Dodaj do ulubionych

Tabletki hormonalne.

IP: *.chello.pl 24.05.03, 00:13
Lekarz przepisał mi tabletki hormonalne. Najpierw mam zarzywac LUTEINĘ, a
potem DIANE. W sumie mam zarzywać je przez 6 miesięcy.
Czy takie tabletki wpływają jakoś na cerę, figurę, skórę, biust, itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: c'est_ moi no jasne! IP: first:* / 10.10.10.* 24.05.03, 08:23
      Gość portalu: corrupt_angel napisał(a):

> Lekarz przepisał mi tabletki hormonalne. Najpierw mam zarzywac LUTEINĘ, a
      > potem DIANE. W sumie mam zarzywać je przez 6 miesięcy.
      > Czy takie tabletki wpływają jakoś na cerę, figurę, skórę, biust, itp?

cerę i biust poprawiają( biust się nieco powiększa), figurę...nie zauważyłam
      (mówie o Diane, bo tego drugiego nie znam).Każde hormony jakoś wpływają, ale
      jak odstawisz, to wszystko będzie po staremu...
    • rafojata Re: Tabletki hormonalne. 24.05.03, 08:47
      Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem, bo dopiero rozpoczęłam pierwsze opakowanie,
      przy czym zaznaczę, że aktualnie próbuję schudnąć, a więc dieta, ćwiczenia
      itp, nie wiem jaki będzie efekt stosując jednocześniehormony, ale jak narazie
      zauważyłam bardzo skromne efekty, a więc chudnę ale bardzo powoli, a ile przy
      tym wyrzeczeń.
      Mam nadzieję też że dzięki hormonom a biorę Mericlon, mój biust po takiej
      kuracji odchudzającej pozostanie w miarę na swoim miejscu:):)
      • maga19 Re: Tabletki hormonalne. 24.05.03, 15:41
        Jezeli jestes na diecie i bierzesz Diane, to zycze Ci jak najlepiej-ja to
        przerabialam, przez rok. Nie chudlam (nie tylam tez) mimo diety, mialam zastoj
        wody podskornej, do tego zwiekszyl mi sie cellulit, wieczorami mialam wieeeelki
        brzuch, itd.Mi nie pomoglo. Odstawilam i od razu wygladam lepiej. Pozdr.:)
    • madzia773 Re: Tabletki hormonalne. 24.05.03, 19:06
      Ja brałam Diane-35 z powodu nadmiernego łojotoku przez pół roku.Przytyłam 12
      kilo,wyglądałam jak nadęty balon,miałam depresję.Jakiś czas temu był taki
      temat na forum "Polki" na Wirtualnej Polsce.Dziewczyny miały takie same
      opinie.Wszystkie przytyły.
      Ale podobno to sprawa indywidualna.Moze z Tobą będzie inaczej.
      Pozdrawiam.
    • Gość: a Re: Tabletki hormonalne. IP: 62.233.242.* 26.05.03, 08:41
      To jak to, byłaś u lekarza i nie wiesz po co Ci to przepisał? Lekarz powinien
      Ci to wszystko powiedzieć!!
      • Gość: corrupt_angel Re: Tabletki hormonalne. IP: *.chello.pl 04.06.03, 21:41
        Oczywiście, że wiem na co mi je lekarz przepisał. Mam niedobory hormonów w
        organizmie i przez to kłopoty z okresem. Pytanie to zadałam, gdyż słyszałam
        dużo złych opinii na temat hormonów i chciałam wiedzieć o skutkach ubocznych
        ich stosowania.
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
        Skończyłam zażywać Luteinę, ale okazała się za słaba. Ginekolog powiedział, że
        Diane zadziała już napewno. Mam zażywać conajmniej 6 miesięcy. Zobaczymy jakie
        będą rezultaty.
        Pozdrawiam.
    • luloo1 Re: Tabletki hormonalne. 26.05.03, 15:01
      A więc przede wszystkim dobrze dobrane tabletki nie powinny powodować tycia,
      depresji, zaburzeń w widzeniu, wzrostu wagi. Dobiera się je po określeniu typu
      kobiety (typ estrogenny i typ bardziej męski (androgenny), oba mają wiele
      charkterystycznych cech, jak kolor włosów na ciele, budowa piersi, wielkosc,
      długośc cyklu, bolesność, skłonnośc do rozstępów, żylaków). Prawdą jest, że
      tabletki moga powodować spadek libido, zagęszczenie śluzu, pogarszać wyniki
      enzymów wątrobowych (trzeba je badać), a przede wszystkim zatrzymywać wodę.
      Osobiście brałam i polecam kobietom estrogennym Marvelon (pigułka
      jednoskładnikowa).Jej zażywanie pozwolilo mi nawet skutecznie zastosowac dietę.
    • Gość: beta Re: Tabletki hormonalne. IP: *.fasing.com.pl 26.05.03, 15:11
      Ja też biorę Diane i nie mam żadnych negatywnych objawów, czuję się swietnie.
      Wagę trzymam taką samą od 10 lat, depresja też mnie nie dopada, libido w normie
      itd. Ale na hormony reakcja jest bardzo indywidualna - musisz sama się
      przekonać
      pzdr
    • Gość: Niedobra Re: Tabletki hormonalne. IP: *.dyn.optonline.net 04.06.03, 04:54
      Bralam Diane przez prawie dwa lata, niestety nie pomogly na moje problemy, ale
      nie mialam problemow z utrzymaniem wagi, a kazda dieta ktora stosowalam byla
      skuteczna, nie odczulam zadnych skutkow ubocznych.
    • Gość: OLIWKA_ Re: Tabletki hormonalne. IP: 62.233.176.* 04.06.03, 22:02
      oczywiascie,ze tabletki to sprawa indywidualna.Ja zazywam tabletki juz ponad 2
      lata i nie zauwazylam zadnych zmian w moim ciele,na poczatku urosl mi troche
      biust,ale po pewnym czasie wszystko wrocilo do normy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka