Dodaj do ulubionych

do orto.....

IP: *.attu.pl / 192.168.6.* 05.06.03, 19:23
orto,
mam wielka prosbe,
jakis czas temu szukalam odpowiedzi na pare pytan w zwiazku z leczeniem
ortodontycznym, i nikt mi nie pomogl. czy moglabym prosic Ciebie o rozwianie
niepokojow??? lecze sie w klinice, a jednak mam pare nurtujacych mnie
problemikow... nie raz czytalam Twoje posty, piszesz z dystansem, co wzbuda
zaufanie :) odezwiesz sie?

cieplutkie czerwcowe pozdrowionka,
katinka

Obserwuj wątek
    • Gość: orto ? IP: *.szczecin.pl 05.06.03, 19:56
      • Gość: katinka Re: ? IP: 213.17.252.* 06.06.03, 14:18
        myslalam, ze jestes ortodonta, pomylilam sie?
        • Gość: orto zadaj pytanie! nt IP: *.szczecin.pl 06.06.03, 18:15
          • Gość: ani Re: zadaj pytanie! nt IP: *.kat.cdp.pl 06.06.03, 21:48
            A ja tak przy okazji - czy potrzebne jest używanie specjalnych szczoteczek
            jeśli nosi się aparat stały?
            • Gość: orto odpowiedź IP: *.szczecin.pl 06.06.03, 22:27
              Gość portalu: ani napisał(a):

> A ja tak przy okazji - czy potrzebne jest używanie specjalnych szczoteczek
              > jeśli nosi się aparat stały?

Są dwie szkoły. Skoła nr 1, tzw full wypas, czylistosowanie wszystkiego, co
              możliwe:zwykłe szczotki, szczoteczki butelkowe, szczoteczki jednopęczkowe,
              szczotki elektryczne, nitki, wykałaczki itd. Szkoła nr 2: zwykła szczotka,
              często wymieniana na nową i nic poza tym. Szkoły szkołami a najważniejsze
              sączyste zęby. Jeśli zdołasz utrzymać higienę zwykłą szczotką to nie
              potrzebujesz innego oprzyrządowania. Jeśli nie, to często dodatkowe szczotki
              mogą nie wystarczyć i raz na jakiś czas należy wykonać zabieg profesjonalnego
              oczyszczania zębów na fotelu dent. Wszystko kwestią samozaparcia, potrzeb
              higienicznych, świadomości i zdolności manualnych. pzdr. orto.
          • Gość: katinka Re: zadaj pytanie! nt IP: *.attu.pl / 192.168.6.* 07.06.03, 11:28
            to pytanie bylo takie:

bardzo prosze o fachowa informacje na temat licowek na zeby: czy kazdy
            pacjent (oczywiscie ze wskazaniami) moze je miec, jak to sie robi, jakie sa
            konsekwencje zalozenia (bardziej te niedobre mam na mysli), na jak
            dlugo "starczaja" i czy mozliwe jest wykonanie zabiegu tak, by sladu dla
            obcego oka nie bylo... (czy licowki wykonane na gornych 8 zebach - jedynki,
            dwojki, trojki, czworki nie wymagaja "sasiadow" na dole? czy to by ladnie
            sie komponowalo z calosia? czy wykonanie licowek na tylu sasiednich zebach
            nie bedzie ze szkoda dla przestrzeni miedzyzebowych? <--
            • Gość: orto Re: zadaj pytanie! nt IP: *.szczecin.pl 07.06.03, 12:26
              Gość portalu: katinka napisał(a):

> to pytanie bylo takie:
              >
              > bardzo prosze o fachowa informacje na temat licowek na zeby: czy kazdy
              > pacjent (oczywiscie ze wskazaniami) moze je miec, jak to sie robi, jakie sa
              > konsekwencje zalozenia (bardziej te niedobre mam na mysli), na jak
              > dlugo "starczaja" i czy mozliwe jest wykonanie zabiegu tak, by sladu dla
              > obcego oka nie bylo... (czy licowki wykonane na gornych 8 zebach - jedynki,
              > dwojki, trojki, czworki nie wymagaja "sasiadow" na dole? czy to by ladnie
              > sie komponowalo z calosia? czy wykonanie licowek na tylu sasiednich zebach
              > nie bedzie ze szkoda dla przestrzeni miedzyzebowych? <--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka