Dodaj do ulubionych

Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solarium

04.06.07, 14:27
Cześć
Ktoś kiedyś powiedział mi ze jak mam pieprzyki po ciele to nie powinnam się
się opalać ani na śłońcu ani na solarium .Czy słyszałyście coś na tem
temat ???? Bardzo sie chcę opalić a nie wiem czy to jest bezpieczne
Obserwuj wątek
    • margulinka Re: Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solar 04.06.07, 14:38
      NIE MOZESZ - chyba ze chcesz miec raka w najgorszym wypadku
      • mady4 Re: Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solar 04.06.07, 15:08
        no właśnie tego się obawiałam
    • grecja88 Re: Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solar 10.06.07, 11:01
      Ja też mam pieprzyki i jak idę do solarium( chodzę rzadko) to pieprzyki smaruje
      kremem do opalania z filtrem 30. Robie na nich tylko małe kropeczki bo potem
      było by widać.
    • desire_87 Re: Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solar 10.06.07, 11:07
      ja tez mam... chodze na solarium, opalam sie na slonku... A jak masz obawy to
      idz do lekarza i zapytaj :) kazdy pieprzyk jest inny
    • kropka00 Re: Mam "pieprzyki " czy mogę się opalać na solar 10.06.07, 11:47
      Ja też mam pełno pieprzyków na całym ciele,nie piegów a właśnie pieprzyków.
      Byłam dużo razy u lekarza bo stopniowo usuwam niektóre pieprzyki w
      niebezpiecznych miejscach i mam bezwględny zk=akaz opalania się. Raz nawet
      lekarka mnie zdrowo ochrzaniła bo byłam u niej po wakacjach ze świeżą
      opalenizną. Od 2 lat się nie opalam wcale,do solarium też nie chodzę. Wcześniej
      co roku się opalałam bo zawsze byłam na wakacjach w ciepłych krajach i trochę
      wstyd wrócić np z Egiptu blada jak Albinos ;) Ale teraz jestem już starsza,mam
      więcej rozumu w głowie i się nie opalam ;) Teraz na rynku jest masa basamów
      opalających, po co ryzkować dla głupiej opalenizny.
    • yagiennka To zalezy 10.06.07, 11:58
      ile masz tych pieprzyków. Po kilka to każdy ma i to niczym nie grozi. Trzeba
      uważać jak się ma jasną cerę i dużo tych pieprzyków, z tego co czytałam
      niebezpieczne sa te które sa wypukłe i bardzo ciemno brązowe. Najlepiej iść do
      dermatologa i spytac, chociaz każdy dermatolog pewnie ci powie abyś się nie
      opałała na solarium ;) Ale to samo jest ze słońcem, a trudno go unikac, trzeba
      by chyba siedziec pod ziemia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka