.03, 18:43
        czy w wieku 25 lat, nie mając zmarszczek, powinnam używać kremu pod oczy, aby
        zapobiegać zmarszczkom?
        Co poleciłybyście dla mnie?
        • Gość: Trishna Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 18:51
          Moim zdaniem jeśli masz normalną skórę pod oczami czujesz ze jest ok, to nie
          musisz używać, ale zdaję sobie sprawę ze zaraz pojawi się opinia ze krem pod
          oczy w tym wieku to konieczność.Ja uważam że to nieprawda. Sama stosowałam
          krem od ok dwudziestego roku zycia bo moja skóra po demakijażu była zawsze
          ściągnięta i sucha.
          • Gość: ula Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 09.05.03, 19:34
            kremy pod oczy to nie jest cos specjalnego wielokrotnie nie roznia sie one od
            kremow naiwlzajacychd o twarzy, przede wszystkim powinnas stosowac wokol oczy
            krem z filtrami w ciagu dnia, ten co uzywasz do twarzy, na noc jesli skora
            jest sucha stosuj krem nawilzajacy byle nie matujacy moze byc do twarzy
            najlepiej bezzapachowy, to najlepszy sposob by zapobiegac zmarszczkom.
        • Gość: EWOK Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 20:44
          Ja używam kremu pod oczy od 20 roku życia. Na początku były to byle jakie
          nawilżające, bo i w sklepach mało co było. Teraz jestem zadowolona ze stanu
          tej części twarzy, zamrszczek żadnych, nawet mimicznych, a wszystkie kolejne
          kosmetyczki mnie chwalą za taki stan rzeczy. Nie od dziś wiadomo, że lepiej
          zapobiegać niż leczyć. Podobnie jest z szyją i dekoltem - jak skończyłam 20
          lat to mama kazała mi używać kremu, o ile pamiętam to były początkowo Kwiaty
          Polskie słonecznik. I też teraz zaczynam to doceniać.
          • Gość: Trishna Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 20:52
            A ja używałam i mam zmarszczki, moim zdaniem to nie ma wpływu na starzenie
            skóry.
            • mantha Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 12.05.03, 15:35
              Otóz to, z tymi kremami pod oczy to chyba przesada, mam 28 lat, ostatnio
              zuzylam nivea (jakis ogorkowy, rozswietlajacy) i tak naprawde moglam sobie
              spokojnie darowac. Nie mam zadnych zmarszczek i wychodze z zalozenia, zeby nie
              stosowac niczego, czego moja skora nie potrzebuje. Moja mama - lat 53 nie ma
              ZADNEJ zmarszczki na twarzy - uzywane kremy - bardzo srednia polka cenowa (np:
              eris), wiec jestem pewna, ze to kwestia dziedziczna. Co mnie zreszta bardzo
              cieszy :-)
    • Gość: figa Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.chello.pl 09.05.03, 20:09
      Vichy Reti C. Połączenie retinolu z wit. C. Jest super, zwłaszcza na
      podpuchniete oczy i cienie. Z już widocznymi zmarszczkami jednak sobie nie
      radzi.
    • Gość: ula Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 09.05.03, 21:00
      oczywiscie, ze powstawanie zmarszczek nei zalezy od samego kremu, nie wazny
      jest napisa na opakowaniu krem pod oczy czy krem na szyje wazna jest
      zawartosc, jesli krem pod oczy nie bedzie zawieral filtrow to i tak nas nie
      ochroni przed fotostarzeniem, nie wazna firma ani nazwa wazna jest skuteczna
      zawartosc!!
      • Gość: Trishna Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 14:29
        No tak, ale to wiadomo dopiero od kilku lat. Kiedy ja miałam dwadzieścia lat
        to w ogóle po pierwsze nie mówiło się o tym że skórę na co dzień też trzeba
        chronić filtrem, a poza tym nawet nie było kremów z filtrami.
    • Gość: samanta Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.kabel.telenet.be 10.05.03, 07:52
      Co wlasciwie daje ten krem pod oczy?
    • Gość: Nina Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 10.05.03, 10:38
      Ostatnio ROC-Retinol Actif Pur.Nie ma na razie jakis spektakularnych efektow-
      oprocz tego,ze jest to pierwszy krem,kroey po prawie miesiecznym uzywaniu nie
      uczulil mnie.Bardzo wydajny,bardzo "mieciutki",mam wrazenie,ze skora pod
      oczami jest przynajmniej dobrze nawilzona.
      Do tej pory-nie mogac dobrac sobie odpowiedniego kremu-ratowalam sie tak,ze
      obficie kremowalam twarz "zaufanym" specyfikiem,starannie omijajac okolice
      oczu.Pod wplywem ruchow mimicznych twarzy cos dostawalo sie i pod oczy ale nie
      wywolywalo przykrych efektow ubocznych.
      Pozdrawiam.
      • Gość: lulu Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: 80.51.244.* 10.05.03, 15:49
        a ja mam właśnie 20 lat i nie wiem,jaki krem powinnam stosowac:((( czy już
        używać kremu pod oczy czy wystarczy nawilżający zwykły do twarzy?na dzień?na
        noc?dodam,że czesto sie śmieje i boję sie zmarszczek mimicznych...
        • Gość: Apila Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 19:07
          Najlepszy jaki miałam to był Fote 30 Erisu pod oczy i na powieki. Ze starej
          serii. Nie wiem jak jest teraz bo coś tam się pozmieniało. Niezły był też Mak -
          Kwiaty Polskie, natomiast wszystkie Avon zdecydowanie do bani :). Pozdrawiam.
    • lady Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 10.05.03, 19:07
      Power A HR i Reti C Vichy - pierwszy polecam jako rewelację, drugi jako tylko
      ciut gorszy, ale ze cztery razy tańszy...
    • Gość: lena__ Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.chello.pl 10.05.03, 22:09
      Diopticeame Lieraca .Nawilża skórę i zmniejsza worki pod oczami.
    • Gość: Margotka tylko Advanced Night Repair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 00:18
      Advanced Night Repair Estee Lauder - to jedyny kremik, ktorego dzialanie jest
      widoczne i odczuwalne :) Do tej pory smarowalam sie roznymi mazidlami i nic sie
      nie dzialo, pocieszalam sie wtedy, ze gdybym nic nie stosowala to pewnie byloby
      gorzej.
      ANR stosuje na dzien i na noc, z tym, ze rano po nalozeniu kremu nie robie od
      razu makijazu. Cienie pod oczami zbladly, skora sie wyraznie ujedrnila, jest
      odzywiona. Nie mam ochoty testowac innych kremow - ten jest moim idealem :)

Pozdrawiam
      Margotka
      • Gość: monias1 Re: tylko Advanced Night Repair IP: 217.97.133.* 12.05.03, 10:28
        Ja mam 28 latek. Kremy pod oczy uzywam od dobrych 6 lat i jestem pewna, ze za
        10,20 lat to zaprocentuje. Moge polecic nastepujace kremy ktorych
        uzywalam/uzywam i uwazam, ze sa najlepsze:
        - Advanced Night Repair Estee Lauder
        - Lighsource ES
        - Timezone ES
        - AntiGravity Clinique
        - Balsam pod oczy Clarins
        - kremozel z witaminami Galenic
        Pozdrawiam
        Monika S.
      • Gość: beata Re: tylko Advanced Night Repair IP: 194.152.95.* 15.05.03, 13:58
        Zgadzam sie zupelnie.
        Najlepszy jaki kiedykolwiek probowalam (a bylo ich duzo).
    • fama75 Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... 12.05.03, 09:54
      Wiecej recenzji znajdziesz na wizazu:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=browse&category_id=44
    • Gość: magdalen Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: *.unizeto.pl 12.05.03, 13:15
      A oto "moje" kremy pod oczy, dla mnie najlepsze, i to wcale nie z tej górnej
      półki. Poczynając od najlepszego:

1. Aretina Q - Ziaji (wspaniały)
      2. Belissima - Kolastyny (moje ostatnie wielkie odkrycie -bardzo polecam!)
      3. seria Bursztyn - Polleny Ewy (bardzo, bardzo dobry)
    • Gość: jolka Re: Zrecenzujcie swoj krem pod oczy... IP: 194.152.95.* 15.05.03, 13:55
      Probowalam wiele, ale najlepszy (i w tym wypadku najdrozszy) jakiego uzywalam
      jest Estee Lauder Advanced Repair.
      Jest bardzo dobry na cienie pod oczami, opuchniete powieki i kurze lapki.
      Naprawde polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka