Dodaj do ulubionych

perfumy z nuta pudrowa - jakie?

IP: *.net.autocom.pl 19.05.03, 21:04
od dluzszego czasu poszukuje perfum o zapachu pudrowym, czy ktoras z was
zna takie
na co dzien uzywam dolce vity albo l'air de temps niny rici, ale to nie jest
do konca to o czym ostatnio mysle, ten zapach pudrowy wyobrazam sobie jako
taki troche kwiatowy i troche syntetyczny

z gory dziekuje za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • imoe Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 19.05.03, 21:35
      kenzo flowers super zapach wlasnie typowo pudrowo kwiatowy. sa i perfumy i
      woda toaletowa na lato :) naprawde polecam. pozdrawiam!
      • kotmanka Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 19.05.03, 21:51
        Moze tez ze starszych Rive Gauche YSL? Nie jest to jednak dokladnie to, wiem,
        czego szukasz. Flower Kenzo faktycznie, ale jest dodatkowo dosc slodkawy.
      • luloo1 Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 20.05.03, 08:53
        O buuu a ja nie mogę teraz tego używać, już jest mi za mdło...wolę zimą
    • kotmanka Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 19.05.03, 21:52
      Przypomnialam sobie - L'Aimant Coty - jak dla mnie "zapach pudru".
      • coralin Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 19.05.03, 22:06
        Powąchaj może L'Heure Bleu Guerlaina , Yohi Yamamoto lub Hiris Hermesa.Chociaż
        według mnie idealnie pudrowy zapach ma woda Meteorites Guerlaina, chyba z
        limitowanej serii( sprzed 2 lat??).Warto poszukać w perfumeriach, ja mam próbkę
        i to jest właśnie pudrowy zapach. A w ogóle poszukaj perfum , w których jest
        sporo fiołka i irysa:)
        • Gość: tillia Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? IP: *.net.autocom.pl 20.05.03, 08:13
          dzieki za wszystkie podpowiedzi
          do tego kenzo juz kiedys sie przymierzalam ale byl chyba troche za slodki,
          sprobuje jeszcze raz
          to rive gauche tez juz kiedys testowalam ale ten zapach po kilku godzinach
          zmienia sie na mojej skorze na niekorzysc niestety

wybiore sie chyba do gerlaina bo neci mnie ten meteorites, a o l'heur bleu juz
          dawno slyszalam, kiedys w ktorejs audycji radiowej rozwodzono sie nad tym
          zapachem dobre pol godziny

zerkne tez na coty chociaz myslalam ze juz nie ma tych perfum(z tej serii
          kojarze jedynie wild musk, ktorych uzywalam w liceum :-)), to bylo troche dawno
          (jestem z rocznika 74), a'propos, czy ktoras z was pamieta co bylo wtedy w
          pewexie - masumi, kobako, je reviens....dzis to wydaje sie smieszne, pamietam
          jeszcze ze w podstawowce wszyscy szaleli za zielonym fa a potem za limara :-)

• Gość: basia Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? IP: 62.233.185.* 20.05.03, 07:52
      Tresor Lancome- to wybitnie pudrowo-kwiatowe perfumy
    • luloo1 Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 20.05.03, 08:58
      Moim zdaniem pastelowo pudrowe sa cerruti klasyczne (pastelowe takie), na
      zimę "Samsara" Guerlain'a, myslę, że "Premier Jour" Nina Ricci, "Escape" CK.
      • Gość: ani Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? IP: *.itpp.pl 20.05.03, 09:08
        były kiedyś takie perfumu Niny Ricci : "Nina" ale niemoge nigdzie ich znależć ,
        no i napewno "Channel 5" pachną "starym" pudrem.
        może ktoś wie gdzie można dostać "Ninę"?
        ani
        • luloo1 Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 20.05.03, 14:29
          Aniu, a jak one wygladają?mam jakieś Ricci, ale nie wiem jaka jest ich nazwa.
        • coralin Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? 20.05.03, 17:02
          Gość portalu: ani napisał(a):

> były kiedyś takie perfumu Niny Ricci : "Nina" ale niemoge nigdzie ich
          znależć
          > może ktoś wie gdzie można dostać "Ninę"?

Używałam Niny dobrych kilka lat temu.Sa trochę podobne do Fiori Bianchi
          L.Biagiotti(już wycofane) , które tez wtedy lubiłam.Łączy je cierpkość
          pierwszych nut zapachowych przypominająca wytrawne białe wino.Na mnie oba
          zapachy mimo,że z czasem się ociepliły pozostawały właśnie wytrawne i
          cierpkie.Kiedy używałam Niny spotkałam sie z opinią ,że to ostry, chłodny zapach
          (czyli raczej przeciwieństwo łagodnego , miękkiego pudru).Ninę widziałam ze dwa
          lata temu w perfumeriach, choć była wtedy w nieco innym opakowaniu(nie szklany
          flakon Lalique, ale biała"tuba" w wytłoczone kwiaty:)Jeśli lubisz Ninę to
          wypróbuj Premier Jour, też kwiatowe, "metaliczne", wytrawne i bardziej
          nowoczesne.
    • Gość: ada Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? IP: *.acn.waw.pl 20.05.03, 11:50
      Tresor Lancome
      Noa Cacharel
      Emporio i Emporio White Armani
    • Gość: konyo Re: perfumy z nuta pudrowa - jakie? IP: 136.173.122.* 20.05.03, 12:37
      aaaabsolutnie pudrowa
      klasyczna
      ale zmyslowo niepokojaca (po paru chwilach)

SAMSARA od Guerlain
      • Gość: ani Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo IP: *.itpp.pl 20.05.03, 14:48
        z tego co pamietam to : białe pudełko wykończone złoym paskiem i chyba jakiś
        liść czy bukiecik na przodzie a butelka to chyba taka bardziej zbliżona do
        liścia takiego badziej szerszego .
        pozdrawiam
        a
      • Gość: a Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. IP: *.itpp.pl 20.05.03, 14:50
        jeszcze coś : napis "Nina" złoty pisany jakby ręcznie
        chyba wszystko
        a
        • kotmanka Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. 20.05.03, 16:36
          to?
          www.escentual.co.uk/cgi-bin/Escentual.storefront/3eca3dc5009462202718c0a802ea067f/Catalog/1017
          • Gość: ani TAAAK to te perfumy , ale gdzie w PL IP: *.itpp.pl 20.05.03, 16:40
          • monstr Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. 20.05.03, 16:40
            pudrowy, kwiatowy - "Eden" Cacharela oraz "Lou Lou" i "Lou Lou Blue" Cacharela
            a pudrowy, mocno syntetyczny - "Jungle" Kenzo (raczej ten ze słoniem)
            :-)
            • kotmanka Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. 20.05.03, 16:47
              Lou Lou Blue, rzeczywiscie "sam puder". Niesamowicie trwale dodatkowo.
              Niezly wybor perfum takich ktorych nie ma normalnie w sklepach jest chyba
              www.lumiere.pl ale nic nie wiem blizej o tej firmie
              • Gość: tillia Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. IP: *.net.autocom.pl 20.05.03, 16:52
                czy ten lou lou blue dostane w sephorze?
                • lili Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. 20.05.03, 18:46

ROMA - Laury Biagotti !!!

to bardzo pudrowe perfumy,(ale dla niektorych zbyt duszace,nieznosne)

kojarza sie z upalem, poludniem i rozsypanym pudrem :)
                  • kotmanka Re: perfumy z nuta pudrowa - do luloo c.d. 20.05.03, 19:21
                    Pewno beda w Sephorze, nie sa jakas rzadkoscia. Chociaz na www sephory jest
                    tylko Anais Anais z Cacharel. Znalazlam oryginalne Lou Lou na www.pedet.pl I o
                    ile dobrze kojarze one sie tak bardzo od tych Blue nie roznia. Z tym ze zapach
                    jest taki ze albo sie bardzo podoba albo nie, wiec warto sprobowac
                    wczesniej...Ma odrobinke w sobie cos z zielonego Edenu, tez taki
                    podobny "syntetyk".
                    • Gość: ani Re: perfumy z nuta pudrowa IP: *.itpp.pl 20.05.03, 21:53
                      czy nikt niewie gdzie dostane "Nine"
                      ani
    • kotmanka www.escentual.co.uk 21.05.03, 13:04
      Z tego co widze to wysylaja do Europy za £4.95
      Moze sie oplaca?
      • Gość: a Re: www.escentual.co.uk IP: *.itpp.pl 21.05.03, 13:45
        dzięki
        napisałam do nich , czekam aż odpowiedza
        a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka