IP: *.4web.pl 05.06.03, 20:25
Mam 22 lata, nigdy nie byłam otyła i nie straciłam nagle na wadze, a niestety
moje ciało szpecą okropne rozstępy, które pojawiły się nie tylko na udach i
pupie ale także na łydkach. Już od lat stosuje masaże, kremy, zimne natryski
i nic - ciągle pojawiają się nowe. Nie wiem jak zatrzymać tą machinę? Czy są
kobiety, które mają podobne problemy? Jeśli tak powiedzcie jak z tym żyć, czy
można to jakoś zaleczyć, żeby było mniej widoczne? Proszę o rady.....
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: rozstępy IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 05.06.03, 22:03
      bierzesz moze tabletki hormonalne?
      • Gość: kulka Re: rozstępy IP: 80.51.142.* 06.06.03, 13:05
        ja mam rozstepy na prawie calym tylku:-((
        i to mnie przeraza
        sotsuje krem avonu
    • Gość: lalka Re: rozstępy IP: *.4web.pl 07.06.03, 19:59
      rozstępy faktycznie są straszne
    • Gość: mimmi Re: rozstępy IP: *.debrznie.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 19:20
      Sama mam masę roztepów, choć mam dopiero 19 lat.A ostatnio zauważyłam,że tworzą
      mi się nowe- z bioder rozprzestrzeniają mi się na uda... jestem zrozpaczona, bo
      zbliża się lato i mogą być widoczne.
      Czy można używać jakiś kosmetyków przeznaczonych dla kobiet w ciąży...
      I czy tylko jakieś zabiegi lub operacje mogą sprawić, że staną się mniej
      widoczne?
      Rownież proszę o rady.
    • Gość: Marta Re: rozstępy IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 09:36
      Dziewczyny! Ja mam cały brzuch w rozstępach, zostały mi po ciąży. Całą ciążę
      jak i teraz smaruję się różnymi specyfikami i nic. One nie znikną od żadnego
      kremu jedynie mogą zmienic kolor tzn. mozna je rozjaśnić. Ja na szczęście mam
      delikatnie białe-sine. Wiem że niektóre dziewczyny mają czerwone. Mój synek ma
      juz 3 lata a ja smaruje sie codziennie i rozstepy nadal są. Tylko specjalne
      zabiegi, operacje moga je zlikwidować. Ja juz machnęłam na nie ręką. Ale dalej
      się smaruję.
      Pozdrawiam
      • eoia Re: rozstępy 10.06.03, 20:44
        > Ja na szczęście mam
        > delikatnie białe-sine. Wiem że niektóre dziewczyny mają
        czerwone.

Rozstępy różowe to rozstępy w pierwszej fazie powstawania,
        rozstępy białe to już faza zaawansowana :-(
        Sprawdziłam zresztą na sobie. Mam jednego rozstępa
        (ładnie brzmi ;-) o długości 1 cm pod kolanem. Widziałam
        jak przechodził te fazy i stopniowo się wydłużał. Problem
        w tym, że byłam bezsilna i żadne kremy nie potrafiły
        zastopować tego procesu. Ale przynajmniej wiem co mogło
        być powodem powstania tego rozstępu u mnie. Nie byłam bez
        winy ;-)

Pozdrawiam :-)
      • Gość: . Re: rozstępy IP: *.4web.pl 30.06.03, 11:49
        a czy te kremy rozjaśniją także skórę wokół rozstępów? jak to jest?
    • annika_vik Re: rozstępy 09.06.03, 13:27
      Żaden krem nie ruszy rozstępów. W ogóle nie istnieje skuteczna metoda pozbycia
      się ich. Nie wyjaśniono też dlaczego się tworzą - najprawdopodobniej przyczyną
      są nieprawidłowości w wydzielaniu hormonów nadnerczy, oraz zmiany wagi,
      niedostatek kolagenu. Ale to tylko teorie. Tak naprawdę - nie wiadomo.
      Kremy rozjaśniają tylko skórę WOKÓŁ rozstępów, dzięki czemu wydają się mniej
      widoczne. Po jakimś czasie rozstępy stają się zdecydowanie mniej się odznaczają
      (same z siebie), ale zostają.

Jedyną metodą, jaką na nie wymyślono jest dermabrazja - w skrócie ścieranie
      skóry do krwi za pomocą czegoś w rodzaju papieru ściernego. Rana się goi, i
      zabieg się powtarza w tym samym miejscu. Bardzo nieprzyjemne, bardzo bolesne,
      bardzo niebezpieczne.

Dla pocieszenia dodam, że prawie wszyscy mają rozstępy, faceci też.
      Niestety, należy się przyzwyczaić....

• Gość: rozstepy Re: rozstępy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 09.06.03, 17:42
        www.wizaz.pl/basia_rozstepy.php
        • Gość: ola Re: rozstępy IP: *.4web.pl 15.06.03, 20:48
          bardzo interesująca stronka szkoda że nic nie jest napisane jak zwalczać
          rozstępy
      • Gość: Anni Re: rozstępy IP: *.chello.pl 10.06.03, 21:53
        dokladnie kremy na rozstepy rozjasniaja skore wokolo ja tak mialam po kremie
        Vichy, paskudna skora mi sie zrobila jak papirus a rozstepy jak byly tak sa
        ;(
    • Gość: ewa Re: rozstępy IP: *.4web.pl 10.06.03, 17:47
      mam dosyć mego wyglądu, chyba sie zabije, mam rozstepy nawet na plecach, tre i
      tre, ale to nic nie daje, mam tylko startą skore, i jakieś uczulenie
    • komandos57 [...] 10.06.03, 17:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: maja Re: rozstępy IP: *.4web.pl 11.06.03, 18:13
      ciężko coś poradzić ale od tygodnia stosuję cepan i czekam na efekty
      • Gość: rozstepy Re: rozstępy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 11.06.03, 18:19
        Gość portalu: maja napisał(a):

> ciężko coś poradzić ale od tygodnia stosuję cepan i czekam na efekty

ale wiesz ze efekty moga byc dopiero po roku regularnego uzywania, najlepiej
        dwa razy dziennie...
        • Gość: marta Re: rozstępy IP: *.4web.pl 12.06.03, 22:44
          dopiero po roku???? a siła podświadomości coś pomoże? :)
    • malen_a Re: rozstępy 13.06.03, 08:40
      Tez mam rozstepy :-(( pojawily sie dokadnie w okersie dojrzewania a nastepnie
      gdy zaczelam brac tabletki anty.jedna rzecz tylko zauwazylam, ze jak skora jest
      opalona sa one jakby mniej widoczne, co nie znaczy ze ich nie wiedac...ale
      zawsze to jakies pocieszenie :-)
      • Gość: lilka Re: rozstępy IP: *.4web.pl 13.06.03, 18:16
        a mnie sie właśnie wydaje że moje są bardziej widoczne po opalaniu, są wtedy
        jeszcze bardziej białe i wyróżniają się , okropne!!!!!!!!
        może Twoje są węższe i wtapiają się w skórę, zazdroszczę
        • Gość: czekolada Re: rozstępy IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 13.06.03, 18:24
          dziewuszki, marsz do kosmetyczki, usunąć je i po kłopocie. jeden zabieg na
          konkretną partie ciala np. posladek czy udo w kielcach kosztuje 50 zł. jest to
          cos na kształt laseru,a le nie laser. na starsze rozstępy potrzeba kilku
          zabiegów ale juz po 1 widac efekty. opłaca się wydać na to niż wyrzucac
          pieniądze na kremy, które nie zlikwidują, ale mogą zapobiec nowym.
          pozdrawiam:)
          • Gość: lilka Re: rozstępy IP: *.4web.pl 14.06.03, 09:21
            czekoladko powiedz jak ten zabieg sie nazywa, jak się o niego zapytać u
            kosmetyczki i czy już miałaś takie zabiegi i jakie efekty, bo ja już
            dowiadywałam się w gabinetach i te zabiegi są strasznie drogie ok. 100 zł jeden
            i potrzeba ok 10 zeby coś było widać, co to za laser????? dla mnie byłby to
            jedyny ratunek!!!! prosze napisz o tym dokładniej
            • Gość: czekolada Re: rozstępy IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 14.06.03, 11:13
              z tego co wiem, to jest taki zabieg jakim sie usuwa znamiona. jeszcze na nim
              nie bylam, bo najpierw musze sie pozbyc cellulitu, ale na pewno przed
              nastepnymi wakacjami pójdę.
              ja tą ofertę znalazłam w gazecie, w ogłoszeniach. poszperaj w regionalnym
              wydaniu gazety, na pewno będzie. w kielcach kosztowało to 50 zł za jeden
              zabieg, ale tutaj większość takich usług jest tańsza:(
              wiem, ze po 1 zabiegujuz widać efekt bo sama widzialam, także warto to rozłożyc
              nawet na kilka miesięcy, wtedy nie wydaje się,że dużo kasy poszło...
              • Gość: dada Re: rozstępy IP: *.4web.pl 17.06.03, 19:49
                podobno nie ma rady na rozstępy..... myślę że to wszystko to tylko naciąganie
                biednych kobiet, zdesperowanych.....
              • madzia773 do czekolady 13.03.04, 10:58
                w którym miejscu w Kielcach to robiłaś?Możesz podac konkretny adres?
    • Gość: justy Re: rozstępy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 19:54
      www.wizaz.pl/basia_rozstepy.php
    • Gość: lulu dieta IP: *.4web.pl 21.06.03, 13:44
      czy może mi ktoś polecic jakąś dietę przeciw rozstepom?
      • cameleonka Re: dieta 22.06.03, 18:01
        a ja polecam Mustele na rozstepy
        • Gość: do cameleonki co to jest???? IP: *.4web.pl 22.06.03, 19:36
          a czy moge wiedzieć co to jest? nigdy nie spotkałam się z tym preparatem, gdzie
          go można dostać, ile kosztuje i czy jest skuteczny tzn. czy rozstępy giną czy
          tylko stają się mniej widoczne? czy sprawdziłaś ten preparat?
    • Gość: mustela Re: rozstępy IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 22.06.03, 22:22
      zaden z kremow na rozstepy ich nie zlikwiduje w 100%, zaden... nawet mustela
      niestety smutna to prawda ale jesli to wreszcie zrozumiemy to zaoszczedzimy
      pieniadze, lepiej juz wydaj na masaz lub zbieraj na zabieg, choc nawet zabieg
      oferuje 80% a nie 100% poprawy, wszystko zalezy od sranu rozstepow, jak
      bedziesz je regularnie masowac nawet oliwka to poprawisz ich stan, beda nadal
      widoczne jasne kreski, ale przestana byc sino-czerwone.
      • Gość: kulka Re: rozstępy IP: *.gabo.pl 22.06.03, 22:28
        a ja nigdy nie mialam czerwonych rozstepow
        mam ich pełno na całym tyłku i teraz pojawily sie na nogach:-(( ae zawsze!
        nawet te nowe rosztepymam BIAŁE
        wszyskie dziewczyny pisza ze najpierw sa czerwone..
        sama juznie wiem.
        a czy myslicie ze jezeli mam tylko białeto bedzie je widac pod biała spodnicą
        pod która przeswitują majtki?
        ja uzywam kremu Avonu
        ponoc dobry jest Fissan(jedna forumowiczka polecala go)niestety ja o nim nic
        nie wiem
        pozdrowka
    • Gość: ROZSTEPY Re: rozstępy IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 22.06.03, 22:41
      moje rozstepy tez sa zawsze jasne, kreseczki, nigdy nie mialam sinych, sine
      rozstepy czesciej pojawiaja sie po ciazy w wyniku intensywnego naciagania sie
      skory, w moim przypadku podloze bylo hormonalne, pierwsze pojawily sie gdy
      dojrzewalam, a teraz sadze ze tabletki antykoncepcyjne sie przyczyniaja, mam
      je na udach i posladkach, jestem szczupla, nigdy nie tylam a ni chudlam
      drastycznie poza 1-2 kg w tą lub drugą stronę czyli normalnie, waże poniżej
      50kg, nigdy nie rodzilam, a mam juz spora kolekcje rozstepow niestety, a mam
      25 lat. Z moich doswiadczen wynika ze tego typu rozstepow nie da sie usunac w
      100%, nawet zabiegi nie pomoga calkowicie, a juz nie wspomne o zadnych
      kremach, pomagaja masaze regularne nawet sama oliwka, cepan, zapewne pomoglo
      by mi odstawienie tabletek, takie to przykre, ale biore tabletki by moc
      uprawiac bezpieczny seks, zalezy mi na byciu atrakcyjna, a z drugiej strony
      dzieki tabletkom mam cellulit, rozstepy i rozszerzone naczynka na nogach.......
    • Gość: tra Re: rozstępy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 23:45
      czy wy z tymi rozstepami nie przesadzacie??? same sie tak nakrecacie chyba... w
      efekcie nikt na te rozstepy nie zwraca uwagi oprocz kobiet, ktore zostaly
      uswiadomione przez zyczliwe kolezanki,ze miec rozstepy to jak conajmniej
      plackowato wylysiec...
      • Gość: kulka Re: rozstępy IP: *.gabo.pl 23.06.03, 16:06
        a ty masz rozstepy?
        zawsze łatwo mówic tym co ich nie mają
        trudno się pogodzić mlodym kobietom z czyms czrgo nie da sie usunąc a
        najprosciej mówiąc szpeci
        widok całego tyłka w rozsteoach napewno nie bedzie taki sam jak widoc tylka bez
        rozstepow
        a co dopiero na nogach?nie dlogu do tego dojdzie ze nie bede migla wyjsc w
        spodnicy bo moje nogi beda wygadac koszmarnie
        (zauwazylam ze ja mam rozstepy nawet na kolanach!)
        to jest straszne
        • Gość: karin rozstępy szpeca IP: *.4web.pl 23.06.03, 17:43
          masz rację Kulka, ja mam rozstępy na łydkach i nie mogę chodzić w spódnicy,
          więc całe lato latam zazwyczaj w spodniach, to nic miłego.... a rozstępy
          niestety widać, chciałabym mieć cienkie paseczki, ale niestety mam grube
          krechy, gdyby tylko na tyłku były to jeszcze bym to zniosła, ale mam je na
          łydkach i naprawde przechodzę katusze, wstydzę się ich i mam świadomość, że nic
          nie jest mi w stanite pomóc, bo już wiele czytałam i wiele stosowałam, chyba
          oprócz lasera to wszystko..... no i życie wcale nie jest proste z tym
          świństwem, kto nie ma ten nie wie!!!!!!
          • Gość: tra rozstępy?? a co to sa rozstepy....:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 23:38
            tak,mam rozstepy,ale na plecach i ich nie widuje za rzadko,mozliwe ze inni
            czesciej,ale nie bede sie przejmowac bo w zasadzie mam wieksze problemy
            mam tez jakies rozstepy na nogach i nawet kolo pach:D i jest to dla mnie raczej
            ucieszne:))) zazdroszcze laskom, ktore moga nosic spodnie z niskim stanem,ja
            nie moge usiasc nie obciagajac z tylu bluzki:)) taki odruch... wiem ze nic sie
            nie da z tymi rozstepami zrobic,troche sie boje ciazy, bo widzac jak slabe mam
            tkanki wyobrazam sobie jak bedzie wygladal moj brzuch... ale takie zycie,nie
            zmienie tego,natomiast wyglad np moich wlosow bardziej ode mnie zalezy wiec na
            tym sie skupiam:)))
            pozdrowienia i pamietajcie,ze wasze rozstepy zauwazy najszybciej kobieta,ktora
            zna adres tego forum...(i jeszcze was zbeszta ze takie niechluje z was ze nie
            przeciwdzalacie,chociaz sama doskonale wie ze nic sie nie da zrobic hehehe.....
            tzw schadenfreude:D)
            • Gość: optymistka Re: rozstępy?? a co to sa rozstepy....:D IP: *.kom / 10.105.8.* 24.06.03, 21:04
              Nie ma co się załamywać. Widać każda kobieta ma rozstępy, skoro tyle tu
              postów. Pozatym naprawde to niej jest megawidoczna rzecz i nikt na to nie
              zwraca uwagi! Żeby mi nie zarzuano, ja też mam rozstępy. Pojawiły mi się w
              wieku 12-13 lat, gdy zaczełam dojrzewać i myślę, że to także częściowo moja
              wina, bo zawsze byłam leniuszkiem i za sportami nie przepadałam. Więc zamiast
              narzekać, posatnowiłam wziąść się za siebie od tych wakacji (jak tylko zadam
              na studia i skonczy sie siedzenie w domu i zakówanie).

Jeżeli chcecie się pocieszyć to pooglądajcie uważnie różne pokazy mody,
              najlepiej bielizny lub strojów kąpielowych. U wielu modelek mozna dojrzeć
              mniejsze lub większe rozstępy, jak się dobrze przyjrzy. To choroba
              cywilizacyjna, podobnie jak celulit (z którym nawet dzieci się rodzą - są
              przypadki). Szkoda kasy na nieskuteczne kremy, lepiej zdrowa dieta (z tym u
              mnie też często kiepsko bywało) no i ruch. Rozstępy może nie znikną, ale na
              zgrabnej pupie napewno będą mniej widoczne niż na tłustym, zniekształconym
              tyłku:P

A tymczasem siedzę przed kompem...
              • Gość: nika Re: rozstępy?? a co to sa rozstepy....:D IP: *.4web.pl 26.06.03, 00:16
                dzięki za odpowiedz, bardzo mnie podbudowała, gratuluję mega optymizmu, to
                fajnie tak mysleć, pozdrowionka
              • Gość: MamaKai Re: rozstępy?? a co to sa rozstepy....:D IP: *.cpip.pl / 192.168.0.* 28.06.03, 14:08
                Gość portalu: optymistka napisał(a):

> Rozstępy może nie znikną, ale na
                > zgrabnej pupie napewno będą mniej widoczne niż na tłustym, zniekształconym
                > tyłku:P

Otóż, widzisz moja droga, niezwykle trudno o gzrabny i jędrny tyłek, gdy ma
                się na nim rozstępy, bowiem ta przypadłość powoduje, że skóra w miejscach
                występowania rozstępów traci na raz na zawsze elastyczność, a więc nawet gdy
                się zechce zrzucić parę kilo z tłuściutkiego tyłeczka, to skóra na nim
                niestety jest pomarszczona i nie obkurcza się jak należy.
                Czy wiecie, że nie odsysają tłuszczu pacjentkom z dużą ilością rozstępów na
                skórze w miejscu odsysania.
                A tak pozatym, to z rozstępami trzeba się poprostu zaprzyjaźnić, to niestety
                jest nieodwaracalne i żadnymi sposobami (lasery, dermabrazja,
                mokrodermabrazja) niestety nie zlikwiduicie ich. Ale skoro mężczyznom w
                zasadzie nigdy one nie przeszkadzają u swoich partnerek, no to czym Wy się
                martwicie...?

Pa, pa:):)
                • to_fly Re: rozstępy?? a co to sa rozstepy....:D 22.07.03, 21:09
                  Gość portalu: MamaKai napisał(a):

> Otóż, widzisz moja droga, niezwykle trudno o gzrabny i jędrny tyłek, gdy ma
                  > się na nim rozstępy, bowiem ta przypadłość powoduje, że skóra w miejscach
                  > występowania rozstępów traci na raz na zawsze elastyczność, a więc nawet gdy
                  > się zechce zrzucić parę kilo z tłuściutkiego tyłeczka, to skóra na nim
                  > niestety jest pomarszczona i nie obkurcza się jak należy.

No to w takim razie polecam balsam ujędrniający i się obkurczy jak należy
    • Gość: nika Re: rozstępy IP: *.4web.pl 26.06.03, 21:53
      a co myślicie o laserze?
      • Gość: ,, Re: rozstępy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 26.06.03, 21:58
        drogi, pomocny tylko w niektorych przypadkach, i nie daje 100% skutecznosci co
        przy takiec cenie nie jest zachecajace,
    • Gość: matra Re: rozstępy IP: *.4web.pl 28.06.03, 13:52
      czy wiecie w czym jest dużo krzemu? bo podobno trzeba go łykać, aby wzmocnić
      włókna kolagenowe......
      • Gość: ariete Re: rozstępy IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 10:57
        Gość portalu: matra napisał(a):

> czy wiecie w czym jest dużo krzemu? bo podobno trzeba go łykać, aby wzmocnić
        > włókna kolagenowe......

Duże ilości krzemu dostarczysz organizmowi spożywając: skrzyp polny (herbatka,
        praparaty witaminowe ze skrzypem), kaszę jaglaną.

Ponadto dobre jest awokado, które zawiera substancje stymulujące produkcje
        kolagenu.

• Gość: Marzencia21 Re: rozstępy IP: *.mtnet.com.pl 28.06.03, 18:12
      Mam roztepy na piersiach,posladkach,biodrach i powiem szczerze,ze powstalych
      roztepow nie da rady juz zlikwidowac przez kremy.Jedyny ratunek to
      zabiek.Uzywalam kilka kremow i nic,z Vichy.tchalgo,gerber,penaten.Wszystko na
      marne,nic nie poskutkowalo,barzo bym chciala sie ich poabyc sama,ale nie wiem
      co juz uzywac.Powodzonka.
    • Gość: madusiak Re: rozstępy IP: *.acn.pl 30.06.03, 11:56
      hm ja mam cala pupe w bialych kreskach...coz musze z tym zyc. jestem b szczupla
      cwicze, ale natura zrobila swoje i domalowala mi te kreski jak dojrzewalam. To
      nie jest tak ze modelki czy aktorki tego nie maja...kiedys na jakims filmie
      zauwazylam u Lopezowej koszmarny cellulit...a caly swiat uwaza ja za boginie.
      Wiecie co moze trzeba sobie z tego atut zrobic? pomyslcie o tym jak o malarskim
      dziele natury. Hmm..to tez nie jest tak ze ja je kocham ale nie ma na to
      lekarstwa.
      • ania_ww Re: rozstępy 30.06.03, 22:57
        brawo madusiak
        chyba o to wlasnie chodzi :)

:)

• Gość: nika Re: rozstępy IP: *.4web.pl 01.07.03, 15:11
        patrzę sobie na moją pupę i łydki i staram się wyobrazić sobie siebie na plaży
        (a jadę już za kilka dni)
        majteczki od kostiumu mają nogawki więc nic nie widac, celulitu na szczęście
        nie ma
        no ale łydki... śmieję się z siostrą że chyba będziemy chodzić w kombinezonach
        płetwonurków :) żeby tego świństwa nie było widać
        ciekawe czy po opalaniu staną się bardziej widoczne...
        ale twój anons nastawia mnie optymistycznie
        dziękuję
    • Gość: ? Re: rozstępy IP: *.4web.pl 02.07.03, 17:17
      dlaczego jeszcze nie znaleziono skutecznej rady na rozstępy???? przecież nauka
      idzie cały czas do przodu a tu takie nico....
      • Gość: ??? Re: rozstępy IP: *.ras10.flwpb.alerondial.net 02.07.03, 17:36
        nie znaleziono takze pomocy na wiele chorob, po prostu sa rzeczy nie do
        przejscia, podobny problem jak z rozstepami jest z nadmiernym owlosieniem, nie
        ma sposobu usunac wlosy na nogach trwale, wciaz mamy tyle z tym problemu, z
        rozstepami to trzeba by siegnac do genetyki i naszych genow, aby do nich nie
        dopuscic, bo z usunieciem juz powstalych raczej sobie nie poradzimy, niektore
        blizny takze sa juz na trwale, a z genami to nie prosta sprawa.
    • aneta-k Re: rozstępy 03.07.03, 09:44
      Nika,
      nic nie napisalas ,czy cwiczysz?
      gimnastykujesz sie?
      Kremy troche pomoga,moze,ale gimnastyka jest najlepsza i zdrowa.pozdr
      • Gość: Nika Re: rozstępy IP: *.4web.pl 03.07.03, 17:44
        gimnastyka oczywiście, szczególnie ta, która wzmacnia partie ciała, które są u
        mnie narażone na tę dolegliwość czyli pośladki, uda i łydki, ale niestety nic
        nie daje
        napewno są jędrne ale pełne rozstepów - niestety
        gimnastyka jakoś nic nie pomaga:(
        zresztą podobno nadmierny przyrost mięśnia też może powodować rozstępy, moja
        koleżanka np jeżdżąc na rowerze nabawiła się rozstępów na udach, oczywiście
        jeździłą dużo, bo ktoś jej powiedział, że jazda na rowerze kształtuje pośladki
        i takie tam, a tu co... mięśnie sie porozwijały i skóra nienadążyła z rozrostem
        i rozstępy już gotowe
        beznadzieja:)
        • aneta-k Re: rozstępy 03.07.03, 18:31
          Gość portalu: Nika napisał(a):

> gimnastyka oczywiście, szczególnie ta, która wzmacnia partie ciała, które są
          u
          > mnie narażone na tę dolegliwość czyli pośladki, uda i łydki, ale niestety
          nic
          > nie daje
          > napewno są jędrne ale pełne rozstepów - niestety
          > gimnastyka jakoś nic nie pomaga:(
          > zresztą podobno nadmierny przyrost mięśnia też może powodować rozstępy, moja
          > koleżanka np jeżdżąc na rowerze nabawiła się rozstępów na udach, oczywiście
          > jeździłą dużo, bo ktoś jej powiedział, że jazda na rowerze kształtuje
          pośladki
          > i takie tam, a tu co... mięśnie sie porozwijały i skóra nienadążyła z
          rozrostem
          >
          > i rozstępy już gotowe
          > beznadzieja:)

Nika nie wiem,czy Ciebie pociesze tym ,ale w wiekszosci modelki aktorki tez
          maja rozstepy ,ja tez mam i juz przestalam z tym walczyc,bo wedlug lekarzy z
          tym sie juz nie da nic zrobic,jedynie laserowo mozna jakos pomoc.pozdr
    • Gość: Dorota rozstepy-propozycja dobrej masci IP: 62.244.131.* 04.07.03, 12:00
      Przeczytalam dokladnie wszystkie wypowiedzi i niestety ja tez nie znam
      skutecznej metody na zwalczenie rozstepow. Znam natomiast skuteczny srodek na
      te szerokie, czerwone rozstepy. Wiele lat temu te z moich kol. ktorym po
      urodzeniu dziecka zostaly szerokie, czerwono-sine pregi stosowaly niemiecka
      masz o nazwie Narbenspecyfikum ( sorry, nie pamietam jak to sie pisze, ale na
      pewno wymawia sie narbenszpecyfikum). Jest to masc do stosowania na rany
      pooperacyje,ktoras z moich kolezanek wpadla na to zeby wyprobowac ja na
      rozstepach. Mowie Wam, po prostu szok, w niewiarygodnie krotkim czasie rozstepy
      zmienily sie w cienkie jasne kreseczki. Wiem, ze to nie jest rozwiazanie, ale
      mylse, ze te panie , ktore maja ten typ rozstepow bylyby zachwycone gdyby
      zbladly i zwzyly sie. Musze dodac, ze nie u kazdej z moich kol. efekt byl taki
      super, mozna powiedziec, ze im 'swiezsze" rozstepy tym szybsza, poprawa. Z
      pewnoscia dzis sa juz polskie odpowiedniki takich masci - pozdrawiam D.
      • Gość: filka Re: rozstepy-propozycja dobrej masci IP: *.4web.pl 04.07.03, 14:04
        a czy uważasz, że białe rozstępy mogą się po nich też zmniejszyć?
      • Gość: elka Re: rozstepy-propozycja dobrej masci IP: *.tkb.net.pl 04.07.03, 15:56
        Gość portalu: Dorota napisał(a):

czerwono-sine pregi stosowaly niemiecka
        > masz o nazwie Narbenspecyfikum ( sorry, nie pamietam jak to sie pisze, ale na
        > pewno wymawia sie narbenszpecyfikum). Jest to masc do stosowania na rany
        > pooperacyje,

--------
        jest to fibrolan masc, w aptece zaplacilam 36 zl. stosowalam ja kolejno na rane
        po cesarce, pozniej na blizne na piersi po nacieciu i musze powiedziec, ze
        skora w okolicy ran jest ladniejsza, gladka, rozstepy sa mniej widoczne, tzn. w
        kolorze skory, widac je dopiero jak rozciagne skore (stosowalam to rok temu).
        Lekarz podpowiedzial mi, zebym smarowala rowniez miejsca, gdzie mam zniszczona,
        zmacerowana skore. Również rane po cesarce mam ledwo widoczna a na piersi
        trzeba dobrze sie przyjrzec, zeby cos poznac.
        • Gość: Nika Re: rozstepy-propozycja dobrej masci IP: *.4web.pl 04.07.03, 16:08
          a czy tą maść można dostać bez recepty?
          czy faktycznie spłyca stare rozstępy?
          • Gość: justy Re: rozstepy-propozycja dobrej masci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 16:24
            Fibrolan jest na receptę. Stosuje sie ją na: zakażone, źle gojące się rany,
            owrzodzenia, owrzodzenia podudzi, odleżyny, oparzenia, stany po zabiegach
            operacyjnych i ginekologicznych np. elektrokoagulacja, konizacja szyjki macicy,
            nadżerki, zapalenie błony śluzowej pochwy (niespecyficzne i starcze), zapalenie
            szyjki macicy. nie spodziewałabbym się spektakularnych efektów.
            • Gość: elka Re: rozstepy-propozycja dobrej masci IP: *.tkb.net.pl 04.07.03, 22:37
              na stare rozstępy raczej nie pomoże, chociaż twierdzę to bardziej z przekonania
              niz z profilaktyki. Mi lekarz polecił tę maść w celu estetycznego pozbycia się
              śladów po bliznach. No i podziałała, dodatkowo pomogła mi i to bardzo na świeże
              rozstępy w okolicach blizn, bo wiadomo, rozsmarowywałam maść nie tylko na
              samych bliznach. Z czystym sumieniem niemniej polecam ją dziewczynom ze
              świeżymi rozstępami, tzn. istniejącymi od ok. 6 miesięcy.
              pozdrawiam
              elka
    • Gość: joy Re: rozstępy IP: *.torun.mm.pl 04.07.03, 16:11
      Dla zainteresowanych: niedługo odbędą sie warsztaty profilaktyki rozstępów, na
      razie w Poznaniu. Polecam zwłaszcza paniom w początkach ciązy i planującym
      ciążę. Ilość miejsc ograniczona:
      www.wizaz.pl/w-agora/view.php?site=ogloszenia&bn=ogloszenia_medycynaestetyczna&key=1057169781&first=1057306180
      &last=1056385675
      • Gość: / Re: rozstępy IP: *.4web.pl 06.07.03, 17:29
        tu mówimy już o powstałych a nie o profilaktyce
        • Gość: joy Re: rozstępy IP: *.torun.mm.pl 06.07.03, 19:40
          Gość portalu: / napisał(a):

> tu mówimy już o powstałych a nie o profilaktyce

Sorki, ale autorka wątku, Nika, napisała "ciągle pojawiają się nowe. nie wiem
          jak zatrzymać tę machinę?"
          Starałam się pomóc.
    • Gość: Nika Re: rozstępy IP: *.4web.pl 07.07.03, 21:32
      stosuje od 3 tyg cepan, albo mam przewidzenia albo coś jakieś inne są..........
      :))))))))))))))
      • Gość: .... Re: rozstępy IP: *.ras13.floca.alerondial.net 07.07.03, 21:49
        ja tez stosuje cepan i male efekty sa, ale nie licze na wiele, bo moje
        rozstepy to juz druga faza czyli jasne biale kreseczki, jedyne na co licze to
        moze lekkie splycenie, stosuje najpierw kwasy AHA lub BHA i potem masaz
        cepanem, uda i posladki jedna strona ok 5-10 minut, wg instrukcji podanej
        przez masazyste na jego forum na wizazu zuzylam juz ze 4 tubki i mam zamiar
        kontynuowac, ogolnie moge powiedziec efekty lepsze niz po kremach na rozstepy,
        koszty nizsze, przy okazji masazu walcze z cellulitem, bo tez go mam na
        posladkach i udach, masc mi nie smierdzi, zapach sie ulatnia po tych 10
        minutach masazu, krem wchlania sie idealnie, az musze go dodawac w trakcie
        masazu, bo brakuje poslizgu, skora robi sie miekka i nawilozna juz nie
        potrzebuje balsamu, nakladam go raz dziennie na noc, rano nie mam czasu na
        masaze, dodatkowo masuje sie rekawica sizalowa pod prysznicem a potem cala
        procedurka opisana powyzej, warto sprobowac, jedynie potrzeba troche zaciecia
        by wykonywac to codziennie,
        • Gość: Bertka Re: rozstępy IP: *.4web.pl 08.07.03, 17:25
          a czy możecie powiedzieć jakiego rodzaju masaże stosujecie, jak to robicie, czy
          macie jakieś masażery, elektroniczne czy ręczne, ja np stosuje taki masażer z
          oriflame z plastikowymi kolcami, a wy? i ile trzeba sie masowac, żeby były
          jakieś efekty:)
    • Gość: . Re: rozstępy IP: *.4web.pl 09.07.03, 18:11
      • czarna_owieczka Re: rozstępy 10.07.03, 11:12
        Nie dramatyzujcie!!! Rozstępy to jeszcze nie koniec świata!! Przyznam się, że
        sama nigdy nie miałam z nimi problemu ale po tym co tu przeczytałam po prostu
        stanęłam przed lustrem i zaczęłam poszukiwania...nie jestem pewna czy znalazłam
        ale jakąś zmianę skórną odkryłam, mniejsza z tym , po co zatruwać sobie życie i
        psuć humor czymś czego zauważenie wymaga godzinnych poszukiwań z lupą w ręku??
        Dziewczyny dajcie spokój! Grunt to dobrze czuć się we własnym ciele, ćwiczyć,
        zdrowo się odżywiać a nie martwić jakimiś wyimaginowanymi kreseczkami...
        Z tym , że nawet modelki miewają rozstępy zgodzę się w 100% gdyż sama jestema
        właściwie to byłam modelką i naprawdę wiele moich " koleżanek po fachu " boryka
        się z tym problemem. Weźcie jeszcze pod uwagę to, że na pokazach ( nie wspomnę
        już nawet o zdjęciach, które są retuszowane etc ) dobierane jest niesamowicie
        korzystne oświetlenie, więc jeśli tam potraficie dojrzeć rozstępy to co to by
        było na plaży?? Za " kulisami " uwidacznia się o wiele więcej mankamentów więc
        zupełnie nie sugerowałabym się anie nie wzrowała na modelkach...:) Pozdrawiam i
        życzę zapomnienia o kreseczkach :)
        • Gość: catty Re: rozstępy IP: *.509.15.wu-wien.teleweb.at 10.07.03, 12:53
          Niestety nic nie usunie rozstepow. Pracuje u chirurga plastycznego w Wiedniu,
          sama mam rozstepy i chcialabym sie ich pozbyc. Niestety nic ich nie usunie,
          zaden laser, zadna dermabrasia, zadne kremy. Kobiety przychodza z tymi
          problemami czesto, ale jeszcze nic nie wymyslono na nich usuniecie. Ale caly
          czas probuja cos wymyslec, wiec miejmy nadzieje, ze cos wynajda. Nie wydajcie
          pieniedzy na kremy, ktore sa drogie bo one nic nie pomagaja. Dostajemy
          informacje regularnie z calego swiata o nowym technikach, sposobach na
          wszystkie "upiekszenia", wiec jak cos bedzie napewno napisze.
          pozdrawiam
          • Gość: ki Re: rozstępy IP: 4.2.* / 10.4.14.* 10.07.03, 18:26
            Gość portalu: catty napisał(a):

> Niestety nic nie usunie rozstepow. Pracuje u chirurga plastycznego w
            Wiedniu,
            > sama mam rozstepy i chcialabym sie ich pozbyc. Niestety nic ich nie usunie,
            > zaden laser, zadna dermabrasia, zadne kremy. Kobiety przychodza z tymi
            > problemami czesto, ale jeszcze nic nie wymyslono na nich usuniecie. Ale caly
            > czas probuja cos wymyslec, wiec miejmy nadzieje, ze cos wynajda. Nie
            wydajcie
            > pieniedzy na kremy, ktore sa drogie bo one nic nie pomagaja. Dostajemy
            > informacje regularnie z calego swiata o nowym technikach, sposobach na
            > wszystkie "upiekszenia", wiec jak cos bedzie napewno napisze.
            > pozdrawiam

hehe mozesz napisac jak zlikwidowac odbarwienia:P
            • Gość: ola jak zapobiegać rozstępom? IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:50
              Właśnie: jak uelastycznić skórę, żeby na przykład zniosła w ciąży całe to
              rozciąganie? Regularnie wklepuję w skórę brzucha balsam albo krem ujędrniający,
              robię delikatny masaż. CZY TO WYSTARCZY? Moja mama po dwóch ciążach nie ma ani
              jednego rozstępa na brzuchu, więc jeśli to jest kwestia genów, to może i mi się
              uda. Chociaż na pośladkach już mam parę od siedzenia przed kompem.
              • Gość: catty Re: jak zapobiegać rozstępom? IP: *.509.15.wu-wien.teleweb.at 11.07.03, 16:23
                czesc ki,
                o jakie przebarwienia ci chodzi i na jakich czesciach ciala.

No wlasnie, elastycznosc skory zalezy tez bardzo duzo od genow, do tego kremy,
                masaze i tak codzien i oczywiscie odzywianie sie tez jest bardzo wazne. Nie
                powino sie jesc w ciazy za dwoch :)
                pozdrawiam

• Gość: jakie masaze?? Re: jak zapobiegać rozstępom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 10:42
                  Catty, mowisz o masazu... jak powinno sie go wykonywac i czym, zeby sobie pomoc
                  a nie zaszkodzic? Slyszalam, ze po nieodpowiednim masazu rozstepy moga sie
                  powiekszyc...
              • Gość: orion.ka Re: jak zapobiegać rozstępom? IP: *.pl 14.07.03, 21:43
                chyba geny nie maja tu nic do "gadania". moja mama nie ma zadnego razstepu po
                dwoch ciazach, a ja mam cale cialo "zorane"":( az strach pomyslec, co bedzie
                sie dzialo, jak zajde w ciaze,zgroza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka