Dodaj do ulubionych

Effaclar K- La Roche Possay

IP: *.pl 02.12.01, 18:40
Jakie jest działanie tego kremu i ile on kosztuje? Słyszałam, że nadaje się od
do skóry z rozszerzonymi porami i wągrami. Boję się jednak, że wysuszy mi skórę
(jest mieszana i ma tendencję do łuszczenia się).
Obserwuj wątek
    • edziab7 Re: Effaclar K- La Roche Possay 03.12.01, 09:04
      Effaclar K jest kremem zawierającym kwasy owocowe i jego zadaniem jest
      złuszczanie naskórka, zwężanie porów i oczyszczanie ich niejako "od wewnątrz".
      Krem ma wspaniałą lekka konsystencje i subtelny zapach. Mozna go stosowac pod
      makijaż. I na pewno nie wysuszy Ci skóry. Ja sama mam cerę mieszaną i trochę
      odwodnioną, ale krem mi świetnie służy. Jeżeli jednak chcesz ja nawilżyć to
      polecam Szybki Nawilżacz pod Krem Inter Fragrance. Kosztuje tylko 10 zł,
      świetnie się wchłania i wspaniale mawilża.
    • Gość: annanna Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.12.01, 09:25
      Gosiu, nie obawiaj się effaclara - jest delikatny, a jednak robi swoją robotę ,
      tzn. systematycznie oczyscza i wygładza skórę. Jest idealny dla mieszanej
      (nawet wrażliwej i skólnnej do przesuszania) skóry. Aktualnie to mój kosmetyk
      nr 1 !
      Ja płaciłam za niego 44 zł.
    • Gość: lila Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.w.club-internet.fr 25.12.01, 23:12
      Absolutnie sie zgadzam. Effaclar jest swietny. Uzywam go od miesiaca (mam cere
      mieszana) i faktycznie widze poprawe.
      • Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 27.12.01, 14:58
        Zachecona tyloma pozytywnymi opiniami o tym kremie, udalam sie do apteki by
        dowiedziedziec sie o nim czegos wiecej.Jednak pani w aptece stwierdzila, ze ten
        krem absolutnie nie nadaje sie do mojej cery(mam stosunkowo sucha cere),wiec
        zrezygnowalam z zakupu. Czy slusznie?
        • agma Re: Effaclar K- La Roche Possay 27.12.01, 21:20
          Moge miec chyba tylko jedna rade - popros o probke w aptece. jest dosc spora,
          wydajna i naprawde mozna przetestowac dzialanie kosmetyku. Ja tez mam cere
          mieszana, i musze powiedziec, wlasnie po uzyciu probki, ze krem jest super,
          szczegolnie na najbardziej problemowe partie nosa i brody.
          Pozdrawiam,
          Agma
          • Gość: moni_cit Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.01, 19:47
            Czytalam tutaj tylko dobre opinie o tym kremie, wiec postanowilam go kupic :)
            Dosc tani (19 DM), mam nadzieje ze uczyni nie piekniejsza ;))) Zobaczymy
            jutro :)
            • Gość: nina Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.devs.futuro.pl 08.01.02, 18:05
              A czy nadaje się on też dla cery z problemami naczynkowymi? Mam cerę mieszaną,
              no i w dodatku te naczynka...I czy normalizuje on trochę cerę-zmniejsza
              przetłuszczanie się cery? Dzięki za wszelkie sugestie.
    • Gość: Aga Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.chello.pl 08.01.02, 22:30
      Użwałam ten krem dwa razy. Mam cerę mieszną więc tylko zaaplikowałam go na
      partie przetłuszczjące się (tj. broda i nos). Niestety, po drugim razie na
      brodzie zrobił mi sie liszaj. Sądze, że krem jast dla mnie za mocny. Pozdrawiam
    • mimoza Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 07:34
      Witam!
      Stosuje Effaclar K już chyba ok. 3 tygodni. Mam również cerę mieszaną z
      tendencjami do przesuszania, łuszczenie i szczypania. Ale u mnie nawet na tych
      suchych partiach pojawiały się różne "kwiatki". Krem stosuję na całą twarz,
      czasem robię przerwę i jednego dnia używam innego kremu, np. nawilżającego.
      Skóra wyraźnie się poprawiła, ale szczególnie w tych tłustych miejscach,
      najbardziej na czole. Być może na suchej skórze nie daje takich szybkich i
      widocznych efektów, ale też nie zauważyłam żeby jej stan się pogorszył. Ściąga
      się po myciu i piecze nie bardziej niż przed używanien tego kremu. A po
      nałożeniu kremu jest super. Na mojej twarzy Effaclar działa też matująco i
      podkład jakoś lepiej się potem trzyma.
      • melodja Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 09:54
        U mnie ten krem świetnie zdaje egzamin.Miałam problemy z różnymi"ozdobami" na
        buzi od kiedy go używam i jescze łykam olej z wiesiołka(ktos mi to poradził)mam
        skóre jak marzenie.Na noc używam Effaclarc K natomiast na dzien pod makijaż
        Effidrate lekko matuje skóre i nawilża.Dla mnie bomba.
        • Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 10:41
          A czy ktos stosowal ten krem do suchej cery?
          Ja czesto miewam opryszczki w bardzo roznych miejscach(wlasnie wygaja sie
          ostatnia na moim nosie)co niestety pozostawia bardzo nieestetyczne slady na
          mojej twarzy. Czy mozna tym kremem usunac takie przebarwienia, czy lepiej uzyc
          jakis kwasow?
          • Gość: kb Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: 206.215.223.* 09.01.02, 16:19
            Apia, Effaclar to własnie krem z kwasami BHA, pomaga na ślady potrądzikowe
            oraz na wypryski, oprócz tego że działa lekko złuszczająco to w dodatku ma
            działanei antybakteryjne, kwasy te nadają się zarówno do cery miesznaje,
            tłustej jak i suchej.
    • renataaa Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 15:40
      mam pytanie
      czy ten krem pomaga pozbyc sie wypryskow?
      • melodja Re: Effaclar K- La Roche Possay 09.01.02, 16:38
        renataaa napisał(a):

> mam pytanie
        > czy ten krem pomaga pozbyc sie wypryskow?

Tak pomaga i w tym, a ja jescze oprócz kremu proponuje Ci kup sobie olej z nasion
        wiesiołka.Ja miałam takie problemy.A teraz dzieki Effaclar K+ Olejowi z wiesiołka
        mam spokuj i ładną cerę.

• Gość: dafne Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 10.01.02, 23:44
          Byłam przekonana,że muszę się pogodzic z pojawiającymi się przed okresem
          wypryskami.Od kiedy stosuję Effaklar K zapomniałam o tym.Ten krem dla mojej
          skóry jest doskonały!Ktos polecał tabletki z wiesiołka,a ja Dromin .
          • Gość: Apia Re: Effaclar K- La Roche Possay IP: *.turboline.skynet.be 18.01.02, 19:13
            W styczniowym Twoim Stylu ukazal sie artykul pt."Upiekszanie przez
            odmladzanie". W artykule tym mowa jest o kosmetykach zluszczajacych, miedzy
            innymi o Effeclar K. Wg. autorki krem ten jest wylacznie przeznaczony do cery
            tlustej z roszerzonymi porami. Sama juz nie wiem, czy ten krem mozna wiec
            stosowac do cery suchej czy tez nie? Moze wypowie sie jakas forumowiczka,ktora
            ma taka cere jak ja (stosunkowo sucha)i ktora stosowala ten krem. Jakich
            efektow mozna sie spodziewac w trakcie jego uzywania? A moze lepiej zafundowac
            sobie Idealist Estee Lauder lub Total Turnaround Clinique, ktore podobno sa do
            cery suchej?
            • fragola Re: Effaclar K- La Roche Possay 18.01.02, 20:13
              Apia ,Idealist jest wspaniały,ale ja raczej używam go na dzień.Czyni skórę
              niewiarygodnie gładką,łagodzi podrażnienia,nadaje się pod podkład.Effaclar K
              stosuję na noc w celu odświeżenia karnacji.Ten krem zawiera LHA-
              lipohydroxykwas czyli kwas salicylowy połączony z łańcuchem lipidowym więc
              powinien być dobry i dla Twojej skóry.Poza tym kremem możesz,na nawet powinnaś
              po wchłonięciu zastosować preparat odpowiedni dla(w Twoim przypadku suchej)
              skóry.Sądzę,że delikatne kremy z kwasami to rewelacja . W okolicach 30-tki
              polecam wszystkim,które chcą zachować młodzieńczą świeżość buzi.Pozdrawiam.
              • an.ia Re: Effaclar K- La Roche Possay 08.02.02, 12:53
                Dla Marty temat effaclara idzie w górę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka