Dodaj do ulubionych

zamiast podkładu - na lato coś brązującego :)

26.04.07, 23:08
chciałabym zamienić zwykły podkład latem na jakiś rodzaju żelu, kremu
koloryzujacego. Nie chodzi o samoopalacz tylko o coś, co zmywa się jak
makijaż, ale nie jest ciężkie tylko nadaje koloryt buzi. Bardzo proszę o Wasze
rady :)Może być wyższa półka.
Obserwuj wątek
    • hifinadiiii Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 27.04.07, 08:36
      ja latem uzywam krem nawilzajacy + lekki podklad, nivea visage, jestem bardzo
      zadowolona bo daje naturalny efekt i przy tym jest tani:)pzdr.
      • littlefrog Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 27.04.07, 10:23
        puder brązujący + duży pędzel :) ożywi i rozświetli twarz a nie będzie jej tak
        obciążał jak krem.
        • kotbalamot Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 27.04.07, 10:34
          Z tego typu produktów mogę polecić:
          1. Clinique- City Block Sheer Tint 15 - kolor bronze , jest to
          koloryzującuy krem z faktorem z rozświetlającymi drobinkami. Drobinki
          mozna przypudrowac transparentnym pudrem.
          2. Baza pod makijaż YSL - najciemniejszy kolor( niestety nie pamietam
          czy nr 5 czy 7). w lecie przy opaleniźnie solo a w zimie wymieszana
          z jakimś kremem np. matujacym dla nadania kolorku.
          3. Moje ostatnie odkrycie to NUxe - krem- żel koloryzujacy w tubce, do
          kupienia w lepszych aptekach. Uzywałam próbkę i jest świetny. Lekki, ma
          mikroskopijne subtelne drobinki. Dla mnie jest lepszy niz Clinigue.
          • marta_monika do kotbalamot ws Nuxe 27.04.07, 18:27
            Czy ten Nuxe to Teint ultra prodigieux? Dostalam dzis taka probke w aptece -
            kolor 01 peaux claires. ja mam bardzo jasna cere i zastanawialam sie jaki mi
            kolor po tym wyjdzie. Ekspedientka w aptece poradzila aby uzyc tej probki na
            krem a nie bezposrednio na skore. No i to podobno nie jest samoopalacz wiec nie
            ma tego charakterystycznego zapachu. czy to prawda? mam tez probke Nuxe balsamu
            do ciala Soleil Prodigieux. Znasz to? Probka na pewno nie starczy na cale cialo
            wiec wyprobuje na nogach.
    • gabi1234 Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 27.04.07, 22:19
      Nivea ma takie coś krem+podkład w jednym
      uzywam i chwalę sobie
    • sophia5 Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 28.04.07, 17:05
      BRONZE UNIVERSAL DE CHANEL - REWELACJA! Można używać jako podkład.

www.ciao.it/Chanel_Bronze_Universal_de_Chanel__634337
      • basiek13 Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 28.04.07, 18:09
        ile kosztuje?
        • sophia5 Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 28.04.07, 20:36
          Chyba 160 zł. W Sephorze. Ale dokładnie nie pamiętam, kupowałam dawno...
          • kotbalamot Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 17.05.07, 13:43
            Tak , ten krem - żel koloryzujący nuxe to Teint Ultra Prodigieux. ja mam
            odcień 02 do ciemnej karnacji. Ten żel śiwtnie miesza s ie z kremami
            matujacymi. Ja mieszam z kremem Siarkowa Moc Barwy. w ten sposób
            rozjaśniam kolorek a dodatkowo dość dobrze matuje.
            • zoey7 Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 17.05.07, 15:27
              Ja zawsze w lecie używałam kremu rozświetlającego Vichy Lumineuse - jest w 2
              wersjach, do cery normalnej i mieszanej oraz suchej, w 2 albo 2 odcieniach, z
              kwasami owocowymi, super!!! Teraz jestem w ciąży i używam Biodermy, filtr 50,
              Photoderm Max, krem tonujący, również polecam ;-)
              • martina_wawa Re: zamiast podkładu - na lato coś brązującego :) 17.05.07, 15:29
                Ja tez obstawiam puder brązujący.
                Lekki,nie obciąży skóry i można modelowac twarz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka