Dodaj do ulubionych

Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty

30.05.07, 10:37
i zadbane stopy- bardzo was proszę o radę. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:06
      Ja nie znalazłam złotego środka na ładne piety:(Ścieram je, moczę, chodzę do
      kosmetyczki a one mimo to są żółte i mają zrogowaciały naskórek. To chyba
      genetyczne :/
    • justa_79 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:09
      dobry krem - Avon ma świetne, nie muszę używać tarki.
      • myszaczek Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:44
        Ja mocze stopy w misce z woda i mydlem w plynie lub sola do stop. Potem tarka
        (ponoc nie mozna uzywac zbyt czesto bo naskorek wtedy szybciej grubieje) lub
        peeling do stop. Nastepnie wmasowuje w stopy bardzo duza ilosc kremu
        nawilzajacego (np. Nivea)i zawijam stopy na noc w przezroczysta folie spozywcza.
        Nastepnego dnia skora jest miekka i rozowa.
    • salezja Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:32
      Moja mama ma jeden sposób i efekt rzeczywiście powalający. Pięty jak skóra
      dziecka tyle, że jest on czasochłonny, a ja szukam sposobu szybkiego. Otóż moja
      mama moczy stopy w wodzie z dodatkiem sporej ilości proszku Vizir ( chyba może
      być inny proszek) przez pół godziny, następnie trze to pumeksem tak po 5 minut
      każdą piętę,- mówi, że aż czasem ją to bolało. Po miesiącu takiej kuracji czyli
      4 razach pięty pozbyły się zgrubienia. Acha i jeszcze jedno- ona nigdy nie
      smaruje stóp kremem do stó tylko balsamem do ciała. Zauważyła i ja zresztą też,
      że wtedy ta skóra na piętach robi się jeszcze gorsza. Teraz codziennie jak myje
      nogi to chwilkę trze pięty pumeksem ( muszą być namydlone bo inaczej robią się
      dziury) a raz na jakiś czas powtarza kurację z proszkiem. Ja nie mam czasu bo
      mam małe dziecko dlatego pytam o łatwiejszy sposób ale ten gwarantuję, bo ma
      takie pięty, że aż jej zazdroszczę.
      • justa_79 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:46
        nie jestem zwolenniczką pumeksu, tylko pogarsza sprawę, tarki są o wiele
        lepsze. proszek do prania brzmi przerażająco :O natomiast kremy do stóp
        zawierają substancje zmiękczające i złuszczające, których nie zawierają balsamy
        do ciała.
        • syriana Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:50
          ło jezu!

proszek do prania? dla mnie zbyt radykalna metoda
          stosuję pumeks, jest ok dla mnie

tarka owszem, działała, ale w dziwny sposób ścierała naskórek tak, że każde
          rajstopy / pończochy po jednorazowym użyciu, na stopach były pełne oczek
          • salezja Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 11:54
            Wiem dziewczyny, że jest to nieco przerażające, ale znam efekty.
            Krem do stóp nigdy mi nie pomagał. Być może pomaga on tym, które mają lekko
            zażółcone pięty. Niestety moje choć nie najgorsze to i nie najlepsze. Są
            stwardniałe i pękają i nic im nie pomaga. A moja mama chyba musiała mieć
            straszne skoro był taki czas, że ścinała te pięty takim specjalnym przyrządem z
            żyletką w środku. To dopiero koszmar. Brrrr
            • jadwiha Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 20:11
              tylko nie vizir!!!!!!!!!!
              to jeden z najbardziej nafaszerowanych paskudną chemią proszków w polsce!
          • sjena1 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 01.06.07, 18:22
            po tarce trzeba użyć jeszcze drobnego kosmetycznego pumeksu aby wyrównać
            powierzchnie i problem haczących skórek znika :)
    • magic104 tylko Scholl do pięt 30.05.07, 12:03
      rano i wieczorem. Stopy, jak skóra niemowlęcia.
      Sama mam problemy genetyczne. 4 dni temu moje pięty były popękane - tak źle
      jeszcze nigdy nie było. Pomógł Scholl...
      • salezja Re: tylko Scholl do pięt 30.05.07, 12:16
        Napisz proszę czy chodzi o krem, peeling czy jeszcze coś innego, gdyż ja
        stosowałąm peelingu i efektu nie było. Pozdrawiam.
        • magic104 Re: tylko Scholl do pięt 30.05.07, 12:52
          Krem do pięt. 16 PLN z małym kawałkiem (apteka)
    • meiga Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 13:46
      Ścierak do pięt (taki plastikowy z 2 grubościami), moczenie stóp w wodzie z
      mydłem lub solą do kąpieli i na noc krem do stóp Ewa Naura ziołowy; to wszystko
      kilka razy w tygodniu.
      • dziewczynka1979 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 22:45
        A ja polecę kontrowersyjny sposób
        nasiusiać na skarpety założyć na stopy, potem zawinąc folią i założyć drugą
        parę,(kuracja na noc)
        To nie są żarty tylko sprawdzona metoda
    • romanticca Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 13:49
      Od kilku dni stosuję piling diamentowy Avonu. Efekt świetny. Ale musze dokupić
      jeszcze krem.
      • kinder.bueno Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 13:58
        jeżeli chodzi o krem to najlepszy są te z sally hansen. Wypróbowalam dosć sporo
        kremów do stóp róznych firm ale te z sally hansen to rewelacja! ja mam dwa
        healing foot cream i 18 hour cracked heel creme oba sa swietne, ale na suche
        piety bardziej ten drugi. Krem scholla do stóp mialam jeden i to byl dramat.
        Wogole nie nawilzal a skora stop byla sucha twarda i napieta. Porażka. Kremy
        avonu sa dobre, sama mam zmiekczający krem do piet, ale sally hansen bije je
        wszystkie na glowe. Skóra jest miekka , nawilzona, zdrowa, efekty naprawde widac.

poza kremem to trzeba stosowac to wszystko o czym pisza dzieczyny, czyli scierac
        martwy naskórek.
        Pozdrawiam.
        • romanticca Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 14:05
          Sally Hansen ma coś takiego co nazywa się "Pedicure in a minute". Podobno dobre.
          • gabi1234 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 14:11
            potwierdzam - krem scholl - dla mnie REWELACJA!!
          • setorika Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 00:37
            świetny - mam już którąś tam z kolei tubkę. Ale był taki extra krem do stóp
            Ziaja w okrągłym pudełeczku za jakieś 5 zeta a ostatnio wchodzę do drogerii a
            tam kilka takich kremów i jakaś seria do stóp, więc ktoś wie, który jest ten
            właściwy-pierwotny :)????
    • kika2411 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 15:45
      podziele sie z wami dziewczyny swoim sposobem na gladziutkie piety.od kiedy
      pamietam to zawsze borykalam sie wlasnie z tym problemem az ktoregos razu na
      mojej drodze stanela pewna pani dermatolog z dobra rada .kiedy zaczelam
      stosowac to co mi podpowiedziala jestem pozytywnie zaskoczona efektami no ale
      do rzeczy:piety tre tylko i wylacznie jakas dobra tarka a co najwazniejsze ze
      robie to sa sucho!!!!nigdy pod prysznicem ,sama nie moglam uwierzyc jak
      zrogowaciala skora zaczela znikac juz po dwoch zabiegach,nastepnie myje nogi i
      na samym koncu wcieram masc z apteki ktora nazywa sie hasceral(juz nie pamietam
      ile kosztuje)jest to masc z mocznikiem.efekty sa naprawde
      zadowalajace.pozdrawiam i polecam.
      • toola2 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 30.05.07, 16:05
        Mnie pomógł krem Erisa Lirene do stóp z mocznikiem.
    • yagiennka Pilnik i peeling 30.05.07, 19:00
      Rewelacja. Ja wywaliłam wszystkie pumeksy i używam pilnika z Rossmana, poza tym
      co kilka dni peeling i stopy jak u niemowlaka :) Do tego oczywiście codziennie
      dobry krem.
    • adsa_21 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 10:33
      tez sie borykam z tym problemem, ale kupilam dobra tarke i krem do pekajacych
      piet scholla i jest duzo lepiej.
      • corrina_f1 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 15:58
        Ja bardzo sobie chwalę (od 2 lat) krem do pięt Avonu, natomiast (oczywiście
        poza pumeksem czy tarką) na zmęczone po całym dniu stopy rewelacyjny jest
        lotion z Body Shop (seria peppermint), tu akurat krem :
        www.allegro.pl/item198359803__the_body_shop_peppermint_krem_do_stop_.html
        Cudownie chłodzi i prześlicznie pachnie. Stopy gładziutkie i mięciutkie, tylko
        całować ;))
    • axasa2 krem do stop LEN! 31.05.07, 15:11
      to najlepszy jaki uzywalam do tej pory, bardzo mocno nawilza i natluszcza, jest
      tez druga wersja "lzejsza". Polecam ta pierwsza. Kosztuje kilka zlotych. Poza
      tym swietna jest tarka ROSSMANN! (w tymze sklepie) - podwojna - tarka i papier
      scierny (zetrze nawet sloniowe piety ;)) a stopki mocze w soli do stop, ktora
      czesto mozna dostac w LIDLU, sa rozne gatunki: na pocenie, na puchniecie itp.
      Pozdrawiam! :)
    • sigrun Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 17:11
      Najpierw rozgrzewająca kąpiel, pod koniec tarka (obecnie firmowa Foot Works
      Avonu), po kąpieli porządny pedicure, na sam koniec masaż (połączony z
      refleksoterapią) z Foot Works Heel Softening Creme Avonu (ok. 12 zł), et voila! :-)
      Muszę dodać, że produkty te bardzo pomogły w przywróceniu gładkości również
      stopom Męża, który ma wręcz chronicznie zrogowaciałą skórę nie tylko na piętach :-)
    • y3y Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 19:20
      odkad kilka lat temu zaprzestalam uzywania pumeksu i tarki moje stopy wygladaja
      jak u niemowlecia. stopy mocze co kilka dni w wodzie z sola do stop , i wcieram
      krem. piling stosuje raz na jakis czas - nie przy kazdym moczeniu. ale na
      poczatku , gdy odchodzilam od pumeksu piling robilam kazdorazowo . pumeks i
      tarka powoduja , ze naskorek na stopach szybciej narasta i robi sie twardy.
      przetestowalam tez rozne kremy do stop i stwierdzam , ze scholl jest
      przereklamowany. inne marki sa o wiele lepsze.
      • yryng Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 22:01
        krem Neutrogeny z mocznikiem (zielona nakrętka)
        • venus22 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 31.05.07, 22:33
          podobno lykanie jakies witaminy - nie jestem pewna jakiej ma wplyw ze naskorek
          tak nie rogowacieje. niestety kompletnie zapomnialam jaka to.

ja uzywam tarki jak do tarcia ziemniakow na placki -na sucho,- dziala
          rzeczywscie lepiej- a potem wygladzam taka z papierem sciernym jak pilniki do
          paznkoci.

dla kogos kto ma duzo takiej skory najskuteczniejse jest to:
          www.footcareonline.co.uk/corn%20plane2.jpg
          tylko trzeba bardzo dobrze namoczyc nogi i ostroznie scinac.

dobry "scinacz" musi miec wypukla powierzchnie (bo sa takie ze zbyt plaska).

Venus
    • lola211 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 01.06.07, 13:42
      Odkad uzywam pilnika Scholla i kremu na pekajace piety tej samej firmy stopy
      mam jak moja 9- latka- polecam.
    • carminam Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 02.06.07, 17:19
      Ja rowniez jak jedna z poprzedniczek polecam zawykly pilnik/tarke i na suche
      stopy :-)
      Polecam sprobowac bedziecie zaskoczone jak duza jest roznica i jak o wiele
      szybciej sciera sie skora niz na mokro nawet po moczeniu w roznych preparatach,
      ja o tej metodzie uslyszalam kiedys od faceta na targach medycyny naturalnej
      ktory sprzedawal zwykle pilniki, mowil ze przychodza do niego babki dziekowac
      mu za ta metode :-)

Na moje piety to jedyny sposob (a probowalam wszyskiego lacznei z masciami z
      apteki i specyfikami scholla) tylko pieta i tarka musza byc absolutne suche,
      nawet nie wilgotne. polecam zwlaszcza dla osob ktorym piety bolesnie pekaja bo
      to najmniej drastyczny sposb na szybkie bezbolesne starcie.
      • venus22 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 02.06.07, 23:34
        a ja postanowilam zrobic doswiadczenie i uzylam zwyklego bialego pumkesu tez na
        sucho - efekt- o niebo lepszy.

Venus
        • roxy361 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 02.06.07, 23:51
          jest taki fajny pilnik scholla własnie do stosowania na sucho a potem
          oczywiscie po umyciu i osuszeniu stóp dermosan - zwykły krem za 7 zł efekt juz
          po 1 razowym zastosowaniu- polecam- niech się wszystki inne gleboko schowaja
          wraz ze swoją cena.
          • polskiprl Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 02.06.07, 23:54
            Ja polecam krem oliwkowy ale tylko z Ziai. Moj tatus uzywa ten krem na twarz:)
            nie chce zadnego innego i ma cerke super:) No dobra to byla mala dygresja. Ale
            mowie ziaja jest super na piety. My z mama non stop uzywamy i non stop kupujemy
            w aptece, ale farmaceutki sie pytaja co my z nim robimy:). No tak ale tak jakby
            podzielic na 3 osoby...:)
    • mirac7 Re: Najskuteczniejszy sposób na gładkie pięty 03.06.07, 00:08
      Krem E45 do stop i piet-moim zdaniem najlepszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka